Για μένα η εκτέλεση του “Last Fair Deal Gone Down” επισκίασε το δεύτερο μέρος του live. Όχι τόσο επειδή οι Katatonia ήταν χειρότεροι, απλώς ήταν τόση η κάβλα για το πρώτο μέρος που μετά μείνανε ελάχιστα. Κλασσικές αξίες τα “July” και “My Twin”, άχτι το “Right into the Bliss” κλπ κλπ κλπ. Δεν θα κάτσω να σκάσω για το τι δεν μου άρεσε σε ένα τέτοιο live γιατί πολύ απλά μου άρεσε πάρα πολύ. Καλό θα ήταν επίσης να μην γίνουν τίποτα συγκρίσεις με το περσινό live. Άλλο πέρσι, άλλο φέτος. Το κοινό ήταν πραγματικά απαράδεκτο. Όχι τίποτα άλλο, νιώθω και ενοχές που με πονάει ο σβέρκος μου
ρε παιδια γενικα ειναι χαρακτηριστικο των καιρων μας
οι μπαντες πλεον δεν εχουν πληθος πορωμενων οπαδών
εχουν οπαδους που γνωριζουν επιλεγμενα τραγουδια ή αλμπουμ
οι katatonia κανανε ονομα στην ελλαδα με το viva και το great cold distance
απο τη στιγμη που δεν παιξανε πολλα κομματια απο αυτα τα αλμπουμ
λογικο ειναι να υπηρχε μια απαθεια στο λαιβ
επισης το τελευταιο αλμπουμ αν και ακουγεται πιο heavy ζωντανα απο τι στο δισκο
δεν ειναι πολυ συναυλιακο
πιστευω με κανα ghost of the sun και κανα criminals ολοι θα ημασταν υπερευχαριστημενοι
Για τον ήχο που λες, στο Fuzz έχω δει Tiersen, Helloween, Kyuss (δεν νομίζω κάτι άλλο) και μπορώ να πω ότι Katatonia ήταν ο καλύτερος, αλλά όχι κάτι το φοβερό. Αλλά όπως είπα δε με χάλασε καθόλου. Ρε Katatonia, ρε!
Δεν ξερω τι λετε σεις, για μενα παντως το live ηταν απιστευτο. Ειχα να τους δω σε club απο το 2003 που επαιξαν στο An και πραγματικα δε μου ελειψε καθολου εκεινη η εποχη.
Σημαντικη σημειωση: Το τελευταιο album το ακουσα καλα πριν απο δυο μηνες κι εφαγα τρελο σκαλωμα με μερικα κομματια, οποτε λογικο να μου αρεσει το setlist.
Χαίρομαι που άρεσε σε μερικούς τουλάχιστον.
Προσωπικά το βρήκα απαράδεκτο από θέμα ήχου (οι Κατατόνια άψογοι όπως πάντα), σε σημείο που μου χάλασε τη βραδιά. Σίγουρα “έφταιγε” και το περσινό θεϊκό -από κάθε άποψη- live στο κατά πολύ ανώτερο -από πλευράς ήχου- Gagarin.
Δεν μπορώ να καταλάβω αυτό με τον ήχο. Haggard πχ όπως διάβασα εδώ, είχαν άριστο ήχο και ήταν 12 μέλη πάνω, με βιολιά κλπ κλπ. Πιο δύσκολη μίξη υποθέτω. Όσο live έχω δει fuzz (εκτός από katatonia και λίγο BG) ο ήχος ήταν αίσχος. Δλδ είναι 50% αν θα πας και θα έχει καλό ήχο. Ελπίζω όσο και λιγότερα live σε Fuzz.
Τελικα discount codes για merch δεν επαιξαν ε.
Προσωπικά καραγούσταρα, το βρήκα πολύ καλό live (παράπονα απο setlist ΠΑΝΤΑ υπάρχουν).
Ο ήχος στο σημείο που ήμανε, λίγο πιο δίπλα από το δεξί bar, ήταν πάρα πολύ καλός ή για τα δεδομένα του (απαράδεκτου) fuzz άψογος και σαν κοινό ήμασταν όντως λίγο ψόφιοι…
Ο Sodomizer μεγάλο όργιο, ο Renkse κλασσική μορφάρα σαν το κοριτσάκι του the ring και ο Blackheim ένας ήρεμος ΘΕΟΣ στη γωνίτσα του…τουλάχιστον Dark Tranquillity θα δούμε στο Gagarin!
Μια μετρια συναυλια θα λεγα εξαιτιας κυριως του ηχου αλλα και του κοινου! Επειδη δεν εχω συνηθισει το fuzz, καθως ηταν η πρωτη φορα που πηγα, ο ηχος μου φανηκε πολυ κακος και τα τεχνικα προβληματα αρκετα, σε σημειο που οντως η μια κιθαρα χαθηκε εντελως σε ενα κομματι.
Παρολου που το 2ο μερος δεν με ενθουσιασε τοσο, εκτος βεβαια απο BRAVE, I Break και July που τα καταχαρηκα, αυτο κυριως που με απογοητευσε και με ξενερωσε αρκετα ηταν το απαθες κοινο. Ενω το συγκροτημα να ξεσκιζεται στο headbanging πανω στη σκηνη, το κοινο εδειχνε να βαριεται και να χει μπει καταλαθως μεσα, καθως και με το ζορι χειροκροτουσε ή φωναζε!Μαλλον το καταλαβαν και οι ιδιοι οι katatonia που προσπαθουσαν να μας ξεσηκωσουν με καθε τροπο. Δεν θελω να πω κτ κακο για το κοινο της Αθηνας αλλα πραγματικα το περιμενα πιο ενθερμο.
