Khirki

https://www.more.com/music/khirki-kykeonas-release-live-show/

10/5 στο An Club

2 Likes

Πάει ακριβώς όπως περιμέναμε!

1 Like

Θα τα εχει παρει ηδη ολα το φόρουμ, ουτε κασέτα δεν θα εχει μεινει :rofl::rofl:

1 Like

Το track-by-track review που δεν ζήτησε κανείς.

End of spam (για σήμερα).

Repeat και καλό ξημέρωμα.

Διαπλανητικό αριστούργημα: Συμπληγάδες (έφαγα μεγαλύτερο κόλλημα και από Raging Bull, λέμε)

Άψογες, εθιστικές κομματάρες: Featherless, Father Wind, The Watchers of Enoch (τρελό grower αυτό)

Πωρωτικά, χορευτικά ή/και σπαζαυχενικά: Your Majesty, Pumping the Vein (οριακά μπαίνει εδώ, ψυχρά και αντικειμενικά είναι για από κάτω)

Μια χαρούλα (και μέχρι εκεί): Heart of the Sea (τα δύο τελευταία λεπτά του, όμως, ανήκουν στην ακριβώς από πάνω κατηγορία), Hekate

3 Likes

+1 Δεν τους ξερω τους κυρίους αλλα πραγματικά το συγκεκριμένο track ειναι επος.

1 Like

Εν τω μεταξύ ακούω αρκετούς πρόσφατους Metallica στον δίσκο.
Τα κολλήματα με τη σειρά που ήρθαν: Your Majesty, Συμπληγάδες, Heart of the Sea (μεγάλη σύνθεση και μπλακ μέταλ στιγμές).

6 Likes

Συμφωνώ! Και ο προηγούμενος είχε μπόλικους όψιμους Metallica!

8 Likes

Μωρέ και Tool έχει και Mastodon έχει, προφανώς, και κάποια Alice In Chains περάσματα στο Hekate, και λίγο από την επικοτητα του Defender στην εισαγωγή των συπληγάδων… γενικά είναι ένας εξαιρετικός δίσκος που θα μπορούσε να είναι σοβαρός υποψήφιος ακόμα και για δίσκος της χρονιάς αν δεν είχε κάποιες μικρές αδυναμίες. Μπράβο στα παιδιά.

Οι συμπληγάδες είναι το κορυφαίο ελληνόφωνο τραγούδι, για τα γούστα μου, τα τελευταία χρόνια και ένα από τα κορυφαία της χρονιάς γενικά.

7 Likes

Από το Μαστοδονικο εξώφυλλο μέχρι το μουσικό περιεχόμενο μια ομορφιά

Με μια ακρόαση κάθε δίσκου τους , μου άρεσε λίγο πιο πολύ το ντεμπούτο

Έδωσα και τον οβολό μου για το λάιβ της 10ης Μαϊου να έχω ολοκληρωμένη άποψη καθώς φαίνεται ότι η μπάντα θα μας απασχολήσει την προσεχή δεκαετία

Όπως και να έχει I’m jumping on the bandwagon…count me in

7 Likes

Κι εγω, εχτες.

4 Likes

Και γω , χθες :stuck_out_tongue_closed_eyes:

5 Likes

Έχω τσιμπήσει κι εγώ!

3 Likes

+2 :slight_smile:

2 Likes

Και μένα Stonebringer που θυμίζει το παίξιμο πολύ!

1 Like

Να πω την αλήθεια το πρώτο τους μου άρεσε παραπάνω.Το βρήκα πιο άμεσο.Εδώ μου βγαίνει μια κάποια υπερβολή δε ξέρω.Όχι ότι είναι κακό άλμπουμ.

2 Likes

Κ μένα το πρώτο με είχε πιάσει από το λαιμό κ με την πρωτη.Το χα καιρό στο ριπιτ.Αυτο βέβαια δεν το χω ακούσει αρκετές φορές.

