Iron Maiden

απλά για ένα εξ αυτών θα έπρεπε να είχαν φάει μήνυση ε (απο Vic η ανακάλυψη, το είχε βάλει στο fb πριν λίγο καιρό)

4 Likes

ΑΟΥΤΣ!

αυτό όμως δεν αναιρεί ότι είναι δισκάρα, άλλωστε και οι Maiden (βλ. Hallowed Be Thy Name) και άλλες μπάντες έχουν πάρει τέτοια “δάνεια”

1 Like

και μετά κάποιοι κράζουν επιλεκτικά τον Hansen :joy: . Τέρμα τα οφτοπικ, σορι!

1 Like

Δεν ήμουν ποτέ φαν των Judas Priest, παρολαυτά έχω εκτιμήσει αρκετούς δίσκους τους (Sad Wings, Stained Glass,Sin After Sin, Screaming, Defenders, Painkiller), το Βritish Steel το βρίσκω εντελώς άνευρο και ανέμπνευστο.

Για μένα είναι αριστούργημα-σφηνάκι, γούστα είναι αυτά.

Με εξαιρεση το sin after sin που ειναι πολυ ωραιος δισκος μεν, αλλα οχι ισαξιος των αλλων 5, αυτοι ειναι και για μενα οι 5 καλυτεροι δισκοι των priest.

Το british steel μου αρεσει λιγοτερο απο αυτα τα 5, θα το εβαζα πρωτο στην δευτερη κατηγορια δυναμικοτητας, μαζι με Jugulator, Sin after sin, Killing Machine, Firepower. Δεν ειναι ουτε για εμενα δηλαδη απο τους αγαπημενους μου δισκους των Priest, αλλα ειναι πολυ δυνατος δισκος και ακουγεται μονορουφι.

Και με πολυ μεγαλη ιστορικη αξια, ηταν ενας δισκος ορισε το κλασικο heavy metal, πριν να το ξαναορισουν τουλαχιστον αλλες 2 φορες οι ιδιοι οι Priest

Ξεδιαντροπη αντιγραφη πραγματικα :rofl: δεν ειχα ιδεα

1 Like

Ε κάπως σαν το ντεμπούτο των Maiden δηλαδή :stuck_out_tongue:

Ναι, τους χαλάει ο ήχος του IM και δεν τους χαλάει ο ήχος που περιφέρει από το BNW μέχρι και το BoS ο παρακάτω εικονιζόμενος… Αλλά βέβαια, αφού βάζει το χεράκι του κι ο Αρχηγός, η κλανιά μυρίζει γιασεμί.

image

Δυστυχώς αυτό που μου βγάζουν οι Maiden από το reunion και μετά, είναι 100% Βρετανική Μιζέρια. Σε όλα τα επίπεδα.

5 Likes

100%
Η καταστροφή της μπάντας είναι αυτός και οι παραγωγές του.

Καλά παιδιά, υπάλληλός τους είναι, έτσι;

2 Likes

Στο συγκεκριμένο link έχει και τις συντεταγμένες του σημείου που απαθανάτισε ο Derek ο Riggs στο εξώφυλλο του πρώτου Maiden δίσκου.

Επειδή λοιπόν λατρεύουμε τους Irons τόσο, ώστε να έχουμε “βυθιστεί” και στις επιρροές τους, δεν μπόρεσα να μην παρατηρήσω ότι λίγα χιλιόμετρα δυτικότερα βρίσκονται οι γειτνιάζουσες περιοχές Hampstead και Highgate γνωστές από το Cross Eyed Mary των Jethro Tull, όπου η ηρωίδα των στίχων περιγράφεται ότι “dines in Hampstead village” ενώ χαρακτηρίζεται και ως “the Robin Hood of Highgate ”.
Το συγκεκριμένο κομμάτι από το θεϊκό “Aqualung” LP έχει διασκευαστεί από τους Maiden και βρίσκεται ως b’ side στο “The Trooper” single – η συγκεκριμένη εκτέλεση μάλιστα, όλως παραδόξως, έχει παίξει στο αμερικάνικο ραδιόφωνο περισσότερο από οποιοδήποτε δικό τους κομμάτι!

Στα βορειοανατολικά θα βρούμε το Epping Forest όπου έλαβε χώρα η γνωστή μάχη για την οποία γίνεται λόγος στο “Battle of Epping Forest” από το κλασικότερο των κλασικών “Selling England by the Pound” των Genesis. Ένα 12λεπτο κομμάτι όπου, χωρίς υπερβολή, κάθε δευτερόλεπτο μετράει και δεν ξέρεις τι να πρωτοθαυμάσεις, τα χτυπήματα του Phil Collins, τα keyboards του Tony Banks, ή τη θεατρικότητα της ερμηνείας του Peter Gabriel.
Στην περίπτωση του Steve Harris βέβαια μπορούμε ασφαλώς να υποθέσουμε ότι ήταν οι μπασογραμμές του Mike Rutherford που τον εντυπωσίασαν βαθιά!

