Aχ… αναμνήσεις… 8)
Πολύς λόγος ήδη έχει γίνει για το νέο πολυαναμενόμενο album των Priest !
Oι απόψεις πολλές αλλά ας πω κι εγώ τη δική μου:
Κατ’αρχήν πιστεύω πως χρειαζόταν μια αλλαγή από τα καθιερωμένα standard τους ! Εγω το ευχαριστήθηκα πάντως και σίγουρα δεν θα ήθελα ένα δεύτερο Angel of retribution. Eπίσης να πω πως ένα τέτοιο διπλό concept album είναι κάτι που ποτέ ξανά δεν είχαν επιχειρήσει και κατ’εμέ δικαιώθηκαν απόλυτα αφού το θεωρώ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ album !
Μου άρεσε πολύ γιατί έδωσα πολύ βάση και στη φοβερή ατμόσφαιρα του album,παρόλο που οι μεγάλες ταχύτητες είναι μειωμένες. Επίσης έδωσα βάση και στη ΦΟΒΕΡΗ ερμηνεία του Ηalford που παρόλο που ελάττωσε αισθητά τις πολύ ψηλές νότες σε αυτό το album, σε καθηλώνει όπως πάντα με τη φωνάρα του και απογειώνει τις συνθέσεις !!
Παντως να πω πως το album θέλει αρκετές ακροάσεις για να το εκτιμήσεις. Αν το ακούσεις μια φορα στο λεωφορείο την ωρα που πας στη δουλειά σου,παει το εχασες το νόημα!!
Τέλος προκαλώ οποιονδήποτε να ακουσει τις παρακάτω κομματάρες απο το album και να μην του αρέσουν:
Prophecy
Revelations
War
Pestilence and Plaque (αριστούργημα που σου σηκώνει την τρίχα)
Nostradamus
Future of Mankind (και σταματάω εδώ γιατι θα τα γράψω όλα …)
θα συμφωνήσω μόνο για το συγκεκριμένο κομμάτι. η γνώμη μου δεν άλλαξε και ας το ξαναάκουσα…μετριότατο.
αν κ έχουν μειωθεί οι ταχύτητες,
αν κ έχουν μειωθεί(σχεδόν εξαφανιστεί) οι ψιλες του halford
αν κ έχουν …
εμένα μου αρέσει ο δίσκος.έχει μερικά μέτρια τραγούδια δεν λέω αλλά έχει κ πολλά καλά.
Εγω παντως το εχω ακουσει πολλες φορες το αλμπουμ και μπορω να πω οτι ειναι πολυ πιο ενδιαφερον απο το AOR.Σιγουρα δεν εχει πολλες ψιλες ο Rob αλλα ρε παιδια σε ταξιδευει με τη φωνη του,δλδ κανει φοβερες ερμηνειες κατα τη γνωμη μου…Ισως δουλεψε και παραπανω το μεσσαιο ευρος της φωνης του,γιατι παλια τραγουδαγε πιο χυμα…
Παντως ολοι για πατατα το λεγατε,αλλα τωρα τα γυρισατε!
Εγω εχω πορωθει με το Future of mankind παντως!
Εχει ξεχαστει το nostradamus,αυτο δειχνει οτι ηταν ενα μαλλον ψιλοαδιαφορο αλμπουμ.
Και για το sad wings of destiny δε γράφει κανείς μα δε σημαίνει ότι ξεχάστηκε.
:lol:
Έκανα μια προσπάθεια να το ξανακούσω,δεν τα κατάφερα. Πραγματικά δεν τον αντέχω αυτόν τον δίσκο. Έχουν πέσει σε τέλμα.
Δεν αναφερθηκα στο οτι ξεχαστηκε γιατι δεν γραφει κανεις στο thread,απλα νομιζω δεν υπαρχει το αναλογο ενδιαφερον απο τους οπαδους των priest να κατσουν και να ασχοληθουν με το nostradamus,αυτο κατι σημαινει μαλλον.
Παντως αν και εχει καποιες κομματαρες μεσα,τωρα που εχει περασει ο καιρος,δεν πιστευω οτι θα “μεινει” αυτος ο δισκος.
