Jazz 'n' Fusion

Άκουσα σημερα αυτο το άλμπουμ και το βρήκα φανταστικό

Patty Waters - Sings

Ο φιλος που μου το προτεινε μου ειπε οτι πρωτη φορα ξερναει απο το αγχος με κομματι jazz. Περιμενα κατι σε John Zorn και jazz grindcore οπως μου ειχε προτεινει ο Martial σε ενα exchange ή κατι σε fusion φαση που σε πιανει ιλιγγος απο τις πολλες στροφες αλλα καμια σχεση

Side A: 7 κομμάτια, 14 λεπτά
αιχμαλωτικη, ηρεμη, σαγηνευτικη vocal jazz κι εκει που ειμαι απορημενος με το παραπανω σχολιο ξαφνικα με χτυπησε

Side B: 1 κομμάτι, 14 λεπτά
στην αρχη μια Rosemary’s Baby ατμοσφαιρα και σιγα σιγα εξελισσεται σε φουλ στομαχοπονο

και ενα rym review

spotify, youtube

edit: συνιστώ να το ακουσετε ολοκληρο. Μην πατε κατευθειαν στο τελος. Αφηστε το να δουλεψει

4 Likes

Jaimie Branch - Fly or Die Fly or Die Fly or Die ((world war))
(2023)

Στους καλυτερους jazz δισκους της χρονιας

3 Likes

Η πιο γαμάτη ethiojazz μπάντα επιστρέφει στις 9 Φλεβάρη. Χορέψτε μωρέ!

1 Like

John Surman - Words Unspoken (2024)

image

νωρις νωρις ξανα ο υποψηφιος jazz δισκος της χρονιας. Δεν εχει fusion αλλα εχει ecm jazz με κλαρινετο και σαξοφωνο. Μου εβγαλε κατευθειαν κατι απο Anouar Brahem (χωρις το ουτι) και φυσικο ηταν καθως συμμετειχε στο καταπληκτικο Thimar του 1998

1 Like

Αγγλόφωνος jazz δισκος από Νεφέλη Φασούλη

2 Likes

Δύο εκπληκτικοί νέοι Jazz δίσκοι.

Συγκλονιστικός Amaro Freitas, μπαίνει σε free jazz μονοπάτια και γράφει μουσική για τον Αμαζόνιο.

Και το υπέροχο νέο άλμπουμ του Julian Lage ειναι σίγουρα το πιο εκλεκτικό του.

1 Like

Ok, ειμαστε λίγοι οι της jazz εδώ αλλα αυτό είναι άχαστο.

Άλμπουμ απο τον Shabaka στις 12 Απριλίου και το πρώτο δείγμα είναι ότι ωραιότερο έχω ακούσει φέτος.

3 Likes

3 Μαΐου έρχεται και νέο άλμπουμ από τον Kamasi Washington.

4 Likes

Το πρώτο δείγμα από το επερχόμενο άλμπουμ του Jeff Parker είναι από τα καλύτερα jazz πραγματα που άκουσα φέτος.

Το άλμπουμ έρχεται στις 22 Νοέμβρη.

1 Like

Δυνατό! Το βίντεο τουλάχιστον, το άλμπουμ το κατεβάζω τώρα…

Έχουν ήδη μαζευτεί μερικές πολυαναμενόμενες jazz κυκλοφορίες για το 2025, το πρώτο δείγμα όμως απο το επερχόμενο άλμπουμ του Ambrose Akinmusire είναι εκπληκτικό.

Ένα 15λεπτο έπος που εμπεριέχει hip-hop (φωνητικά από Kokayi), modern classical (με το τρομερό Mivos Quartet) και διακριτικά ηλεκτρονικά στοιχεία. Πραγματικά ένα πανέμορφο μουσικό παζλ. 31 Ιανουαρίου το αλμπουμ.

