Iron Maiden

“We prefer to write songs about things that people don’t do very often. Like death."

3 Likes

Υπομονή μέχρι να βγει σε blu ray

1 Like

Θα παίξει κανονικά Ελλάδα από την επόμενη Πέμπτη.

1 Like

Ναι το γνωρίζω απλά στην περιοχή μου (επαρχία) δεν… Εκτός αν ανακοινωθεί κάτι μέσα στην βδομάδα.
Edit Τελικά θα προβληθεί :smile::smile:

3 Likes

9 Likes

Όποιος δει το burning ambition ας γράψει καμία άποψη

Ψήνομαι να πάω να το δω στη Βενεζουέλα αλλά προφανώς θα έχει ισπανικούς υπότιτλους, όσες φορές άκουσα τα μέλη να μιλάνε αγγλικά κατάλαβα ότι τζάμπα πήρα τα C2 και B2 :rofl:

6 Likes

Ο μοναδικός που μιλάει καθαρά και μπορώ να καταλάβω τί λέει είναι ο Adriam Smith. Οι άλλοι δεν παλεύονται. (Αναφέρομαι σε άλλα rockumentaries που έχω δει).

3 Likes

Ακριβώς έτσι :sweat_smile:

Να ακουσετε τον Stephen Edmondson των Paradise Lost σε δηλωσεις καποια στιγμη στην ζωη σας… η λεξη “νιαουρισμα” δεν ειναι αρκετη για να περιγραψει αυτο που βγαινει ως ηχος απο το στομα του. Και οι υπολοιποι lads εχουν βαρια προφορα μιας και ειναι απο το Χαλιφαξ (Nick, Greg, Aaron) αλλα τους καταλαβαινεις αρκετα ευκολα.

1 Like

Ρε ο Edmondson δεν εχει δοντια :grinning:

4 Likes

Και τοτε που ειχε ετσι μιλουσε :stuck_out_tongue:

5 Likes

γεωργίου σπίκινγκ δλδ ?

1 Like

Ειδικά ο Αρχηγός (εκ των βασικών spokesmen) είναι από αυτούς που μιλάνε “μέσα από το στόμα”. Όταν έχει κατά νου ότι απευθύνεται και σε μη αγγλόφωνους σε κάτι DVDs κλπ, (προσπαθεί να) μιλάει ψιλοκανονικά, αν πετύχεις συνεντεύξεις του σε άγγλους είναι άστα να πάνε!

Και πάλι όμως, όπου υπάρχει η δυνατότητα βάζω αγγλικούς υπότιτλους, κι ας έχω πάρει το Proficiency με ζόρικη εξέταση listening (αυτά τα… A B C D που λέτε δεν τα ξέρω! :sweat_smile: )

3 Likes

πως παει μεχρι τωρα η φαση με τα εισητηρια? θα μαζευτούμε καμια 40k ή δυσκολα?

Εγώ μένω στην Αγγλία 11 χρόνια, έζησα Σκωτία που έχουν και πιο δύσκολη προφορά, και πάλι τον Αρχηγό από τα συμφραζόμενα τον καταλαβαίνω

3 Likes

Ρε συ, όταν πήγα Σκωτία μια βδομάδα, συνεννοήθηκα άψογα με όλους (εκτός από έναν τυπά σε ένα σουπερμάρκετ που αν μου έλεγε κάποιος πως μιλούσε κάποια δικιά του γλώσσα θα τον πίστευα). Στο Λονδίνο πολύ συχνά συναντούσα κόσμο που δεν καταλάβαινα. Και αναφέρομαι σε Άγγλους κυρίως, όταν πας σε άλλες εθνικότητες θέλει εξάσκηση αλλά το βρίσκεις κάπως στην πορεία.

Εξαρτάται που στη Σκωτία. Εδιμβούργο ναι άψογη προφορά, Highlands ακόμα περισσότερο. Γλασκώβη-και δη στην Ανατολική που είναι κυρίως οι Καθολικοί-είναι άλλη γλώσσα.

2 Likes

Φανταζομαι εχει να κανει αν μιλανε μεταξυ τους η αν καταλαβαινουν πως μιλανε σε ξενο και το στρογγυλευουν καπως. Ακουστε Κυπριους να μιλανε μεταξυ τους και μετα πως μιλανε οταν απευθυνονται σε εσας, η μερα με την νυχτα.

5 Likes

αυτό

8 Likes

Σύμφωνα με κάποιες γλωσσολογικές ερμηνείες αυτό δεν είναι καν ευφημισμός: τα Scots θεωρούνται ξεχωριστή γλώσσα, συγγενική μεν με τα Αγγλικά αλλά διακριτή.

1 Like