Khirki

Πάντως, πριν καμιά 15αριά-20αριά χρόνια, όταν οι Rammstein άρχισαν να απογειώνονται εμπορικά (και) στις ΗΠΑ, θυμάμαι να βλέπω εδώ κι εκεί σχόλια στο ίντερνετ τύπου “μπήκα στη διαδικασία να μάθω Γερμανικά για πάρτη τους…” “Κι εγώ, κι εγώ” απαντήσεις από Δυτικοευρωπαίους που τους είχαν ήδη μάθει λίγα χρόνια πιο πριν.

ΟΚ για εκμάθηση Ελληνικών ανεβαίνει ο πήχης της δυσκολίας :stuck_out_tongue: Just sayin’ though.

Αν ένα συγκρότημα νιώθει ότι το έργο του πρέπει να αποτυπωθεί στη δική του γλώσσα, κατά τη γνώμη μου πολύ καλά κάνει και ποιος ασχολείται με μαρκετίστικους προβληματισμούς. Κι εσείς μάγκες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα κ.λπ. βγάλτε δίσκους με ιδεογράμματα άμα γουστάρετε, εσείς οι άλλοι οι Άραβες βγάλτε ό,τι θέλετε με βάση το δικό σας αλφάβητο, εγώ δεν θα γκρινιάξω με καμία τέτοια περίπτωση.

Ο μουσικόφιλος ο παθιασμένος θα ασχοληθεί με κάτι που του κάνει κούκου, δεν πα να μην καταλαβαίνει γρη.

6 Likes

Χμ, ναι. Αν παρεξηγηθηκε το ποστ μου, απολογουμαι. Συμφωνω, προφανως και τα παιδια θα βγαλουν ο,τι τους εκφραζει, σιγα μη με ρωτησουν. Ή οποιονδηποτε. Σημειωσα οτι στα δικα μου αυτια ειναι “διαφορετικη” η μη-αγγλικη γλωσσα, αλλα και παλι ακουω αρκετα τραγουδια και τα εκτιμω. Για Ραμσταιν μολις προσφατα μού ειπε η φιλη μου “δεν ξερω τπτ απο γερμανικα, αλλα ισως ξερω ολα τα τραγουδια τους” (και γελασα πολυ με τον τροπο που το ανεφερε), οποτε ναι το καταλαβαινω και αυτο.

Οσον αφορα στο μαρκετινγκ, αν τα παιδια δεν ψηνονται να πουλησουν παραπανω, με γεια τους και χαρα τους. Η ερωτηση μου ομως παραμενει βαλιντ, οχι για τους Κιρκη αλλα και για Ιαπωνες, Κινεζους, Κορεατες, Αραβες κλπ.

1 Like

Συμφωνώ ότι είναι βάλιντ. Εσύ θεωρείς ότι η απάντηση δεν είναι βάλιντ;

1 Like

Προφανως και ειναι βαλιντ. Γι’ αυτο αλλωστε δεν σχολιασα. Σωστα τα λες. Σταματαω ομως με τις ρητορικες ερωτησεις μου, για να μην χαλασουμε το νημα.

Υποθέτω πως μια χαρά ψήνονται πάντως :stuck_out_tongue:

2 Likes

To ΚΥΚΕΩΝΑΣ παντως οριακα διαβαζεται πιο ευκολα απο το ΤΗΣ ΜΑΝDRΑΚΣ PRΩJΣCT από καποιον που δεν μιλαει ελληνικα :stuck_out_tongue:

On a more serious note, δεν νομιζω πως θα αποτελουσε εμποδιο για καποιον ο ελληνικος τιτλος του αλμπουμ και 1 μολις τραγουδι με ελληνικο στιχο αν καποιος μη ελληνοφωνος ενδιαφεροταν να τους ακουσει, εδω ακουμε πραγματα (τοσα πολλα που δεν εχει νοημα να τα απαριθμησουμε) που ειναι σε γλωσσες που καταλαβαινουμε ελαχιστα ή καθολου, και που συχνα προσθετουν και στην “εξωτικοτητα” του ακουσματος. Και φυσικα, ολα αυτα εχουν να κανουν με την εμπορικη πλευρα του θεματος, που σαν ακροατης προσωπικα δεν με απασχολει, φαντάζομαι και τους περισσότερους.

Τον εχω ψιλολιωσει το δισκο, θα επανελθω καποια στιγμη με πιο κατασταλαγμενη αποψη. Σιγουρα αξιος διάδοχος της Κτηνωδιας.

