Εσείς από πού ακούτε μουσική (π.χ. iTunes, Spotify, Foobar2000 κλπ.);

Λίγο τετριμμένο θαρρώ, αλλά πιστεύω εν μέρει ότι μπορεί κάποιος να αντλήσει και καλές ιδέες από 'δω μέσα, όσον αφορά τα του ήχου.

Λοιπόν, εσείς από πού ακούτε μουσική; Μπορείτε να αναφέρετε από συσκευή έως αρχεία ήχου και app.
Οι πιο χαρντκοράδες και μέρος και στάση. :stuck_out_tongue:

Αυτά…

2 Likes

Αυτο ακουστηκε λαθος

Εγω ειμαι boomer και ακουω ειτε απο winamp (!) την μουσικη που εχω κατεβασμενη, αλλα κυριως πλεον και κατα 90% επειδη ειμαι μπροστα στον υπολογιστη μου οταν δουλευω ή σερφαρω, ακουω ειτε απο YouTube ειτε απο bandcamp, που το προτιμω βασικα δινει εναν πιο προσωπικο τονο και δινω και λεφτα σε καλλιτεχνες που ειναι πιο μικροι ως ονοματα.

Δεν εχω spotify και ψιλοαρνουμαι να βαλω γιατι εχω ακουσει πολλα αρνητικα απο πολλους καλλιτεχνες που το κραζουν παρολο που ειναι αναγκασμενοι να το εχουν. Ισως βαλω καποια στιγμη στο μελλον μιας και ολοι εχουν, αλλα προς το παρον αντιστεκομαι.

3 Likes

laptop: youtube/spotify

κινητό: spotify/ youtube μέσω Ymusic(για να παίζει στο background & για download)/ και τα κατεβασμένα με pulsar (media player)

1 Like

μονο σποτιφαη και bandcamp πλεον στην ουσια (γενικά καποιο στρημ δηλαδη, δεν εχω πλεον προσωπικο πισι οποτε δεν κατεβαζω)

πανε οι εποχες που προσεχα την ψηφιακη δισκοθηκη σαν τα ματια μου, σουλατσαρει σε ενα σκληρο δισκο σε καποια αποθηκη αυτη τη στιγμή.

2 Likes

Πλεον spotify premium εδω και λιγους μηνες. Εχω μερικους δισκους στο κινητο για ωρα αναγκης (offline) αλλα σπανια χρειαζεται. Καμια φορα youtube ή bandcamp.

Παρα πολυ συχνα με headset οταν ειμαι εκτος σπιτιου, εκτος απο οταν παω βολτα για περπατημα που το εχω γυρισει σε earphones (ψειρες κοινως) γιατι με το headset στο ελλαδισταν ολοι σε κοιτανε σαν εξωγηινο. Αν δε σταματησεις σε κανα περιπτερο την ωρα που κατεβαζεις το headset ο περιπτερας περιμενει να βγαλεις και φωτοσπαθο.

Στο σπιτι (οταν δεν ακουω με το headset κατι που συμβαινει συχνα οταν ακουω κατι πολυ σκληροπυρηνικο για να το ακουσω μαζι με τη γυναικα μου που ακουει εντεχνο/ροκ/λιγο metal αλλα οχι τα πολυ ακραια), συνηθως απο spotify με bluetooth ηχοσυστημα (ηταν μια καλη επενδυσουλα τελευταια που πηρα και ενα μικρο για το υπνοδωματιο)

Στο αυτοκινητο σχεδον παντα spotify στο bluetooth.

Στο ποδηλατο συνηθως spotify απο το κινητο που το βαζω σε θηκη κινητου στο τιμονι. Απευθειας απο τα ηχεια του κινητου, τα ακουστικα τα θεωρω πολυ επικινδυνα. Επειδη δεν ημεθα καγκουρες, οταν ειμαι σε περιοχη με κινηση/κοσμο το κλεινω ή το βαζω παρα πολυ χαμηλα και ανεβαζω την ενταση οταν βρισκομαι σε πιο μοναχικη διαδρομη.

Πριν απο αυτη την τελευταια περιοδο ακουγα αρκετη offline μουσικη απο το pc (wmp, winamp παλιοτερα) ή το κινητο (android player, ποτε δεν ασχοληθηκα να κατεβασω κατι αλλο), αλλα και online (bandcamp, youtube κυριως)

Σε ολες τις στασεις, στο σπιτι, το παρκο, το αμαξι ακομα και το γραφειο. Συνηθως μονος αλλα οσο περισσοτεροι τοσο καλυτερα!

5 Likes

Ειχα spotify, αλλα δεν το χω συνεχισει. Δεν τρελαθηκα. Ειμαι λιγο παραδοσιακος σε μερη και στασεις. Κλασικα Mp3. Ειτε απο ρωσους, ειτε απο bandcamp. Στον υπολογιστη τα ακουω με το foobar, στο κινητο που παιζει πολυ μεσα στην μερα, κυριως στην δουλεια, με το musicolet.
Eπισης, Being παραδοσιακος, ακουω ακομα πολλα πραματα στο youtube. Δηλαδη αν θελω να παρω μια ιδεα εκει θα ψαχτω πρωτα.