Ελπιζω τη επομενη φορα που θα ξαναρθουν να μας κανουν την τιμη κι εδω πανω στη Θεσσαλονικη.
αναθεμα αν οι περισσοτεροι εκει μεσα ξεραν παραπανω απο 10 κομματια απο τη δισκογραφια των katatonia
αναρωτιεμαι ποσοι θα γουσταρανε αν παιζανε κανα without god!?!
Δηλαδή για να δεις ένα συγκρότημα πρέπει να έχεις λιώσει και τα ακυκλοφόρητά του;
Μην το λες. To Brave φάνηκε να το γουστάρει αρκετός κόσμος που λογικά θα ήξερε και Without God απλά επειδή το κοινό των Katatonia μπορεί να χωριστεί στο 1)brutal και 2)μετά εποχή λογικό είναι να υπάρχουν ξενερωμένοι και από τις 2 πλευρές (καλά, κυρίως από την πρώτη). Πάντως αν και γούσταρα full το setlist, θα μπορούσαν να έχουν επιλέξει καλύτερα-πιο γνωστά κομμάτια για να γουστάρει περισσότερο ο κόσμος.
Εγώ πιστεύω ότι οι περισσότεροι ήξεραν τα περισσότερα κομμάτια απλώς είναι το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά στο τι έχει ο καθένας αγαπημένο. Εγώ προσωπικά είμαι οπαδός τους από το Discouraged Ones και μετά και μου αρέσει περισσότερο η σύγχρονη εποχή τους από το Viva και μετά. Αλλά τα 5 κομμάτια από το νέο όσο κι αν μου αρέσει ήταν υπερβολή!!
Είναι πάντως και το άλλο. Νομίζω ότι με την πλειοψηφία των κομματιών τους δεν μπορείς να χτυπηθείς όπως σε άλλες συναυλίες ούτε τα ρεφραίν τους είναι συναυλιακά. Τι αντίδραση θέλανε στο Nephilim δηλαδή; Στα I Break και July γιατί ξύπνησε το κοινό; Γιατί το ευνοεί και ο ρυθμός του τραγουδιού! Ας παίζανε Cold Ways και Ghost Of The Sun να δούμε τι θα γινόταν! Ας παίζανε το Omerta να το τραγουδήσει όλο το club!
Όπως και να έχει, αύριο να ξανάπαιζαν εγώ θα ήμουν εκεί!
όλοι εσείς που λέτε για κακό ήχο και απαράδεκτο το fuzz, έχετε πιάσει ποτέ κάγκελο στον εν λόγω χώρο? έτσι πληροφοριακά ρωτάω… γιατί έχω δει ένα κάρο συναυλίες εκεί μέσα και κακό ήχο είχε μόνο στους nevermore, που γενικά αυτό το live ήταν απαράδεκτο.
Pointless. Ακόμα κ να έχουν όντως γαμάτο ήχο όσοι πιάνουν κάγκελο τί σημασία έχει; Άν δεν πιάσεις κάγκελο δλδ τον πούλο;
Πέρα από αυτό ήμουν ένα μέτρο από το κάγκελο και ο ήχος ήταν χάλια. Πρέπει να είσαι ακριβώς κάγκελο για να ακούς καλά; Υπάρχει μια ειδική περιοχή που τα σύνορά της είναι ακριβώς το σημείο που είναι το κάγκελο;
τι???κακός ήχος στο fuzz??? καλά ποιος άσχετος τα λέει αυτα???
το fuzz γαμάει.εκτός από τέλειο ήχο έχει και τέλειο εξαερισμό.
κι άμα πιάσεις κάγκελο τα ακούς όλα τέλεια.ανίδεοι. αυτός είναι φυσικός νόμος.νιώστε λίγο. μέσα από στερεά πράγματα(καγκελο δηλαδή) ο ήχος ακούγεται εντονότερα και μπορείς να ακούς καλύτερα.άνιωθοι.
εγώ στους guardian που το χω και πρόσφατα είχα τρομακτίκή εμπειρία και κατάλαβα οτί το κάγκελο μετράει. όσο χτυπιόμουν απλά νόμιζα οτί έπαιζαν το curse of feanor. σε κάποια φάση που καταλάθος ακούμπησα το κάγκελο (γιατί δεν τολμάω να πάω και να κάτσω τόσο μπροστά) κατάλαβα οτί παίζαν το valhalla.
βασικα εξαρταται απο τα μηχανηματα και τον εξοπλισμο που φερνει η καθε μπαντα. πχ στους saxon ηταν Γ-Α-Μ-Α-Τ-Α και ο ηχος και γενικα ολο το σκηνικο. στους guardian εμενα προσωπικα δε μου αρεσε, οχι γιατι δεν επαιξαν καλα αλλα εκτος απο το οτι δεν μπορουσες να αναπνευσεις (φοβερος εξαερισμος) δεν ειχε και καλο ηχο, χανοταν η φωνη του χανσι. γενικα δεν θεωρω οτι ειναι καλος χωρος γιατι οταν πηξει … καταριεσαι την ωρα και τη στιγμη. αυτοι βεβαια που πανε πανω συνηθως ευχαριστιουνται πιο πολυ λενε μια συναυλια, αλλα ειμαι και εγω της αποψης κατω και μπροστα βεβαια δεν προλαβα να παω το σαββατο και σε αυτους αλλα απανταω σε αυτα που λενε για το fuzz μερικοι.