Iron Maiden

Εδώ είναι που ταιριάζει το: “Καλά από τη μια είναι η @evanthia, ο άλλος μαζί της ποιος είναι;”

Πέρα από τα αστεία, νομίζω η φίλη Ευανθία θα πρέπει να ανακηρυχθεί επίτιμη πρόεδρος του δημοφιλούς thread “Οι Φάτσες μας”. Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλος χρήστης με τέτοια άνεση να δημοσιεύει φωτογραφίες του! Εννοείται ότι την ενθαρρύνουμε να συνεχίσει απτόητη να το κάνει με κάθε ευκαιρία!

7 Likes

Για όποιον άλλο δεν το είχε πάρει χαμπάρι

25 Likes

KXqR

5 Likes

Βλέποντας πολλά βιντεάκια από εδώ και από εκεί, αλλά και τις αντιδράσεις γενικά στο ίντερνετ και όχι μόνο, η μπάντα είναι φανερό ότι έκανε καλά να ανακατέψει αρκετά το σετ της και να παίξει κομμάτια που αν τα έλεγες πριν 5-10 χρόνια θα γέλαγε ο κόσμος.Γενικά φαίνεται να άκουσαν την κριτική για τα δυσκοίλια setlists που έπαιζαν και οι fans το εκτίμησαν. Μικροαλλαγές σε τραγούδια θα έβρισκε ο καθένας σε ένα συγκρότημα τέτοιου βεληνεκούς εννοείται.Πχ το Darkest Hour αντί για τους Κέλτες ξέρω γω.

Το show είναι σαφέστατα πιο λιτό από εκείνο της Legacy, θεωρώ θα ήταν υπερβολή στα όρια της γραφικότητας να έβαζαν ξανά καπάκι τόσα πολλά props όπως πριν.Γενικά δε λείπουν οι Eddie τα pyro κλπ, όμως με μέτρο αυτή τη φορά.Βέβαια τα visuals που έχουν βάλει σε οθόνες δίπλα από τα κλασσικά backdrops που έχουν πάντα, δε μ’αρέσουν καθόλου και δε μου ταιριάζουν για Maiden.

Οι Harris και Smith δείχνουν σε φανταστική κατάσταση και ξεχωρίζουν.Γενικά μπράβο τους που είναι σε τοπ απόδοση στην ηλικία τους, μαγκιά τους μεγάλη.Murray και Gers τους είδα οκ επαγγελματίες.Φλερτάρουν λίγο με την έννοια του ΔΥ σε στιγμές.Στα σούπερ θετικά, ότι ένας από τους πιο κομπλεξικούς ανθρώπους της σκηνής, κατάλαβε ότι τα χρόνια πέρασαν για να τρέχει όλη την ώρα και να αλλάζει 15 ρούχα τη συναυλία.Ο Βρασίδας έχει περιορίσει τις κινήσεις του και εστιάζει μόνο στο τραγούδι.Από την στιγμή που έκατσε πιο στάσιμος ήταν δεδομένο πως θα γυρίσει στα παλιά του υψηλά στάνταρ φωνητικών performance.Τώρα αν κάποιος είναι τυχερός και τον πετύχει και σε εξωγήινα κέφια, παρόμοια με εκείνα του 2018 στην Αθήνα, ακόμα καλύτερα.Εμένα πάντως μου έφυγε ένα άγχος, βλέποντας τον και πάλι καλά, μετά από μερικές πραγματικά άσχημες εμφανίσεις στο τελευταίο σκέλος της Legacy περιοδείας, που όσο νάναι ταρακούνησαν τα πράγματα.Δε θα άξιζε στη μπάντα να γίνει παρωδία τώρα στα τελειώματα της, όσο και αν έχουν στραγγίξει τον Dickinson οι Smallwood-Harris.Άλλωστε οι Maiden ανέβασαν το εμπορικό status τους στα 00-10ς, σε δυσθεώρητα για metal επίπεδα, λόγω του συνεχώς και πετυχημένου touring, και όχι τόσο από την ποιότητα των νέων δίσκων.

Στα αρνητικά είναι δυστυχώς ο Nicko, φαίνεται κουρασμένος και νικημένος από τον χρόνο.Αν δε κάνω λάθος πρέπει να έχει περάσει τα 70 πλέον.Παίζει διεκπεραιωτικά και κόβει πολύ πράγμα από γεμίσματα.Ο άνθρωπος δε μπορεί.Μακάρι να λέω μλκιες και να ψάχνει απλά τον ρυθμό του στα πρώτα dates.Νομίζω πως μετά το πρώτο leg ήρθε η ώρα το συγκρότημα να πάρει μία σοβαρή απόφαση μετά από 20+ χρόνια που ήταν στον αυτόματο.Δε πιστεύω ότι ο Harris θα ήθελε να αποσυρθούν, οπότε λογικά θα πάνε σε λύση ψιλο-sessioνα ντράμερ, όπως έκαναν οι Sabbath στην τελευταία περιοδεία τους.

Για Ελλάδα του χρόνου το θεωρώ δεδομένο.

