Iron Maiden

Αυτό ακριβώς εννοώ!

Μουσικά πχ θεωρώ ότι είναι πολύ καλός δίσκος αλλά επειδή γράφει πάνω Maiden είναι μάπα επειδή δεν αγγίζει τα προηγούμενα;

το X-Factor είναι από τους αγαπημένους μου δίσκους(το εχω ξαναπεί καμιά 7857321 φόρες)
και ο Astaldo πλέον από τους αγαπημένους μου χρήστες :smiley:

Επρεπε να τον δεις στο Dizzy, στο “Sun and Steel” που ούτε θυμόμουν ποιο είναι, πόσο είχε γκαυλώσει, χαχαχα!

χαχαχαχα εεεε αν και δεν ακούω πλέον πολύ maiden και metal γενικά, είναι σαν την ΙΟΝ. Πρώτη αγάπη και παντοτινή. Ή είναι η lacta αυτή;;; Whatever you got my point.

μόλις ψήφισα το x-factor και ειδε οτι υπάρχει ακόμη ένας που το έκανε…φανερώσου.!! (εκτός αν το έκανε για πλάκα)

Πρέπει να είχα ψηφίσει SIT αλλά αν μπορεί κάποιος να το αλλάξει για το X-Factor.
Γιατί έτσι! (ωραία φωτό έχω ε; :stuck_out_tongue: )

Εγω ειμαι ο τριτος που ψηφιζει το The X Factor!O 2ος ποιος ειναι ρε παιδια?Προκειται για τον πιο σκοτεινο και ατμοσφαιρικο δισκο των Maiden και σε αυτο βοηθαει και η φωνη του Blaze.Προς θεου,δε λεω οτι ειναι καλυτερος του Bruce!Απλα βγαζει ενα σκοταδι και τραγουδαει με παθος αν και οι φωνητικες του δυνατοτητες ειναι πολυ περιορισμενες.Το The X Factor μαζι με τα Powerslave,Somewhere In Time και Seventh Son… ειναι τα πιο λατρεμενα Maiden album ever!

θα μπορουσε να μπει και στο “αχρηστη πληροφορια της ημερας” αλλα ας το βαλω εδω…

σημερα καταλαβα ποιο ειναι το αποσπασμα που ακουγεται στην αρχη της ζωντανης εκτελεσης του dance of death http://www.youtube.com/watch?v=lSHSUOZHXFc

ειναι αυτο:

[B]Hamlet:
Swear by my sword
Never to speak of this that you have heard.

Ghost:
[Beneath] Swear by his sword.

Hamlet:
Well said, old mole, canst work i’ th’ earth so fast?
A worthy pioner! Once more remove, good friends.

Horatio:
O day and night, but this is wondrous strange!

Hamlet:
And therefore as a stranger give it welcome.
[COLOR=“Red”]There are more things in heaven and earth, Horatio,
Than are dreamt of in your philosophy[/COLOR].[/B]

http://www.enotes.com/shakespeare-quotes/there-more-things-heaven-earth-horatio

νταξ κλαιν θα μου πειτε αλλα ειμαι φανμπου.:smiley:

Σωστος, :thumbup: το ειχα βρει και εγω οταν ειχε βγει το Death On The Road…

Οσο για το X Factor που λεγατε, το εχω ξαναγραψει, ειναι φοβερος δισκος, αλλα αντε πεισε τον κολλημενο που λεει οτι μετα το Seventh Son Of A Seventh Son οι Maiden τελειωσανε… Ατμοσφαιρικος, σιγουρα ο πιο σκοτεινος τον Maiden και εχει κομματαρες μεσα…

Καλα οσοι τα λενε αυτα τα περι τελειωματος των Maiden μετα το Seventh Son IMO δε μπορει να χαρακτηριζονται ως οπαδοι του συγκροτηματος…Οπως επισης και αυτοι που απαξιωνουν το Χ και το Virtual XI λογω Blaze…Oι Maiden ειναι Maiden και το X ειναι ανετα ενας απο τους καλυτερους τους δισκους,αυτος που εθεσε τα θεμελια για τη μουσικη που παιζουν οι Μaiden σε ολα τα μετεπειτα album τους μεχρι και σημερα κ αυτος που παντα θα ξεχωριζει στη δισκογραφια της μπαντας για τη μοναδικοτητα,τη διαφορετικοτητα του και τους υπερ-κομματαρους που εχει μεσα!!!

