Το X Factor ειναι δισκαρα, το Dance Of Death ειναι φοβερος δισκος.
Το X-Factor είναι παρεξηγημένος δίσκος. Άντεξε στον χρόνο και πλέον θεωρείται ένας τίμιος δίσκος. Δισκάρα δεν το λες. Η μουντή παραγωγή, οι μακροσκελής εισαγωγές και τα κάπως μονότονα ριφφς κάνουν ορισμένα τραγούδια βαρετά. Γενικά όμως το άλμπουμ το έχω ψηλότερα από το Fear Of The Dark και το No Prayer.
Ειδικα απο το No Prayer ασυζητητι, πολλα filler για δισκος των [B]ΘΕΩΝ[/B].
E βασικά, μέχρι και Seven Son απλά δεν μπορεί να παίξει σύγκριση με κανένα μεταγενέστερο. Η πρώτη δεκαετία απλά ανήκει στο υπερπέραν της συνθετικής αρτιότητας. Fear of the Dark και No Prayer τίγκα στα fillers, δικαιωματικά λοιπό το X-Factor για μένα έρχεται ακριβώς μετά τα 7 πρώτα σε σειρά προτίμησης. Οκ έχει 1-2 κομμάτια το Fear που δεν θα τα βρεις στο X-Factor, απλά το τελευταίο είναι πιο δεμένο και solid.
Βλεπω το Maiden England dvd και πραγματικα εχω ανατριχιασει ολοκληρος… Δεν υπαρχει, γιατι να ειμαι 2 χρονων τοτε? Μαλακα τι υπερμπαντα… [B][SIZE=“4”][SIZE=“5”]ΔΑΚΡΥΖΩ…[/SIZE][/SIZE][/B]:bow2::bow2:
εγώ κρατάω από το ξέσπασμα του βικ ότι η κατάληξη ήταν πάλι οι manowar σαν σημείο αναφοράς.
όλα ξεκινάνε και τελειώνουν σε μας.
To x-factor ειναι απιστευτο σκουπιδι. Μιλαμε δεν θυμιζει μειντεν πουθενα. Βαρετο,με δισολιες που δεν χωρανε σε κανεναν προγενεστερο δισκο για μενα, με παραγωγη απιστευτα κακη(απο το fear και μετα δεν μ’αρεσει καμια), απιστευτα υποτονικο, ριφς δεν υπαρχουν…το ακουσα και σε τρυφερη ηλικια αλλα δεν μου ειπε τπτ. Τι λετε τωρα για τιμιο δισκο κτλ, δεν προκυπτει απο πουθενα.ολος ο κοσμος πλην ελλαδας κραζει (και προφανως πολλοι και εδω,αν οχι οι περισσοτεροι.
εγώ το γουστάρω πάντως το ξ φάκτορ για να πω την αμαρτία μου… ίσως να με έχει επηρεάσει ότι το είχα πάρει όταν είχε πρωτοβγεί και το είχα λιώσει. αλλά ακόμα και τώρα το ακούω πολύ ευχάριστα,σε αντίθεση με τα μετά-ριγιούνιον που τα βαριέμαι, και σε μερικά σημεία καραγουστάρω κιόλας (το χώσιμο του άφτερμαθ πχ γαμάει και δέρνει).
Ακριβώς μα ακριβώς οτι αισθάνομαι για το Virtual XI!!! Τωρα απο κει και πέρα σίγουρα το προσωπικό γούστο του καθενος είναι άβυσσος αλλά τουλάχιστον θέλω να πιστευω οτι συμφωνούμε στο οτι το Χ Factor είναι ανώτερο του VXI.
Το X-factor είναι άψογο. Διαφορετικό από τα υπόλοιπα άλμπουμ με περισσότερα prog στοιχεία και αυτό είναι ένα ακόμη θετικό. Υστερεί στα φωνητικά και στην παραγωγή όμως.
E και στο artwork λιγο δουλιτσα παραπανω δε θα εβλαπτε… λεπτομερειες βεβαια
μολις ειδα το maiden england history of iron maiden και το μονο που εχω να πω ειναι πως προκειται για μια [B]ΜΠΟΥΡΔΑ [/B]Συγκριτικα με το history part 1 δεν λεει τπτ.40 λεπτα για 2 album (SIT,SSOASS)ενω επρεπε να ειναι τουλαχιστον 1,5 ωρα.Η κατακρυλα φανηκε βεβαια με το history part 2(live after death)αλλα τετοιο ξεπεσμο δεν το περιμενα.Επισης ξενερωσα απιστευτα που δεν ειχαν ξεχωριστο μερος για το donington.Γενικα πολυ προχειρο το documentary.Για το live ενταξει μην λεμε τα ιδια…ΓΑΜΑΝΕ αλλα οπως ειπα σε αλλο ποστ μαλακια τους που δεν βαλανε απο donington 5-6 τραγουδια.
Το X factor το άκουγα προχθές που περίμενα το μαλακα τον αδερφο μου στο Αεροδρομιο . Αργησε 2 ώρες το κοπροσκυλο και δεν είχα ο μαλακας άλλο δισκακι μέσα στο αμάξι (Συνήθως είμαι φορτωμενος).