8 Likes

Θα διαφωνήσω στο bold σε ότι αφορά τις live εμφανίσεις, τα σκηνικά περιοδείας, και γενικά το promotion των tour (αεροπλάνα π.χ).

2 Likes

Προσωπικά θα διαφωνήσω με τον Ζβιεν, η αλήθεια είναι πως δε μου βγάζουν και πολύ μιζέρια οι maiden μετά το ριγιουνιον. Λίγο σκόνη μόνο έχουν μαζέψει όντας στο ράφι της βιβλιοθήκης του κλασσικού πια, αλλά ντάξει, αγαπάμε.

Ωστόσο, πολύ μεγάλη κουβέντα έγραψες εδώ. Δε θα μπορούσα να αλλάξω ούτε σημείο στίξης. Ηχητικά, μιλάμε για πεταμένα λεφτά πλέον οι δίσκοι τους.

1 Like

Συμφωνώ μέχρι και στα σημεία στίξης! Τοπ-3 και για μένα.

Επίσης μπορώ να ακούω τα to the point τραγούδια τους σαν το Prowler και Charlotte the Harlot στο repeat όλη μέρα.

2 Likes

Εχει φαντασιωθει κανεις αλλος να τραγουδάει το Charlotte the harlot ο Bon Scott ; :open_mouth:

Ποια ειναι αυτα τα επιπεδα;

Live Shows - Management

1. Έχουν φαγωθεί να συνεχίσουν με το στανιό μια best-of tour που άρχισε το 2018, με το ίδιο γαμημένο setlist για 76 γαμημένες εμφανίσεις που εκτείνονται σε 2 γαμημένα legs (Europe 2018 / North & South America 2019) με κενό μεταξύ τους περίπου 11 γαμημένους μήνες. Γιατί; Και μην ακούσω για εισιτήρια που έχουν πωληθεί, προκαταβολές που έχουν δοθεί κτλ. Οι Maiden είστε, όχι τόσο φραγκοφονιάδες ρε γμτ.
  2. Κυκλοφόρησαν live της τρέχουσας περιοδείας από το Mexico City! Γιατί από το Mexico City όμως και όχι από κάποιο show ή shows του Ευρωπαϊκού leg όπου, όπως διαπιστώσαμε και εμείς ιδίοις όμμασι, ήταν όλοι σε δαιμονισμένη φόρμα; Ήταν τόσο ανώτερη η εμφάνιση του Mexico; Εδώ γελάμε, ούτε καν μπορεί να γίνει σύγκριση. Δυστυχώς ο λόγος είναι γλείψιμο στο fan base τους εκεί, το οποίο είναι και προφανώς πιο δυναμικό και διψασμένο από το αντίστοιχο της Ευρώπης. Άρα; Λεφτάκια, άρα.

Live Shows – Production Values

1. Βγαίνεις στο δρόμο με ταρατατζούμ και ροδοπέταλα να πέφτουν από τον ουρανό και βάζεις για background σκηνικά θεάτρου του 1700;;! Δηλαδή οι άλλοι που χρησιμοποιούν led walls 100 μέτρων, τι είναι; Μαλάκες; Νεόπλουτοι; Ενώ εσύ είσαι on a budget; Αν είσαι on a budget, το αεροπλανάκι στο έχει παραχωρήσει η σχολή πιλότων «Ο Βρασίδας»; Παπαριές καμαρωτές λέω εγώ. Απλά οι μεν σέβονται τα χρήματα που τους δίνει ο θεατής από το υστέρημα του και θέλουν να του δώσουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία και οι δε απλά προσπαθούν να γλυτώσουν λεφτά από όπου θεωρούν ότι δεν έχει και τόση σημασία.
  2. Έλεος με τον Eddie on stage, με τα ξυλοπόδαρα, το σώμα αφρολέξ και την κίνηση 100χρονου που έχει περάσει 3 απανωτά εγκεφαλικά. Ε-Λ-Ε-Ο-Σ.

