Judas Priest

Οι JP τελείωσαν το 1990.
Καλησπέρα.

Οι Metallica στο And Justice και οι Maiden στο 7th Son (ή στο killers μωρέ αφού ήρθε μετά ο Ρουβας που θέλει το metal να είναι opera!).

1 Like

Εντάξει, απόψεις τύπου “μέχρι το '90 ήταν οι Priest” δεν αξίζει καν να τις αντικρούσεις, πάμε παρακάτω

4 Likes

Εν τω μεταξύ αν πιάσουμε τη μετά Painkiller εποχή, όλοι οι δίσκοι των Judas Priest είναι εξαιρετικοί (άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο).

Ο μοναδικός σχετικά μέτριος δίσκος είναι το Redeemer of Souls (που φυσικά έχει τις στιγμές του).

Μέτριο το Redeemer, αλλά εξαιρετικά τα Jugulator και Demolition. ΟΚ… :sweat_smile:

ενταξει να γελας για την συγκριση με demolition (που δεν συμφωνω κιολας,μου αρεσει προσωπικα, αλλα εχει αδυναμιες οκ). αλλα σοβαρα ρε συ, γελας με jugulator;
ο καλυτερος priest απο την εποχη του painkiller μεχρι το firepower (χωρις αυτο)!
δισκαρα μεγατονων!
οκ, για μενα παντα!

ΥΓ: ωραιο το redeemer!

1 Like

Δεν το θεωρώ τίποτα το σπουδαίο το Jugulator, εκτός ίσως συγκριτικά με το Demolition, που σιγά το δύσκολο δηλαδή.

Και οι τέσσερις δίσκοι που έχουν βγάλει οι Priest από το reunion με τον Rob και μετά, σβήνουν από προσώπου Γης τις δύο μούφες με Owens.

Και όχι μόνο επειδή είναι Priest με τη (μόνη) σωστή φωνή. Αλλά επειδή και συνθετικά είναι από αξιοπρεπέστατοι έως εξαιρετικοί, με αποκορύφωμα φυσικά το Firepower.

Αυτή είναι η δική μου γνώμη.

3 Likes

:rofl:

Καλά μαλάκα, γέλα ενώ βάζεις να ακούσεις το επόμενο country άλμπουμ σου

Ουστ!

Oh no, το Nostradamus είναι καλύτερο από όλα τα country albums. :grimacing:

You just don’t get it

It’s OK though

1 Like

ενταξει γουστα ειναι αυτα , ρε.

απλα μη γελας με jugulator

1 Like

Τίποτα απολύτως δεν σβήνουν οι 4 reunion δίσκοι, μια χαρά γαμάει το “Jugu” και το “Demo”, αυτό λίγο λιγότερο γιατί το χτύπησε η μάστιγα του να βάλουμε όσα πιο πολλά κομμάτια μπορούμε στο CD.

To “Angel of Retribution” στα ίδια επίπεδο με το “Demo” είναι με μόνη διαφορά ότι γύρισε ο Χάλφορντ και θα έφευγε το απωθημένο, τον Νοστράδαμο κι εγώ τόν βρίσκω ενδιαφέροντα και τους το δίνω για το ότι τόλμησαν σε αυτό το σημείο της καριέρας του.

Τo “Redeemer…” πάσχει απ’ την νόσο “πολλά καλά riffs, ούτε ένα αξιομνημόνευτοπ refrain” και το “Firepower” είναι όντως εξαιρετικό (στο μεγαλύτερο μέρος του) αν και ο ήχος είναι πολύ hard’n’heavy αμερικανιά.

Τέλος όσοι θεωρούν faux τον Ripper φαντάζομαι νιώθουν το ίδιο και για τον Fau(x)lkner.

4 Likes

Όχι ακριβώς faux, απλά γκαντέμη, για κάποιο λόγο όπου πάει δεν βλέπει προκοπή η μπάντα. Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αλλά δεν μπορεί να είναι σύμπτωση. Το πρόβλημα με τα Jugulator και Demolition δεν είναι ο Owens, να το ξεκαθαρίσω. Μια χαρά φωνάρα έχει. Απλά το σύνολο δεν είναι αυτό που αναγνωρίζω ως Priest.

1 Like

Σαν τραγούδι δεν ξέρω, αλλά έχει καταντήσει ανησυχητικό που δεν μπορούν να σκεφτούν έναν τίτλο πέραν των… πολυφορεμένων σε πλείστα όσα metal (ή μη) κομμάτια. Για τους Manowar λέγαμε ότι ανακυκλώνουν τις ίδιες λέξεις στους τίτλους αλλά και οι Priest το προσπαθούν δυνατά! Θα μου πεις, ήδη από το Killing Machine κι έπειτα και οι στίχοι τους γινόταν όλο και πιο ρηχοί/παιδικοί! Πως το είχε πει ένας στο Hammer (ο μακαρίτης ο Ευκαρπίδης νομίζω): αυτός ο έφηβος που έγραφε τους στίχους των Priest στα 80s, ακόμη να μεγαλώσει;

5 Likes

Καλά αυτό με τους τίτλους/στίχους είναι σήμα κατατεθέν των priest (χωρίς ιδιαίτερο νόημα, απλά κολλάνε αψογα με το τύπο του τραγουδιού βλ. painkiller, demonizer κλπ)
Ο νοστράδαμος πάντως είχε πολύ αξιοπρεπείς στίχους

2 Likes

Μάγκες ο Halford δεν είναι απωθημένο αλλά συστατικό στοιχείο του ήχου των JP.

Ο Ripper μπορεί να είναι φοβερός τεχνικά αλλά δεν έχει ούτε τη χροιά ούτε την σκηνική παρουσία ούτε την ερμηνευτική ικανότητα του Halford. Επίσης δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι δεν έχει στεριώσει σε κάποιο group αλλά έχει καταντήσει glorified σεσιονας τραγουδιστής.

Δεν μπορώ να πω ότι με τρελαίνει κάποιος reunion δίσκος στο σύνολο του αλλά υπάρχουν πολύ καλές συνθέσεις μέσα (ειδικά σε ένα best of του Nostradamus).

Άραγε έχει ακούσει κανείς τα albums των KKs Priest? Άκουσα ελάχιστα και μου θυμησαν αναμάσημα της περιόδου Ripper και έκτοτε δεν τα έβαλα.

Στα '00s και μετά η φωνή του Ripper είναι καλύτερη και ανώτερη από του Halford.

Κάντε μόνοι σας τις συγκρίσεις χωρίς οπαδικές παρωπίδες. Πώς ερμηνεύουν οι δυο τους το ίδιο τραγούδι. Φωνητικά ο Halford δεν μπορεί να κάνει αυτά που κάνει ο Ripper.

Summary

https://www.youtube.com/watch?v=mIC7KQPDuDc

https://www.youtube.com/watch?v=qQ7hgBUvf2o

To πρώτο KK ακούγεται. Το φετινό είναι εντελώς ανέμπνευστο.

2 Likes

απλα μια παρατηρηση και τιποτα παραπανω,στο live με Owens ειναι κουρδιμενοι μισο τονο πιο χαμηλα,μικρη η διαφορα,ναι,αλλα καααατι ειναι και ο μισος τονος… :face_with_monocle:

1 Like