John Frusciante

Χαίρομαι πραγματικά που μετά από τόσο καιρό έρχεται δυναμικά πάλι στην επιφάνεια με το Letur-Lefr EP & το PBX Funicular Intanglio Zone (τίτλοι κ αυτοί!). Είναι στους τοπ αγαπημένους μου κιθαρίστες και μουσικούς γενικά, γιατί είμαι μεγάλη φαν και της σόλο καριέρας του.
Το ξέρω ότι δεν είναι πολύ της συναυλίας, αλλά εντάξει πόσο θα τα σπάγε άμα ερχόταν? Νομίζω ότι θα πήγαινε τέλεια η πώληση των εισιτηρίων, πόσοι τον έχουμε άχτι αυτόν τον Φρουσιάντε!
Εντάξει δε λέω, έρχονται οι Peppers, αλλά σε αυτούς πας καθαρά για τους θρύλους Flea-Chad-Anthony, ο μικρός δε μου λέει κάτι γενικά.
Γενικά θα ήμουνα πολύ απαισιόδοξη όσον αφορά τουρ του John, απλά άμα δείτε, με τα καινούρια EP/LP το team του έχει πάρει πολύ εμπρός στην ιστοσελίδα και ο ίδιος έχει αρχίσει το blogging! Που αυτό δεν υπήρχε για τον John εντάξει! Οπότε λέω μήπως του έχει κάτσει και μας κάνει καμία εμφάνιση προς Ευρώπη μεριά?
Πως μπορούμε να κινηθούμε ρε παιδιά για να τον φέρουμε εδώ? Να μου πεις ποια διοργάνωση να εμπιστευτείς με τα χάλια τους αλλά ξέρω γω? Ένα αξιοπρεπές χώρο τον έχει άνετα, το Gagarin ας πούμε το θεωρώ μικρό για αυτόν αλλά έστω…Γενικά πως γίνεται η διαδικασία επικοινωνίας καλλιτέχνη-χώρας? Ξέρει κανεις?
Και άμα είναι κανείς άλλος φαν από δω, ας κάνει την παρουσία του στο post :]

Ο Frusciante είναι ο λόγος που άρχισα να (ξανα)ακούω Peppers. ΟΚ, ήξερα πιτσιρικάς το Blood Sugar αλλά δεν ένιωθα. Πιο μεγάλος άκουσα το album με τον Navarro αλλά δεν μου έκανε κάτι. Τους ξαναάκουσα στο Californication και είπα ώπα, πώς το γύρισαν έτσι τώρα? Αντέχουν ακόμη? Ε, εκεί κατάλαβα ότι “έφταιγε” ο John. Μουσικός με σπάνια μελωδιά κατ’εμέ, εκφραστικός και “μονόχνωτος”. Θα πάω στη συναυλία, αλλά με πολύ λιγότερο ενθουσιασμό. Μπορεί και καθόλου ενθουσιασμό.

πες τους ανθρωπους του block 33 που ειναι και πολυ γαματοι και οτι κ αν κανουν θα γαμαν τα υπερσυμπαντα
και ειναι επισης και πολυ εναλλακτικοι και οποτε κανουν μια μικρη συναυλια φροντιζουν παντα να ανεβαζουν στο facebook την τοσο γραφικη cool φωτο με το χαρτακι σημειωμα που λεει “sold out” και απ κατω εχει 36 Like.
Φερανε τον Ψαραντωνη και γκρεμιστηκε ο λευκος πυργος ,στον φρουσιαντε θα κολλησουν?

Συμφωνώ! Και εμένα τα αγαπημένα μου άλμπουμ των Peppers είναι με Frusciante (Stadium Arcadium-Blood Sugar-Californication), to By the way δεν ήταν κάτι το wow αν εξαιρέσεις κάτι κομμάτια του τύπου Venice Queen αλλά ναι. Το Mother’s milk επίσης μ’άρεσε.
Κοίτα εγώ όσο και να έχω ξενερώσει με το θέμα της εξόδου του John , εν μέρει καταλαβαίνω - δηλαδή το μυαλό του ανθρώπου παραείναι για να περιοριστεί στη θέση ενός κιθαρίστα. Εγώ κρατάω τον ενθουσιασμό μου για τον Flea, ο σεβασμός μου για το άτομο αυτό είναι άπειρος. Οκέι καλά θα περάσουμε αλλά…ο Josh δε με καλύπτει δυστυχώς.

Αλήθεια? Ωραία θα το δοκιμάσω, αν είναι έτσι σίγουρα θα ψηθούνε με καλλιτέχνη τύπου Φρουσιάντε. Το θέμα είναι να βγει από τη σπηλιά του αυτός :stuck_out_tongue:
Έχεις επικοινωνήσει ποτέ εσύ με αυτά τα παιδιά για άλλες συναυλίες κτλ?

Εγώ που έχω ακούσει μόνο το Empyrean, επειδή που είχε μαυρίσει κι άλλο την ήδη μαύρη μου ζωή τότε,αποφεύγω να ακούσω άλλα άλμπουμ του(και το ίδιο το Empyrean βασικά).Είναι σε ίδιο ύφος οι άλλες δουλειές του?

