Αυτοί που είναι πάνω από 70 πρέπει απλά να περιμένουν την γλυκιά λύτρωση του θανάτου…?
Το αντιστροφο ερώτημα ειναι το ουσιαστικο. Γιατι να μην αποσυρθει αφού δεν ειναι σε καλη κατασταση; Το ιδιο ισχύει και για τον Halford πχ.
Το οτι δεν ειναι σε καλη κατασταση ειναι η απολυτα σεβαστη αποψη σου, αλλα ειναι υποκειμενικο. Εγω, π.χ., προσωπικα μια χαρα τους βρισκω. Παραπανω απο μια χαρα βασικα.
Επισης, μαλλον θα επανελθει. Και ο Ian Paice εχει παθει εγκεφαλικο πριν καμια δεκαετια. Ειναι 75 και βαζει τα γυαλια ακομα σε παρα πολλους.
Μερικές φορές ξεχνάμε ότι οι μπάντες δεν είναι δικές μας. Είναι οι μουσικοί που τις απαρτίζουν. Ανεβαίνουν στο σανίδι και γράφουν μουσική πρώτα για αυτούς. Οι υπόλοιποι απλά επιλέγουμε αν αυτό που μας παρουσιάζουν μας γεμίζει ή όχι.
Αν ο Νίκο είναι ευτυχισμένος με αυτό που κάνει, εμείς περισσεύουμε. Μπορεί φυσικά να μη σε ικανοποιεί η απόδοση του και απολύτως λογικά να μην πας στην εκάστοτε συναυλία.
Μπορεί ο Steve να γουστάρει να ηχογραφεί αυτό που ηχογραφεί με τους British Lions και να παίζει σε κλαμπάκια. Δε μου αρέσει σαν ήχος αλλά δε θα βγω ποτέ να πω «ρε Αρχηγέ γράψε πιο πολύ Maiden και άσε τα νερόβραστα».
Το ίδιο ισχύει για τον Halford, τον Axl, το Lars και οποιονδήποτε μουσικό.
Ναι, εντάξει, ευκόλως εννοούμενα είναι αυτά, όποιος δεν γουστάρει δεν πάει στις συναυλίες, δεν αγοράζει τους δίσκους, και λοιπά τετριμμένα. Από την άλλη, όταν κάποιος εκτίθεται στο κοινό, εκτίθεται και στην κρίση του, αλλιώς ας έπαιζε με τους κολλητούς του στο γκαράζ τα τραγούδια που έγραψε.
Άσχετο τώρα με τους Maiden που είναι σε καλή κατάσταση (και όταν δεν είναι, κάτι άλλο υπάρχει από πίσω, όπως στην περίπτωση του McBrain), το φαινόμενο να μην το παίρνουν απόφαση να τα παρατήσουν ακόμη κι όταν εμφανώς δεν μπορούν πια να αντεπεξέλθουν, είναι πολύ διαδεδομένο στους μουσικούς, ειδικά σε αυτούς που έχουν γευτεί μια μεγαλύτερη ή μικρότερη επιτυχία!
Νομίζω μάλιστα ότι δεν έχει να κάνει πρωτίστως με τα λεφτά που κερδίζουν, όσο με την ανάγκη να νιώθουν ότι ακόμη μπορούν να βγουν στη σκηνή και να αποθεωθούν, ότι δεν ξόφλησαν, μια ανάγκη επιβεβαίωσης που εντείνεται όσο μεγαλώνουν. Και φυσικά, όσο υπάρχει κόσμος πολύς που είναι διατεθειμένος να πληρώσει (αδρά σε κάποιες περιπτώσεις) για να τους δει, θα συνεχίζουν μέχρι να πεθάνουν!
Και εδώ προκύπτει το ερώτημα: φταίει που δεν υπάρχουν αντίστοιχου μεγέθους νεώτερα ονόματα ή μήπως μαζί με τους “ήρωες” του, γερνάει και το κοινό; (σαν ηλικία ή/και σαν γούστα)
(Να προλάβω όσους σπεύσουν να απαντήσουν παραθέτοντας σεβάσμια ονόματα, και να επαναλάβω ότι έκανα λόγο για όσους εμφανώς δεν μπορούν και πλέον προκαλούν περισσότερο τον οίκτο παρά τον θαυμασμό με την παρουσία τους)
Ο ιδιος το λεει οτι είναι στο 70% οχι εγω.
Προφανως ακομα σπερνουν στο live οι Maiden αλλα.για ολους καποτε ερχεται το τελος.
Το να μην εισαι ενεργος μετα απο 50 χρόνια καριερας δεν σημαινει οτι εισαι ανεπαρκης. Για παραδειγμα προσφατα ακουσα ειδηση οτι ο Dave θελει να αποσυρθουνε ώστε να.περασει χρονο με την οικογενεια τα εγγόνια κλπα.
