Ως παλιός χρήστης του Kazaa, και νυν του Soulseek, θα ήθελα να ακούσω απόψεις σχετικά με τα 2 αυτά filesharing προγραμματάκια…
Δεν ξέρω αυτή τη στιγμή τι κάνει το Kazaa, αλλά την τελευταία φορά που το χρησιμοποίησα, δε μπορούσα να βρω απολύτως τίποτα, πράγμα που με οδήγησε στην αναζήτηση νέου προγράμματος (Soulseek)
Περιττό το ότι κατεβάζω πλέον ολόκληρα bootleg videos από συναυλίες…
Που στο Kazaa τέτοια χλιδή…
Για το WinMX ούτε λόγος, δε μπόρεσα να “συζήσω” μαζί του ούτε για λίγες ώρες…!
PS. Προτάσεις για εναλλακτικά προγράμματα επιθυμητές!
Άλλο πρόβλημα κι αυτό: Τι πρόγραμμα να χρησιμοποιήσεις… Περισσότερο χρησιμοποιώ το Kazaa. Τόσο γιατί είναι το παλιότερο (?) αλλά και επειδή συνήθως δε ψάχνω μόνο για μουσικά αρχεία. Εννοείται το Lite, για το normal ούτε λόγος. Ιδίως άμα βάλεις να ψάχνει κάποιο αρχείο για μισή ή μία ώρα σου βρίσκει αρκετά μεγάλο αριθμό αποτελεσμάτων. Τώρα τελευταία όμως έχει χαλάσει αρκετά. Πολλές φορές για να πετύχω το σωστό κομμάτι πρέπει να κατεβάσω άλλα 4-5 μούφες.
Το Soulseek το χρησιμοποιώ απειροελάχιστα (άμα κολλάει το Kazaa) οπότε δε μπορώ να εκφέρω σντικειμενική άποψη. Έχω την εντύπωση πάντως ότι είναι για πιο dance-pop πράγματα και ιδίως κάπως ψαγμένα.
Το WinMX όπως το έβαλα το έβγαλα… δε λέει τίποτα.
Πάντως το ότι πάνε να κλείσουνε το Kazaa Lite δεν είναι απαραίτητα κακό. Κάθε φορά που κλείνει κάποιο, ανοίγει άλλο καλύτερο. Αν και είμαι της άποψης ότι σαν το Audiogalaxy δε θα υπάρξει.
Nai nai den kanw plaka!!
Gia mena to winmx einai to kalytero programa ayths ths kathgorias!
Den einai idiaitera dyskolo sto xeirismo (fysika den einai toso aplo oso to kazaa alla auto kata ti gnwmi mou ofeiletai sto oti sou deinei perissoteres dynatothtes… 8) …apo ekei kai pera tha sou fanei dyskolo tis 5-10 prwtes fores! meta to emathes!) kai apo ekei exw vrei apisteyta pragmata ! (bootleg ths synavlias twn deep purple sti thessaloniki px… :lol: ) Epipleon se sygkrisi me to kazaa vriskw poly perissotera mp3 se kalyteres poiothtes (192 kai anw…) enw sto kazaa i megali pleiopsifia einai 128…
Telos, an katevasete to napmx (dwrean tool einai) mporeite na vreiskete kathimerina neous servers stous opoious syndeetai to winmx kai apo tous opoious mporeite na katevasete mp3 i otidhpote allo me ekpliktikes taxythtes ( kai vevaia yparxei terastia poikilia…)
Ayta… Oxi den pairnw pososta apo to winmx… 8)
Xlr παίρνει ποσοστά, δεν εξηγείται αλλιώς ,απ’ τα 4-5 p2p prgs που έχω χρησιμοποιήσει είναι χαλαρά το χειρότερο το winmx. Τώρα χρησιμοποιώ το kazaalite παλιά version, να δούμε μέχρι πότε
egw pali tha epimeinw sto filetopia , www.filetopia.com
exw vrei apistefta pragmata , tonous apo video kathe logis , tainies kai apo mousiki …xe xe xe xe xe , iparxoun periptoseis pou exo sta xeria mou oloklira cd dio mines prin kikloforisoun epeisima apo tin etereia , kai ola paizoun apo 192 kai pane , kai otan milao gia olklira cd , ennoo mexri kai ta covers … xe xex e xe ex e .
einai ligo pio diskolo apo to kazaa … alla an prospathisete … kai katevasete tin ekdosi … psakste na vreite to #melodic hard rock channel kai an einai se wres apo 09:00 to prwi ws 18:oo to apogevma tha me vreite mesa … kai tha mporesw na sas voithisw …
moiazei ligo me to audiogalaxy oso afora ta groups (kanalia se afto ) me ta msg boards ta private minimata , i moni diafora den exei vasi dedomenos alla klikareis to onoma enos tixaiou user kai pairneis ti lista tou … kai arxizeis na katevazeis … afto pou theleis .
to kako einai oti anvgei o user apo ton opoio katevazeis prepei na perimeneis na ksanampei , gia afto protimiste na katevazete apo tous owners , tous helpers kai tous operators . an psaxnete kati sigkekrimeno min distasete na to zitisete … sti xeiroteri den tha sas apntisoun sti kaliteri tha sas to steiloun …!!! den xanete tipota dokimazintas to … a kai kati simantiko to xrisimopoio apo tote pou ekleise to audiogalaxy den iparxei periptosi iwn kai oti dipote allo kako gia tin igeia tou pc sas , to theooro an oxi to asfalestero apo ta asfalestera.