Βασικα ποια ειναι η γνωμη σας;;;

Λιγο που τον εχω ακουσει δεν μ’αρεσε γενικα…:-s

Χαχα! Όχι όχι…έχει και πιο κατάθλιψη (Curtains, Smile from the streets you hold) αλλά έχει και πολύ πιο χαρούμενα και εναλλακτικά album με electronic, progressive, φρουσιαντικό είδος ;p
Προσωπικό αγαπημένο άλμπουμ είναι το Inside of emptiness, αλλά σου προτείνω ανεπιφύλακτα και Shadows collide with people, To record only water for 10 days και το τελείως διαφορετικό άλμπουμ του A sphere in the heart of silence που είναι μαζί με τον Josh.

Εμένα είναι ο αγαπημένος μου αλλά καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο να αρέσει σε πολλούς γιατί είναι πολύ ιδιαίτερος. Βέβαια και μένα μου πήρε καιρό να τον συνηθίσω - όταν πρωτοάκουσα λέω “Τι είν’ τουτο?” γιατί είχα μπει κλασσικά youtube και στο search σου βγάζει ότι πιο μέτριο έχει βγάλει γενικά. Οπότε προτείνω να ακούσεις δισκογραφία και να επιλέξεις τι σ’ αρέσει.
Με τα περισσότερα άτομα που έχω μιλήσει, είτε θα είναι καμμένοι του Frusciante , τελείως όμως, είτε ότι τους αρέσουν μόνο συγκεκριμένα album και αυτό είναι λογικό γιατί ο τύπος έχει παίξει με πολλά διαφορετικά είδη, ευτυχώς. Και έχει και μπόλικα αλμπουμ να διαλέξεις χαχα!

εγω λιγο που εχω ακουσει ειναι αρκετα καλος,ειναι μια κιθαριστικη ιδιοφυια που πειραματιζεται.

Το EP βγήκε.

Το άκουσα. Τελείως διαφορετικό από ότι έχει δοκιμάσει μέχρι τώρα, αλλά γι αυτό και τον θαυμάζω!
Το θεωρώ πολύ καλό, με ένα πρώτο άκουσμα αγαπημένα το In your eyes και το 909 day.

Με την πρώτη ακρόαση νόμιζα ότι άκουγα λάθος δίσκο. Δεν έχω ακούσει άλλο προσωπικό του και με ξάφνιασε αυτό το synth-pop με hip hop. Μετά από κάνα δυο ακροάσεις (μισή ώρα μετά δηλαδή) ήμουν σίγουρος ότι ακούω Frusciante. Έχει τόσο πολύ το στίγμα του παρότι είναι κάτι διαφορετικό.
[B]909 day[/B] και [B]Glowe[/B] τα δικά μου αγαπημένα.

Ετυχε και ακουσα πιο νωρις το βραδυ 5-6 κομματακια του,η αληθεια ειναι πως τον περιμενα πιο φλωρο και ετσι με εξεπληξε ευχαριστα :slight_smile: Ξεχωρισα το Murderers

Έχω πάρει Curtains και αναμένω Empyrean.

Το Curtains σου μαυρίζει τη ψυχή, αλλά όμορφα. Ωραία φωνή.

Περιεργο τo EP!
15 λεπτα synthesizers,drum machines και τον RZA πρωτη μουρη.
Την κιθαρα την ψαχνεις με τον μεγεθυντικο φακο.
Δεν ξερω που το παει ο John,πολυ πειραματικο μου φανηκε.

Διάβασε όποτε μπορείς τι γράφει στη σελίδα του johnfrusciante.com
Εξηγεί ακριβώς τι παίχτηκε με τις κιθάρες. Κοινώς τον έπιασε κρίση αλλά ντάξει το χρειαζόταν. Το LP του το Σεπτέμβρη πιστεύω θα είναι στα “μέτρα” μας σύμφωνα με τα λεγόμενα του. Είναι γαμάτος τι να πω! Δε καταλαβαίνω το 100% αυτών που λέει γιατί είναι και spiritual άτομο αλλά τουλάχιστον “εξηγείται” για τυχόν παρεξηγήσεις.

Btw άκουγα τώρα πριν λίγο το σόλο του Readymade από Stadium Arcadium γιατί είχα καιρό να ακούσω το άλμπουμ και ανατρίχιασα. Η αγαπημένη μου δουλειά του μαζί με Blood Sugar (όσον αφορά τους Peppers).

@rockovius Θα τρελαθείς με το Empyrean δεν παίζει. Προσωπικό αγαπημένο μου το Central, είναι και ο θεός ο Johnny Marr μέσα, αλλά όλα είναι κομματάρες, God, Heaven, Unreachable. Όταν το πάρεις, πες μας ποια ξεχώρισες.

Παρανοια το νεο κομματι. τοσες αλλαγες σε τεσσερα λεπτα ουτε με ζαππινγκ δε κανεις

Γενικα ο φρουσιαντες εχει βρει την ‘υγεια’ του απο τοτε που εφυγε απο τους πεππερς. Και οταν λεω υγεια του, ο ανθρωπος εχε ξεφυγει. διαβαστε τις δηλωσεις στο σαητ του, παρανοια σκετη λεμε

βεβαια τοχω ακουσει 4 φορες συνεχομενα, μαστουρης

Update από Empyrean:

Αν εξαιρέσεις το ΕΞΑΙΣΙΟ Central, χαλαρά κατώτερο του Curtains. Δεν το περίμενα καθόλου, αλλά γούστα είναι αυτά.

Εν αναμονή των υπολοίπων…