2 Likes

Ψάχνοντας σε λίστες του 2024 βρήκα πως η αγαπημένη Rebecca Trescher είχε βγάλει δίσκο το 2024. Είμαι και γραμμένος στο κανάλι της στο γιουτιουμπ αλλά ο αλγόριθμος δεν ήθελε να μου το πει. :frowning:

Όπως και να’χει, εδώ γιουτιουμπ λινκ…

Επίσης αυτό από ECM που θα βγει στις 17/01 μπορεί να είναι κάτι αξιόλογο…

1 Like

H πρώτη δυνατή τζαζ κυκλοφορία τζαζ του 2025 που έπεσε στα αυτιά μου είναι ένα online-only single από έναν από τους καλύτερους τζαζίστες της εποχής μας. Ένα τρακ που δεν μπήκε στο live άλμπουμ του Chris Potter: “Got the keys to the kingdom: live at the village vanguard”…

/
/

Ένα μινι αφιέρωμα στα 50 χρόνια απ΄το Koln Concert του Jarrett…

Θα μπορούσε να είναι καλύτερο αλλά ένα άλφα ενδιαφέρον το έχει.

/
/

Επίσης άκουσα το πολύ δυνατό τελευταίο αλμπουμάκι της Muriel Grossman η οποία έρχεται στις 9 Μαρτίου στο Gazarte

/
/

Άλλα ωραία τζαζοπράγματα απ’το 2024 που πέρασαν από τα ηχεία/ακουστικά μου τελευταία…

/

/

1 Like

Σήμερα είναι η επέτειος 60 χρόνων από την κυκλοφορία του “A Love Supreme” και τόλμησα να γράψω δυο λέξεις.

6 Likes

Το περίμενα αυτό το κείμενο, και έχω απλά να πω και δημόσια συγχαρητήρια, δεν είναι εύκολο να προσεγγιστούν τέτοιοι δίσκοι - σταθμοί δίχως κοινοτοπίες και πεζές τεχνικοτητες αλλά ούτε και ασαφεις γενικότητες. Νομίζω το πέτυχες. Τα άλλα τα ξέρεις :stuck_out_tongue:

2 Likes

Ευχαριστώ ρε! Η αλήθεια είναι έχουν γραφτεί τόσα και τόσα, ένας όμως ακόμα μικρός φόρος τιμής δεν βλάπτει!

1 Like

υπεροχο κειμενο, θα βαλω τον δισκο αποψε με κρασι και το κοριτσι μου

πολλα μπραβο

1 Like

Πολύ ωραίο Αντώνη :smiling_face_with_three_hearts:

Link για ένα συγκεκριμένο μαγαζί στο Χαλάνδρι

3 Likes

Μπράβο για το κείμενο. Έχω μια τάση απλά να την ακούω τη μουσική και να αδιαφορώ για τα βιογραφικά κλπ στοιχεία αλλά σίγουρα έχουν όλα αυτά το ενδιαφέρον τους.

Ο γιος του John και της Alice Coltrane… Ravi (εμπνευσμένο όνομα απ’τον Ravi Shankar) σε ~2 μήνες θα είναι Αθήνα για liveακι. Έρχεται στο Παλλάς μαζί με τη μπάντα Legacy of Wayne Shorter δηλαδή τους: Danilo Perez (πιάνο), John Patitucci (ντραμς) και Brian Blade (μπασο). Οι δύο τελευταίοι με τον αγαπημένο Chris Potter κυκλοφορούν ένα δισκάκι στην Edition Records σε μια βδομάδα. Τα πρώτα δείγματα είναι αρκετά δυνατά…

2 Likes

H κυρία Laura Agnusdei εμπνέεται από eco/sci fantasy και κυκλοφορεί έναν πολιτικοποιημενο ηλεκτρακουστικό συνδυασμό spiritual jazz με world/ηλεκτρονικές μουσικές που κάπως δικαιώνει τις προσδοκίες που είχα για ένα σπουδαίο άλμπουμ, και ενα απο τα αγαπημενα μου μεχρι στιγμης αλμπουμ στην χρονια. Συνοδευεται απο λευκωμα με ζωγραφιες εμπνευσμενες απο τις θεματικες του δισκου, στη φυσικη μορφη, στο ιδιο μηκος κυματος με το εξωφυλλο.

Και μια πιο αναλυτικη παρουσιαση εδώ

2 Likes