Jesu, Godflesh

απλα προσκυνω.για μενα ο κορυφαιος τους δισκος.καλα και το πρωτο τους και το streetcleaner ειναι δισκαρες αλλα αναφερω το songs γιατι απο αυτο τους εμαθα

Οι Jesus δε με συγκίνησαν ιδιαίτερα, αλλά το ‘‘Streetcleaner’’ είναι από τους καλύτερους δίσκους που έχω ακούσει. Απίστευτα κλειστοφοβικό, φοβερή ατμόσφαιρα, πραγματικά δεν έχω λόγια για αυτόν το δίσκο. Αρρώστια και σκατοψυχία.

Λοιπον το Split με Envy ειναι στο τοπικ με τα ποστ ροκ.Διερευσε στα ιντερνετια και το
JESU / BATTLE OF MICE - split EP το οποιο το ακουσα μια φορα μονο.Αυριο παρουσιαση στο
ποστ-ο-τοπικ.

Γεια χαρά και καλώς σας βρήκα. 8)
Μπορεί να είμαι νέος στο φορουμ, αλλα τυγχάνει οι Godflesh να είναι ένα από τα αγαπημένα μου σχήματα.

Για μένα είναι ισάξιο με το ιστορικό streetcleaner. Παρόλα αυτά, (κατά τη γνώμη μου πάντα) είναι η μοναδική πραγματικά μεγάλη δουλειά του broadrick μετά το pure του 1992. Δυστυχώς οι jesu μου φαίνονται κάπως βαρετοί και αποπροσανατολισμένοι… Ήμουν και στις 2 εν ελλάδι εμφανίσεις τους. Η πρώτη με isis ήταν κορυφαία, αλλά η δεύτερη στο Αν μου φάνηκε πολύ “ρηχή” :frowning:

Στα των Godflesh τώρα, τα 2 πρώτα (godflesh, streetcleaner) είναι βαρειά, μονολιθικά και άκρως κλειστοφοβικά άλμπουμς death/industrial (Σημείωση: ο όρος industrial χρησιμοποιείται με την 80ς σημασία του. Όσοι περιμένουν πατατούλες τύπου Marilyn Manson/Deathstars κλπ, ας αλλάξουν πλευρό).
Όσοι έχετε ακούσει πρώιμους isis (μέχρι και το celestial), σίγουρα έχετε παρατηρήσει αυτή την -τυρρανική σχεδον- εμμονή σε βαρειά αργόσυρτα και επαναλαμβανόμενα riffs, τα οποία οφείλουν τα μέγιστα στους godflesh. Ειδικά το Charmicarmicarmicat Shines to Earth από το red sea είναι καρφί godflesh!
Στη συνέχεια, οι godflesh έμπλεξαν και άλλα στοιχεία στον ήχο τους (early 90s electronica, dub κυρίως) αλλά με αξιοθαύμαστα αποτελέσματα.
Η δημιουργική τους καμπή ήρθε με το Merciless EP (1994), και έκτοτε, οι δουλειές τους κινούνται σε ρηχότερα νερά, με εξαίρεση το Songs of Love and Hate (1996)

Godflesh μόνο σαν όνομα μου λέει κάτι. Οι Jesu μ’ αρέσουν πάρα πολύ. Μάλιστα δεν έχω καιρό που τους ανακάλυψα!

Ε, αυτο. Το Conqueror δε μ αρεσε τοσο συγκριτικα. Μετα τραβα προς πρωτο EP / ομωνυμο album που νταξ, για μενα τουλαχιστον, δε ξεπερνουνται ευκολα.

Ο Justin είναι καλλιτέχνης με όλα τη σημασία της λέξης. Έπαιξε κιθάρα σε ένα απο τα καλύτερα grindcore albums (scum), στη συνέχεια δημιούργησε μια από τις καλύτερες industrial μπάντες (godflesh) και τώρα συνεχίζει με τους jesu + όλα τα remix πού έχει κάνει.

Δεν νομίζω να είναι τυχαίο που ο Glenn Danzig τον ήθελε σε κάποια φάση για κιθαρίστα στους Danzig, έτσι???
:bow2::bow2:

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, ο άνθρωπος είναι μουσική ιδιοφυΐα.

εχει παιξει σε δεκαδες προσωπικα κτλ projects , πολυ παραγωγικος και progressive τυπος ,
ισως να σας ενδιαφερει με τους Final , ambient βαρυ κ ασηκωτο ,

θυμιζει το πρωτο jesu ep οσον αφορα τη νοοτροπια , περα απο την καμενια που κουβαλανε αυτα τα 3 αλμπουμς…

Being Justin Broadrick- The Man that Changed Music

bump.

μιας και ξεσκόνισα τη δισκογραφία τους σήμερα, όσοι ξέρετε μόνο τους Jesu, και θέλετε να προχωρήσετε σε Godflesh, αρχίστε να ψάχνετε τη δισκογραφία τους ανάποδα, ξεκινόντας δλδ από το κύκνειο άσμα Hymns. Έχει αυτή την “τεμπέλικη” αύρα με πιο βιομηχανική “λαμαρινέ” αισθητική.

Εμένα αφήστε με να κάνω τούμπες με τα παλιά τους…

Xa!
Το αγόρασα πριν μια βδομάδα!
Ευχάριστο άκουσμα (!!!)
Τώρα ψήνομαι για την επανακυκλοφορία του Songs of Love and Hate, με Songs of Love and Hate in Dub και In All Languages DVD! Καλό πακετάκι!

Τώρα τι να πω ρε αγόρι που ξέρουν τους Jesu και δεν ξέρουν τους Godflesh?
Τέλος πάντων…

κάτσε έχει και το ντιβιντί μαζί?

γιατί μόνο για το “ιν νταμπ” δεν ψηνόμουν να το ξαναγοράσω. Αλλά άμα παίζει και δβδ, το πράμα αλλάζει…

και μένα μου φαινόταν απίθανο να ξέρει κάποιος μόνο τους jesu, αλλά μάλλον τους ανακάλυψαν πρόσφατα, οπότε πάσο.

SLAVESTATE PE! :metal:

Ναι. Με 5 βίντεο απ’ ό,τι θυμάμαι.
20 ευρά. Δεν το έχω βρει φτηνότερο.

Α!
Αυτό που με ξενέρωσε, είναι ότι το DVD δεν το έχουν σε ξεχωριστή θήκη, αλλά σε διπλό cd με το in dub.

Tιμιμένη Earache πάλι? [-X

Στο cd in all languages γράφει πως το dvd έχει τα βίντεος
crush my soul
mothra
slavestate:bow2::bow2:
christbait rising
avalanche master song

καλή φάση

Συνέντευξη του Broadrick στο Brooklyn Vegan

Street cleaner&Pure πολυ δυνατα αλμπουμ απο godflesh…τα αλλα δεν με τρελαναν κιολλας

By the way μόλις κυκλοφόρησε και το δεύτερο box set με Pure / Coldworld / Slavestate!
Ψήνομαι άσχημα!

έχει σκάσει ελλάδα?