Λογικα ακομα εναν δισκο θα βγαλουν παντως:)
Εγώ πιστεύω ότι όσο περνάει ο καιρός ο δίσκος θα αναγνωρίζεται και περρισότερο:!:
Η άποψη που έχω από την πρώτη στιγμή που το άκουσα δεν έχει αλλάξει. Ο δίσκος δεν είναι κλασικό Priest άλμπουμ και δε θα γίνει ποτέ. Ηχητικά απέχει πολύ από ότι μας έχουν συνηθίσει και τα χρόνια έχουν περάσει και για τον τεράστιο Rob, αν και το επίπεδό του είναι αξιοπρεπέστατο. Παρ’όλα αυτά το άλμπουμ είναι επικό,heavy (δε γινόταν αλλιώς) και με πολύ καλές στιγμές. Το ακούω εύκολα, ανά πάσα στιγμή, σε αντίθεση με άλλες ανάλογες κυκλοφορίες μεγάλων συγκροτημάτων (Metallica, Iron Maiden). Εν κατακλείδι, καλός είναι, Priest δεν είναι…
Κοιταξε θεωρω οτι εχει μεσα αρκετα στοιχεια Priest (ισως οχι τοσο ουρλιαχτα λογω πτωσεως Rob) απλα δεν ξερω αν θα εχει διαρκεια στο χρονο τοσο.
Για μενα οι Priest μετα το reunion δεν εχουν βγαλει δισκο αναλογο του Brave New World (και το a matter καλο ητανε) οπως οι Maiden.Και το λεω με λυπη επειδη οι Priest ειναι το αγαπημενο μου group:-k
Επισης δεν ειναι ενας δισκος που θα τον ακουσεις ολοκληρο και δε θα βαρεθεις,και αυτο νομιζω οτι δεν αφορα αποκλειστικα τη διαρκεια…
ps:Εμενα μου αρεσαν παρα πολυ τα φωνητικα του Rob αν και δεν ειχαν πολλες ψηλες.Πολυ προσεγμενα και βγαζει ακομα παθος πιστευω.
Ρε σεις, μια απορια εχω. Οι Priest ειναι μια παρεα απο 60ρηδες. Τι περιμενετε να γραψουν; Νομιζετε πως στα 60 σας θα συνεχισετε να ακουτε αυτα που ακουτε και μαλιστα με το ιδιο παθος; Ποσο μαλλον αν ησασταν μουσικοι της κλασης τους, οι οποιοι εχουν αλλαξει υφος παμπολλες φορες. Το Nostadamus εχει κατι σημεια ‘‘κρα’’, αλλα σε γενικες γραμμες το θεωρω πολυ πιο τιμιο σε σχεση με το Angel. Νομιζετε πως δεν ξεραν οτι ο κοσμος θα το εκραζε και στη τελικη, πολυ δυσκολα θα ‘‘πουλαγε’’ στην αγορα; Μπορει και να ξεμωραθηκαν, αλλα δεν ειναι χαζοι. Και για το Demolition δλδ, ουτε καν δωσαν βαση στη παραγωγη, ουτε το πολυπροωθουσαν στα live, επειδη μετα το Jugulator καποια πραγματα γιναν ηλιου φαεινοτερον ξερωγω. ε κι εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι καλως ή κακως, τον δισκο τον γουσταραν και τον βγαλανε, αρα ειναι Priest 100%. Με την ιδια λογικη δλδ, και το Ram It Down δεν ειναι Priest καθως ‘‘μεταλλαχθηκε’’ για εμπορικους και μονο λογους μετα την πτωση των πωλησεων επι Turbo. Και το χαν πει οτι καποια κομματια τα χαν απο τοτε και τα σκληρυναν μετεπειτα, δλδ λολ.
Επισης κατι μου λεει πως το επομενο θα ειναι heavy metal 100% και το τελευταιο τους. Κριμας. Το πραγμα δειχνει πως εφτασε στο τελος και δεν θα ηθελα ποτε να ληξει ετσι.
Τιμιος και ειλικρινης δισκος απο τους Priest με νεωτερισμους αξιοθαυμαστους μετα απο τοσα χρονια καριερας πανω σε ενα σχετικα συγκεκριμενο στυλ. Μονο να ηταν μονο αλμπουμ για να ελειπαν τα φιλερς και θα ειχαμε δισκο Α’ κλασης.
Σαν να μην έχεις και πολύ άδικο, χωρίς τα γιομίσματα, θα ήταν ακόμη καλύτερα τα πράματα…
Kαλα κανανε και πειραματιστηκαν ακομα και αν αυτο σαν αποτελεσμα δεν τους βγηκε οσο θα θελαν και οι ιδιοι ισως,δεν ειχαν κατι να χασουν αλλωστε. Το nostradamus πιστευω οτι μπερδεψε τους οπαδους των priest,δλδ αφησε μια γευση περιεργη,δλδ ουτε να χαρεις γιατι ειναι δισκαρα ουτε να απογοητευτεις γιατι ειναι πατατα,αναμεικτα συναισθηματα.
Γιαυτο πιστευω οτι και ισως περασε κατα καποιο τροπο λιγο αδιαφορα ο δισκος,χωρις να του δωθει περισσοτερη σημασια.
Μακαρι το τελευταιο τους αλμπουμ να ειναι ενα αλμπουμ που θα θυμιζει τι εστει το μεγαθηριο priest.
