Juventus

Δεν είναι απώλεια ο Κιελίνι σε αυτή την προχωρημένη ηλικία. Στα 38 του πάει να παίξει στους Λος Άντζελες FC.

Όλα τα πρώην μεγάλα ονόματα το ίδιο κάνουν όταν βρίσκονται στη δύση της καριέρας τους, πάνε στο ΜLS.

Δεν εννοω οτι θα μπορουσε να παιζει στο πανυψηλο επιπεδο που επαιζε πριν 4 ή 8 χρονια. Αλλα ειναι απωλεια και ως αρχηγος, και ως η σημαια της ομαδας, και ως αυτος που ακομα και στα 38 του ειχε τις πιο σημαντικες και καιριες επεμβασεις στην αμυνα.

Ελαχιστα, αλλα εκτιμηθηκες :stuck_out_tongue:

1 Like

Θα είναι ακόμα μια περίεργη χρονιά για την Γιουβέντους, που πληρώνει τα απόνερα της αποτυχημένης μεταγραφής Ρονάλντο αλλά και κάποιες αταίριαστες επιλογές προπονητών (Πίρλο-Σάρρι).Αποτυχημένη την λέω όχι γιατί ο Κριστιάνο δεν έπαιξε καλά, αλλά γιατί ο ουσιαστικός στόχος της ομάδας όταν τον έφερε, ήταν να πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ, και τελικά καταλήξαμε να πηγαίνουμε χειρότερα απότι στην πρώτη θητεία Αλέγκρι όπου τουλάχιστον υπήρχαν 2 τελικοί.Εκεί ο Μαξ ήταν μάλλον άτυχος, αφού στον πρώτο έπεσε πάνω στην τριάδα της Μπαρτσελόνα, και στον δεύτερο έγιναν τα γνωστά σκηνικά στα αποδυτήρια στο ημίχρονο (γιαυτό πήγε και ο Μπονούτσι τιμωρία στην Μίλαν-από εκεί έσπασε το πράγμα με τον Ντιμπάλα) με αποτέλεσμα η ομάδα να καταρρεύσει στο β’.

Τώρα θα έπρεπε να γίνει προσπάθεια ανανέωσης και ας μην έρθει κάποιος τίτλος για 1-2 χρόνια αφού προφανώς ξεκινάμε λίγο πίσω από την Μίλαν.Δε ξέρω αν ο Αλέγκρι είναι η σωστή επιλογή για ανοικοδόμηση μιας ομάδας αφού συνήθως προτιμούσε να δουλεύει με έτοιμους παίκτες, και στην Γιούβε πέτυχε με Μπονούτσι-Κιελίνι-Πίρλο-Τέβεζ να είναι στυλοβάτες.Θα φανεί.Σίγουρα χρειάζονται περισσότεροι διεθνείς Ιταλοί όπως είχε πάντα το κλαμπ στην ιστορία του.Η μεταγραφή Λοκατέλλι ήταν προς την σωστή κατεύθυνση και καλό θα είναι να έρθει και ο Ζανιόλο αν τον αφήσει ο Μουρίνιο.Αυτό βέβαια εξαρτάται περισσότερο και από τις φιλοδοξίες της Ρόμα.Ερωτηματικό το πως θα γυρίσει ο Κιέζα μετά τον χιαστό.

Κατά τα άλλα προφανώς στο τέρμα θα συνεχίσει ο Σέζνι, που είναι σχετικά τίμιος, αλλά σε καμία περίπτωση δε φτάνει παλιούς τερματοφύλακες της Γιουβέντους και αυτό κάτι δείχνει για το πεσμένο επίπεδο του Ιταλικού πρωταθλήματος μετά το Καλτσιόπολι.Ο Περίν όσο έχει παίξει δεν έχει δείξει δυνατότητες για βασικός.Απώλεια μεγάλη ο χαμός του Ντοναρούμα από τους νεόπλουτους του Παρισιού.

