Μάλλον η τελευταία ευκαιρία και ελπίδα,για τον μεγάλο μου καημό, Infinite Dreams…(ξέρω απίθανο)
Θα πάω σίγουρα κάπου.
Μυρίζει live at donington setlist.
Τα ονειρα ειναι δωρεαν.
ξερω,καθολου συνηθισμένη αποψη,αλλα ειναι το αγαπημενο μου (οχι απαραιτητα καλυτερο) λαιβ.
τρελα το σετ,αλλα ειλικρινά…
ποσα κομματια δεν εχουν λιωσει (οχι απλα παιξει) τα τελευταια 10-15 χρονια απο αυτο το τρακλιστ;
ελαχιστα.
ισως μονο του fear/no prayer.
ασχετο,αλλα τσεκαρε κανεις βιντεο της τρεχουσας περιοδειας;
περα απο τον nicko (ζοριζεται πολυ πια),ο bruce στα τελευταια κομματια δεν ακουγεται .
τουλαχιστον με αυτο το κουρδισμα.
το trooper ειναι πλεον θλιβερο.
Για πάμε λίγο με προβλέψεις και επιθυμίες (κυρίως το δεύτερο). Τί θέλετε να ακούσετε;;;
Αρχίζω … (άλμπουμ - τραγούδια)
Iron Maiden - Remember Tomorrow , Phantom of the Opera
Killers - Murders in the Rue Morgue , Wrathchild
Number of the Beast - Children of the Damned , Hallowed Be Thy Name
Piece Of Mind - Where Eagles Dare , To Tame a Land (μεγάλος πόθος)
Powerslave - 2 Minutes to Midnight , Rime of the Ancient Mariner
Somewhere in Time - Stranger in a Strange Land , Deja-Vu (λίγο δύσκολο)
Seventh Son of a Seventh Son - Infinite Dreams , Only the Good Die Young
No Prayer for the Dying - The Assassin , Run Silent, Run Deep
Fear of the Dark - Afraid to Shoot Strangers , Wasting Love
Το ξέρω ότι ονειρεύομαι όρθιος. Απ’ όλα τα παραπάνω τα μόνα σίγουρα είναι το Wrathchild και το Phantom of the Opera
Wrathchild είναι το νούμερο ένα τραγούδι που δεν θέλω να ακούσω.
Κατά τα άλλα πάνω κάτω συμφωνώ αν και θα ήθελα το ομότιτλο από το No prayer for the dying αντί του run silent και το Holy smoke οπωσδήποτε.
Πιστεύω ότι πέρα από τα κλασικά εικοναγραφημένα και ένα έπος( τώρα ποιο θα ειναι αυτο θα δείξει), όλα τα άλλα θα έιναι πιο oldschool. Υπάρχει πιθανότητα για To Tame a Land λέω εγώ λόγω hype με Dune
νομιζω έχουν χάσει ένα δικαστήριο κ δε μπορούν να το παίξουν ζωντανά, αν θυμάμαι καλά… αρχαία ιστορια…
Εγω νομιζω οτι θα μας εκπληξουν παρα πολυ με το setlist και με νεα deep cuts οπως με την προηγουμενη περιοδεια.
Σιγουρo τo Die with your Boots on,νομιζω δεν θα βγαλουν το AtG,και μυριζομαι To Tame a Land.
Αν δε,γινει κανα θαυμα και μπουν Infinite Dreams και Judas Be My Guide,θα μιλαμε για επος και το καλυτερο setlist στην ιστορια της ανθρωποτητας…
Έχει παιχτει ζωντανα ομως παλιοτερα.Αυτο που οντως εχει συμβει ειναι οτι δεν τους επιτραπηκε να ονομασουν το κομματι Dune.
Αυτό ξέρω και εγώ. Γνωστή ιστορία. Όχι όμως να μην τους επιτρέπεται να το παίζουν ζωντανά.
παραθετω κειμενο απο το δοκιμιο του Γεώργιος Ηλ. Ματσαγγούρας “Τα Μυστικά της Σιδηράς Παρθένου (Iron Maiden)”
Οι στίχοι του κομματιού βασίζονται στο διήγημα“Dune” («Αμμόλοφος») (1965) του Frank Herbert
(1920-1986), το οποίο εκδόθηκε σε σειρά βιβλίων και γυρίστηκε σε 2 ταινίες.