Δημιουργία νέας μουσικής & ήχος

1. Εδώ ισχύει απόλυτα το περί ορέξεως… Κατά τη γνώμη μου όμως, ακολουθούν τυφλοσούρτη εδώ μια 20ετία μια δημιουργική μανιέρα (συνθετικά & ηχητικά) που ευνουχίζει και τσιμεντώνει κάθε ψήγμα καλλιτεχνικής ανησυχίας (κυρίως από τον Smith και δευτερευόντως από τον Dickinson εικάζω) που μπορεί να υπάρχει. Culprits; Κυρίως ο Harris και έπειτα ο Smallwood. O Shirley προφανώς και είναι ο «χρήσιμος ηλίθιος» της υπόθεσης. Άλλα τι τα θέλεις; Αν ο παραγωγός είναι απλά ένας yes man και δεν έχει το ειδικό βάρος να «ταρακουνήσει» έναν καλλιτέχνη, γάμα τα…

Handling of Back catalogue

1. Πόσα remasters; Πόσα; Πόσα διαφορετικά versions του κάθε album; ΓΙΑΤΙ; Milking the cash cow, να ΓΙΑΤΙ.

Trying to (χαρντ του) Be Relevant

1. Αλήθεια, ποιο μαλακισμένο ανιψάκι του τότε, ναι αυτό που «ξέρει από κομπιούτερς», είχε τη φαεινή ιδέα να τους πείσει ότι την εποχή του Virtual XI «έπρεπε» να κάνουν ένα video game; Για να πιάσουν τη «Νεολαία»; Και άντε και το κάνεις, κάντο σωστά ρε φίλε. Επαγγελματικά. Όχι αρπακόλλα.
  2. Και γενικότερα, ποιος ο λόγος να βγάζουν ακόμα video games; Θα μου πεις, πάντα τους γοήτευε το Futurology. Να το δεχθώ. Το Futurology του Somewhere In Time όμως είναι Kubrick ενώ του Final Frontier ‘Όμηρος Ευστρατιάδης.

Αυτά τα ολίγα περί μιζέριας. Μπορεί να είναι και όλα μέσα στο κεφάλι μου και τίποτα από αυτά να μην ισχύει. Νόου πρόμπ. Το θέμα είναι ότι ασχολούμαι με τους Maiden γιατί τους πονάω. Γιατί το Live After Death ήταν ο 7ος δίσκος σκληρής μουσικής που άκουσα στη ζωή μου. Γιατί οι 90άρες TDK και Maxell που περιείχαν τα ζεύγη Maiden-Killers, Number-Piece, Powerslave-Επιλογές από LAD, Somewhere-7th Son έλιωσαν στο Walkman μου. Γιατί αγόρασα όλα τα παραπάνω σε CD με τη μία από ένα παρακμιακό δισκάδικο στην Πατησίων που έφερνε φτηνές παράλληλες εισαγωγές επενδύοντας ένα σεβαστό ποσοστό των χρημάτων που είχα μαζέψει από καλοκαιρινή εργασία. Γιατί η πρώτη συναυλία τους στο Περιστέρι για το X-Factor ήταν και η πρώτη μου metal συναυλία. Αλλά είμαι και οπαδός του tough love, τι να κάνουμε…

5 Likes

Τίμιο ποστ γιατί ο οπαδός πρέπει να βλέπει κιόλας και όχι να είναι τυφλό fanboy.

2 Likes

Ωραίο κείμενο @SvenN! Συμφωνώ απόλυτα σε αυτά που λες για την περιοδεία, το live στο Μεξικό, τα remasters. Και εν μέρει σε ότι έχει να κάνει με τα video games. Btw έπαιζα για 1.5 χρόνο περίπου το legacy of the beast, φιλοδοξο game με πολύ δυνατά γραφικά, αλλά γεματο bugs και προβλήματα στους server που ξενερωναν τους χρήστες. Και από κάποια φάση στο game και μετά ήταν ένα επαναλαμβανόμενο πράγμα χωρίς ενδιαφέρον. Τους πρώτους μήνες πάντως το χάρηκα αρκετά. Πράγματα όπως το video του speed of light είναι λίγο γραφικά (pun intended) παντως έχεις δίκιο.

Διαφωνώ για τα σκηνικά της τελευταίας περιοδείας, εμένα μου άρεσαν αρκετά. Ο τεράστιος εντης με την χάλια κίνηση οκ θα μπορούσε και να μην υπάρχει, αλλά είναι trademark από τα παλιά, άλλωστε στο trooper μόνο βγαίνει αν θυμάμαι καλά, δεν είναι κάτι που με ειχε χαλάσει (βασικά ήταν τόσο θεϊκή βραδιά που όσο κιτς και να ήταν αποκλειεται να με ενοχλούσε!). Όσον αφορά την δημιουργικη διαδικασία υπάρχει μια καμψη αλλά θα έλεγα πως είναι στους τελευταίους δύο δίσκους, την τριάδα bnw-dod-amolad την θεωρώ αρκετά δυνατή για (ήδη τότε) παλιά μπάντα

1 Like

τι λένε αυτοί ρε;;;;

5 Likes