Στην άμυνα όλα θα εξαρτηθούν από το αν θα φύγει ο Ντε Λιχτ για Μπάγιεν.Εννοείται πως όταν φτιάχνεις νέα ομάδα δε μπορείς να πουλάς τον πιο εξελίξιμο παίκτη σου εκτός κιαν έχεις όντως ανάγκη για χρήματα.Είναι μια μεταγραφή που αν προχωρήσει θα σημαίνει πως έχει ακόμα πολύ δρόμο η Γιουβέντους για να ξαναγίνει διεκδικήτρια Τσου Λου.Υπάρχουν οι Μπονούτσι Ρουγκάνι και στα πλάγια μπακ ο Κουαδράδο που λόγω ηλικίας δεν πάει εξτρέμ, και οι τίμιοι αλλά μέτριοι Σάντρο(στάσιμος) Πελεγκρίνι Ντεσίλιο(γκόμενος Αλέγκρι δεν εξηγείται αλλιώς η παντελώς αδιάφορη παρουσία του).Πάντως στόπερ στα επίπεδα του Ντε Λιχτ δε βρίσκεις αυτή τη στιγμή.Ο Κουλιμπαλί θα ήταν μια περίπτωση με ενδιαφέρον αλλά νομίζω πήγε Αγγλία??

Χαφ με τον Πογκμπά ανεβαίνει η ποιότητα, όσο τεμπέλης και αν είναι, στο χέρι του να ξαναπαίξει μπάλα, ταλέντο έχει για το ψηλότερο επίπεδο.Λοκατέλλι επίσης μια χαρά, καλές λύσεις οι Ζακαρία και Αρτούρ (αν δεν τραυματίζεται όλη την ώρα), και υπάρχει και ο συμπαθέστατος Μακένι που αρχικά ακουγόταν σαν ανέκδοτο (Αμερικανός ποδοσφαιριστής στην Γιουβέντους) αλλά τελικά βγήκε μια χαρά για πάγκο.

Μεγάλο πρόβλημα σε εξτρέμ και περιφερειακούς επιθετικούς αφού έφυγαν οι Ντιμπάλα και Παλτουντέσκι και έχει έρθει μόνο ο μεγάλος σε ηλικία Ντι Μαρία.Προφανώς παρακολοθούν στην ομάδα το πως πάει ο Κιέζα και έχουν εμπιστοσύνη για επιστροφή στο 100%.Παραμένει ρίσκο πάντως και ξαναλέω ότι χρειάζεται ο Ζανιόλο ή έστω κάνας Μπεράρντι.

Σέντερ φορ ο Βλάχοβιτς είναι θηρίο της φύσης και θα πάρει 50 παιχνίδια.Υπάρχει ο Μόιζε Κιν που για μένα είναι στάσιμος και κάνει μόνο για τρίτο φορ αλλά στην ομάδα φαίνεται να τον πιστεύουν.Τι να πω.Κακώς έφυγε ο Μοράτα που είχει ταιριάξει με το κλαμπ γενικότερα.Σίγουρα χρειάζεται ενίσχυση ο πάγκος εδώ αλλά οι επιλογές επιθετικών στην αγορά είναι επίσης περιορισμένες.Γενικά υπάρχει μια άμπαλη αίσθηση ότι η Γιούβε είναι αμυντικογενής ομάδα, αλλά αυτό ίσχυε μόνο την περίοδο του όντως πολύ κουμπωμένου Κόντε.Παραδοσιακά στην Ιταλία, με την επίθεση της προχωρούσε αφού αρχές 90ς είχε Ραβανέλι-Βιάλι-Μπάτζιο, μετά στηριζόταν στην τριάδα Ζιντάν-Ντελ Πιέρο-Ιντζάγκι, πήγε σε Ντελ Πιέρο-Νέντβεντ-Τρεζεγκέ και πάει λέγοντας.Αμυντικά είχε πιο μέτριους παίκτες-πολεμιστές τύπου Μοντέρο ή Ιουλιάνο.

Συνοπτικά θεωρώ ότι φέτος θα διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα και πάλι, αλλά στην Ευρώπη υπάρχει ακόμα δρόμος αν θέλουν να φτάσουν στο επίπεδο των Ρεάλ-Παρί-Μπάγιερν-Αγγικών.Καλό θα είναι και να φτιαχτούν οι σχέσεις του Ανιέλι με τους οπαδούς, μιας και το γήπεδο τα τελευταία 2 χρόνια θυμίζει κινεζική εκκλησία.Η Γιουβέντους δεν είναι Μπαρτσελόνα να έχει τόσο τουρισμό και χρειάζεται πίσω την έδρα της.

1 Like

Ολο σου το σχολιο ειναι αψογο (προσωπικα θα εριχνα περισσοτερες ευθυνες στην ομαδα και στον Κριστιανο που δεν τραβηξε μαζι του οσο χωρις αυτον - θα επρεπε να ειναι οφθαλμοφανες απο πριν), αλλα με αυτο με κερδισες ακομα περισσοτερο και φαινεται οτι ξερεις μπαλα, σε αντιθεση με τους καφενειακους που νομιζουν οτι η μπαλα ειναι μονο στατιστικα και τιτλοι.

