με συγκλόνισε αρκετά το βίντεο. έτσι επειδή του καύλωσε του αστυνομικού μήπως και τον δαγκώσει τράβηξε το όπλο του και του την άστραψε.
ο ζωολογικός κήπος του σικάγο πριν δέκα περίπου χρόνια ήταν στην ακμή του με πολλά ζώα και η πολιτεία έβγαζε αρκετά χρήματα από 'κει. ύστερα άνοιξε κάποιος άλλος, ιδιωτικός νομίζω, και τον της πολιτείας τον έγραψαν στα παπάρια τους και δεν φρόντιζαν τα ζώα. οι συνέπειες προφανώς ήταν οδυνηρές, καθώς όλα τα ζώα κόλλαγαν ασθένειες και πολλά πέθαιναν. αυτό που θέλω να πω είναι ότι, δεν είναι μόνο οι άρρωστοι ανθρωποι που τα κακοποιούν και τα σκοτώνουν, που συνεπάγεται με ΕΓΚΛΗΜΑ:!:
Στο Άργος έχουν ξαναβρεθεί δέρματα από γδαρμένα σκυλιά και κομμένα κεφάλια…
Το παρακάτω δεν είναι τσεκαρισμένο αλλά μου ήρθε μέσω fb, έχετε τον νου σας!
Δυστυχώς είχα την χειρότερη εμπειρία σε αυτό το μέρος, το οποίο αναγνώρισα από τις φωτογραφίες, όπου πήγε ο σκύλος μου για φύλαξη και τον πήρα πίσω μισοπεθαμένο! Το μέρος ήταν σε χάλια κατάσταση και από ότι κατάλαβα ήταν παλιό χοιροστάσιο. Είχε μέχρι και μαιμουδάκια! Μου είπε τότε ο εν λόγω κύριος ότι μπορεί να μου φέρει ότι εξωτικό ζώο επιθυμώ. Αφού τσακωθήκαμε για την κατάσταση του σκύλου μου, με απείλησε και μου είπε να μην το συνεχίσω γιατί κινδυνεύω. Ως κάτοικος της περιοχής και αφού είχε παραλάβει τον σκύλο μου από το σπίτι μου και γνώριζε που μένω, φοβήθηκα. Κατά τύχη συνάντησα ένα πρώην εργαζόμενό του, ο οποίος μου είπε ότι έφυγε γιατί δεν μπορούσε άλλο να μαζεύει πτώματα. Διαβάζω εδώ και αρκετές μέρες τι συμβαίνει και ήλπιζα ότι θα μπορούσαν να γλιτώσουν τα καημένα. Τα στοιχεία του είναι τα παραπάνω, ελπίζω να πληρώσει για όλα αυτά που έχει κάνει…
Βλέπω πολλοί συγκρίνουν το να τρως σκύλο με το να τρως αρνί. Πρέπει να καταλάβουμε ότι κι οι άνθρωποι είμαστε ζώα, συγκεκριμένα ζώα που χρειάζομαστε να τρεφόμαστε με άλλα ζώα. Δεν ξέρω κατά πόσο θα καταφέρουμε ποτέ και αν θα είναι υγιεινό να τρεφόμαστε όλοι εξ ολοκλήρου με λαχανικά και καρπούς, αλλά ακόμα δεν έχουμε φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Τώρα μερικές γυναίκες πχ μπορεί να το καταφέρνουν, αλλά εγώ ο καημένος στουμπώνομαι με κοτόπουλα και γουρούνια ένα τρίμηνο τώρα γιατί είχα φτάσει 64 κιλά (είμαι 1.90), κατάφερα να φτάσω 78 και δε μπορώ να τα κρατήσω. Αν έτρωγα μαρούλια θα σερνομουν στα πατώματα τώρα. Στον δυτικό κόσμο τουλάχιστον έχουμε μάθει να μην τρώμε το κατοικίδιο το οποίο αγαπάμε, το οποίο δένεται συναισθηματικά με τον άνθρωπο (σε αντίθεση με τα κουνέλια) και με το οποίο ο άνθρωπος αναπτύσσει μια σχέση ίσως και ισχυρότερη από αυτή που αναπτύσσουν οι άνθρωποι μεταξύ τους. Όλα είναι σχετικά. Το να προσπαθείς να εξηγείς την ανθρώπινη συμπεριφορά από ουδέτερη οπτική γωνία, χωρίς ανθρώπινα μάτια, σε φτάνει σε ένα ανώτερο φιλοσοφικό επίπεδο αυτογνωσίας και εξήγησης της ανθρώπινης φύσης, αλλά η επιβίωση ως άνθρωπος τις περισσότερες φορές δε συνάδει με αυτά τα κριτήρια. Ούτε το χέσιμο είναι όμορφο, ούτε καν το σεξ είναι όμορφο (μάλλον γι’ αυτό είναι τόσο ωραίο γιατί αλλιώς δε θα το κανε κανείς και θα αφανιζόμασταν).