Δοκιμάστε το eMULE. Έχει αρκετά σπάνια Videos από συναυλίες. Για παράδειγμα εγώ βρήκα bootleg των Sentenced απο το Παρίσι . Επίσης έχει πολλα full albums κτλ.
Σαν πρόγραμμα είναι αρκετά εύχρηστο και εύκολο αλλά μου φαίνεται ότι έχει κάπως περιορισμένο αριθμό αποτελεσμάτων. Δηλαδή γράφοντας “live” στα videos δε βρήκε παραπάνω από 300 αποτελέσματα, ενώ στο Kazaa (για το lite μιλάμε πάντα) θα είχε βρει χιλιάδες.
Επίσης δε μου πολυαρέσει που κατεβεβάζεις απευθείας από κάποιον άλλον και όχι από πολλούς μαζί. Δηλαδή άμα φύγει την έκατσες, και ιδίως όταν κατεβάζεις μεγάλο αρχείο. Αλλα μου φαίνεται έτσι είναι η μόδα στα νέα p2p.
__Οχι ρε γαμώτο. Εγώ που μόλις εγκατέστησα το Κazan(ντιπί), είμαι θύμα; Πέστε μου την αλήθεια! Και σα να μη φτάνει αυτό, έχω και το κανονικό. Πήγα να εγκαταστήσω ένα πρόγραμμα που το μετατρέπει σε lite και… με κατάλαβε! Γαϊδούρεψε και αρνούνταν να λειτουργήσει εάν δεν έσβηνα το εν’ λόγω προγραμματάκι… έτσι έμεινα με το κανονικό.
__Προτίμησα αυτό γιατί είχα ακούσει ότι είναι το καλύτερο για κατέβασμα. Βέβαια δε τρελάθηκα ούτε απο την ποικιλία του, ούτε απο ποιότητα, ούτε απο ταχύτητες (ρε γαμώτο, γιατί μόνο 5-6, ADSL έχω!!!). Παλιά είμουν χρήστης του i-Mesh. Καταπληκτικό. Ομως αναβαθμίζοντάς το το χάλασαν. Αρχισαν οι ατελείωτες διαφημήσεις, η κατασκοποία κλπ, χωρίς να υπάρχει μεγάλη βελτίωση -όπως είχαν υποσχεθεί για να κατεβάσουμε τη νέα έκδοση!
__Τώρα τι να κάνω; Απ’ ότι ακούω σκέφτομαι να ψάξω το Soul… Μια άλλη ιδέα είναι να γυρίσω στο i-mesh (μεταξύ αυτού και Καζαα…). Μια άλλη, τέλος, είναι να μη κάνω τίποτα και μείνω με το(ν Ηλία) Kazaa(ν). Τι μου συστήνετε; Α, και γιατί έχω τέτοιες ταχύτητες, μήπως δεν έχω ρυθμίσει κάτι καλά στο πρόγραμμα, μήπως φταίω εγώ;
Το Kazaa Lite είναι κλάσης ανώτερο από το κανονικό Kazaa. Στο κανονικό Kazaa, υπάρχει limit στο search, ενώ στο Lite όχι, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να το αφήσεις να ψάχνει ώρες και μέρες ολόκληρες για κάτι. Εκτός αυτού δεν υπάρχουν οι διαφημίσεις, τα popup και συναφή. Το κακό είναι όμως ότι το Kazaa Lite δεν “κυκλοφορεί” πλέον και είναι σχετικά δύσκολο να το βρεις, μιας και δεν υπάρχει στα sites που το έβρισκε κανείς παλιότερα.
Πάντως μεταξύ άλλων, προτιμώ με τα 1000 το Kazaa. Τώρα για το Soulseek έχω ακούσει πολύ καλά λόγια, το έχω δοκιμάσει, αλλά μιας και δεν ακούω συχνά τόσο “εξεζητημένη” μουσική, μπορώ και τα βρίσκω και στο Kazaa τα περισσότερα.
Πάντως εγώ σήμερα δοκίμασα να κατεβάσω κάποιοι πράγματα από kazaa και τα norton έβρισκαν συνέχεια ιούς!Τελικά΄εγώ συνέχισα και έφαγα έναν…Οπότε κλείνω τώρα και κάνω ένα restart σε safe mode για να κάνω ένα καλό scan σε όλο τον δίσκο…(τι το θελα ο μα@@κας να το ξαναχρησιμοποιήσω το #@#@%@&**! kazaa)
Το Direct Connect (DC++) είναι το καλύτερο, μπροστά σ’αυτό όλα τα άλλα είναι ένα τίποτα. Δοκιμάστε το και δε θα χάσετε. ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟΒΑΛΑ ΕΜΕΙΝΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΦΩΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΩ ΠΡΟΣΒΑΣΗ, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ!!! Δεν είναι υπερβολές, η αλήθεια είναι. Πηγαίντε στο http://www.downloads.com ψάξτε για DC++ κατεβάστε το, μετά ψάξτε λιγάκι το πρόγραμμα και όταν το μάθετε θα έχετε πρόσβαση στα πάντα πανεύκολα. Εντάξει, δεν είναι δύσκολο να το μάθεις, αμέσως το’μαθα σχεδόν 8)