Judas Priest

Αν και φαντάζομαι όλοι εδώ το ξέρουμε, από αυτό το τραγούδι του Dylan έχουν πάρει το όνομά τους οι Judas Priest:

Ωραίο που ονόμασαν το ντοκιμαντέρ τους εμπνευσμένοι και πάλι από το κομμάτι. Επίσης, σκεφτείτε πόσα συγκροτήματα έχουν πάρει το όνομά τους από τραγούδι των Priest - η ιστορία συνεχίζεται :smiley:

5 Likes

Πρέπει να γίνει καμιά έρευνα, έτσι for the fun of it

Αν δεν έχει γίνει ήδη δηλαδή

1 Like

Υπάρχουν αρκετά συγκροτήματα που πήραν το όνομα τους από τραγoύδι των Priest, και μόνο τους τίτλους στο Unleashed in the East να δει κανείς, οι περισσότεροι αντιστοιχούν σε όνομα μεταγενέστερου σχήματος!
Κάποια ονόματα όπως Exciter, Running Wild, ή Hellion δεν αφήνουν αμφιβολία για το από που είναι εμπνευσμένα! Από την άλλη, συναντάμε και ορισμένες προφανείς επιλογές για όνομα metal συγκροτήματος που μάλλον θα υπήρχαν και χωρίς τους Priest, γι’ αυτό άλλωστε και βρίσκουμε πάμπολλους Tyrant, Genocide, Sinner, Savage κλπ, ενώ παραδόξως οι μόνοι Rage που υπάρχουν είναι οι γερμανοί, αυτοι του Peavy!

4 Likes

Όντως το έχει κάνει ένας τσάκαλος

https://rateyourmusic.com/list/bandito616/bands-named-after-judas-priest-songs/

Πολύ αμφιβάλλω βέβαια ότι είναι μόνο 17, αλλά είναι μια καλή αρχή

3 Likes

stained class

48 χρόνια από την κυκλοφορία της απίστευτης υπερδισκάρας Stained Class που όρισε το metal της εποχής αλλά και των επόμενων ετών, όπως συνήθιζαν να κάνουν τότε οι Judas Priest!

20 Likes

Νομίζω είναι το πρώτο heavy metal album της ιστορίας

1 Like

Δεν ξέρω αν έχει όντως τον συγκεκριμένο τίτλο, σίγουρα πάντως είναι το άλμπουμ που έκανε της μόδας τη δίκαση, ίσως η πρώτη αναφορά στο ύφος του speed metal

2 Likes

Τεράστιος δίσκος,
Μπορεί να είμαι συναισθηματικά δεμένος με το Defenders & το Ram it Down (λόγω πρώτου-πρώτου ακούσματος).
Να θεώρω αγαπήμενο μου το Killing Machine.
Δεν χρειάζεται να αναφέρω το μνημείο του 1990.
Και να ακούω πάρα, μα πάρα πολύ συχνά το Point of entry (σαν να είναι το “ξεχασμένο” απο τον κόσμο, αλμπουμ των Priest).
Ναι. Το Stained Glass είναι 100% heavy metal. Καμία στιγμή του δίσκου δεν είναι περιττή. Αξεπέραστο ! Θέτει τον πήχη τόσο ψήλα που μόνο οι ίδιοι κατάφεραν να ξαναπιάσουν.

3 Likes

Θα έδινα, προσωπικά, αυτόν τον τίτλο στο Killing Machine.

2 Likes

Θα έλεγα τώρα να σοβαρευτείτε λίγο, που δεν είναι metal οι Sabbath (και ούτε καν τα Sad Wings και Sin After Sin από Priest!), αλλά χαμένο θα πάει, οπότε…

1 Like

Στο Killing Machine ορισαν ΚΑΙ το metal outlook

3 Likes

Εννοείται και οι Sabbath και τα δυο Priest που αναφερεις έχουν πολλες metal στιγμές/τραγουδια (victim of changes, ripper, Deceiver, Sinner, Dissident Aggressor κ.α.) . Απλως προσωπική μου άποψη ειναι στο Stained Class βρσικονται όλα τα στοιχεια που ορισαν το metal οπως το μαθαμε μετα.

Και για τους Sabbath με συμφερει να λεω αυτο που αναφερει συχνα ο Halford: “Εφοσον οι ίδιοι οι Sabbath λενε οτι δεν ειναι metal , λεω εγω οτι οι Priest ειναι η πρωτη metal μπάντα”

3 Likes