Iron Maiden

Οταν άρχισα να ασχολούμαι με ροκ-μεταλ, ηταν η νεα κυκλοφορια :stuck_out_tongue:

6 Likes

Γιορτή της μητέρας σήμερα (χρόνια πολλά στις μανούλες!) επέτειος και για το Fear of the Dark που “γέννησε” κάποια διαχρονικά classics όπως το εμβληματικό ομώνυμο (ακλόνητη σταθερά στο live ρεπερτόριο των Maiden από τότε) ή το απίστευτο Afraid to Shoot Strangers!
Έτσι, γνώρισε τους Irons σε άλλη μια, νέα γενιά οπαδών, στα δύσκολα όπως εξελίχθηκαν 90s. Αυτό βέβαια που δεν γνωρίζαμε τότε ήταν ότι επρόκειτο για τον τελευταίο δίσκο με τον Dickinson (προσωρινά!) και με τον Birch (οριστικά)!
Όλα αυτά τα σπουδαία, 33 χρόνια πριν, σαν σήμερα!

8 Likes

Και για μένα το “καινούργιο” maiden ήταν .
Πάντα μου άρεσε ως δίσκος στο σύνολο του. Αυτό ήταν η πρώτη μου κασέτα και όπως καταλαβαίνετε ήταν εύκολο να την είχα συνέχεια μαζί μου και να πρηζω τα κασετόφωνα φίλων και συγγενών.

1 Like

Μετά από 42 χρόνια που ακούω Maiden σήμερα έμαθα ότι η ιστορία της Charlotte είναι σε 4 τραγούδια και όχι σε 2 όπως νόμιζα.
Γηρασκω αει διδασκόμενος και όλα τα σχετικά.

2 Likes

Υπάρχει υπόνοια ότι και το Twilight Zone αναφέρεται στη Charlotte και ότι αυτή απεικονίζεται στο εξώφυλλο

3 Likes

Άμα συνεχίσουμε έτσι θα κάψω όλα τα μειντενοπτυχία μου ρε…
Λογικό όμως αυτό που λες. Θα μπρούσε εύκολα να είναι η charlotte. Πάω να ψάξω τους στοίχους τώρα.

2 Likes

Εγώ τρία ήξερα .

Charlotte the Harlot
22 Acacia Avenue
From Here to Eternity

Ποιό είναι το άλλο $$%@#%##()

Δεν μας παρατάτε μεσημεριάτικο λέω εγώ.

hooks in you

1 Like

χαχαχαχ. Απίστευτο. Ούτε καν πήγε το μυαλό μου.

Φταίει βέβαι και το γεγονός ότι το συγκεκριμένο άλμπουμ το έχω μελετήσει και ακούσει λιγότερο από όλα τα υπόλοιπα

1 Like

Εν τω μεταξύ το λέει ξεκάθαρα στην εναρκτήρια στροφή του τραγουδιού.

(παραθέτω copy paste από metal-archives)

I got the keys to view at number 22
Behind my Green door there’s nothing to see
Stone cold sober and sitting in silence, laid
back and looking for sympathy

1 Like

κάτσε να δεις που στο τέλος θα βγουν αρκετά τραγούδια με τη σαρλοτ για θέμα περιοδείας! Πλάκα, πλάκα θα ήταν καλή φάση αν τα έπαιζαν με τη σειρά!

2 Likes

Πραγματικά δεν ξέρω πόσοι θα πήγαιναν να ακούσουν το Hooks in You ζωντανά, ακόμα κι αν το κάνανε για “συλλεκτικούς” λόγους, να έχουν να λένε δηλαδή ότι ήταν σε συναυλία των Maiden που παίχτηκε ακόμη και αυτό το τραγούδι!
Ένα τραγούδι που είναι ορισμός του filler, σε βαθμό που και οι στίχοι ακόμα μπορεί να ξεκίνησαν επειδή το 22 κάνει ομοιοκαταληξία με το view και να συνέχισε με το συγκεκριμένο θέμα από κει και πέρα!

1 Like

Some people argue that this song is a continuation of the ‘Charlotte The Harlot’ saga, and perhaps the strongest evidence for this is the reference to “number 22”. Like ‘Charlotte The Harlot’ and '22, Acacia Avenue ', this song speaks of a relationship with a woman who is unable or unwilling to reciprocate. However, the mood of the song is very unlike the other " Charlotte " songs, and has that “happy” sound. Because of this, I generally do not consider it to be part of the series.

‘Hooks In You’ is a slightly tongue-in-cheek thing. Me and Paddy went to look at a house to buy and it was lived in by three gay guys. We looked around and it had all these beams, and one of the guys was obviously into S&M and leather and stuff, and in one room there were these enormous industrial hooks screwed into the beams. My mind boggled at what they could be used for. I went home and wrote ‘Hooks In You’ with the line ‘All the hooks in the ceiling, that well hung feeling’. I couldn’t write it about gay guys, but what if you went round to the house of Mr. and Mrs. Average you found all these hooks in the ceiling? What do THEY get up to? (Did Bruce buy the house?) No we didn’t! At the end of the song the guy thinks his wife has been unfaithful and sets her in concrete in the foundations.

Bruce Dickinson

1 Like

Άντε 2 εβδομάδες μείνανε.Να δούμε το σετ και αν αξίζει να πάμε καμία Ιταλία ή Βιέννη…προβλέψεις ανά άλμπουμ…

Phantom of the opera - Iron Maiden - Running Free
Wrathchild - Killers
Run to the Hills - Hallowed Be Thy Name
Trooper - Die with your boots on
Rime of the ancient mariner
Sea of Madness
Clairvoyant
Bring your Daughter to the Slaughter
Be Quick or be Dead - Afraid to shoot strangers - Fear of the Dark

1 Like

only the good die young πιστευω θα παιχτει. Το ελεγε ο harris οτι θελει να το παιξουν. Ισως και sun and steel λογω του ιαπωνικου κτιριου στην αφισα.

Επισης θα ηταν γαματο να ξεκινουσαν με το prowler και να εκλειναν με το fear οπως συμβαινει και δισκογραφικα αλλα χλωμο το κοβω να παιζουν prowler δυστυχως.

42 Χρόνια :metal::heart:

2 Likes

Οι επετειακοί εορτασμοί για το τεράστιο Piece of Mind δεν μπορεί να είναι πλήρεις χωρίς την παράθεση της… greek cunt edition κασέτας:

4 Likes

Ποιοι είναι αυτοί οι Iron MALDEN που παρουσιάζουν και αντιγράφουν επακριβώς τη σειρά, τους τίτλους και το εξώφυλλο από τον αντίστοιχο δίσκο των Iron Maiden?

1 Like

Είναι αυτό που λένε: “Πέθανε στα πόδια του”;

Pargalatsos entered the chat.

4 Likes

Αυτος που εκανε την αντιγραφη των κειμενων στην κασετα παντως ηταν για τον boots on

5 Likes