Μεταξυ μας βεβαια, και ποιος δε θελει ενα καλο heavy metal album απο τους Priest; Αυτο που βλεπω ομως ειναι οτι δεν τους βγαινει, το Angel δλδ μου φανηκε ΚΑΚΙΣΤΟ και προσποιητο για τα δεδομενα τους (προσωπικη γνωμη, περισσοτερο για το κακιστο) με τρια κομματια να επιβιωνουν σε συνολο. Το Nostradamus παλι, παρολη την κιτσαρια, παρολες τις απεχθεις πλευρες στη παραγωγη (οι κιθαρες αξιζαν περισσοτερη εμφαση), καταληγει και παλι καλυτερο σε συνολο, επειδη… μου αρεσουν περισσοτερα κομματια! Ειναι απλο δλδ. Και μου φανηκε και πιο ειλικρινες για τους παραπανω λογους που ανεφερα, οποτε αν και σε συνολο το θεωρω τον κατωτερο δισκο τους μεχρι σημερα, καταφεραν και με συγκινησαν, σε μικρο βαθμο εστω, και πανω απ ολα, ο δισκος ειναι Priest, κατι που δε μπορω να πω για το προηγουμενο. Αυτα νομιζω πως τα χω ξαναπει εξ αλλου, απλα τα αναφερω για να δειξω πως τελικα, η αποψη μου εμεινε σταθερη στο χρονο. Μα τω θεο δλδ, το εβαλα και το ακουσα πριν απο δυο βδομαδες, κατι που με το Angel δυστυχως δε συνεβη…
Επι προσωπικης βασης, αυτα. Το μονο στο οποιο θεωρω πως παιζει λιγη αντικειμενικοτητα ειναι η ελλειψη ειλικρινειας του Angel, επειδη ξες, εκει που ο Halford επιστρεφει, οι Priest ‘‘πρεπει’’ να βγαλουν χεβυ μεταλ δισκο! Επειδη αυτο εξ αλλου ζητουσαν οι οπαδοι κατα την περιοδο του Tim.
Βεβαια, για να ειμαι απολυτα ειλικρινης (και να ερθω και στο ζουμι της απαντησης) πλεον δεν εχω απαιτησεις απο τους Priest. Ειναι η μπαντα που δημιουργησε το heavy metal, του εδωσε πνοη και ψυχη, αλλα παρολα αυτα, εμεινε περα και πανω απο αυτο. Εφτασε στην κορυφη της εμπορικης επιτυχιας, επεσε και συνεχισε ξανα απο την αρχη, με τον Tim, κυκλοφορωντας δυο δισκους που λατρευω, παρολο που φαινοταν οτι το δευτερο δεν θα επιανε στη τελικη. Ο Χαλφορντ επεστρεψε και καπου εκει υπεκυψαν στο οραμα τους, επειδη αυτο που λεω περι της διαρκους αλλαγης υφους δεν ειναι δικη μου ιδεα, παρα τα λογια των ιδιων των Priest. Αλλα εχουν καθε δικαιωμα να το κανουν πιστευω και σταθηκαν αληθινοι ακομα και στο reunion, αφου στη δευτερη προσπαθεια συνεχισαν απο εκει που σταματησαν με τον Tim, χρησιμοποιωντας αλλα μετρα και σταθμα. Δλδ δε μενει κατι αλλο. Ακομα και μουφα να βγει το τελευταιο, τι αλλο μπορεις να ζητησεις απο το αγαπημενο σου γκρουπ;
To nostradamus το κομματι εαν δεν ειχε αυτη την εισαγωγη που ξενιζει με την κραυγη του halford μετα και αρχιζε καπως διαφορετικα νομιζω θα εκανε πιο καλο το τραγουδι.
Γενικα συμφωνω με Angmar αν και εμενα δε μου αρεσε καθολου η περιοδος με τον ripper,αν και θεωρω το Demolition κυριως αξιοπρεπες album.
Παρολα αυτα,πιστευω οτι τα καλα κομματια του AOR ειναι καλυτερα απο του Nostradamus.
Τι να πω,μακαρι να βγαλουν αλλο εναν δισκο εστω και στα ιδια επιπεδα,αλλα λιγακι πιο εμπνευσμενο απο το AOR.
Παντως μιλαμε για ενα συγκροτημα που αλλαζει το υφος του σχεδον σε καθε κυκλοφορια,κατι το οποιο δινει ποικιλια και βαθος στη δισκογραφια τους,που λιγα συγκροτηματα εχουν.
Εγω πλεον δεν εχω απαιτησεις απο το Halford,αλλα ενα ακομα πολυ καλο album για τα δεδομενα της εποχης μπορουνε να βγαλουνε θελω να πιστευω:)