Iron Maiden

Μου λες αυτο που νομισες οτι ειπα😂

1 Like

Ας πω κι εγώ ετεροχρονισμένα τη γνώμη μου για το θέμα που τόσο συζητήθηκε τις προηγούμενες μέρες.

Να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι φανατικός του McBrain, θεωρώ ότι έχει παίξει εξαιρετικά ντραμς σε κάποιους Maiden δίσκους, κυρίως στα 80s προφανώς, αλλά ειδικά στην περίοδο από το reunion και μετά σχεδόν με ενοχλούν κάποιες μανιέρες που έχει αναπτύξει, και σε επίπεδο ρυθμών και σε fills. Παραμένω δε πεπεισμένος ότι ο καλύτερος ντράμερ που είχαν ποτέ οι Maiden ήταν ο συχωρεμένος ο Clive Burr.

Όσο για τη live απόδοση του McBrain, προφανώς και ακολουθεί φθίνουσα πορεία αλλά δεν μπορεί κανείς να τον ψέξει γι’ αυτό. Μεγάλος άνθρωπος είναι, ό,τι έχει το δίνει.

Δεν θα τολμούσα ποτέ να κουνήσω το δάχτυλο σε έναν καταξιωμένο μουσικό να το διαλύσει το μαγαζί. Όπως ορθά ειπώθηκε, όλοι μας, αν είχαμε τη δυνατότητα να βγάζουμε το ψωμί μας βγαίνοντας στη σκηνή και παίζοντας μουσική, θα λατρεύαμε το επάγγελμά μας και θα προσπαθούσαμε να καθυστερήσουμε τη στιγμή της αποστράτευσης όσο το δυνατόν περισσότερο.

Είναι θέμα του καθενός μουσικού να αποφασίσει πότε και υπό ποιες συνθήκες θα έρθει εκείνη η στιγμή, πώς θα θέλει να θυμάται ο κόσμος την τελευταία περίοδο δράσης του. Κάποιοι μουσικοί είναι της λογικής “θέλω να πεθάνω στη σκηνή”. Απολύτως σεβαστό. Άλλοι πάλι είναι της λογικής “δεν θέλω να φτάσω στο σημείο να προκαλώ οίκτο, θέλω να αποσυρθώ όταν θα είμαι στα πάνω μου”. Κι αυτό απολύτως σεβαστό.

Είναι, τέλος, θέμα του καθενός από μας, τους οπαδούς / ακροατές, ποια από τις δύο στάσεις σέβεται / εκτιμά / τον εκφράζει περισσότερο.

Προσωπικά - επαναλαμβάνω, χωρίς να ρίχνω ανάθεμα σε κανέναν - τείνω προς τη δεύτερη.

Αυτά.

14 Likes

Εγώ έχω μια γνήσια απορία που ήθελα ημέρες να τη ρωτήσω, και καθόλου προβοκατόρικα.

Δεν θα έπρεπε οι οπαδοί να ξέρουν εκ των προτέρων τι πληρώνουν;

Κάπως μου έκατσε που ο McBrain (καλά να είναι να τα 1000σει), το ανακοίνωσε αφού τελείωσε η περιοδεία.

Προφανώς ό,τι θέλει κάνει, και σιγά μην δώσει λογαριασμό σε κανένα*.

*εκτός ίσως σε αυτούς που του κάνουν λογαριασμό.

1 Like

Αυτό είναι σαν να πας να δεις την ΑΕΚ κι αν δεν παίξει στο 100% των δυνατοτήτων της ως ομάδα να ζητάς τα ρέστα από το εισιτήριο. Ή να λες “δεν είπατε ότι ο τάδε παίκτης έπαιζε τραυματίας, δε θα ερχόμουν αν το ήξερα”

3 Likes

θεωρώ άκυρη τη σύγκριση.

1 Like

θα αλλάξουν σετλιστ , θα έρθουν Ελλάδα , δεν θα παίξουν Alexander The Great και τέζα το 1/3 των οπαδών

8 Likes

Καθόλου άκυρη δεν είναι αυτή με τον τραυματία.

Πληρώσανε να δούνε τον McBrain και είδανε τον McBrain. Αν ο Bruce κρύωνε λίγο πριν από μια συναυλία, η συναυλία πιθανότατα θα γινόταν με τον ίδιο να προφυλάσσει τη φωνή του. Εδώ πέρα είχαμε μια κατάσταση στην οποία ο McBrain καταλαβαίνω ότι ήταν κάπως κατώτερος αυτού που έπρεπε, όμως 1)είναι παροδικό και 2)μπορεί ακόμα και να του χρειαζόταν ψυχολογικά. Αν είχα πάει να τους δω, δεν πρόκειται αυτό να μου είχε δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα και το λέω με βεβαιότητα. Το ότι βλέπουμε το line-up του Piece Of Mind σήμερα, μετράει. Γιατί όσο απαραίτητη είναι η καλή απόδοση, άλλο τόσο απαραίτητη είναι και η μαρκίζα σε περιπτώσεις σαν αυτή των Maiden και πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία σε αυτά. Ευτυχώς, ακόμα την έχουν.

8 Likes

Φούλ άκυρη είναι. Άλλο να είσαι εκτός όλη τη σεζόν τραυματίας και να παίξεις, και άλλο μεμονωμένα.

Δεν είναι της περίπτωσης οτι είδες ένα κακό λάιβ και γενικεύεις, επειδή η μπάντα ήταν σε μέτρια μέρα ή κάποιος έχανε το μέτρο στα τύμπανα, ή έκατσε “αφωνία” στον τραγουδιστή.

Εδώ μιλάμε για ολόκληρη περιοδεία.

Προφανώς

αυτά είναι σεβαστά και δεν μου πέφτει λόγος.