1 Like

Εν μέρει συμφωνώ με @haunted5 @vagalex
Στο πρωτο ακουσμα νομιζα οτι ακουω αλλη μπαντα, αυτο παλι δεν λεει και τπτ, αψογα και τα 2 :bomb:

Ακούω τα δύο άλμπουμ περίπου εναλλάξ εδώ και 2 μέρες και ακόμα θεωρώ το ντεμπούτο ανώτερο

Πιστεύω ο λόγος είναι ότι στα αυτιά μου τα φολκ στοιχεία είναι πιο ωραία εμποτισμένα στη μουσική τους , όπως και τα ροκ ν ρολ στοιχεία

Το φετινό μοιάζει με προσπάθεια για κάτι πιο γκραντε

Έχει πάντως πολύ ωραίες lead μελωδίες

Δεν είμαι φαν. Για την ακρίβεια δεν έχω ακούσει καν τον πρώτο τους δίσκο.
Επίσης δεν είμαι φαν του ελληνόφωνου στίχου σε τέτοια μουσική.
Πόσα σκαλιά παραπάνω όμως είναι το μόνο κομμάτι με ελληνικό στίχο από όλα τα υπόλοιπα? Και δεν φταίει η μουσική για αυτό .
Ωραίες ιδέες, αλλά κάπου με χάνει πολύ συχνά. Πιστεύω θα ήταν 2 σκαλιά πάνω με ελληνικό στίχο.

2 Likes

Κατα καιρους εχω διαβασει για αυτους ομορφα σχολια στο φορουμ και εβαλα να ακουσω τον δισκο. Στην πεμπτη ακροαση απο την προηγουμενη Παρασκευη μπορω να πω οτι (στα αυτια μου) ειναι ενας εντυπωσιακος δισκος. Δεν θα τον ελεγα δισκο της χρονιας, αλλα πολυ καλες συνθεσεις εδω κι εκει.

Ειμαι στη βαρκα του Σεβεκ, δεν μου πολυαρεσει ο ελληνικος στιχος σε αυτη τη μουσικη, γενικα δεν μου αρεσουν μη-αγγλικα τραγουδια στο ειδος. Δεν αγαπω τους Ραμσταιν ουτε για αστειο, κατι ισπανοφωνα τα ακουω λογω γλωσσας χωρις κανενα να με τρελαινει, καπου εκει πεφτει και ο ελληνικος στιχος. Αλλα ρε φιλε, αυτες οι Συμπληγαδες ειναι το κατι αλλο. Και αναρωτιομουν: γιατι αυτο δεν μπορουσε να εχει αγγλικο στιχο; Ή, για να μην παρεξηγηθω, γιατι τα αλλα τραγουδια του δισκου δεν μπορουσαν να εχουν τοση φαντασια οσο αυτο το τραγουδι;

Κατι ακομη, που επηρεασε την κριση μου, ηταν η προφορα του τραγουδιστη. Υπηρξαν στιγμες που δεν παρακολουθουσα το τραγουδι επειδη σκαλωνα στα αγγλικα του. Ισως να κανω λαθος, δεν ειμαι και καθηγητης αγγλικων ουτε εχω καμια ιδανικη προφορα, αλλα ετσι μου βγηκε. Παντως, δεν θελω να υποτιμησω τον δισκο, ειναι πραγματικα καλος. Και θα συνεχισω να τον ακουω. Παω να βαλω τον πρωτο τους τωρα για να δω τι ειναι αυτα που λετε.

Υ.Σ.: Μονο σε εμενα γεννηθηκε η απορια “ελληνικος τιτλος με ελληνικους χαρακτηρες σε εξωφυλλο δισκου ελληνικου συγκροτηματος… πώς θα τον προφερει ο ξενος αγοραστης ρε φιλαρακι;”; Δεν λεει και “Μουσακας” απεξω για να πεις οτι οι ξενοι καπου το εχουν ακουσει. Κτηνωδια λεει… Anyway, αν το μαρκετινγκ δουλευει καλα για αυτους, μια χαρα.

3 Likes