Σοβαρά?! Πάντως εγώ όσο μπορούσα συμμετείχα όταν έπαιζαν αλλά τι άλλο μπορώ να κάνω πέρα απ΄το να χειροκροτάω?
Το deuce είναι ύμνος!!!
Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
Πολύ καλό show, καλός ήχος, καλό set list. Σϊγουρα είχε πρόβλημα ο STanley με τη φωνή του, όμως και 60 χρονών είναι και (απ΄ ότι λέγεται) ήταν κρυωμένος. Για τους επαίοντες, για παίξτε ταυτόχρονα κιθάρα και τραγουδήστε και μετά τα λέμε… Πέραν των άλλων είναι φοβερός frontman και εκπληκτικός συνθέτης.
Στα μείον η χαμηλή προσέλευση, βέβαια η αλήθεια είναι ότι ποτέ οι KISS δεν ήταν πολύ μεγαλη μπάντα στη χώρα μας. Με τέτοια απογοητευτική προσέλευση όχι μόνο δεν θα ξαναέρθουν, αλλά οι 6-7000 κόσμου αποτελούν κακό προηγούμενο για πιθανές μελλοντικές συναυλίες άλλων μεγάλων γκρουπ.
Ευχαρίστως τους ξαναέβλεπα και αύριο!
Α, Οι CInder road πολύ καλοί…
Από τις συναυλίες που στεναχωρήθηκα αρκετά που έχασα.
Δυστυχώς δεν “βγαίνουμε” πλέον να πηγαίνουμε σε όσες συναυλίες θέλουμε.
Υπό άλλες συνθήκες μπορεί.
Από την άλλη νομίζω πως το είχα αναφέρει και σε παλαιότερο post μου.
Όσοι περιμέναν τρελό κόσμο στους Kiss απλά ονειροπολούσαν. Και τόσο που μάζεψαν πάλι καλά.
Μην τρελαθούμε παίδες, να ξέρουμε που ζούμε.
Ζουμε στη χώρα που άμα σε πάρουν σε ένα μέσο ροκάδικο για DJ και δεν παίξεις ΑΚΡΙΒΩΣ τα τραγούδια που παίζει κάθε μέρα, ο μαγαζάτορας θα σου χρεώσει ότι διώχνεις τον κόσμο. Γιατί όντως αυτοί που πάνε, πάνε σε ροκάδικο να ακούσουν το Whole Lotta Love, το Highway Star, το Break On Through To The Other Side, το Satisfaction και 2-3 ακόμα. Α από Kiss ξέρουν το I Was Made For Loving You…
Αυτοί είναι η “μάζα”. Περιμένετε αυτός ο τύπος ακροατή να πληρώσει εισιτήρια + μεταφορικά κλπ κανα 80 ευρω για να πάει στη Μαλακάσσα να ταλαιπωρηθεί και να γυρίσει σπίτι του στις 1-2 ενώ πρέπει να σηκωθεί στις 7 να παει για δουλειά?
Μην απαιτούμε από όλο τον κόσμο να έχει τη μούρλια που κουβαλάει ο καθένας μας.
Ας κάνουν τις συναυλίες π.χ. στο ΟΑΚΑ να δούμε αν θα πάει περισσότερος κόσμος.
Ούτε είναι δικαιολογία για τους Kiss ότι ξενέρωσαν με τον κόσμο.
Δεν το αντιλαμβάνομαι.Ίσα ίσα για τους λίγους πρέπει να παίξεις ακόμα καλύτερα. Να τους τιμήσεις.
Whatever…
Πλέον πολύ επιλεκτικά και σε λίγες συναυλίες (προτιμότερο μικρές)…
Δεν περισσεύει ούτε ο χρόνος, ούτε το χρήμα για όλες.
Ο κόσμος, με βάση την προσωπική μου εκτίμηση, δεν ήταν 6-7.000, ήταν λίγο κάτω από 10.
Επίσης το ότι η προσέλευση δεν ηταν 20 χιλιάδες και βάλε:
-
Δεν σημαίνει ότι το ελληνικό κοινό είναι απαίδευτο. Σημαίνει ότι απλά δεν έχει τους KISS τόσο ψηλά όσο είναι σε άλλες χώρες. Δεν μπορείς να κακίσεις τον κόσμο γι’ αυτό. Υπάρχουν πολλές μπάντες με φοβερά σόου (Rammstein, NIN) που είναι πάρα πολύ δύσκολο να έρθουν στην Ελλάδα, λόγω μικρού κοινου. Τι να κάνω, ν’ αρχίσω να λέω πόσο άσχετοι είναι μουσικά οι Έλληνες?
