Jon Oliva vs Zak Stevens

Jon oliva στο χαλαρο για μενα…εχω ξαναπει τους λογους…

Αν δεν βγει 100% Jon Oliva κάτι δεν πάει καλά σε αυτό το φορουμ.

Υπαρχει κι ενα απιστευτο Edge of Thorns που πολλοι το χουν ως αγαπημενο:wink:

Παρ’ολα αυτα Jon Oliva για μενα.

Αφού ξέρεις τη γνώμη του freedomofrock, ρε μετά Χριστόν προφήτη, προβοκάτορα! :stuck_out_tongue:

…ε, το αυτονόητο.

O’Neill

:!:

Οliva AΛΛΑ αν μιλάγαμε για ένα reunion δεν θα με χάλαγε ο Stevens, πιστεύω ότι η φωνή του είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από του χοντρού.

Μα το reunion ΘΑ ΕΧΕΙ τον Stevens. Αργεί και αυτός ο Μάης γμτ…8)

Σα συνθέτες, νομίζω πως δεν υπάρχει δίλλημα.

Σα τραγουδιστές: φωνάρα ο Jon αλλά από ένα σημείο το έχασε… Ο Ζαχαρίας είναι απο τις πιο μελωδικές φωνές που έχω ακούσει ποτέ μου.

Για ενημέρωσε με για το τι θα γίνει το Μαη, αν μπορείς…

Δεν μιλάμε για era, για τραγουδιστή μιλάμε.

Κόλυβα. Ο Στιβενς δε μ αρεσει. Ωραιος τραγουδιστης, αλλα οχι για Σαβατατζ.

Ρε παλικάρι βάλε κάτι πιο δύσκολο. :lol:

Και μονο παρακολουθώντας τις πρώτες στιγμές απ το video του “When the Crowds are Gone” καταλαβαίνει κανεις ότι ο Stevens, όσο καλός και μάλιστα όσο καλύτερος απ τον μέσο ορο κι αν είναι, ε, δεν αντέχει σε μια τέτοια σύγκριση. Δεν έχει το “κάτι παραπάνω” του χοντρού…

Θέλω να δω σαν τρελός Savatage με Stevens. Εξάλλου, όλοι ξέρουμε πως θα ναι εκεί και ο χοντρο-Jon, παίζοντας τα πλήκτρα του και μοιράζοντας μαζί του τα φωνητικά σε ορισμένα τραγούδια. Ποτέ οι Savatage δεν είχαν “μόνο” τον Zak…

Ο αγαπημένος μου sava-record είναι το Edge Of Thorns και μου αρέσει περισσότερο η φωνή του Zak.

Το θέμα είναι πως δεν είναι ξεκάθαρο αν τους συγκρίνουμε γενικά ως παρουσίες στους Savatage, ή αν απλά τους συγκρίνουμε ως τραγουδιστές. Στην πρώτη περίπτωση δεν τίθεται θέμα υπεροχής, ο Jon σε έναν μεγάλο βαθμό είναι οι Savatage. Στην δεύτερη, μου αρέσει ελαφρώς περισσότερο ο Zak. Μ’ αυτά και μ’ αυτά λοιπόν, θα αποφύγω να ψηφίσω στο poll, για την ώρα.

Όσοι ξέρουμε την ιστορία τους, γνωρίζουμε πως το αληθινό δίλημμα δεν είναι Jon ή Zak, αλλά μόνο Jon ή Jon και Zak μαζί… Όπου εννοείται και θα προτιμούσα το δεύτερο…

Circle II Circle

Εγώ ψήφισα Oliva αλλά βλέποντας τα αποτελέσματα αρχίζω και το μετανιώνω. Γιατί τόσο φτύσιμο στο Ζαχαρία ρε παιδιά? Παίζει και να μη θυμάμαι πιο εύστοχη αντικατάσταση τραγουδιστή σε όλη την ιστορία του Metal.

Sorry αλλα το τελος του carves his stone και το wake of magellan με ωθησαν στο να επιλέξω τον Ζαχαρία…

Οκ, οι Savatage έγιναν μεγάλοι με δίσκους σαν το “Gutter Ballet” και το “Streets”, αλλά δεν γίνεται να μην έχει καμία ψήφο ο Stevens, ο οποίος συμμετείχε στο “Edge Of Thorns” και στις μετέπειτα δισκάρες. Οι ερμηνείες του στο “Wake Of Magellan” ιδίως και στο “Edge Of Thorns” φυσικά είναι απίστευτες και γενικώς έδεσε με τους υπόλοιπους και η φυγή του προκάλεσε τον πρώτο μέτριο δίσκο τους μετά από καιρό.Ο Oliva σαν συνθέτης και σαν τραγουδιστής είναι οι Savatage, δεκτόν. Από τις προσωπικότητες που δεν τίθενται υπό αμφισβήτηση για την προσφορά τους και τις δυνατότητές τους, αλλά ο Stevens έδωσε άλλη πνοή στους Savatage, με αποτέλεσμα να περάσουν μια δεύτερη περίοδο δημιουργικότητας και καταξίωσης και γι’αυτό και μόνο αξίζει credits. Και οι δύο απαραίτητοι για ενδεχόμενο reunion φυσικά.

Θεός ο Stevens, και δεν τον υποτιμάμε αφήνοντάς τον χωρίς ψήφο, με τον Oliva τον συγκρίνουμε…

παιδια δεν το πιστευω καν οτι βαζετε ζακ πανω απο Τζον…οσο για την κατασταση του Ολιβα φαινετε δεν ειδατε ολοι τους Jon olivas pain live φετος…καλος τραγουδιστης ο Ζακ αλλα οχι savatage…μη μου συγκρινετε τωρα wake kai edge με αλμπουμς οπως to gutter ballet kai hall…ελεος δηλαδη…

Zak χαλαρά. Μου αρέσει και η φωνή του περισσότερο, αλλά και γενικώς νομίζω ότι έδεσε πολύ με τη μουσική που έπαιζαν τότε οι Savatage.