μεγαλύτερες κορυφές το bnw σίγουρα. Δέχομαι πως ως σύνολο καλύτερο το amolad
Ένας γενικός κανόνας θέλει το τρίτο album ενός συγκροτήματος να είναι το κομβικό, αυτό που θα δείξει κατά πόσον θα έχουν τελικά κάποια αξιοσημείωτη καριέρα.
Με βάση αυτό και δεδομένου ότι το τρίτο LP των Maiden ήταν το “Number of the Beast”, το πιο γνωστό, εμβληματικό, λατρεμένο από τους οπαδούς και επικηρυγμένο κάποτε από τους φανατικούς album τους, δεν προκαλεί καμία έκπληξη που οι Irons συνεχίζουν να υπάρχουν μέχρι σήμερα, 39 (τριάντα και εννέα) χρόνια μετά την ημέρα που κυκλοφόρησε!
“Woe to you…” λοιπόν, για άλλη μια φορά!
Το καλύτερο Heavy Metal άλμπουμ όλων των εποχών
Αυτο ξανα πες το
Για μενα ειναι ισως ο καλυτερος των maiden. Σιγουρα ο πιο συμπαγης και ο μονος δισκος τους που δεν υπαρχει καμια περιπτωση να πατησω σκιπ πουθενα και για κανενα λογο.
Προσωπικά, το Somewhere in Time και Seventh Son είναι εκείνοι οι δίσκοι που περνάνε από την ‘‘εξαιρετική έκφραση του είδους’’ στην κατηγορία του ‘‘αυτόφωτου’’. Αγαπημένο το Number of the Beast, αλλά νομίζω ότι το συγκρότημα πάτησε την κορυφή του λίγο αργότερα.
Ασχετο με το NotB αλλα σχετικο με τους Maiden. Χτες το πρωι ακουγα στο αυτοκινητο το FoTD album και σε καποια φαση σταματησα σε φαναρι, εκεινη την ωρα επαιζε το fear is the key και βλεπω εναν τυπακο σε ενα μηχανακι διπλα μου να πανηγυριζει και να φωναζει “μια φορα maiden, για παντα maiden” και διαφορα τετοια. Αρχισα και εγω να πανηγυριζω μαζι του. Μου εφτιαξε τη μερα ο καριολακος!
Χαχα, κι εγώ όταν είμαι με το μηχανάκι και πετυχαίνω αμάξι να χώνει μεταλιές, σταματάω δίπλα και φωνάζω “βάλτο πιο δυνατά ρε, βάλτο πιο δυνατά” και καμιά φορά σκαλώνει ο άλλος στην αρχή.
Ωραίος ο Φοίβος…
αχ αυτές οι μελωδίες στη γέφυρα πριν το σολο
Μετά βάζεις όλο το live after death και κάνεις εικόνα το χαρακτηριστικό " scream for me… " και τον Harris να οργώνει τη σκηνή στο Hallowed be Thy Name και λες πούστη covid γαμιέσαι
Μια μέρα και 16 χρόνια μετά από το “…Beast” κυκλοφόρησε το “Virtual XI”, πήγαμε δηλαδή από το ζενίθ στο ναδίρ της δημοφιλίας στην Maiden δισκογραφία!
Στην περίπτωση του 11ου δίσκου των Βρετανών δεν βοήθησε και το “περιτύλιγμα” αφού το απαράδεκτο εξώφυλλο και η μάλλον ατυχής έμπνευση του “ποδοσφαιρικού¨” concept (ήταν χρονιά mundial το 1998) δεν… συγκίνησαν ιδιαίτερα.
Εμένα πάντως μου προκαλούν συνειρμούς από μια πολύ ωραία και αγαπημένη εποχή και μια… γνήσια απορία για το πότε πέρασαν κιόλας 23 χρόνια!
Edit: Μας ξανάρθαν τουλάχιστον και τους είδαμε ζωντανά κι εμείς που δεν είχαμε (μέχρι τότε) εμπειρία από live με τον Dickinson. Στη συναυλία στο Θέατρο Δάσους τον επόμενο Σεπτέμβρη, παρά τον ενθουσιασμό του κοινού, φαινόταν νομίζω ότι το πράγμα με τον Blaze δεν πήγαινε άλλο. Η σύγκριση δε με τον Μπρουσάκο που ήρθε τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς ήταν συντριπτικά υπέρ του δεύτερου
Το μόνο θετικό ότι τους (ξανα)είδαμε σαλονικα πάνω στο δάσος
Αρκετα μαπα το VXI αλλα το ακουω πολυ πιο ευχαριστα απο τουλαχιστον 3 δισκους με Dickinson, και σιγουρα και απο τα 2 με Di Anno προσωπικα.
Educated Fool κομματαρα υποτιμημενη
When Two Worlds Collide παρα πολυ καλο
Futureal επισης κομματαρα
Angel And The Gambler δε με χαλαει οσο αλλους
Τα αλλα απο μετρια εως εντελως μαπα, οριακα facepalm τραγουδια κανα 2 απο αυτα
ΥΓ. Πολλες κλασεις κατωτερο απο το X-Factor που ειναι πολυ καλος δισκος.
The Clansman, Futureal, When Two Worlds Collide, Lightning Strikes Twice, The Educated Fool
Το cover του Virtual XI μόνο απαράδεκτο δεν είναι στα βιβλία μου (σε αντίθεση με το οικτρό του Dance of Death ας πούμε ή το digital X Factor) και χωρίς να έχει πολλή σημασία σαν δίσκος στο σύνολό του, το Futureal, Clansman και Como Estais Amigo με ωραίο περιεχόμενο, είναι προσωπικές αγαπημένες στιγμές που το κάνουν υπολογίσιμο.
Σας γλεντάει το VXIII
Πραγματικά θυμάμαι πόσο γέλαγα όταν άκουγα το συνεχόμενο “maybe lightning stires twice” προς το τέλος.
Τους είχα δει κι εγώ στο Λυκαβηττό με Blaze, ήταν η πρώτη φορά που είδα Maiden, μετά τους είδα άλλες 2 φορές σερί με Bruce.
BTW οι Maiden είναι υποψήφιοι για το rock n roll hall of fame και ο Blaze δεν είναι μέσα, λίγο μαλακία νομίζω.
Μαλακία, επειδή ο Blazeαρος έπαιξε το λαιμό του με αυτό που προσπάθησε να πετύχει, και με την κληρονομιά που κλήθηκε να σηκώσει, και δυστυχώς οι συνθέσεις δεν τον βοήθησαν πολύ. Νομίζω ότι είχε τρομερές δυνατότητες, και δεν αξιοποιήθηκαν.
Μεγάλη μαλακία βασικά!! Είναι απαράδεκτοι!!!