-
Δεν σημαίνει ότι είναι αρνητικός παράγοντας για την διεξαγωγή άλλων μεγάλων συναυλιών. Γιατί μπορεί αυτή να μην πήγε καλά, πήγαν καλά όμως αυτές των Metallica, Sabbath, Roger Waters μέχρι και αυτή των Twisted Sister/Dio κλπ.
Για τον κόσμο τι να λέμε; Απογοητευτικό, αλλά αναμενόμενο. Το σόου ήταν άπαιχτο, αν και μάλλον όχι πλήρες, σαφώς ανώτερο από την καθεαυτή συναυλία, ενώ και ο ήχος δεν ήταν ο καλύτερος δυνατός, για συκρότημα τέτοιου βεληνεκούς. Όσο και να γκρινιάζουμε όμως, τους θεούς τους είδαμε και ένα ακόμη όνειρο έγινε πραγματικότητα. Μου φτάνει που έφυγα από το χώρο με ένα χαζό χαμόγελο.
Οπότε εγώ να ζηλεύω ή όχι?
Κάτι ήξερε… Ενός λεπτού σιγή για έναν αληθινό οπαδό που πέθανε στο πεδίο της μάχης!!!
συμγωνω για τον κοσμο…δεν παιζει να ηταν μονο 6-7000…
αλλα να επιμεινω στο εξης…
η περιοδος ηταν η χειροτερη δυνατη(βλεπε πανελλαδικες)…
ο κοσμος δεν μπορει να δεινει 45-65 ευρω για καθε συναλια και ειδικα σε μια που ισως δεν τρελενεται κιολας(εχω πολλους γνωσους στο μυαλο μου που με φθηνοτερο εισιτηριο θα ερχονταν)…
τελος και το μερος που γινεται αποτελει 1 προβλημα(λογο μεταφορας),
η εταιρια που κανει τις μεταφορες απο οτι εχω δει πλεον τις χρεωνει 10 ευρω…μηπως οι κυριοι την ντιντι απο τη στιγμη που κανουν τις συναυλιες εκει να επρεπε να φροντιζουν και γι αυτο???γιατι κανα τα ψεματα στο ηδη πολυ ακριβο εισιτηριο αν προσθεσεις κι αυτο,ξεφευγουμε πολυ,
παντως και εγω εφυγα με τελειως χαζο χαμογελο:lol: και το βλεμα μου κατα το ροκ ν ρολ ολ ναιτ πρεπει να ηταν απεριγραπτο.
Να ζηλευεις φιλε που δεν ηρθες να δεις τους μεγιστους KISS και να παρακαλας να σου δωθει μια ευκαιρια να τους δεις καποια στιγμη Live γιατι αξιζει!!!
Επισης προσωπικα πιστευω πως αν οι KISS αποφασισουν να ξαναερθουν στην Ελλαδα και η συναυλια γινει σε καποιο αλλο χωρο π.χ. ΟΑΚΑ η’ Γηπεδο Καραισκακη που υπαρχουν πολλα μεταφορικα μεσα και με τα εισιτηρια σε καπως ποιο λογικες τιμες(45-50 ευρω) τοτε ο κοσμος που θα παει θα ειναι πολυ περισσοτερος.
Βεβαια προσωπικα και 100 ευρω να ειχε το εισιτηριο παλι θα πηγαινα, γιατι KISS ειναι αυτοι!!!
Κοίταξε.
Μου είναι λίγο δύσκολο να πιστέψω ότι υπήρχαν 5000 άτομα 17-18 χρονών που θα πήγαιναν KISS αλλά δεν τους το επέτρεψαν οι πανελλαδικές. Τα 45 ευρώ για την συγκεκριμένη συναυλία ήταν μια πάρα πολύ καλή τιμή. Δυστυχώς ήταν τόσο καλή που σήμαινε περικοπές στο σοου.
Όσο για τη μεταφορά συμφωνώ ότι είναι κάπως δύσκολη. Συμφωώ ακόμα περισσότερο δε ότι τα 10 ευρώ για τα λεωφορεία είναι καθαρή ληστεία. Μας εκμεταλλεύονται στυγνα. Υπάρχουν 2 λύσεις:
- Να τελειώνουν οι συναυλίες στις 10.30 ώστε να προλαβαίνει ο κόσμος το τελευταίο τρένο.
