Kαλύτερες κυκλοφορίες 2010 / ανασκόπηση της χρονιάς

Ζήλεψα κι εγώ ποστ Ντέκαρντ.

[SPOILER]κλείστε ό,τι ακούτε κι βάλτε καινούριο Unearthly Trance. \m/[/SPOILER]

[B]manos87[/B] … [B]No Way[/B] οου γεα… 8)

Γαμώτο το ξερα ότι έπρεπε να το βάλω στο μπ3πλέηερ!

Δεν πειράζει, θα πάρει ακροάσεις το Σ/Κ. \m/

Έτσι! Το έχω και σε ακουστική εκτέλεση που τραγουδάω εγώ :?

Δε θα μπορούσα να βάλω το σίστερς όπως ο ντέκαρντ. Κομμάτι της χρονιάς μια τόσο προφανής αντιγραφή; :ρ

πάνω σε αυτό απαντάει ο Daniel, λογικά η συνέντευξη θα ανέβει την ερχόμενη εβδομάδα.

Σωστός. Αλλά και από μόνα τους νόστιμα είναι.

Και πάλι το καλύτερο είναι.
κια δεύτερο η χαρά του ριπίτ sleeping under the stars, άμπαλε :stuck_out_tongue:

Συμφωνώ για το unearthly trance!!

Επίσης, έχω εκστασιαστεί με το Division by Zero - Independent Harmony

ακόμα ΔΕΝ έχω ακούσει το Autopsy

Αλλά τώρα που είπα Autopsy, θυμήθηκα τους Annotations of an Autopsy και το πολύ καλό, ΠΟΛΥ σκατοπορωτικό The Reign of Darkness

[B]Cheap Science - Enemy[/B]

ο νικητας κλιντ(aka x-ray απο ροδες και ακτιβ μεμμπερ)[SPOILER][που ειχε καψει το αμερικανικο διαβατηριο του σε μια συναυλια για το βιετναμ αν θυμαμαι καλα][/SPOILER] μεγαλωσε και αποφασισε να βαδισει σε πιο προσωπικο ηχο…

δινει πολυ μεγαλη βαση στην μουσικη και δεν ακολουθει απλα sample εκτος αν το κανει οπου εχει για sample [U]τρυπες[/U] 8)

εχει 2 ινστρουμενταλ [U[/U]](http://www.youtube.com/watch?v=Y3j9U1j-t_0) [U[/U]](http://www.youtube.com/watch?v=BwUy8YtIFAw)

και γενικα εχει ψαχτει πολυ στον ηχο αποκτοντας ενα πιο δυναμικο δισκο που ισως να μην φερει και αλλους χιπχοπαδες στο μαντρι του αλλα προχωρα ενα βημα πιο περα την μουσικη που το χιπχοπ ειναι κατα βαση στασιμο στυλ [τουλαχιστον στον τομεα της μουσικης]

αγαπημενο κομματι [U]child’s play[/U]ft εισβολεας…γιο

[B]The Dillinger Escape Plan - Option Paralysis[/B]

ε νταξει ειμαστε φανμποιδες εδω…οτι και να βγαζανε θα το λατρευαμε…

εχουνε ειπωθει πολλα για αυτον τον δισκο οποτε θα αρκεστω να πω οτι
το [U]farewell mona lisa [/U]ειναι το τραγουδι που χει παιχτει τις περισσοτερες φορες στο πς…
ειναι πολυ δυνατο κομματι που θυμιζει αρκετα επικα τραγουδια [sunshine the werewolf]

το [U]widower[/U][δες απιστευτο βιντεο] ειναι αναμεσα στα καλυτερα τραγουδια που χουνε βγαλει…και ο γκρεκ εχει φωναρα

γενικα αν και εχουνε αρκετα μαθκοριστικα στοιχεια στον δισκο…και προσπαθησαν να κανουνε μια πιο χαρντκορ στροφη στα παλια…φαινεται οτι δεν εχουνε τα φοντα να βγαλουνε αλλο calculating infinity αλλα ουτε ενα 2ο 43%burnt…επιλογη τους δεν φαινεται να ειναι καθως το επιδιωκουνε με κατι crystal morning…
βεβαια good neighbor μια χαρα μαθκορ τραγουδαρα ειναι…απλα διπλα απο το running board ειναι πιο χαμηλα…

απλα περιμενουμε να ολοκληρωσουμε το κεφαλαιο dillinger στις 13/11 :smiley:

[B]Gonjasufi - A Sufi And A Killer[/B]

το προτεινε ενας τρομος εδω μεσα…
πολυ περιεργος ηχος…εχει λιγο απο χιπχοπ λιγο απο dub λιγο απο παντου με λιγα λογια…

πολυ περιεργη και η φωνη…πολλα μπλιμπλικια…μεχρι και μπουζουκι θα βρεις εδω μεσα…

παρολα τα experimental του θεματος ο δισκος αν ειναι θα σε κερδισει γρηγορα ή καθολου…

αγαπημενα
[U]she gone[/U]
[U]klowds[/U]

[B]Kusudama - Jazz TV[/B]

σκασαν απο το μινσκ, λευκορωσια
και παιζουνε το τζαζκορ που εψαχνα καιρο

τζαζ κιθαρες,χαβαλες με ντιζνει sample,σαξοφωνο,ξυλο…
ε τι αλλο θες?