Απλά ας συμφωνήσουμε πως όντως μιλάμε για μαρκίζα. Και πως το αν ο κόσμος δεν ενοχλείται ή οτιδήποτε, δεν έχει τόση σχέση με το σκεπτικό της μπάντας.

Ούτε εγώ μιλάω εξ’ ιδίων, όπως δεν θα γκρίνιαζα για την απόδοση του Gillan, ας πούμε. Αλλά αυτό δεν είναι μια ειδική συνθήκη, είναι μόνιμο.

Φίλοι ε;
Θα σας τραυματίσω ρε. Ποιος παίζει τραυματίας όταν έχεις 22 παίκτες διαθέσιμους; Για θυμηθείτε πότε έγινε κάτι τέτοιο τελευταία φορά.

Άμα ήταν σόλο Μακμπρέην ή έδινε μαθήματα σε κανά ωδείο ξέρω γω, πάει στο διάολο, το καταλαβαίνω.

1 Like

Απειροι ποδοσφαιριστες παιζουν με ενεσεις, κοκτεηλακια, κτλ οταν ειναι πολυ σημαντικοι κρικοι για την ομαδα τους και εχουν ενοχλησεις με τον εναν ή τον αλλον τροπο, κατι που τους αποτρεπει απο το να δωσουν το 100% της αποδοσης τους. Πρωτη φορα το ακους?

Εδω βγαινουν και το λενε μερικες φορες κιολας πριν τον αγωνα, οτι ο Χ ποδοσφαιριστης θα παιξει αν και τραυματιας, εστω για ενα ημιχρονο. Να σου θυμησω οτι στα τελευταια 2 παιχνιδια απεναντι στους Golden State Warriors ο Fox επαιξε με τραυματισμενο δαχτυλο? Να ζητησουν τα λεφτα τους πισω οι οπαδοι των Kings? O Davis εχει παιξει ισως περισσοτερα ματς στην καριερα του ως τραυματιας παρα υγιης :stuck_out_tongue:

4 Likes

Όταν πήρε πρωτάθλημα ο Αντετοκούνμπο πριν 2 χρόνια :stuck_out_tongue:. Τι πότε έγινε, μια και δυο έχει γίνει;

Επίσης, τις αντιπροτάσεις δεν άκουσα :grinning:

4 Likes

Ευκολο, να δωσουν στους φανς πισω 5% της τιμης του εισιτηριου, αφου ο McBrain ως 1/6 της μπαντας επαιζε στο 70% του μεγιστου!

30% Χ 1/6 = 5% ολα εγω πια?

4 Likes

Φίλοι ε;
Αντιπρόταση; Μόνο Family ρε!

1 Like

Κοινη λογικη λεγεται ενιοτε :stuck_out_tongue:

Ναι, ειχαμε καημο εγω κι ο Παντελης να υπερασπιστουμε τους Maiden!!!
Μας τσακωσες!!!

4 Likes

Το θέμα μου είναι πως δεν θυμάμαι τον Μέσι ξέρω γω να παίζει και να βγαίνει έξω για τραυματισμό που είχε από πριν ή τον Γιάννη στο μπάσκετ. Προφανώς έχουν παίξει τραυματίες, αλλά με αυτά που κουμπώνουν και μπορούν να παίξουν, δεν είναι δίκαιο προς τον Γέροντα. Τι να έπαιρνε δλδ αυτός;

Αυτός δεν έπαιζε “τραυματίας” το 2019; Έκανε συναυλίες στην Ευρώπη, έκανε το S&M^2 και μετά από δέκα μέρες μπήκε αποτοξίνωση :stuck_out_tongue:

1 Like

Πολλές φορές παίχτες υπομένουν τραυματισμούς για μήνες και παίζουν στο 80% των δυνατοτήτων τους. Πολλές φορές οι προπονητές έχουν βάλει ανέτοιμους παίχτες και έχουν καταλήξει να πληρώσουν τη μαλακία τους ξοδεύοντας αλλαγή για να τους βγάλουν (πρόχειρη σκέψη, Ντιέγκο Κόστα σε τελικό ΤσΛ, από Σιμεόνε κιόλας η μαλακία). Εδώ έχουμε την πρώτη περίπτωση και αν με ρωτάς, οι Maiden σε μια lose-lose-lose-lose κατάσταση, μάλλον έκαναν αυτό που ήταν το λιγότερο κακό.

Και γιατί να ανακοινώσουν από πριν τι είχε γίνει αφού κρίθηκε ότι μπορεί να βγάλει το τουρ; Για να τον λυπηθούμε; Καλά έκαναν.

3 Likes

Κύριος.
Ρε δικηγόροι της συμφοράς, συνεχίζετε κ συγκρίνετε ανόμοιες καταστάσεις. Παραδεχτείτε το, δεν είναι ντροπή.

1 Like

Είναι win win η φάση, γιατί αν υπήρχε ανακοίνωση από πριν, μπορεί ο κοσμος να ξενερωνε (δεν βάζω καθόλου το ψυχολογικό κομματι του ΜκΜπρειν μέσα, που είναι σημαντικό για τον ίδιο),ενώ τώρα που έγινε γνωστό εκ των υστέρων, ακόμα και αυτός που παραπονέθηκε γιατί “ο ΜακΜπρειν ήταν μέτριος/δεν μπορεί”, θα πει “πω ο θεός έπαιξε ΕΤΣΙ και μετά από εγκεφαλικό”.

2 Likes

Αν υπήρχε ανακοίνωση από πριν, θα ήταν σα να λένε “λυπηθείτε τον”. Αφού κρίθηκε ότι μπορεί να βγάλει το τουρ, καλώς έπραξαν όπως έπραξαν, για να προστατέψουν και τον McBrain.

8 Likes