Εάν σου αρέσει ο λεπτομερής ήχος και θέλεις σχετικά ανοιχτή μουσική σκηνή, καλά έκανες και κατευθύνθηκες στα Sundara. Τα Senn 660S, αν και ζεστά, σωστά τονικά και με καλό διαχωρισμό, έχουν πάρα πολύ στενή μουσική σκηνή, σε σημείο να νομίζεις ότι όλα παίζουν μέσα στο κεφάλι σου! Στα “συν”, για μένα, η άνεση, ο “μαλακός” ήχος και το ότι σαν ακουστικό δεν χρωματίζει τον ήχο, όργανα και vocals ακούγονται ισότιμα. Αν πάλι δε σε ψήνουν οι μεσαίες συχνότητες και θες ένταση, ζωντάνια και μπάσο, δεν κάνουν με την καμία για σένα! Παίζει βέβαια ρόλο και από ποια πηγή/ενισχυτή θα παίξει, εγώ π.χ. έχω έναν σχετικά οικονομικό-βασικό φορητό της iFi.
Ουάου δεν μπορούσα να ζητήσω καλύτερη ανάλυση. Καταλαβαίνω ακριβώς τι λες, και επειδή με εντυπωσιάζει πολύ η ανοιχτή μουσική σκηνή των Sundara, θα τα κρατήσω. Χθες άκουγα αυτό ενώ έκανα κάτι άλλο, και στην αρχή με τα ουρλιαχτά δεν κατάλαβα ότι ήταν μουσική, νόμιζα ο ήχος είναι απ’εξω! Γενικά όσα λένε για τα Sundara, δηλαδή πεντακάθαρο μπάσο που δεν μπλέκει με τις μεσαίες συχνότητες, smooth ψηλά που (σχεδόν) ό, τι και να τα κάνεις δεν θα ακούγονται σπαστικά και τρομερή ηχητική σκηνή. Αυτό με τα ψηλά ήταν ο λόγος που επέστρεψα το Phillips Fidelio X2HR. Ανυπόφορα ψηλά που ξύριζαν, όσο κι αν προσπάθησα δεν κατάφερα να τα δαμάσω.
Εγώ ακούω μέσω του Fiio e10k, ίσως δεν είναι αρκετό, θα δω μεγάλη διαφορά με ενισχυτή ή καλύτερο DAC?
Πάντως κάτι που βρήκα εξαιρετικό είναι τα EQ settings του Oratory. Κατεβάζεις το Equalizer APO και το Peace Interface και τα ρυθμίζεις ανάλογα, και ακούγονται πολύ καλύτερα. Τουλάχιστον μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα settings του oratory σαν βάση και μετά να παίξεις μπάλα με καλύτερο σημείο εκκίνησης.
Σ’ ευχαριστώ πολύ!
Έχω το iFi Audio Nano iDSD Amp/DAC στα 239 ευρώ και θεωρείται βασικό, αλλά με πολύ ικανοποιητική απόδοση σ’ αυτά τα χρήματα. Θεωρώ ότι με ρυθμίσεις θα πάρεις καλύτερο ήχο, αλλά με καλύτερη ενίσχυση θα είναι θεαματική η διαφορά, αναλόγως δε και πόσα λεφτά είσαι διατεθειμένος να ξοδέψεις. Κοίτα αυτό, παίζει μόνος του ή με amplifier (150 επιπλέον) και το έχουν εκθειάσει.
To βασικό setup στο σπίτι είναι αυτό:
Marantz PM-6006
Marantz CD-6006
Audio Technica AT-LP120
Sony TC-K615S Tape Deck
Klipsch Speakers RP-150M
Εναλλακτικά παίζει είτε κλασικός και αγαπημένος Winamp είτε Virtual DJ (για on the fly λίστες) και ηχεία Creative GigaWorks T20 II.
Στο δρόμο κινητό και Musicolet free app (μιας και μας καταργήσανε το Google Play Music) με Bose QC35 II (το χειμώνα) ή JBL Reflect Mini2 (τις υπόλοιπες εποχές).
Ακουστικά Sennheiser HD660s
Headamp/DAC iFi Audio Nano iDSD
Ακούω από Spotify (free)/Foobar2000 σε αρχεία mp3/ALAC/FLAC.
Κάποια στιγμή θέλω να αναβαθμίσω τον ενισχυτή/DAC, ενώ μελλοντικά με ψήνει και η αγορά των HiFiMan Sundara για το εντυπωσιακό soundstage τους, παρότι δεν έχω κανένα θέμα με τα δικά μου.
Aimp. και ξενοιάσες. Τα χαιλίκια του Foo με την απλότητα του Winamp. και upsampling.
