Ανατριχίλα!
Στο “You are possessing me” σχεδόν πάντα με διαπερνάει κάτι σαν ηλεκτρικό ρεύμα.
Βλέποντας την απόδοση στο live είμαι αρκετά ικανοποιημένος. O Halford συνεχίζει σε υψηλά επίπεδα - δεν ξερω αν παίζουν προηχογραφημενα φωνητικά αλλά αυτό που ακούω με ικανοποιεί.
Το setlist πολύ ενδιαφέρον επίσης.
Χρόνια πολλά στον Rob Halford, το αρχέτυπο του metal τραγουδιστή, τον μοναδικό άνθρωπο που μπορεί να αυτοαποκαλείται Metal God χωρίς να γίνεται γελοίος, που σήμερα κλείνει αισίως τα 70 και μπαίνει στην όγδοη δεκαετία της ζωής του!
still more metal than all of us
Με αφορμή τα γενέθλια του γίγαντα μπήκα έτσι για πλάκα να δω αν έχουν μπει οι Priest στο ανέκδοτο που λέγεται Rock and Roll Hall of Fame και είδα ότι φέτος βάλανε Jay-Z μεταξύ άλλων. Όχι ότι ενδιαφέρει κανέναν ούτε έχω κάτι με τον Jay-Z (ίσα ίσα μ’ αρέσουν κομμάτια του κιόλας), απλά μου φάνηκε τόσο αστείο για κάποιον λόγο
Αρχετυπικό κομμάτι από ΚΚ, με ωραίο solo. Εγώ το γουστάρω με χίλια.
Lyric video από τους “ορθόδοξους” Priest.
Αυτά.
Θα ειχε φαση να κανουμε καποια στιγμη κανα top 10 GOAT δισκων να δουμε εκτος απο το Painkiller ποια αλλα 9 βαζουμε
Ασύλληπτος δισκος
Η αλήθεια είναι ότι από το φόρουμ λείπουν μερικές λίστες ακομα
Θυμάμαι ότι πήγα τότε στο Metropolis για να αγοράσω τον δίσκο. Μισό-ένα χρόνο πριν δούλευα στο κατάστημα, ήξερα όλον τον κόσμο, είχαν βάλει και εκείνα τα CD players στον τοίχο (γαματη ιδέα) για να ακούς ό,τι ήθελες να αγοράσεις και να αποφασίζεις αν σου κάνει ή όχι.
ΤΟΝ ΆΚΟΥΣΑ. ΤΟΝ ΑΓΌΡΑΣΑ. ΈΤΡΕΞΑ ΣΠΊΤΙ. 30 χρόνια μετα ποτέ, μα ποτέ, μα ποτέ δεν μπορώ να τον ακουσω μόνο μια φορά. ΠΟΤΕ
Συμφωνώ με όλους, αλλά για εμένα δεν είναι καν τριάδα Priest (μην πω τετράδα). Τόσο μεγάλη μπάντα είναι.
Τοτε οι δισκοι - βινυλιο μιλαμε ε;- που κυκλοφορουσαν αν υπηρχε ελληνας διανομεας/αντιπροσωπεια καθυστερουσαν λιγο. Εσκαγαν πρωτα οι εισαγωγες, που ηταν συνηθως πιο ακριβες, περιπου 600-700 δρχ πιο πανω (μην ακουσω κανεναν να πει για 2€ πως κανατε ετσι) και μετα απο 1-2 εβδομαδες εφτανε και η ελληνικη κοπη στα ραφια.
Για πιτσιρικι γ’ γυμνασιου επρεπε να κανω υπομονη για να παρω τον δισκο μεχρι να ερθει η ελληνικη κοπη και θυμαμαι τους πιο μεγαλους στην παρεα που ειχαν δουλεια κτλ ποσο πιο ανετοι ηταν να παρουν το εισαγωγης…δεν εχει σημασια οι 2 εβδομαδες καθυστερηση που πηρα την κυκλοφορια στα χερια μου τοτε γιατι το Painkiller, ειναι μια κυκλοφορια τοσο τεραστια και αναλιωτη στο χρονο που θα ακουγεται ανετα και για τα επομενα 31 χρονια.
Μάλιστα
Όχι ότι υπάρχει… επετηρίδα σε τέτοια θέματα και σίγουρα είναι πολυπαραγοντικό το κατά πόσον θα εκδηλωθεί μια τέτοια πάθηση, αλλά είναι λίγο τραγική ειρωνεία σε ένα συγκρότημα με τρεις εβδομηντάρηδες και έναν εξηντάρη να διαγνωσθεί καρδιοπάθεια σε αυτόν που είναι 40 ετών.
Περαστικά στον άνθρωπο, μακάρι να το ξεπεράσει.