1 Like

Κατά κανόνα Winamp (έδοση τουλάχιστον πενταετίας, still whips :sunglasses:).

Για στρίμινγκ Spotify, γιατί κατάλογος + interface + λίστες, αν και ακόμα αρνούμαι να το πληρώσω.

Για κινητό Musicolet για τα μπ3 και από Σποτιφάι αυστηρά λίστες, τζάμπα αφού.

Για γενική εποπτεία Lastfm.

4 Likes

Σπίτι, κυρίως cd.
Aυτοκίνητο cd και mp3.
Δουλειά, mp3(musicbee).
Kαι έχω και ένα mp3 player που παίζει σε διάφορες περιστάσεις.

3 Likes

Youtube κλασσσικά στο laptop. Αν έχεις καλά ηχειάκια είναι μια χαρά.

2 Likes

Και νομιζα εγω ημουν ο μπουμερ…

5 Likes

Pc winamp ρωσος. Τριάδα που σκοτώνει. Αμάξι κανα ράδιο γιατι τους δισκους μου όλα τα έχω δώσει στον γείτονα που κάνει τα πρώτα του βηματα στον χώρο.
Youtube για το χάζεμα, spotify και κιν δεν με βολευουν.
Τωρα ψαχνω ακουστικά ασυρματα για να εχω μαζι γιατι μετά απο τόσα χρόνια με τις ψείρες…κουφός θα μέίνω.

3 Likes

Headset ειναι η φαση. Και καλυτερος ηχος (ισως ο καλυτερος ηχος που μπορει να πετυχει καποιος χωρις να χαλασει μια περιουσια για ενα υπερτουμπανο ηχοσυστημα) και καλυτερα για την ακοη (ετσι λενε τουλαχιστον!)

2 Likes

οταν λες headset, καταλαβαινω on-ear/over-ear με το καυλιτζεκι μικροφωνο να ερχεται απο τα πλαγια…

αυτο εννοεις;

image

γιατι αν κυκλοφορεις μαυτο, καλα κανουν και σε κοιτανε παραξενα :expressionless:

2 Likes

images

Τετοια φαση. Αυτα με το παργαλατσομικροφωνο προσωπικα με ενοχλουν αν τα φοραω μονο για μουσικη (χαχα οχι δεν κυκλοφορουσα ποτε με μικροφωνο)

Τυχαια η μαρκα και το headset της φωτογραφιας, εγω εχω αλλο (ενα τιμιο headseat της Miniso που ειχα αγορασει προπερσυ στην Κινα αρκετα φτηνα και εχει αποδειχτει σκυλι και με φοβερο ηχο για την τιμή του)

2 Likes

οκ νταξει τοτε, τετοια χρησιμοποιω και γω. Ποιοι ειναι αυτοι που σε κοιτανε παραξενα αμα κυκλοφορεις μαυτα δεν καταλαβαινω.

8 Likes

Από PC:
Offline/mp3/flac με Rhythmbox
Spotify app
Tidal web (δεν εχουν βγαλει ακόμη εκδοση για ubuntu)
Bandcamp
Ενσύρματα ακουστικά 90% του χρόνου, έχω και κάτι creative 2.1 σχεδόν 15ετίας πλέον, που είναι όμως σκυλιά κι έχουν τίμιο ήχο.

Απο κινητό:
Poweramp
Spotify
Tidal
Bandcamp

Χρησιμοποιώ και μια εφαρμογή που λέγεται wavelet και εχει επιλογές για equalization που δουλεύει με όλες τις εφαρμογές ήχου, εχει και κάποια presets για διαφορα ακουστικά (αν κι εμένα δε μου αρεσαν ιδιαίτερα).

4 Likes

Αν θυμαμαι καλα δεν ειμαστε στο 1990 οποτε δεν εχουν καμια σχεση με τη φωτογραφια :stuck_out_tongue:

Αυτα εδω ειναι. Τωρα γιατι κοιτανε περιεργα μερικοι ακομα εν ετει 2021, ξερω γω, αυτο ειναι ελληνικο φαινομενο σαν λαος ειμαστε υπερβολικα περιεργοι και κουτσομποληδες

2 Likes

Headset αυτό με το ματσούκι είχα οταν επαιζα wow στο pc. Εχω βρει κατι jbl ασυρματα απο σκρουτζ στο 50άρικο τίμια.

1 Like

Μουσικη οτι ειναι κατεβασμενο σε pc χρησιμοποιωντας το Foobar2000.
Απο Youtube θα βαλω κατι που δεν εχω στο pc
Επισης απο το κινητο μουσικη η οποια ειναι περασμενη απο το pc ακουγοντας με τις ψειρες της Samsung λιγο πριν παω για υπνο(τραγουδια της επιλογης μου).
Τελος και απο ενα hi-fi της πουτσας οτι cdακια αγοραζω :sunglasses:

3 Likes

Επίσης και όταν οι σύνοικοι τους δεν εκτιμούν δίσκους όπως το left hand path σε dolby stereo στο τέρμα…ναι υπάρχουν και τέτοιοι άνθρωποι
Ερώτηση : με ένα hi-fi της πλάκας (ή της πούτσας όπως θέλετε) και με πραγματικά καλά ακουστικά headset το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό ή όχι ;
Εάν ξέρει κανείς

4 Likes