Διακόπτουμε την… ροή των ειδήσεων για το setlist της περιοδείας για να υπενθυμίσουμε ότι σαν σήμερα πριν από ένα τέταρτο του αιώνα οι Maiden κυκλοφόρησαν το πολυαναμενόμενο reunion album, το αριστουργηματικό Brave New World!
χαχαχα εγώ το έχω στο μυαλό μου σαν το καινούριο άλμπουμ.
Δεν θυμάμαι την τελευταία φορά που έκανα τέτοιο σερί σε λίγες ώρες: The Number of the Beast, Powerslave, Somewhere in Time, Iron Maiden, Killers…
Πονάει λίγο που την τελευταία 3ετία κάνουν τουρ το ένα καλύτερο απ’ το άλλο και μας αφήνουν εκτός.
Εγω εκανα σερι το αλμπουμ fear of the dark και ετοιμάζομαι για …με λιγα λογια μηπως κ μπούνε τα πράγματα στη θεση τους γιατι ακουω για φιλερς κ μου γυρνάνε τα μυαλά.
Ο μισος δισκος μονο ειναι φιλλερς. Ο αλλος μισος ειναι καλος.
συμφωνω, θα μπορουσαν να κρατησουν τα 8/12 και τα αλλα να τα εβαζαν b sides.
Ελάχιστα φιλλερακια στο Fear Of The Dark, σίγουρα λιγότερα από ότι σε κάθε reunion album ή στα πρώτα 4 τους
επισης
Xfactor > Fear Of The Dark
Αρχικά είχαν γράψει 16, ήθελαν να το βγάλουν σε 2 CD αλλα τελικά έκοψαν 4, κάτι είναι και αυτό.
Κατά την προσωπική μου πάντα γνώμη οι δίσκοι χωρίς fillers είναι οι εξής Iron maiden, Somewhere in time, Seventh son, Brave new world και A matter of life…
Το Powerslave είναι το καλύτερο ή το πιο purest άλμπουμ στο metal αλλά ποτέ μου δεν χωνεψα το back in the village παρόλο τις παιχνιδιάρικες μπάσο γραμμές και το guitar intro του που είναι αριστούργημα.
Ποιο brave new world δεν έχει φίλερς ρε παιδια θα τρελαθω.
Νταξ αλμπουμ της επανένωσης ηταν κ ειμαστε συναισθηματικα δεμένοι αλλα οχι κ ετσι.
Ειναι τα μισα τραγούδια φιλερς στο fear και δεν ειναι στο brave ; @pantelis79 ;
Είδες κάτι περίεργα πράγματα? Τραγικό να έχεις προσωπικά γούστα
Στον δίσκο που ακούσαμε ως πρώτο νέο δίσκο από τότε που ο καθένας μας αγάπησε τη μπάντα, δεν υπάρχει κανένα φίλλερ.
Μην αρπαζεσαι μωρε. Αν σεβομασταν τα “προσωπικα γουστα” του αλλου το μισο φόρουμ δεν θα είχε λογο υπαρξης. Τι θα γραφαμε; για τις τιμες εισιτηρίων κ θα βάζαμε αφίσες συναυλιων.
Βαλτε τα μισα τραγούδια του brave στο fear κ πάλι θα λετε “το μισο fear ειναι φιλερ”
Δεν αρπάχτηκα ρε συ Νταξ απλά είναι τα γούστα στην μέση κτλ. Όλα σχετικά και όλα σεβαστά ( έχεις την σεβαστή μου) Στο fear πχ δεν με χαλάει κάτι στα τραγούδια όσο η χροιά του Dickinson (Αυτο το γρεζι δεν του πάει καθόλου)
Τελικα τι εννοούμε φιλλερ ομως;
Τραγούδι που δεν άρεσε στους περισσότερους στο βαθος του χρονου; δεν το προωθησαν στα λαιβ τους κ ξεχαστηκε; ασπουμε εγω δε την παλευω με το lord of the flies απο τοτε που κυκλοφόρησε κ βλέποντας οτι οι περισσότεροι το βάζουν στα τοπ του άλμπουμ σκέφτομαι οτι εχω πρόβλημα. Μπορω να πω οτι ειναι φιλλερ; ή θα μου πούνε “κατσε ρε μεγαλε εδω το εβαλαν στο σετλιστ επι bruce τι μαλακιες λες τωρα”
Κ πάμε στο…προσωπικα γουστα
Childhood’s End, Wasting Love, Fear is the Key, Chains of Misery όλα γαμανε
Weekend Warrior, Judas Be My Guide, Fugitive, θα ζούσα και χωρίς αυτά στο LP
Filler θεωρούνται τα κομμάτια τα οποία απλά φλυαρούν χωρίς λόγο, χωρίς να προσφέρουν κάτι στην εμπειρία ακρόασης του δίσκου και είναι απλά μπλα μπλα χωρίς ουσία. Άλλοι βέβαια μπορεί να αρέσκονται στα φιλερ, να υπάρχει κάποιο κομμάτι αντίστοιχο που να μας κάνει το κλικ.
Θα συμφωνήσω με την άποψη ότι οι μόνοι δίσκοι που ακούγονται μονορουφι χωρίς να θέλεις να προσπεράσεις κομμάτι, είναι η δυάδα Somewhere/Seventh Son. Ακόμα και οι κλασικοί δίσκοι τους, έχουν filler. Στο Number Of The Beast, ανάμεσα σε Run To The Hills, Hallowed Be Thy Name, το ομώνυμο, υπάρχουν κάτι Prisoner, 22 Acacia Avenue, στο Piece Of Mind, ανάμεσα σε Tame A Land, Trooper, Flight Of The Icarus, υπάρχουν Steel Life, Die With Your Boots On, στο Powerslave, ανάμεσα στο ομώνυμο, το Rime, το Aces, υπήρχαν κάτι Flash Of The Blade, Back In The Village.
Μιας και αναφέρατε το Fear ως δίσκο, εκεί εννοείται πως φαίνεται ότι η ομάδα έχει στερέψει πλέον από ιδέες, ο μίσος δίσκος είναι για delete, δεν έχει κάτι άξιο αναφοράς.
Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, φταίει το ότι ανάμεσα σε πραγματικά κορυφαία κομμάτια, υπάρχουν κάποια που είναι παντελώς αδιάφορα και ας είμαστε ειλικρινείς, μπροστά σε τόσο μεγαλειώδη κομμάτια, προφανώς και υπάρχουν οι αδύναμοι κρίκοι, δεν γράφονται εύκολα αντίστοιχα κομμάτια συνεπώς, έτσι προκύπτει η έννοια filler.
Και για να μην πάρουμε μονοτερμα τους Maiden, και σε άλλα μεγάλα συγκροτήματα συμβαίνει αυτό και στους αντίστοιχους κορυφαίους δίσκους τους…
Still Life και γαμάνε αμφότερα, Για μένα Quest for Fire και Sun and Still πιο φίλερ απ’ όλα τα υπόλοιπα του δίσκου
Το Powerslave όμως όντως θεωρώ ότι πάσχει από φίλλερς, παρ’ όλο που οι κορυφές του είναι κορυφές