Το περίμενα αυτό το κείμενο, και έχω απλά να πω και δημόσια συγχαρητήρια, δεν είναι εύκολο να προσεγγιστούν τέτοιοι δίσκοι - σταθμοί δίχως κοινοτοπίες και πεζές τεχνικοτητες αλλά ούτε και ασαφεις γενικότητες. Νομίζω το πέτυχες. Τα άλλα τα ξέρεις
Ευχαριστώ ρε! Η αλήθεια είναι έχουν γραφτεί τόσα και τόσα, ένας όμως ακόμα μικρός φόρος τιμής δεν βλάπτει!
υπεροχο κειμενο, θα βαλω τον δισκο αποψε με κρασι και το κοριτσι μου
πολλα μπραβο
Μπράβο για το κείμενο. Έχω μια τάση απλά να την ακούω τη μουσική και να αδιαφορώ για τα βιογραφικά κλπ στοιχεία αλλά σίγουρα έχουν όλα αυτά το ενδιαφέρον τους.
Ο γιος του John και της Alice Coltrane… Ravi (εμπνευσμένο όνομα απ’τον Ravi Shankar) σε ~2 μήνες θα είναι Αθήνα για liveακι. Έρχεται στο Παλλάς μαζί με τη μπάντα Legacy of Wayne Shorter δηλαδή τους: Danilo Perez (πιάνο), John Patitucci (ντραμς) και Brian Blade (μπασο). Οι δύο τελευταίοι με τον αγαπημένο Chris Potter κυκλοφορούν ένα δισκάκι στην Edition Records σε μια βδομάδα. Τα πρώτα δείγματα είναι αρκετά δυνατά…
H κυρία Laura Agnusdei εμπνέεται από eco/sci fantasy και κυκλοφορεί έναν πολιτικοποιημενο ηλεκτρακουστικό συνδυασμό spiritual jazz με world/ηλεκτρονικές μουσικές που κάπως δικαιώνει τις προσδοκίες που είχα για ένα σπουδαίο άλμπουμ, και ενα απο τα αγαπημενα μου μεχρι στιγμης αλμπουμ στην χρονια. Συνοδευεται απο λευκωμα με ζωγραφιες εμπνευσμενες απο τις θεματικες του δισκου, στη φυσικη μορφη, στο ιδιο μηκος κυματος με το εξωφυλλο.
Και μια πιο αναλυτικη παρουσιαση εδώ