Σύμφωνα με τον Dickinson, ενώ οι Maiden είχαν πληρώσει ένα σημαντικό ποσό για
τα δικαιώματα χρήσης των ονομάτων των προσώπων και των τοποθεσιών που εμφανίζονται στο βιβλίο, όταν ζήτησαν την άδεια από τον Herbert να χρησιμοποιήσουν τον τίτλο του διηγήματος ως τίτλο για το τραγούδι και να χρησιμοποιήσουν samples από την ταινία (όπως είχαν κάνει και την προηγούμενη χρονιά με το The Prisoner), αυτός αρνήθηκε μέσω του ατζέντη του, ο οποίος τόνισε κατά λέξη: “No. Because Frank Herbert doesn’t like rock bands, particularly heavy rock bands and especially rock
bands like Iron Maiden!” («Όχι. Επειδή ο Frank Herbert δε συμπαθεί τα rock συγκροτήματα, ειδικά τα heavy rock συγκροτήματα και ειδικότερα rock συγκροτήματα σαν τους Iron Maiden!»). Επίσης, απείλησε με μήνυση και μπόδιση κυκλοφορίας του άλμπουμ σε περίπτωση που χρησιμοποιούσαν οι Maiden κάτι από αυτά που ζητούσαν.
Η αλλαγή των σχεδίων όσον αφορά το όνομα δεν έγινε εγκαίρως γνωστή παντού και συνεπώς, στις πρώτες κόπιες του πορτογαλικού και του ιταλικού βινυλίου, καθώς και της καναδικής κασέτας, το τραγούδι αναγράφεται ως “Dune”.Πολλοί έχουν τονίσει τους παραλληλισμούς του μυθιστορήματος του
Herbert με ιστορικά γεγονότα του περασμένου αιώνα. Στο μυθιστόρημα, ένας αλλοτραφής γόνος μιας παλιάς αποικιακής οικογένειας ενώνει τις ανομοιογενείς και σε διαμάχη μεταξύ τους φυλές νομάδων της ερήμου, για να τις καταστήσει ικανές να κερδίσουν την ελευθερία τους από μια παρακμάζουσα αυτοκρατορία.Αυτό φέρνει στο νου την Αραβική επανάσταση στις αρχές του 20ου αιώνα, όταν ο Βρετανός αξιωματικός Thomas Edward Laurence (1888 –1935), γνωστός και ως «Laurence της Αραβίας» κινητοποίησε τους Άραβες πολεμιστές να απελευθερώσουν την Αραβική Χερσόνησο από την
κυριαρχία της Οθωμανικής Aυτοκρατορίας. Στο μυθιστόρημα, “Muad’Dib” ονομάζονται τα προσαρμοσμένα στην έρημο ποντίκια της ιστορίας. Κυριολεκτικά, σημαίνει «σοφός με τους τρόπους της ερήμου». “Kwisatz Haderach” σημαίνει «πανταχούπαρών». Οι “Fremen” αποτελούν τη χαμηλότερη κοινωνική τάξη του πλανήτη Dune. Επιβιώνουν στις αντίξοες συνθήκες της ερήμου φορώντας το “Still Suit” (από το “distill” που σημαίνει «αποστάζω»), μια στολή που αποστάζει το πολύτιμο νερό από τις σωματικές εκκρίσεις των Fremen).Τα “sandworms” είναι τεράστια σκουλήκια που κατοικούν μέσα στην άμμο της ερήμου του Dune. “Caladan” ονομάζεται ο πλανήτης στον οποίο γεννήθηκε ο Paul-Muad’Dib, αυτός που είναι ο “Kwisatz Haderach”. “Gom Jabbar” είναι ένα δακτυλίδι με δηλητηριώδη ακίδα το οποίο χρησιμοποιείται σε τελετουργίες δοκιμασίας.
Copyright © 2005-2010 Γ. Η. Ματσαγγούρας
Σιγουρα θα παιχτουν τα
Phantom Of The Opera (η μουσικη στο βιντεο)
Run To The Hills (ονομα του tour)
επιπλέον νομιζω πρεπει να θεωρουμε σιγουρα
Iron Maiden
Fear Of The Dark.
Θα έβαζα στοίχημα ότι θα παιχτει για πρώτη φορά το Only The Good Die Young μια που ο Harris προσφατα δηλωσε οτι ειναι αυτο που θελει να παιξουν στο μέλλον και το Alexander ανοιξε το δρόμο για να παίξουν κάτι που δεν έπαιξαν σε περιοδεία νέου album
Ομοιως για Rime μια που προσφατα πηρε το ματι μου κατι δηλώσεις του Bruce
Θα τρελαινομουν και ανυπομονώ για 7th Son
Συνεχίστε…
Σαββατάκι πρωί, λίγη φαντασιοπληξία και γραφικότητα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.