επίσης spotify χάλι ήχος. αν βάλω ενα CD με καλή παραγωγή κι οχι κομπρεσαρισμένο του κεράτα, κάνει μπάμ η διαφορά. λχ κάτι 90ς AEROSMITH μέρα με τη νύχτα. τσιτώνεις το CD και δίνει πόνο. Ανεβάζεις το Spoti και κλαίς.
Στο premium ο ήχος στο spotify είναι άψογος
Ισχύει
Επειδη μιλούσαμε πριν κανα χρόνο εδω μέσα για ηχεία, στήνω νέο pc που κατα βάση θα το εχω για ελαφρύ gaming και μουσική ψηφιακή.spotify και mp3. Θα παρατήσω τα 2.1 που έχω καμια 15ετία(και βαλε)και εχουν φάει απειρο ξύλο, λέω να πάω σε ασπρα edifier που είναι και φτηνά, είναι και κουκλιά και θα ταιριάζουν με το ασπρο setup που στήνω.
Θα βαλω και μια καρτα ηχου εσωτερικη και πιστευω θα εχω φθηνα σχετικα, εναν αρκερα καλό ήχο.
Σε ποια edifier έχεις καταλήξει; Και γω ψάχνομαι
Τα ψάχνω ακόμα φίλε μου, κοιτάω 3 μοντέλα, το μονο παράπονο που εχω ειναι στις κριτικές που διαβάζω για αυξημένο μπάσο και επεοδη θα τοποθετηθούν πάνω σε ταβλα γραφείου, σκεφτομαι μηπως δημιουργηθει αχρείαστο βουητό
Χθες βγήκε η νέα έκδοση του λειτουργικού (iOS 16) για τις συσκευές της apple.
Στα χαρακτηριστικά που μας ενδιαφέρουν, εκτός από την πιο ωραία απεικόνιση του artwork του άλμπουμ που ακούς στην οθόνη κλειδώματος, ανακάλυψα κι αυτό εδώ σήμερα το πρωί στο Apple Music:
Πλέον μπορείς να δεις ποιο record label έβγαλε τον δίσκο που ακούς. Πατώντας το link, σε κατευθύνει στις κυκλοφορίες του label και σε ένα σύντομο ιστορικό. Μπορείς έτσι να ανακαλύψεις εύκολα μπάντες με παρόμοιο ήχο ή φιλοσοφία.
Ελπίζω σύντομα να υπάρξει πρόβλεψη για follow σε label, ώστε να υπάρχει κάτι σαν newsfeed με νέες κυκλοφορίες στην κεντρική οθόνη του Music.
Αυτό δε σημαίνει πως θα πρέπει το label να κάνει λογαριασμό ή κάτι παρόμοιο? Γιατί αν το στήσει η Apple αυτό (όπως καταλαβαίνω ότι φαντάζεσαι), σημαίνει διαφημιστικός χώρος, συντήρηση κλπ, πέρα από “βιβλιογραφικό” ιστορικό. Δεν είναι δηλαδή απλή πληροφορία που σε κατευθύνει σε άλλη πληροφορία, αλλά διαφορετική λειτουργία.
Προσωπικά δε φαντάστηκα τίποτα όσον αφορά την υλοποίηση, γιατί δεν ήταν αυτός ο σκοπός του post μου
Η Apple προφανώς θα δώσει τα ανανεωμένα libraries για τις νέες λειτουργίες (αν πρόκειται για API → το αποκλείω, έτσι πχ λειτουργούν τα Apps στο Apple Store όμως) ή όντως τα labels πρέπει να κάνουν κάποιου είδους register και να ανεβάσουν το content τους (αν πρόκειται για κάποιου είδους service).
Το content τους, υποθέτω ότι είναι ήδη έτοιμο (πχ Bandcamp?), μιλάμε για μια εποχή που επιβάλλεται (ως “παίκτης” στη βιομηχανία της μουσικής που γίνεται πια μέσω streaming) να έχεις ήδη προβλέψει να ψηφιοποιήσεις ήδη τη πραμάτεια σου. Μη σου πω ότι, αν είσαι αρκετά μπροστά, έχεις ήδη δημιουργήσει service κι αναγκάζεις τους “μικρότερους” παίκτες (πχ κάποιο online music store) να γράψουν αυτοί κώδικα για interface στο service σου.
Τώρα, το πως ακριβώς υλοποιείται σε σχέση με το Apple Music, δεν το ξέρω γιατί είμαι εντελώς εκτός αυτής της βιομηχανίας. Ξέρω όμως ότι είναι προς το συμφέρον των δισκογραφικών να “μπουν” σε αυτή τη λειτουργία άμεσα γιατί υπάρχει τεράστια έκθεση από εκατομμύρια χρήστες στο content τους.