Διάβασα στίχους , άκουγα με προσοχή … Ε λοιπόν είναι λαλακια ο δίσκος . ( δεν το ανακαλυψα τωρα )!!!Πόσοι ρε θα αντεχανε σε λαιβ τους να έπαιζαν πέντε κομμάτια αποτο παραπάνω δίσκο ; Πόσοι θα αναβαν τσιγάρο και υα κοιτούσαν τιποτα κωλαρακια απο μπροστά ; ok sign of the cross , lord of the flies είναι άσματα .
Είμαστε οπαδοί ρε μάγκες , αγαπώ maiden , είναι τα χρόνια μου στο σχολείο , τα νιάτα μου , στο φιναλε η αδυναμία μου ρε αδερφε , αλλα ας πούμε την αλήθεια . Υποστηρίζεις μια ομάδα και αρχίζουν οι μαλακειες … Δεν κραζεις; Δεν περιμένεις να δεις οτι σου έφτιαχνε το κέφι ;;… Δεν είναι το ίδιο ;
Ο Vic ήταν λίγο επιθετικός λίγο παραπάνω η κάνω λάθος ; Τίμιο πάντως το πόσταρισμα του
Εγώ διαφωνώ 8), καλύτερο το Virtual XI.
Κάτι άψογο δεν υστερεί [U]πουθενά[/U].
Γενικώς, παίζει ρόλο αν ένας δίσκος ήταν ο πρώτος που άκουσες από ένα συγκρότητα. Τότε, τον αγαπάς ίσως και πιο πολύ απ’ ό,τι του αξίζει.
hopeto δεν κραζει ολος ο κοσμος πλην της Ελλαδας–>http://www.metal-archives.com/albums/Iron_Maiden/The_X_Factor/386
Τσεκαρε reviews.
77% στο Metal Archives δεν ειναι λιγο οταν π.χ. το The Number…εχει 83%,το Master of Puppets 79%,το British Steel 76% κτλ…
Κι εγώ προτιμώ Virtual, ίσως επειδή ήταν τέτοια η κρυάδα του X-factor που το βίρτουαλ δεν μπορούσε να μου προσφέρει κάτι αντίστοιχο.
Επίσης. Τι ΣΚΑΤΑ πάει να πει progressive γαμώ. Progressive στο X-Factor. Με ΠΟΙΑ έννοια? Απλώνω τις ιδέες μου μέχρι να βαρεθώ να τις παίζω? Βοηθάτε.
Καναμε μαζι το post!!!:lol:
To Virtual XI ειναι μετριος προς κακος δισκος,δεν αγγιζει με τιποτα το The X Factor.Σε προκαλω να το βαλεις και να μετρησεις τις αλλαγες του McBrain!Οταν λεμε οτι οι ανθρωποι βαριουνται,το εννοουμε!!!O Νικολακης κανει 2 γυρισματα σε ΟΛΟ τον δισκο και αν δεν κανω κανενα τραγικο λαθος,ειναι και τα δυο στο The Clansman.
Να το πούμε αλλιώς? H μειωμένη δημοτικότητα που οφειλόταν? Το ότι παίζανε σε μικρότερους χώρους? Οκ, ειδικά στο βίρτσουαλ ο κόσμος ίσως ήξερε πως η μπάντα δεν ήταν η ίδια στα λάιβ. Αλλά στο X-factor??? Μια ζωή διάβαζα για μικρούς για τα δεδομένα των Maiden χώρους. Και υποθέτω οφειλόταν στην ποιότητα του άλμπουμ, δεν υπήρχαν και γιουτούμπια τότε να τσεκάρεις από πριν το τι βλέπεις.
Αν κάνω λάθος συμπαθάτε με.
Τα γυρίσματα είναι τόσο νωχελικά σε αυτά που θες να τα παίξεις μόνος σου μπας δώσεις λίγη ορμή στα κομμάτια.
Επίσης μιας και το ανάφερες, τι προτιμάτε, Sign of the Cross ή Clansman?
Ναι η φωνη του Blaze δεν ηταν για τους Maiden,ναι τα παλια τραγουδια τα σκοτωνε!Επισης δεν ηταν Bruce και η ξαφνικη αλλαγη στη μουσικη ξενισε απιστευτα.Εκει ακριβως οφειλεται η πτωση της δημοτικοτητας τους,οχι οτι και το υπολοιπο metal περνουσε καμια ανθιση εκεινη την εποχη…
Αυτο ομως δεν σημαινει οτι ο δισκος ειναι κακος.Προσωπικα τον θεωρω αριστουργηματικο για τα απολυτως προσωπικα μου δεδομενα.Εννοω οτι αν με ρωτησεις ποιον θεωρω καλυτερο Maiden δισκο θα σου πω καποιον απο Powerslave/SSOASS/Somewhere in Time αλλα αν με ρωτησεις ποιο ειναι το αγαπημενο σου Maiden αλμπουμ τοτε χωρις δευτερη σκεψη θα σου πω τον Παραγοντα Χ!
Edit:Καλο το The Clansman αλλα βλεπει το κωλοφαναρο του Sign Of The Cross απο τα 100 μετρα περιπου.Sorry αλλα απο το 6:24 περιπου,με την μελωδια που ακολουθει αμεσως μετα μεχρι το 7:53 εχουν ραγισει το εδαφος.Αυτο το σημειο εχει και μερικα σεμιναριακα γυρισματα του McBrain που θεωρω οτι απαιτουν [B]τεραστια[/B] φαντασια.