Jim Jarmusch

Υπαρχει ηδη ενα θρεντ για ghost dog και dead man αλλα εδω ας μιλαμε γενικα για Jarmusch.

Με εξαιρεση αυτες τις πιο mainstream ΤΑΙΝΙΑΡΕΣ, ο κινηματογραφος του ειναι διαφορετικος. Μπορει να ειναι απο πολλα και για πολλα ναρκωτικα καποιες σκηνες προκειμενου να τις αντεξεις αλλα πορωνομαι, ειναι μποεμ η ΦΑΣΗ. Ο ορισμος του ανεξαρτητου αμερικανικου κινηματογραφου για εμενα.
Αγαπημενες ταινιες φυσικα dead man και ghost dog. Απο τις ταινιες με τα βαθυτερα νοηματα που δεν χανουν τη μπαλα για να γινουν ποιητικες, αλλα και night on earth οπου δεν μπορω να ξεχωρισω σκετσ! Η τυφλη γαλλιδα και ο “τυφλος” ταξιτζης η ο μονολογος του Μπενινι; Να μην μιλησω για τη μουσικη του tom waits…
Stranger than paradise επισης, η φαση με τα πολλα ναρκωτικα που λεγαμε. Ο ορισμος του οτινανισμου και του μηδενισμου στους ηρωες, ωραια τα μπερδεματα.
Permanent vacation η πρωτη του ταινια, γλυκητατη, μποεμικη και μου βγαζει αυτη την ατμοσφαιρα των μπητνικς και των road movies.
Ας μιλησει αλλος για το down by law. Εγω θα πω απλα “ice cream?you scream” :stuck_out_tongue:
Coffee and cigarettes δεν μου αρεσε. Την τελευταια με τον παγωτατζη δεν την εχω δει.

Συμφωνω σχεδον απολυτα με ολα οσα λες!Αγαπημενες μου οι:’‘Night On Earth’’ και ‘‘Ghost Dog’’!!!Δεν εχω δει ‘’‘Broken Flowers’’,’‘Mystery Train’’ και ‘‘The Limits of Control’’.Εμενα παντως το ‘‘Coffee And Cigarettes’’ μου αρεσε,εχει μια jarmuschιλα!!!

Πωωω, ήθελα πολύ καιρό να ανοίξω θρεντ για τον μάστορα τον Τζάρμους, αλλά ήθελα πρώτα να δω όλες τις ταινίες του.
Αγαπημένες μου είναι τα Dead Man και Down By Law αλλά δεν έχω δει ακόμα τα Stranger Than Paradise (για το οποίο έχω διαβάσει εξαιρετικές κριτικές), Mystery Train και Permanent Vacation.
Το Limits Of Control ήταν στις κορυφαίες, για μένα, ταινίες για πέρσυ.

Θα επανέλθω με υπεραποθεωτικό ποστ.

Εντάξει τι να πούμε για το Night On Earth. Είναι η πιο κουλ ταινία που έχω δει. Πραγματικά μια ομορφιά, σου φτιάχνει τη διάθεση. Η καλύτερη ταινία για να δεις ένα μοναχικό καλοκαιρινό βράδυ. Και αυτός ο Μπενίνι, ίσως ο αγαπημένος μου ηθοποιός, θεούλης για ακόμα μια φορά.

Όμως εκεί που δίνει ρέστα ο Μπενίνι είναι στο Down By Law. Βασικά είναι μόνος του όλη η ταινία, δίχως αυτόν θα ήταν μέτρια προς καλή, παρόλον τον Τομ Ουεητς, τον οποίον επίσης λατρεύουμε.

Η τρίτη ταινία Τζαρμούς που έχω δει είναι το Broken Flowers, με τον Bill Murray που πάντα συμπαθούσα πάρα πολύ. Δυστυχώς, αυτή η ταινία με απογοήτευσε. Δεν είναι κακή αλλά περίμενα περισσότερα. Τουλάχιστον αφουγκραζόμουν κάθε ήχο μέχρι το τέλος για να ακούσω λίγα δευτερόλεπτα από το Dopesmoker σε μία από τις τελευταίες σκηνές \m/

Dead Man.

Κλειδωστε το.