3 Likes

Κακά τα ψέματα, η παγκόσμια γλώσσα του rock ‘n’ roll είναι τα αγγλικά, θες επειδή αυτή χρησιμοποιήθηκε εξαρχής και κυριάρχησε έκτοτε, θες επειδή προσφέρεται από φωνητικής πλευράς, το γεγονός παραμένει.
Λίγες είναι οι εξαιρέσεις που μια άλλη γλώσσα λειτουργεί χωρίς να ακούγεται παράταιρη, στο metal μπορώ να σκεφτώ αμέσως αμέσως τους Sortilege. Αυτό που δεν αμφισβητείται είναι ότι τα αγγλικά είναι μακράν πιο διαδεδομένη σαν ξένη γλώσσα παγκοσμίως, κι αν αυτό είναι μια φορά εμπόδιο για τα γαλλικά, κάτι ελληνικά, νορβηγικά και δεν συμμαζεύεται, πρακτικά αποκλείουν το μεγαλύτερο μέρος των δυνητικών ακροατών από το να καταλάβουν τι λέγεται! Από την άλλη βέβαια, ένας… εξωτικός τόνος, μακριά από τα καθιερωμένα ίσως τελικά να λειτουργεί θετικά από μαρκετίστικη άποψη, δεδομένου πάντα και του target group.

On topic, σε ένα μήνα έρχονται εδώ για live οι Khirki, θα είμαι εκεί εκτός απροόπτου, όπως ήμουν και στο περσινό live τέτοια εποχή (εξελίσσονται σε τακτικούς επισκέπτες οι εν λόγω!)

2 Likes

Πολύ ευχάριστος δίσκος και γενικά πολύ καλή μπάντα. Η συνθετική τους αντίληψη - όχι οι ιδέες, αλλά πως τις χτίζουν - μου θυμίζει Baroness. Το εξώφυλλο είναι τόσο Crack the Skye που το μόνο που λείπει είναι ένα Nomisteraki να μπει και να κράξει το δίσκο.

10 Likes

Και στον προηγούμενο επίσης, αλλά εδώ υπάρχουν και κάποια σημεία που “φωνάζουν” Baroness

3 Likes

Έκλαψα

2 Likes

Λοιπόν, εγώ μόλις έβαλα το πρώτο κομμάτι (“Featherless”) να παίζει και ακούω στην αρχή Metallica “Hardwired”, όταν μπαίνει ο ρυθμός, όμως, μετά που οι Metallica δε θα ‘ξεραν πώς να διαφοροποιήσουν αυτό το στακάτο riff, οι τύπο χώνουν ένα περίεργο παραδοσιακό γύρισμα, μετά ακούω λίγο Rush, όταν μπαίνει το 2o couplet, στον 2ο στίχο (envious of you eternally) ξαφνικά μπαίνουν Ghost, μετά πριν το refrain θυμούνται να χώσουν αυτόν περίεργο σαν keyboard ήχο κιθάρας για μία αναγνωριστική μελωδία και καταλήγουν σ’ ένα ωραίο refrain.

Ναι, όταν το ξανακούσω 2-3 φορές ακόμα θα προχωρήσω και στο υπόλοιπο.

5 Likes

^ Μπαίνει κι αυτός στο κλίμα :sunglasses:

Υπάρχει καμιά ενημέρωση για την ώρα που θα βγουν οι Khirki αύριο στην Θεσσαλονίκη; (Ελπίζω όχι πριν τις δέκα μπας και προλάβω τίποτα.)

Τικετακι για 10.05 check !!! :slight_smile:

2 Likes

15 Likes

Ταίριαξε απόλυτα με τον καναπέ :ok_hand:

4 Likes

Χα, yeap.
Και η άλλη πλευρά έχει αντεστραμμένα τα χρώματα. Κυριαρχεί το κρεμ.
Πάω να βάλω κ το πικάπ στον καναπέ τώρα.

1 Like

Πολύ καλή κυκλοφορία. Πραγματικό διαμάντι.
Μπράβο και μόνο μπράβο…
Σε συνδυασμό με artwork με κάνει να πρέπει να το πάρω.

1 Like

Αν κάποιος δεν έχει βγάλει ακόμα εισιτήριο, μου έχει περισσέψει ένα :grinning:

1 Like

Το ψήνω.

1 Like