Judas Priest

Οκ, σεβασμός για KK και Ripper αλλά η όλη φάση βρωμάει από μακριά.

Καταρχάς από πρότζεκτ 3 “πρώην μελών των Priest”, φτάσαμε σε 2 πρώην μέλη και τον Binks γκεστ σε κάποια shows και στη θέση εκείνου τον ντράμερ των Cage. Έπειτα αυτό που ακούμε είναι στην καλύτερη περίπτωση average, αντίστοιχα κομμάτια βγαίνουν με το κιλό από μέτριους κλώνους των Priest.

Καταλαβαίνω τη διάθεση του KK να διεκδικήσει κάτι από την πίτα των JP και να “αμφισβητήσει” κατά πόσο η τωρινή τους υπόσταση έχει ειδικό βάρος ιστορικά, αλλά η σύγκριση δεν τον ευνοεί. Μακάρι το άλμπουμ να είναι καλύτερο και να ακουσουμε τον Ripper να τραγουδάει κάτι άξιο λόγου ξανά, αλλά αν το πρωτο σινγκλ ακούγεται σαν φιλερ από άλμπουμ των Cage ή των Three Tremors, χλωμό το κόβω.

Γενικά η κατάσταση θυμίζει λίγο Saxon μετά το σχίσμα με Oliver και Dawson, με τα αποτελέσματα να είναι μάλλον προδιαγεγραμμένα…

2 Likes

Γραφικοτητα στο 110% σε ολους τους τομεις (μουσικα, στιχουργικα, ενδυματολογικα και γενικοτερα ολα τα κλισε των priest) αλλα χμ ειναι ωραιο κομματι. Εμενα περισσοτερα απ’ ολα μου θυμιζει τα γρηγορα του Demolition (machine man, one on one κτλ). Ο Ripper το εχει ακομα.

2 Likes

Ωραίο κομμάτι, ωστόσο, όπως και παλιότερα, έτσι και εδώ, ΔΕΝ τον πολυπαλεύω τον Ripper. Ξύλινα ανεβοκατεβάσματα και ελάχιστη μελωδικότητα. Και για screamer, μετριο-κακός μου ακούγεται. Σε αντίθεση με τον Tyrant π.χ. Γι’ αυτό και είναι κρίμα που δεν έχει τραγουδήσει (έστω και τώρα, που έχει γεράσει) κάποια κομμάτια της Ripper εποχής (Cathedral Spires, Burn in Hell, Bullet Train κλπ) ο Halford.

3 Likes

Ακούστε εδώ καλύτερα

2 Likes

Χαχαχαχα, τι video είναι αυτό, ρε φίλε.

Παντα με ενοχλουσε το οτι οταν εφυγε ο ΚΚ ο κοσμος δεχθηκε πολυ ευκολα τον αντικαταστατη του, κατι που δεν εγινε ποτε με αυτον του Halford. Εφτανε δηλαδη να τον ντυσουνε και να τον κουρεψουνε οπως τον ΚΚ και ολα κομπλε. Φυσικα ειναι καλος παικτης ο Richie αλλα μην τρελαθουμε κιολας, ενα απο τα καλυτερα κιθαριστικα διδυμα στο μεταλ εσπασε.

Ο Ripper απο την αλλη, τα εδωσε ολα αλλα ποτε δεν εγινε ιδιαιτερα αποδεκτος, ακομα και τωρα διαβαζουμε για μετριο screamer, απο που να πεσω πειτε μου. Σιγουρα ειχε διαφορετικο image και ισως μετρια σκηνικη παρουσια, αλλα θεωρω πιο τιμιο που τον αφησαν να ειναι ο εαυτος του σε σχεση με τον Richie που οπως ειπα τον εκαναν εμφανισιακα να ειναι σαν τον γιο του Downing.

Απο την αλλη η solo πορεια του Halford με Resurrection κλπ θεωρειται αξιολογη (δικαιως) αν και ακολουθησε την πεπατημενη που χαραξε ο Dickinson, ομως τωρα ο ΚΚ ειναι “κλωνος”. Θα πεσει κανενα χερι οπως απο το εξωφυλλο του Ram It Down να μας κοπανησει στο κεφαλι ρε. Ο ΚΚ εχει τεραστιο μεριδιο σε αυτο που ειναι (ή ηταν) οι Judas Priest και ακομα και αν φαινεται καπως το ονομα της νεας του μπαντας, εχει καθε δικαιωμα να χρησιμοποιησει το “Priest” γιατι στην ουσια αυτος ηθελε αυτο το ονομα στις αρχες.

Επισης, αρκετα ειρωνικα, ο ΚΚ εφερε τον Halford πισω και οταν ο Tipton αποσυρθηκε απο τις περιοδειες αντι να βαλουν νερο στο κρασι τους οπως εκαναν παλια και να δεχθουν τον Downing, προτιμησαν να περιοδευουν με Richie Faulkner και Andy Sneap. Ποιος ειναι κλωνος τελικα;

Ειναι λοιπον λογικη σε καποιο βαθμο η πικρα που βγαζει και το statement που θελει να κανει, οπως και του Ripper που δεν τον αφηναν να χρησιμοποιει στις αφισες των συναυλιων του τα εξωφυλλα των Jugulator και Demolition.