ειμαι μεγαλος φαν του Permanent Vacation ,χωρις να γινεται τιποτα ουσιαστικο στην ταινια σε κραταει εκει με την ατμοσφαιρα της, την καλλιτεχνικη οπτικη της που δεν στηριζεται μονο σε σκηνοθετικη μαεστρια αλλα και εικαστικη ματια

Από τους πιο αγαπημένους σκηνοθέτες, το Dead Man, τό’χω λιώσει:):!:

Aντικομφορμιστης και αυθεντικος,τον γουσταρω πολυ…απο τους πιο αυθεντικους πρεσβευτες του ανεξαρτητου αμερικανικου σινεμα,θεμελιωτες του κιολας,τον αγαπαω επισης επειδη βλεπω στις περισσοτερες ταινιες του,την επιρροη που ειχε πανω του το κορυφαιο κινηματογραφικο ρευμα για μενα,η nouvelle vague και ποσο ομορφα εχει υιοθετησει στοιχεια της και τα εχει ενσωματωσει σε αυτο που κανει…ειδικα παλιοτερα,με το ασπρομαυρο και την ρετρο αισθητικη…μαστορας…

Oι ταινιες του,εμενα προσωπικα μου αρεσουν ολες,πλην της τελευταιας που δεν την ειδα ακομα…εκτιμω πολυ οτι σε ολες,μα ολες του τις ταινιες,εχω δει οτι ουτε το υφος του επιχειρησε να αλλαξει,ουτε την καλλιτεχνικη κατευθυνση που ο ιδιος επιθυμει και συνεχιζει να ακολουθει εδω και τοσα χρονια,και in general,αυθεντικος με κεφαλαια γραμματα…μου αρεσει πολυ και το γεγονος οτι χρησιμοποιει ξενους ηθοποιους,υποτιτλους κτλ,wold cinema δλδ αλλα επιτυχημενη μιξη,καθως και το γεγονος οτι ειναι τοσο μινιμαλιστικα απλος,ενω παραλληλα βγαζει τοσο συναισθημα(νοσταλγιας,γελιου κτλ κτλ) αλλα και το εξαιρετικο character development που ακολουθει(down by the law ρεεε:lol:)

Αμα πιεζομουν να εβγαζαν αγαπημενη ταινια,δεν θα μπορουσα ευκολα,αλλα πχ 3 απο αυτες θεωρω το stranger than paradise,το night on earth φυσικα και το Dead man(που ειχα και την τυχη να το δω το 95,πιτσιρικας στο σινεμα και να παθω πλακα,ενω σταδιακα αδειαζε ο θερινος εκεινο το καλοκαιρι:lol:)

Επισης,ολες οι ερμηνειες στις ταινιες του,ειναι μια και μια…ακομα και ο Μπενινι,που προσωπικα θελω απλα να παψει να υπαρχει:p,εδω ειναι εξαιρετικος…hail σε ολους τους μουσικους που παιζουν στις ταινιες του,και ιδιαιτερα Hail σε screamin jay hawkins(γτ ετσι,γιατι τον γουσταρω πολυ γενικοτερα:p)

Τωρα να κατσω να γραψω για μια μια τις ταινιες του,δεν…δειτε τις ολες…:smiley:

Δεν ειμαι η μονη λοιπον :!:
Οσο θεουλης ειναι στις ταινιες του Jarmusch, τοσο αχωνευτος ειναι σ’ οτιδηποτε αλλο εχει κανει.
Οταν εβαλα να δω το night on earth αναρωτιομουν πως θ’ αντεξω τον Μπενινι στο τελος, αλλα τελικα τα γαμησε ολα. [SIZE=“1”]Κατι που μας αποδεικνυει τελικα ποσο γαματος σκηνοθετης ειναι ο Jarmusch.[/SIZE]

χαχα,ναι,ειδικα στο night on earth,ειναι ξεκαρδιστικος και απιθανος…ειναι αυτο,οτι ο Τζαρμους,μπορει και βγαζει απο ατομα διχως κινηματογραφικη παιδεια,οπως οι περισσοτεροι μουσικοι,μια δυνατη και απροσδοκητα καλη ερμηνεια(οχι καλτ ερμηνεια,πραγματικα καλη),ενω και απο υπερεκτιμημενους καραγκιοζηδες:p oπως ο Μπενινι,εξισου εξαιρετικες στιγμες…

Καλά κανείς δεν εκθειάζει το Coffee and Cigaretes; Ήταν η πρώτη του ταινία που είδα και κόλλησα. Τιτανοτεράστια στιγμή η φάση με Tom Waits-Iggy Pop, όπως επίσης αυτή με White Stripes και το πηνίο Τέσλα και ο Μπενίνι που δεν γουστάρει να πάει στον οδοντίατρο (ούτε εγώ γουστάρω φίλε, παρόλο που είμαι ένας από δαύτους!)

KOΡΥΦΑΙΟΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ

το dead man μου θυμισε jodorowfsky στο οτι ηταν σαν να εβλεπες lsd-western

απιστευτη,απιστευτη ταινια.

αγαπάμε πάρα πολύ, προσωπικό αγαπημένο/κολλημα το κόφυ με δευτερο τον χοντροσαμουράι, αλλα αυτό το Limits of control ήταν μεγάλη απάτη αδέρφια. ποζερίλα της απελπισίας κ νόημα 0.