Εμ πες τα, το 1993 ηταν και η χρονια που αγαπησα αυτην την ομαδα στην ηλικια των 12 ετων, λογω των διπλων τελικων UEFA Cup απεναντι στην Borussia Dortmund που τους εδειχνε η ΕΡΤ. Λατρεμενη τριαδα Roberto Baggio - Vialli - Ravanelli.

2 Likes

Η λέξη ‘τραγική’ είναι πολύ μικρή και ακατάλληλη να περιγράψει το χάλι που παρουσιάζει ως τώρα η Γιουβέντους.Χάλι που πρωτίστως έχει να κάνει με την εικόνα συνοικιακής ομάδας της σειράς, και μετά με τα αποτελέσματα (που και αυτά είναι αίσχος με 2/2 ήττες στο τσου λου και φουλ της ισοπαλίας ακόμα και με αδύναμους αντιπάλους τύπου Σαλερνιτάνα, στο Καμπιονάτο.

Αρχικά μεταγραφικά, ο Ντε Λιχτ τελικά όντως πήγε στη Μπάγιερν, κίνηση που έδειξε έλλειψη φιλοδοξίας.Δε μπορεί να πας για ανανέωση και νέα ομάδα και να διώχνεις τον πιο ελπιδοφόρο σου παίκτη.Άσχετα με την τωρινή του κατάσταση, όπου και στη Γερμανία αλλαγή παίζει προς το παρόν, έχει σίγουρα ψηλό ταβάνι αν σταματήσει τις τεμπελιές και δουλέψει.Τώρα χαιρετίσματα βέβαια.Ο Μπρέμερ που ήρθε στην θέση του είναι στο ίδιο επίπεδο αυτή τη στιγμή, με λιγότερο ταλέντο για το μέλλον όμως.

Εκτός αυτού ήρθαν και ο Μίλικ με τον Κόστιτς γιατί δεν υπήρχαν λύσεις για μπροστά (ποιος Κιν τώρα τα λέγαμε), και έφεραν και τον Παρέδες μετά την αστεία απομάκρυνση Ζακαρία (τι τον πήραν πέρυσι άμα δε τον πίστευαν ένας θεός ξέρει).Δεν είναι τυχαίο ότι οι καλύτεροι παίκτες ως τώρα είναι οι νέοι, γιατί αυτοί έκαναν κανονική προετοιμασία και έχουν μια ένταση.Οι παλιοί της Γιουβέντους δεν τρέχουν δεν μαρκάρουν δεν βάζουν καν κόντρα.Μου φαίνεται δεν είναι τυχαία μια δήλωση Σάρρι όταν ήταν ακόμα στο κλαμπ, που έλεγε πως έχει γεμίσει το ρόστερ με αθλητές καμένους, που δε μπορούν να προπονηθούν.

Το τσάμπιονς λιγκ ξέραμε ότι για φέτος δεν είναι σοβαρός στόχος, θεωρητικά για να περάσουμε θα πρέπει να πάρουμε διπλό στην Πορτογαλία.Με την τωρινή εικόνα αυτό αποκλείεται.Μάλλον καλό Γιουρόπα.Αλλά και στο πρωτάθλημα πρέπει η φάση να αλλάξει άμεσα για να μην μείνεις εξαρχής πίσω.Θα είναι πολύ ανταγωνιστικό φέτος το Καμπιονάτο, με την Μίλαν να ξεκινάει λίγο πιο μπροστά από τους άλλους, αλλά και τις Νάπολι-Ρόμα-Ίντερ να είναι διεκδικήτριες.Για πόσο θα δούμε.Ρεαλιστικά η Γιούβε θα πρέπει οπωσδήποτε να βγει πάλι τσου λου.Εάν βγάλει την λουζεριά και την μιζέρια που έχει ποτίσει όλο το γήπεδο, ίσως τα καταφέρει.Προφανώς επειγόντως επιστροφές των τραυματιών Λοκατέλι Κιέζα Πογκμπά που αλλάζουν όλη την εικόνα ΑΝ παίξουν σε νορμάλ επίπεδο.

Άλλο τριμπούρδελο τα ιατρικά εν τω μεταξύ.Και μιλάμε για κλαμπ που κάποτε ήταν κορυφαίο σε αυτά.Ο Κιέζα καθυστερεί, ο Πογκμπά συμβουλεύεται δικούς του γιατρούς με στόχο το μουντιάλ και χέστηκε κιόλας, τα προγράμματα αποκατάστασης αλλάζουν 15 φορές, και υπάρχουν καθυστερήσεις επαναφοράς ακόμα και σε απλούς τραυματισμούς της σειράς.Απορώ αν ήταν στην διοίκηση ακόμα ο Μότζι αν θα γινόντουσαν αυτά τα πράγματα.