Για Steve και Rod μιλάμε, άρα, η «ξεροκεφαλιά» αναμένεται να βαρέσει και πάλι ταβάνι. Επομένως, δεν ελπίζω και σε πολλές εκπλήξεις (2-3 το πολύ). Επίσης, μέγα ερωτηματικό ο Nicko, δεδομένου ότι μιλάμε για υλικό που είναι εκ των πραγμάτων πιο απαιτητικό. Πόσο πιο αργό μπορεί να γίνει το PotO, ας πούμε; Τέλος πάντων. Θα δείξει…
Πάντως, με 25 χρόνια reunion, είναι περιπτωσάρα οι τεράστιοι, καθώς με τόσες περιοδείες (ειδικά στην πρώτη δεκαετία του reunion που ήταν άπιαστοι και σε τρελή κατάσταση), μιλάμε ότι θα μπορούσαν να είχαν ξεκαυλώσει κόσμο και κοσμάκη με τα deep-cuts και τα υποτιμημένα κομμάτια της δισκογραφίας τους, αλλά είπαμε… English stubbornness κι εμμονή στο «Υπάρχει τουλάχιστον ένας οπαδός που δεν μας έχει δει ποτέ, επομένως, ας παίξουμε για εκατομμυριοστή φορά τα ίδια».
Έχοντας πει όλα τα παραπάνω, Up the fuckin’ Irons και όλα τα προφανή για τους μεγάλους.
Πάμε, λοιπόν, στο τι θα έπρεπε να ακουστεί και στο τι θα ακουστεί πιθανότατα:
Album | Τι παρήγγειλες | Τι θα πάρεις |
---|---|---|
Iron Maiden | Prowler, Remember Tomorrow, Phantom of the Opera | Iron Maiden ή/και Running Free, Phantom of the Opera |
Killers | Killers, Genghis Khan, The Ides of March (όχι κασσέτα) | The Ides of March (κασσέτα), Wrathchild |
The Number of the Beast | Children of the Damned, 22 Acacia Avenue | The Number of the Beast, Run to the Hills, Hallowed Be Thy Name |
Piece of Mind | Still Life, To Tame a Land | The Trooper + ερωτηματικό |
Powerslave | Rime of the Ancient Mariner, Powerslave | 2 Minutes to Midnight + ερωτηματικό |
Somewhere in Time | The Loneliness of the Long Distance Runner | Wasted Years |
Seventh Son of a Seventh Son | Infinite Dreams, Seventh Son of a Seventh Son | Ερωτηματικό + ερωτηματικό |
No Prayer for the Dying | No Prayer for the Dying | Bring Your Daughter… to the Slaughter |
Fear of the Dark | Wasting Love, Judas Be My Guide | Fear of the Dark + ερωτηματικό |
Έχει χαθεί και ο blackie να μας πει αν έχουμε ακόμα ελπίδες ή όχι.
εγώ γιατί πιστεύω ότι δεν θα εκπροσωπηθούν όλα τα άλμπουμ ούτως ή άλλως ;
πχ εκτιμώ 1-2 εκπλήξεις το πολύ και τα υπόλοιπα προβλεπέ
δλδ ας μην έχουμε ελπίδες ότι θα παίξουν ντε και καλά απο Killers ή Somewhere ξέρω γω
Κάποια μεγάλα χιτς έχουν να τα παίξουν δεκαετία ξέρω γω, μην ψάχνουμε deep cuts ενώ έχουν να παίξουν powerslave & childern of the damned από BoS tour αν θυμάμαι καλά
Άντε μια έκπληξη να είναι το Rime
Λογικά θα φάει άκυρο και όποιο τραγούδι αποτελεί πλέον πρόκληση για τον ντράμερ μετά τα προβλήματα υγείας που είχε.
Δε ξέρω αν το πήρατε πρέφα αλλά ο Eddie είναι ο Eddie από το εξώφυλλο του single Infinite dreams. Οπότε καταλαβαίνεις τι έχει να γίνει.
Λονδίνο/Πολωνία θα πάω λογικά
Μπα δύσκολο να τρέξουμε στους λόφους του χρόνου. Αλλά θέλω να πιστεύω ότι στο τέλος δε θα έχει σημασία.
Τη ζήσαμε μλκ