Μας αρεσει παρα πολυ…Το dead man στα αγαπημενα ενταξει…Το τελευταιο μας αρεσε επισης και θελουμε να το ξαναδουμε…Το ghost dog θελουμε επισης να ξαναδουμε ενω down by law δεν μας τρελαινει.Τα λουλουδια ηταν υπεροχο.Το mystery train αν και καπως κουραστικο ε σημεια εγραψε.Το night on earth σε ορισμενα σημεια απογειωνεται ενω το coffe and cigarettes στεκεται πολυ στο cast να και οντως καποιες στιγμες ειναι απολαυστικες…Αγαπαμε γενικα.

Βρήκα κι άλλους…Σας αγαπώ… :oops: :stuck_out_tongue:

on topic…
Είδα χτές το The "Limits of Control"
Εντάξει…δεν περίμενα τίποτα λιγότερο και δικαίωσε τον ενθουσιασμό μου…
Για άλλη μια φορά μαγικός…εικόνες…κάδρα…φωτογραφία…
Και πάλι μουσικάρα…
Και ο De Bankolé…πόσο παλικάρι!!!Επιβλητικός!!!Κάνει την ταινία κτήμα του!!!
Το πέρασμα της κυρίας Tilda Swinton…σαν όνειρο…
Gael García Bernal και Bill Murray άπειρα…ΑΠΕΙΡΑ λέμε… :respect:

Πραγματικά συμφωνώ με lupin…δείτε τις όλες!!! (αν και δεν έχω δει ακόμα το Broken Flowers…)
Εξαιρετικά προσεγμένες όλες του οι δουλειές!!!

Οκ…σταματάω κάπου εδώ την αποθέωση… :lol: :lol:

[SPOILER]Θέλω να δουλέψω μαζί του!!!Κανά κονε υπάρχει??? :lol: [/SPOILER]

Γαμώ τις ταινίες αλλά άνιση.
Απίστευτες οι φάσεις με: Μπλάνσετ, Μολίνα με Κούγκαν, White Stripes, Μάρεϊ και Γουέϊτς με Ίγκι. Τα υπόλοιπα όμως είναι μέτρια εώς κακά…

+1, μονο οι αποπανω μαρεσαν και μενα, τα υπολοιπα συμπαθητικα εως κακα, ανιση ταινια indeed(εκεινη τη γκομενα με τον καταλογο οπλων θυμαμε, πως ειχα βαρεθει τη ζωη μου)

Bump!

Ας υποβάλλω τα σέβη μου λοιπόν. Αγαπημένες είναι το Down By Law (καρδούλες Tom Waits :D), Dead Man που ήταν η πρώτη ταινία του Τζαρμους που είχα δει και είχα σκαλώσει, Night On Earth για το οποίο θα συμφωνήσω απόλυτα με το παρακάτω ποστ:

και το Limits Of Control το οποίο μου άρεσε αφάνταστα, ο πρωταγωνιστής είναι απίστευτος. Όσο για τις υπόλοιπες, Permanent Vacation αλλού εντελώς, “I have my dreams while I’m awake” :D, Stranger Than Paradise κι αυτό πολύ όμορφο, η πρωταγωνίστρια ιδιαίτερη, Mystery Train τρελή φάση και Steve Buscemi θεούλης, Ghost Dog ωραία ιδέα γενικά και φοβερές ερμηνείες, Coffee and Cigarettes για μια ακόμη φορά αγαπάμε Tom Waits και Broken Flowers πάει καιρός που το είχα δει αλλά ήταν ευχάριστη ταινία. Γενικά αυτό που γουστάρω πολύ στις ταινίες του Τζαρμους είναι η αίσθηση που σου αφήνουν, σαν ένα ευχάριστο ταξίδι. Και έχουν και φοβερά soundtracks 8)

Τελειώνει το [I][B]Dead Man[/B][/I], μετά είπα "αυτή είναι ΩΡΑΙΑ ταινία. Πολύ ΩΡΑΙΑ ταινία."
Και σύντομα λέω να την ξαναδώ.

Το [I][B]Down By Law[/B][/I] δεν με ενθουσίασε τόσο, ωραίο αλλά μέχρι εκεί.

Το [I][B]Ghost Dog[/B][/I] θα την θεωρούσα την καλύτερή του ταινία.
(η συννενόηση των 2 φίλων, που μιλάνε εντελώς διαφορετικές γλώσσες, μην έχοντας ιδέα για το τι λέει ο άλλος είναι κίνηση - ματ.)

Δεν έχω δει τις υπόλοιπες.