Τα προβλήματα στην Γιούβε άρχισαν όταν στράβωσε η μπίζνα του Ανιέλι με τον Πέρεθ για το κλειστό πρωτάθλημα συλλόγων.Από τότε είναι σα να βλέπουμε άλλον άνθρωπο.Με τον Αλέγκρι βέβαια είναι κολλητός αλλά Σεπτέμβρη μήνα δε μπορείς να κάνεις και πολλά…θεωρητικά ο προπονητής μετράει μέρες και θα έχει ενδιαφέρον ποιον θα πάνε να πάρουν μετά (Τούχελ?).

1 Like

Εχω γραψει επιγραμματικα και μερικα πραγματακια στο θρεντ του Champions League, μιας και με ρωτησε ο @osfp7 :

Για τον Ντε Λιχτ διαφωνω, αφου ειναι παιχταρας παγκοσμιας κλασης. Δεν ειμαι σιγουρος γιατι δεν παιζει βασικος στην Μπαγερν κι αν αυτο ειναι μονιμο ή μεχρι να προσαρμοστει πληρως στη νεα του ομαδα, αλλα με την καμια δεν πιστευω οτι εχει καλυτερους αμυντικους η Μπαγερν.

Στα υπολοιπα που εγραψες συμφωνω, η ομαδα εχει πλεον ενα δευτεροκλασατο ροστερ, το οποιο δεν ειναι για πολλα στην Ευρωπη, και ακομα και το πρωταθλημα στην Ιταλια φανταζει πολυ δυσκολος στοχος.

1 Like

Τεραστια νικη για την Μεγαλη Κυρια χθες με 2-0 στο ντερμπι απεναντι στους Απατεωνες του Μιλανου που εκλεψαν ξεδιαντροπα το πρωταθλημα του 2006 κι ενω ειχαν σκατα ομαδα, και φυσικα εκλεψαν εμμεσα ακομα 4 τιτλους τα επομενα 4 χρονια, αφου ολες οι αλλες ομαδες του Calciopoli διαλυθηκαν, ενω αυτοι εμειναν ατιμωρητοι.

Εστω κι αυτη η ασημαντη νικη σε μια διαφαινομενη αποτυχημενη χρονια και σε Ιταλια και σε Ευρωπη, ειναι μια μικρη ικανοποιηση αφου βυθιζει πιο χαμηλα την Καριολα του Μιλανου, κι ας μετρησαν μονο 2 απο τα 3 πεντακαθαρα γκολ που σκοραρε η Γιουβενταρα.

Ευχομαι να το παρει η Ναπολι το πρωταθλημα στην Ιταλια παντως, αφενος γιατι ειναι μακραν η καλυτερη ομαδα, αφετερου γιατι εδω και μια δεκαετια εχει φτασει πολυ κοντα στην πηγη και δεν εχει πιει νερο , με 4 δευτερες και 4 τριτες θεσεις στην Serie A απο το 2011 εως σημερα. Θα ειναι γλυκοπικρο το συναισθημα βεβαια, αφου μετα απο μια δεκαετια στην οποια θρυλικοι πλεον παιχταραδες της ιστοριας της σε αυτην την ακρως πετυχημενη δεκαετια (Dries Mertens, Arkadiusz Milik, Lorenzo Insigne, Kalidou Koulibaly) εφυγαν ολοι το καλοκαιρι που μας περασε διχως να κατακτησουν το πρωταθλημα στην Ιταλια, και θα μεινει μονο ο Ζελινσκι απο την “παλια φρουρα” να το πανηγυρισει σε αυτο το ενδεχομενο.

Για να δουμε σε τι κατασταση θα ειναι η Γιουβεντους τον Φεβρουαριο τωρα που επεστρεψε κι ο Κιεζα, μπας και προχωρησουμε στο Europa League τουλαχιστον. Βατη η Ναντ προς το παρον, αλλα τοσο χαλια που ειμαστε φετος ποτε δεν ξερεις, μπορουμε να αποκλειστουμε και απο την Μιντιλαντ.