Εν ολίγοις, το να τρέφεσαι με σκυλιά είναι έγκλημα
Και στη Λέσβο ένας ανώμαλος σκότωσε με καραμπίνα τρία σκυλιά επειδή “ενοχλούσαν” τη γυναίκα του λέει…
Μαθαίνω δε από φίλη που είναι από εκεί πως στο νησί γίνεται της πουτάνας, έδιωξαν κακήν-κακώς Αγγλίδες εθελόντριες που είχαν πάει να βοηθήσουν ζώα, να κάνουν στειρώσεις κλπ.
Ο εν λόγω σκύλος, κατηγορήθηκε ότι είναι η μετενσάρκωση ενός δικηγόρου ο οποίος πριν από 20 χρόνια είχε βρίσει ραβίνους και δικαστές.
Ο μεγαλόσωμος σκύλος εισέβαλε πριν μερικές εβδομάδες σε ραβινικό δικαστήριο που ασχολείται με υποθέσεις οικονομικής αντιδικίας, στο υπερορθόδοξο εβραϊκό προάστιο Μέα Σεαρίμ της Ιερουσαλήμ τρομοκρατώντας δικαστές και δικαζόμενους και αρνούμενος να βγει από την αίθουσα παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των δικαστικών υπαλλήλων.
Ένας από τους παριστάμενους δικαστές θυμήθηκε ότι πριν από είκοσι χρόνια το δικαστήριο καθυβρίστηκε από έναν διάσημο δικηγόρο, ο οποίος αποφάνθηκαν οι δικαστές ότι είναι καταραμένος και ως εκ θαύματος, λίγο καιρό αργότερα πέθανε αφορισμένος αλλά ο ίδιος μετεμψυχώθηκε στον άτακτο σκύλο που εισέβαλε στην δικαστική αίθουσα και δεν εννοούσε να κουνηθεί από εκεί.
Το μεγαλόσωμο τετράποδο κρίθηκε από τους δικαστές “ακάθαρτο” με βάση την Halacha, δηλαδή τους αυστηρούς εβραϊκούς θρησκευτικούς παραδοσιακούς κανόνες.
Το δικαστήριο καταδίκασε το σκύλο σε θάνατο δια λιθοβολισμού και η ποινή αποφασίστηκε να εκτελεστεί την ερχόμενη εβδομάδα.
Αγωγή κατά του δικαστηρίου για την περίεργη αυτή απόφαση κατατέθηκε από μια ισραηλινή οργάνωση υπεράσπισης των ζώων.
Να σημειωθεί, Νίκο Τσαμτσίκα, ότι στους Παξούς, που είναι κατ’ εξοχήν τουριστικό νησί, δουλεύουν αρκετοί Αλβανοί στις διάφορες επιχειρήσεις. Όπως λένε οι ντόπιοι, δεν είναι λίγα τα προβλήματα, που δημιουργούν…