Υπαρχει κάποιος στον πλανητη που θα τον κατηγορήσει αν αποσυρθει;
Bottom line εγω δεν θελω να δω τους Maiden να γίνονται Deep Purple ή Judas Priest και ο νοων νοειτο.
Εγώ πέρσι που είδα Judas Priest μια χαρά έσπειραν για πάνω από μιάμισι ώρα. Περιμένουμε και τον καινούριο δίσκο και νέα περιοδεία. Δεν θέλω με τίποτα να αποσυρθούν. Σπέρνουν ακόμα.
Είμαι σίγουρος ότι αυτά τα περί απόσυρσης για τους Priest τα λέγανε κάποιοι και πριν 10 χρόνια. Και έσκασε το 2018 σαν δυναμίτης το Firepower, ένας δίσκος που αν είχαν αποσυρθεί δεν θα είχε βγει ποτέ.
Καλα και οι Deep Purple που αναφερθηκαν,μια χαρα δισκους βγαζουν ακομα…Το 2024 θα κυκλοφορησει και νεος τον οποιο τον περιμενω με μεγαλο ενδιαφερον λογω αλλαγης κιθαριστα…
Επειδή δεν μου είναι ξεκάθαρο, στην περίπτωση του Νίκο, εσυ προτείνεις δηλαδή να αντικατασταθεί από κάποιον νεότερο ντράμερ η να σταματήσει το συγκρότημα τις ζωντανές εμφανίσεις εντελώς;
Εγω δεν προτεινω τίποτα απλα σχολίασα οτι δεν εχει κατι το “ηρωικο” ολο αυτο.
Γιατί, είδες κάπου να γίνεται ηρωοποίηση του; Εγώ πολύ αγάπη και θερμές ευχές είδα.
Εγώ δεν καταλαβαίνω. Είσαι οι Σκορπιόνς. Είσαι 75 χρόνων και κανείς αυτό που γουστάρεις. Γεμίζεις στάδια οπότε βιοποριζεσαι από αυτό. Αλλά θα το σταματήσεις γιατί σε κράζουν οι Ράδιο Αρβύλα και 2 χρήστες στο ροκιν τέλεια τζιαρ. Λογικό. Δεν ξέρω δεν το πιάνω.
Καμία σημασία δεν έχει αν σας προκαλούν οίκτο. Δεν μπορώ να φανταστώ τίποτα πιο γαμάτο από το να πάω 75 χρόνων, να κάνω αυτό που αγαπάω, να κάνω τον κόσμο να περνάει καλά και να βιοποριζομαι από αυτό. Πάνω στην σκηνή θα πεθάνουν και πολύ καλά θα κάνουν, όσο υπάρχει κόσμος που τους βλέπει, πληρώνει εισιτήριο και περνάει καλά
Ολοσωστο ολο το ποστ, αλλα η περιληψη και η ουσια ειναι αυτη ^
Ολοι ζουμε για να κανουμε αυτο που θελουμε και να περναμε καλα.
Ο καθε Nicko McBrain κανει και τα δυο. Δεν εχει απολυτως κανεναν λογο να σταματησει αν δεν θελει.
Θα επανέλθει στο 100% όμως, σε αυτή την κατεύθυνση πηγαίνει. Άσε που και στο 70% καλύτερα ακούγεται από τους περισσότερους.
Καλα μιλαμε για φοβερό dummer και ισως τον πιο συμπαθη απο τους Iron Maiden.
Παλι αρχίσαμε τα κλισε. Προφανως ο καθενας κανει αυτο που γουσταρει (για να “βιοποριζεται”). Ωστοσο οταν εισαι καλλιτεχνης και μάλιστα τέτοιου βεληνεκούς και θα υφιστασαι κριτική και θα πρεπει να διαφυλασσεις την καλλιτεχνικη σου διαδρομη.
Μιας και μιλάμε για ηλικίες, να ευχηθούμε χρόνια πολλά στον Bruce τον Dickinson, που σήμερα συμπληρώνει αισίως τα 65 έτη, μια ηλικία που μικρή επίπτωση έχει στην φωνή και την ζωτικότητα του, μόνο που γίνεται λίγο… ιδιότροπος όσο μεγαλώνει!
Να ειναι καλά να τον… χαιρόμαστε!
Πολυ καλο αφιερωμα στο πρωτο κομμάτι της περιοδείας.
Λογικα βασει οσων λεει ο Bruce θα αλλαξουν setlist;
Το θέμα είναι να αλλάξουν τον Nicko, όχι το setlist