12 Likes

Ο Νικος εχει δηλωσει πως εχει θεματα με το σωμα του. Στο live ειναι ξεκαθαρο. Χθες σχολιαζα πως εχει κοψει τα γυρισματα πριν το σολο στο
Caught… Και γενικα η ταση που εχουν γκρουπ να αποδιδουν πιο γρηγορα τα τραγουδια στα live, στους Maiden εχει σταματησει εδω και καιρο, σχεδον τα παιζουν πιο αργα νομιζω. :stuck_out_tongue:

8 Likes

Το δεύτερο βήμα έγινε, κανόνισα να λείπω από τη δουλειά 4 μέρες…

1 Like

και πέρσι πιο αργά έπαιξαν κάποια κομμάτια, απόλυτα λογικό

4 Likes

Συμφωνώ σε πολλά. Οι led οθονες προσωπικά μου άρεσαν παααρα πολύ. Σιχάθηκα να βλέπω το ίδιο στήσιμο των σκηνικών οπότε μου φάνηκαν μια νέα φρέσκια προσθήκη στο stage. Ο Dave έχει ενα στιλ που δείχνει να βαριέται αλλά αυτος είναι. Στην Legacy κατουρησε τους πάντες με αυτα που έπαιζε και βλεποντας τον(και ακουγοντας τι παιζει) πάλι κατουραει πολλούς. Ο Bruce μέχρι τωρα είναι εκπληκτικος και εκεί που έλεγα πριν μερικα post ότι η μπαντα πρέπει να χώσει κανά instrumental για να παίρνει ανάσες τελικα αυτος που χρειάζεται ανάσες είναι ο Nicko. Νταξ 71 είναι…ας παίξουν κανά journeyman ακουστικο εντελως για να ξεκουράζεται. Αλλιώς βλέπω να αναλαμβάνει ο γιος του

7 Likes

Μόλις εκλεισα και όλα τα αεροπορικά!!
Θα πάω Μιλάνο για τη συναυλία του Springsteen στις 25 Ιουλίου και το επόμενο πρωί πετάω για Ντόρτμουντ και Maiden !! Εισιτήριο (είναι σολντ άουτ) πήρα από το Viagogo για αρένα στα 140ευρω μαζί με το ταχυδρομείο που δε θα γλυτωνα ούτε αν το έπαιρνα από το official (θα πλήρωνα 120). Οπότε κομπλέ ειμαι !!

Και έτσι απλά, SCREAM FOR ME DORTMUUUUNDDD!!!

Ρε τι σου κάνει ένα somewhere in time και ένα heaven can wait, είχα αποφασίσει να πουλήσω το εισιτήριο για springsteen μέχρι που είδα το σετλιστ των Maiden :joy:

7 Likes

Αν σου έκατσε, μια χαρά, αλλά η εμπειρία (μου και άλλων) δείχνει ότι είναι από τα λιγότερο έμπιστα σάιτ. Μακριά

Έχω διαβάσει αρκετές αρνητικές κριτικες αλλά τη μια φορά που αγόρασα εισιτήριο (The Who) δεν είχα πρόβλημα . Επίσης είναι χάρτινο εισιτήριο και όχι pdf , οπότε πιστεύω δεν θα έχω πρόβλημα. Έχω σκοπό να πάω και νωρίς.

8 Likes

Αύριο στον ΟΑΕΔ ο Bruce

8 Likes

Και πάλι καλά, προφανώς στη μεταπώληση είναι και φορές που είναι όλα legit, δεν λέω ότι είναι όλο scam, απλά εξηγώ ότι δεν είναι πολύ έμπιστο, δλδ έχει σοβαρή ασυνέπεια στο τι πουλάει, και πουλάει και πολύ πιο ακριβά γιατί βάζει μεγάλο καπέλο.

Καλα πως εκανε ετσι ο Harris; λες και του εβαλε σκατα…

1 Like

Ανθέλληνας κι αυτός…

1 Like

Κι εγώ μια φορά που αγόρασα από viagogo μια χαρά ήταν, αλλά είχα βάλει να έρθει το χάρτινο εισιτήριο σπίτι.

Βέβαια ήταν η πρώτη φορά που βγήκα έξω για συναυλία, ήταν sold out (το κατάλαβα μετά) και αγόρασα κατευθείαν από εκεί, με μόνο αρνητικό ότι το face value ήταν 80 και το πλήρωσα 115 (εκεί το κατάλαβα ότι ήταν sold out), κατά τ’ άλλα κομπλέ.

Συμφωνώ σε όλα, Μάλιστα εκει 11-14 έκαναν μια εμφανή κοιλιά στις live εμφανίσεις (παρά το Maiden Egland tour), από άποψη απόδωσης αλλά από το 16 και μετά (και μετά τον καρκίνο) είναι λες και παίχτηκε αναγέννηση). Κακά τα ψέματα είναι μεγάλοι πλέον και ίσως μετά τα 50 years aniversary (περιμένω εκτενλη επική περιοδεια) , και έναν ακόμη δίσκο το βλέπω να το κλείνουν σιγά σιγά ή δυχτυψ΄ς να καταλλήγει ο αρχηγος με σεσιονάδες και τον dickinson για ούτε τα μισά κομμάτια του set.

Ας τους χαρούμε όσο μπορούμε. ίσως και αυτό το “τολμηρό” setlist να είναι μια μικρή γεύση του farewell που ετοιμάζονται να μας πουν Μακάρι του χρονου εδώ αλλά κρατώ μικρό καλάθι αν συνεχιστεί το 24. Για την ωρα εγώ θα τους δω 27/7 στο Dortmund. Οσοι πιστοί από εδώ, στείλτε

2 Likes

μακάρι να υπήρχαν εισιτήρια. Μόνο Γερμανία με βολεύουν οι ημερομηνίες και δεν υπάρχει τίποτα

κακά τα ψέματα παιδιά, δεν έχουν πολλά χρόνια μπροστά τους ως προς το σανίδι οι Maiden . Δεν (θέλω να) πιστεύω ότι θα συνεχίσουν όταν 'ερθει η μέρα που πάνω από ένας δεν θα μπορεί να ακολουθήσει

Ας τους απολαύσουμε όσο και όποτε μπορούμε

Ναι και εγώ το είχα πάρει Γενάρη σκέψου…