και αυτα σε ενα ep 4 τραγουδιων…

αναμενουμε full lenght για να σχηματιστει πιο πληρης αποψη

[U]λινκ[/U]

[B]Kylesa - Spiral Shadow[/B]

στο ροκγουειβ τους σνομπαρα
το ΣΤ το ακουσα λιγο αργοτερα αλλα δεν ηταν πολυ core για τα δεδομενα μου τοτε…:roll:
ε αυτο με εκανε φαν

οπως ειπανε πολλοι το crack the skye τους…

τα [U]δυ[/U][U]ο[/U] πρωτα τραγουδια κανουνε παρα πολυ καλη εισαγωγη…ομως το [U]ομωνυμο[/U]ειναι ονειρωξη…

[B]Massive attack - Heligoland[/B]

ειναι αλμπουμαρα…μπορει να μην βγαζει την σκοτεινη ατμοσφαιρα του mezzanine αλλα βγαζει ενα γλυκοπικρο συναισθημα,εναν κλαυσιγελο…:stuck_out_tongue:

[U]splitting the atom[/U]
[U]pray for rain[/U]

[B]Rolo tomassi - Cosmology[/B]

παλι ο τρομος απο δω μεσα το προτεινε…

το μαθκορ του σημερα [ελπιζουμε μαζι με kusudama]
τα πληκτρα κανουνε την διαφορα…

κανενα fillerακι…ολα ειναι μουρλια…
και μην ξεχνιομαστε… eva <3 :stuck_out_tongue:

[U]party wounds[/U]

[B]Shining - Blackjazz[/B]

δεν τους ηξερα καθολου…το προτεινε φιλος που ξερει οτι εχω κολληματακι με την jazz στη μετσαλ…

εχουνε κατι ιχνη απο black αλλα ο δισκος ειναι jazz…

δεν το χω ακουσει οσο ηθελα αλλα φτανει για να δικαιολογησει την θεση του εδω

[U]fisheye[/U]

[B]Παύλος Παυλίδης & B-movies - Αυτο το πλοιο που ολο φτάνει[/B]

ο παυλαρας βρισκεται σε φορμα…
πολυ ταξιδιαρικος και καλοκαιρινος ηχος…

σχετικα ευκολος χωρις να ναι κακο αυτο…

τρομερο το [U]αντικαταπληκτικα[/U] με στιχαρες[οχι τοσο καλοκαιρινες :stuck_out_tongue: ]…

κοπηκαν στο νημα
[B]heliocentric[/B],λογω ptolemy was wrong…
[B]plastic beach[/B],λογω πολλων filler αν και το διδυμο rhinestone eyes/stylo ξεπερνα ανετοτατα τραγουδια του demon days
[B]i,vigilante[/B], οσο παει και με κερδιζει αλλα τα 2 τελευταια χαλανε παντα οτι φτιαχνουνε τα 4 πρωτα…

[B]of seismic consequence[/B],δεν εχω ακουσει ακομα αρκετα

περιμενουμε το αλλο μισο ocean
θαναση παπακωνσταντινου [απο περισι στο “βγαινει” ειμαστε]
ulver

Το Εnemy με απογοητευσε, ειμαι fanboys του νικητα, το περιμενα πως και πως και περιμενα μεγαλα πραγματα. Δεν ξερω γιατι αλλα με κουραζει αυτος ο δισκος οποτε τον ακουω. Βεβαια εχει και 2-3 γαματα τραγουδακια.

ακυρο το enemy…του 09 ηταν τελικα…#-o

εμενα μου αρεσε πολυ σαν δισκος…και 4-5 τραγουδια απλα ηταν καπως μετρια…
απο τα 17 που χει…

γουστα ειναι αυτα 8)

ξέχασα το yakuza, το οποίο θα είναι αρκετά ψηλά.
επίσης, μια θέση στην 20άδα θα πάρει ένα εκ των agnes vein και fields of locust, με το πρώτο να έχει ελαφρύ προβάδισμα.το “sports” των weekend ήρθε από το πουθενά, και εννοείται πως μπαίνει στη λίστα, όπως και το νέο electric wizard μάλλον στην 5άδα.
αυτά.νομίζω πως δεν περιμένω κάτι άλλο μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Με κάθε σεβασμό στην αξιόλογη δουλειά των [B]Fields[/B], οι [B]AV[/B] κάνανε υπέρβαση με απίστευτο πάντρεμα ήχων. Για μένα είναι στα top-3 με [B]Forest Of Stars[/B] και το άλλο δεν έχω αποφασίσει ακόμα.

υπομονη, το urfaust θα ειναι.