Οσο για τον Les Binks και τα 3 πρωην μελη των JP που ηταν οντως selling point, γραφουν οτι λογω τραυματισμου δεν επαιξε στο album και οτι σκοπευει να παιξει στην περιοδεια οταν γινει.

Πολλα ειπα, το κομματι μια χαρα σπερνει, οι μπαντες που παιζουν σαν τους JP θα ηθελαν να γραψουν κατι τετοιο γιατι αυτο εδω ειναι το original feeling, τοσο απλα. Καιρο ειχαμε να ακουσουμε και τον Ripper σε κατι αξιολογο και περιμενουμε να ακουσουμε τι θα μας πει και ο δισκος. Στην τελικη ποιον χαλαει το να εχουμε 2 Priest (ή 3 μαζι με τους Primal Fear), ειδικα αν οι “κανονικοι” συνεχισουν εκει που σταματησε το Firepower?

18 Likes

Εμένα σίγουρα δεν με χαλάει να έχουμε και 5 Priest . Το κομμάτι με χαλάει προσωπικά . Πολύ generic

ο Ριπερ μου άρεσε πάντως , μεγάλη φωνή αφού

2 Likes

Και μένα το μόνο που με χάλασε ήταν το κομμάτι. Πραγματικά εντελώς generic. Ελπίζω να υπάρχουν 2-3 πολύ δυνατές συνθέσεις στο δίσκο, του φούστη δηλαδή.

Τα υπόλοιπα (ενδυματολογικά κτλ, και οι Metallica ξέρω γω που έκοψαν τα μαλλιά τους στο Load και άλλαξαν το logo) δεν με πολυενδιαφέρουν.

Από πουθενά να μην πέσεις φίλε μου, προσωπικά γούστα είναι αυτά

1 Like

Ρε συ fearraven χίλια μπράβο σου. Μπράβο ρε αγόρι μου. Τίποτε άλλο.

1 Like

Σχετικά με τη διαμάχη KK - Priest, κι εγώ θεωρώ ότι θα ήταν πολύ πιο πρέπον να έχει επιστρέψει στην μπάντα, πόσο μάλλον από τη στιγμή που ο Tipton δεν συμμετέχει πλέον, αντί να βλέπουμε τον Sneap σαν δεύτερο κιθαρίστα/κομπάρσο. Ωστόσο, στο θέμα του ονόματος προσωπικά το βλέπω σαν βεβιασμένη υπερπροσπάθεια, λες και αν η μπάντα του λεγόταν KK Steel, The Sentinels ή δεν ξέρω κι εγώ πως αλλιώς, δεν θα γινόταν η σύνδεση με τους Priest.

Επίσης, δεν νομίζω να μπορεί κανείς να θεωρήσει κλώνο τον KK, προς θεού. Για μένα το όλο ζήτημα έχει να κάνει με το γεγονός ότι το πρώτο σινγκλ των KK’s Priest είναι μετριοτατο και το ίδιο θα ήταν είτε μιλούσαμε για τους Priest είτε για κάποιον καλό ή μέτριο κλώνο τους.

Από εκεί και πέρα, προσωπικά περιμένω κάτι καλύτερο στο άλμπουμ τους, κυρίως γιατί μιλάμε για έναν κιθαρίστα που έχει γράψει μερικά από τα καλύτερα κομμάτια των JP και έναν τραγουδιστή που όσο κι αν έχει αδικήσει τον εαυτό του και τη φωνή του καταλήγοντας γυρολόγος, έχει τεράστιες δυνατότητες. Συν ότι έχει τραγουδήσει και στο ντεμπούτο των Winter’s Bane, το οποίο είναι ένα φανταστικό άλμπουμ αμερικανικού power metal.

3 Likes

Τα σπάει ο ΚΚ !

5 Likes

αυτό είναι ωραίο ρε

ειδικά εκεί στο 02:55 είναι (πα)παουερ μανιέρα που ανέκαθεν μου 'αρεσε πάρα πολύ

1 Like

Ρε αυτό είναι καλό ρεεεε

1 Like

39 χρόνια :metal::heart:

15 Likes

Το 4ο καλύτερο των ιερέων του Ιούδα και μεγάλη δισκαρα!

3 Likes
7 Likes

Καλο ακουγεται,τουλαχιστον οχι παντελως αδιαφορο.

Αδιάφορο. Μετριότητες και τα 3 που έχουν κυκλοφορήσει. Λίγο παραπάνω ενδιαφέρον το δεύτερο τραγούδι που έβγαλαν, μέχρι εκεί όμως.

Κρίμα γιατί είχα προσδοκίες.

8 Likes