1 Like

Καμία έκπληξη για την νίκη με την Ιντερούλα, εδώ τους κερδίζαμε με τον Ζεμπινά και τον Τζιανικέντα.Τώρα η ομάδα παίζει κάπως καλύτερα αφού μπήκαν μερικοί νεαροί που δεν είναι τόσο αδιάφοροι μισθοφόροι…

Για το europa δε ξέρω αν θα τον χτυπήσουν.Λογικά προτεραιότητα είναι η πρόκριση στο τσου λου της επόμενης περιόδου για οικονομικούς λόγους.Και εγώ θα ήθελα να το πάρουμε για το πρεστίζ πάντως.Στο πρωτάθλημα η Νάπολι παίζει ωραία μπάλα, και είναι φαβορί αλλά το Ιταλικό είναι πλέον τεράστιο και έχει δρόμο ακόμα…

1 Like

Μικρό το ενδιαφέρον στο Γιουβέντους - Ναντ. Όλα τα λεφτά είναι ο πρόωρος τελικός Barcelona - Manchester United

Ενταξει αλλα αυτο που λες ανηκει σε αλλο τοπικ :stuck_out_tongue:
Αυτο ειναι για την Γιουβεντους ειτε παιζει με Ναντ ειτε με την εφηβικη της Σαλερνιτανα.

Η αληθεια ειναι πως φετος ειναι ιδιαιτερη χρονια μιας και το πρωταθλημα θα εχει διακοπη για δυο μηνες. Ολες οι ομαδες θα ειναι διαφορετικες απο τις 4 Ιανουαριου και μετα, οποτε βλεπουμε τοτε αν μπορει να βελτιωθει η εικονα, αλλα δυσκολο το βλεπω. Οι επιστροφες των Κιεζα και Λοκατελι και ισως η προσθηκη του Πογκμπα απο Ιανουαριο, μπορει να βελτιωσουν αρκετα την ομαδα.

1 Like

Παραίτηση εχθές για όλη την διοίκηση της ομάδας.Ή αναλαμβάνει ο ένας Έλκαν (μακάρι), ή είναι εικονική και θα μπουν μαριονέτες, επειδή ο Ανιέλι έχει κάτι ελέγχους από την οικονομική εισαγγελία του Τορίνο για άλλες εταιρείες του αυτοόν τον καιρό.

Α ρε Τζιανλούκα :sob::sob::sob:

Απίστευτη καταστροφή και μείον δεκαπέντε πόντοι για υπόθεση φοροδιαφυγής. Δυστυχώς πέρα από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι (πάει το τσου Λου για του χρόνου) , είναι και πολύ μεγάλο το χτύπημα στο πρεστίζ της ομάδας μετά και τις παλαιότερες τιμωρίες για το καλτσιοπολι. Βαριά λάθη από τον Ανιέλι τα τελευταία χρόνια, δεδομένο πλέον πως χρειάζεται αλλαγή προσώπων ουσιαστική στην διοίκηση. Έχει κόσμο η οικογένεια να βάλει…

1 Like

Έλα Αλέγκρι έλα αγόρι μου σήκω φύγε σιγά σιγά που κάθε φορά που βάζουμε γκολ παίζουμε σαν την Προοδευτική μετά και κρεμιόμαστε από τα δοκάρια.

Άντε στο καλό και μακάρι να ισχύει για Ζιντάν το καλοκαίρι.

Αποσυρθηκε απο την ενεργο δραση στα 45 του ο καλυτερος τερματοφυλακας ολων των εποχων.

Arriverderci Gigi

5 Likes

Μεγάλος αλλά καλύτερος τερματοφύλακας όλων των εποχών είναι ο Ντίνο Τζοφ.

Η μήπως ο Λεβ Γιασίν :thinking:

Ότι θέλει ο καθένας δεν υπάρχει λάθος απάντηση. Τόσα και τόσα τέρματα έχουν περάσει

Υπαρχουν πολλες λανθασμενες, οπως ο Μυρτσος ή ο Τοχουρογλου για παραδειγμα :stuck_out_tongue:

Λεβ Γιασιν και Μπουφον για μενα πανω απο ολους τους αλλους με διαφορά.

Κασιγιας και Νοηερ λιγο πιο κατω.

Ντινο Τζοφ πολυ καλος, γενικα οι Ιταλοι εβγαζαν παντοτε τερματοφυλακαρες.

Να και κατι στο οποιο θα συμφωνησω με την απολυτοτητα του Κουντομ.

Ο καλυτερος και για εμενα και προσωπικο ινδαλμα (επαιζα τερμα) παρολο που ποτε δεν συμπαθουσα την Γιουβεντους (ημουν παντα Ιταλοφιλος βεβαια), μαζι με Νοιερ και Σμαιχελ ο,τι καλυτερο εχει βγαλει η θεση.

1 Like