το θέμα είναι πως και οι δύο κυκλοφορίες κοντράρουν αντίστοιχες κυκλοφορίες από φτασμένες μπάντες του χώρου από το εξωτερικό.δηλαδή δε νοιώθεις απλά την υποχρέωση να το βάλεις “επειδή είναι ελληνικό”.συμφωνώ πάντως πως μάλλον το agnes vein είναι καλύτερο, γιατί ενώνει τόσα στοιχεία του ακραίου ήχου, και καθότι τα μέλη τους ψάχνονται πολύ μουσικά, και αν και έχουν διαφορετικά ακούσματα, το αποτέλεσμα είναι απόλυτα αρμονικό και τέλειο.
και τα δύο πάντως είναι δισκάρες.επιφυλάσσομαι και για το earth of disrust, το οποίο δεν έχω ακούσει ακόμη, και έχω δει πολύ καλά λόγια στο φόρουμ για το δίσκο.

update μέχρι στιγμής λοιπόν:

[ol]
[li][B]Suma [/B]- Ashes[/li][li][B]Cathedral[/B] - The Guessing game[/li][li][B]Unearthly Trance[/B] - V[/li][li][B]Agnes Vein[/B] - Duality[/li][li][B]Withered[/B] - Dualitas[/li][li][B]Cough[/B] Ritual Abuse[/li][li][B]Electric Wizard[/B] - Black Masses[/li][li][B]Triptykon[/B] - Eparistera Daimones[/li][li][B]The Howling Wind[/B] - Into the Cryosphere [/li][li][B]Burzum[/B] - Belus[/li][li][B]Fleshpress [/B]- Rebuild & Cramble[/li][/ol]
(από το 2 και κάτω όλα μπορεί να αλλάξουν ως προς τη σειρά)

Από κει και πέρα, ηχητικό instrumental κτήνος το [B]Bongripper,[/B] πάρα πολύ καλό το ΕΡ των [B]Boris[/B] με [B]Ian Astbury[/B], ύπνος βαθύς το καινούργιο των [B]Unkle[/B], ΠΟΛΥ καλά old school doom metal ντεμπούτα από [B]Wheel[/B] και [B]Garden of Worm,[/B] το [B]Dillinger Escape Plan[/B] είχε δυο καλά κομμάτια όλα κι όλα, ανέλπιστα καλά τα νέα άλμπουμς των [B]Ozzy[/B] & [B]Danzig[/B], πάρα πολύ καλό αλλά όχι σπουδαίο το [B]Fear Factory[/B],το ίδιο και το [B]High on Fire[/B], γαμάτο αλλά κατώτερο από το προηγούμενο το [B]Misery Index, [/B]ψιλογιαγέλια το [B]Rotting Christ[/B], απογοήτευση και το νέο [B]Ramesses[/B], πολύ καλό το [B]Zoroaster[/B], το [B]Kylesa[/B] είχε μερικά [U]καταπληκτικά [/U]τραγούδια, αλλά κάπου χάνει στο σύνολο, τρομερό ντεθοσλάτζ από [B]Coffinworm[/B], ΕΡ-οδοστρωτήρας από [B]Trap Them[/B] που με άφησε με το πουλί στο χέρι για full-length, είχα προσδοκίες από το [B]Lucky Funeral[/B] (μετά τα 2 φανταστικά φετινά σπλιτς) αλλά τελικά είναι απλά καλό, συγκινητικοί οι [B]Divine Element[/B], cool αλλά δε με κράτησαν οι [B]Bohemian Grove[/B] (ίσως ξαναδοκιμάσω αργότερα), πάρα πολύ καλό το άλμπουμ των [B]Thou[/B], πολύ όμορφο τρίμπουτ το άλμπουμ των [B]Circle of Animals[/B].

Περιμένω εναγωνίως [B]Sun of Nothing[/B] και το [B]Deathspell Omega[/B] και θέλω να είναι και τα δύο γαμάτα και να μπούνε στα τοπς, έχω και μερικά ακόμα στα “του τσεκ” ([B]Blood Revolt[/B] και [B]Lair of the Minotaur[/B] π.χ.)

Αυτά προς το παρόν. Στο τέλος της χρονιάς θα παίξει αναλυτικό υπερπόστ κλπ.

Ρε αντίχριστε, δεν θα κυκλοφορήσαντο το πρώτο full length Orchid; Θα βγούντενε και θα τρέχουντε να κρυφτούντενε από την οργή του Γράκ(ρ)χοντα που σαν αλλόντενεν σύντροφος - Θορ, θα σας κυνηγούσαντο με το σφυροδρέπανο του.

πω μη γράφεις έτσι όταν είναι βράδι, νυστάζω και ζαλίζομαι όταν σε διαβάζω. :wacko:
Ε με το καλό να το ακούσουμε κι αυτό και άμα λάχει το χώνουμε και στα τοπ μας. :blues:

Μια δικια μου σουμα

Rotting Christ- Aealo
Aldaaron- Nous reviendrons immortels
Order of ennead- an examination of being
Alcest- Ecailles de lune
Stonehelm- Stonehelm
Nightbringer- Apocalypse sun
Spiritual Beggars- Return to zero
Darkthrone- Circle the wagons
Negura Bunget- Maiestrit
Burzum- Belus
Black label society- Order of the black