και πως χαρακτηρίζονται?

Θυμάμαι ότι μου είχε κάνει εντύπωση τότε με το DVD και το είχα ψάξει.

Επίσης, για την εισαγωγή του Paschendale στο ίδιο DVD, ο Bruce απαγγέλει ένα ποίημα του Wilfred Owen με τίτλο Anthem for Doomed Youth:

[SPOILER]What passing-bells for these who die as cattle?
Only the monstous anger of the guns.
Only the stuttering rifles’ rapid rattle
Can patter out their hasty orisons.
No mockeries now for them; no prayers nor bells,
Nor any voice of mourning save the choirs,–
The shrill, demented choirs of wailing shells;
And bugles calling for them from sad shires.

What candles may be held to speed them all?
Not in the hands of the boys, but in their eyes
Shall shine the holy glimmers of good-byes.
The pallor of girls’ brows shall be their pall;
Their flowers the tenderness of patient minds,
And each slow dusk a drawing-down of blinds.[/SPOILER]

(βλ. http://asms.k12.ar.us/classes/humanities/britlit/97-98/wwipoets/owen.htm)

Επίσης στην εισαγωγή του Trooper στο Rock In Rio ο Bruce λέει μερικούς στίχους από το “The Charge Of The Light Brigade” του Alfred Tennyson, το οποίο ήταν και η αρχική έμπνευση των στίχων του τραγουδιού.

Into the valley of Death
Rode the six hundred.

Cannon to right of them,
Cannon to left of them,
[B]Cannon in front of them[/B]
Volley’d and thunder’d;

http://www.ram.org/contrib/the_charge_of_the_light_brigade.html

Ουσιαστικά είναι οι δύο τελευταίοι στίχοι της δεύτερης στροφής και οι τρεις από τους τέσσερις πρώτους της τρίτης (μείον αυτόν σε bold που τον παραλείπει)

Maiden, σουβλάκια και ποίηση

Όσον αφορά το πολλ με βαριά καρδιά ψηφίζω το seventh son. Είτε το θέλετε είτε όχι ήταν η κορυφαία μέταλ μπάντα των 80ς.Δεν έβγαλαν απλώς γαμάτους δίσκους,αλλά αριστουργήματα.Ποιο άλλο συγκρότημα είχε τόσο γαμάτο σερί δίσκων (Iron Maiden-Killers-The Number Of The Beast-Piece of mind-powerslave-somewher in time-seventh son).Το κορυφαίο μέταλ συγκρότημα μετά τους Sabbath.

[B][U]UP THE IRONS !!! [/U][/B]

επισης στο rock in rio εχει γίνει μια ωραία αναφορά απο τον βρασιδα στην britney που κόπηκε στο cd/dvd

*πάντα μου άρεσε να πετάω άσχετα πράγματα :stuck_out_tongue:

Η επιλογή είναι σχεδόν αδύνατη.Έχω περάσει από πολλές φάσεις με τα άλμπουμ των Maiden.Αρχικά θεωρούσα καλύτερo το Number of the Beast,μετά το Seventh Son,για μια μικρή περίοδο το Somewhere in Time.Αργότερα ήμουν Ντιανικός.Τελευταία όμως έχω κατασταλάξει στην άποψη ότι το κορυφαίο τους είναι το Piece of Mind οπότε θα ψηφίσω αυτό.Αλλά όπως είπε και ο Illuvatar δε νομίζω να υπάρχει μπάντα με τέτοιο σερί άλμπουμ την περίοδο 1980-1988 με 7 αριστουργήματα μέσα σε 9 χρόνια.

Με αλλα λογια ο anisixos δε θα εκτιμα τους Μεηντεν.

Επομενως, λυπαμαι, αλλα δεν μπορω αλλο να ειμαι οπαδος αυτης της μπαντας. [-X

word.

Όπως φαίνεται και από το Avatar μου, δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός. Τόσες κομματάρες σε όλα τα άλμπουμ, τόσες φοβερές στιγμές, ακόμα και μετά την επιστροφή του Βρασίδα. Δεν θα ψηφίσω τίποτα…:stuck_out_tongue:

απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου να ακουει μουσικη αυτη η συζητηση για “το καλυτερο αλμπουμ των Maiden” ειναι ενα ατελειωτο deja vu.

φυσικα το 7th.