- Να πέσουν οι τιμές για τα λεωφορεία στα 5 ευρώ ΤΟ ΠΟΛΥ.
Λοιπον για να τα παρουμε απο την αρχη…
Ειχα σιγουρα απο καιρο οτι θα δω τους Kiss at Graspop Metal Meeting στις 28/6 ομως δεν ημουν σιγουρος για το αν θα πηγαινα στη συναυλια εδω…Η τυχη και οι συγκηριες το εφεραν να παω…
Πριν ομως συνεχισω θα πω ποιον θυμηθηκα στο τελος…Τον Maiden1979 ο οποιος στο Wizard πριν απο περιπου 20 μερες μου ειχε πει την εξης ατακα ‘‘Καλυτερα να τους δεις κατευθειαν στο Graspop…’’
Ας δουμε ομως τη χθεσινη συναυλια…Πηγα με τρελο ενθουσιασμο απο οσα ειχα αακουσει και δει σε βιντεο…Οι Cinder Road αρχικα μου φανηκαν καλη και δυνατη μπαντα…Ισως εχει μελλον…Δεν τους στηριξε τοσο ο κοσμος αλλα το παραβλεπω αυτο…Δεν πειραζει μικροι ειναι…
Οσο για το ονομα της βραδιας το κακο ξεκινησε με το πανο και την εισοδο που δεν ηταν αυτη που σκεφτομουν πηγαινοντας οτι θα δω…Εκει ξενερωσα αρκετα αλλα το ξεπερασα γρηγορα…
Οι Kiss βγηκαν να τα σπασουν και αντιμετωπισαν ενα σπασμενο κοινο…Πραγματικα δεν ξερω γιατι…Επαιξαν ενα πολυ καλο σετ ,αν και θα μπορουσαν να το μεγαλωσουν, και η αποδοση του ηχου ηταν σχετικα καλη για τα Ελληνικα δεδομενα…Πιστευω ομως οτι το κοινο τραβαγε τους Kiss στην υποτονικοτητα του με αποτελεσμα να μας παροτρυνουν με καθε τροπο και ατακα να ανεβουμε…Ματαια ομως…Ε καποια στιγμη ξενερωσαν και αυτοι…
Χαρακτηριστικες στιγμες ειναι οτι επιασα πολλες φορες τον εαυτο μου να ακουγομαι μονος στην περιοχη που ημουν στα 65αρια…Και επισης στην ερωτηση του Stanley για το αν μας αρεσει αυτο που βλεπουμε καταφερα να ακουσω εναν τυπο 5 μετρα πιο διπλα που φωναζε μονος του ‘‘You Suck’’…Τωρα με ποια λογικη πληρωνεις 65 ευρω για να το πεις αυτο δεν το καταλαβαινω…Τεσπα…
Αυτο που θελω να κανω ειναι να σας παραπεμψω στην ατακα του Θοργκαλ οτι ο καθενας μας ξενερωνε με την υποτονικοτητα του διπλανου…Δεν το πιστευω ακομα οτι ηρθαν οι Kiss και το 80% του κοσμου ηταν απαθης…Μονο στο I Was Made For Loving You ακουγοταν ο κοσμος πιο πολυ και απο την μπαντα…Και ηταν και το χειροτερα εκτελεσμενο κομματι της συναυλιας…Πραγματικα απογοητευτικα απο το ελληνικο κοινο που το ειχα σε εκτιμηση…
Και οι Kiss βεβαια εχουν τις ευθυνες…Εκοψαν πολλα…Κομματια , Βεγγαλικα ,Σοου…Γενικα περιμενα παραπανω απο μια τετοια μπαντα…
Ολα τα παραπανω δεν αναιρουν οτι περασα πολυ καλα και αν περιμενα να βαλω 9 ή 10 στη συναυλια τωρα εβαλα 7-8…Ε και τι εγινε…??
Μου αρεσεσ παντως σε γενικες γραμμες γιατι ειδα ενα σοου που δεν εχω ξαναδει εστω και με περικοπες και περιεργα ξενερωμενο κοσμο…
Ομως η τυχη τα φερνει ετσι ωστε να εχω την ευκαιρια να τους ξαναδω στις 28/6 στο Graspop Metal Meeting με πληρες σοου και ελπιζω αν οχι περισσοτερη ,την ιδια ωρα παιξιματος…Και εκει ειναι που μου τριβελιζει συνεχεια το μυαλο η ατακα του Μητσου…Και αναρωτιεμαι συνεχεια…
‘‘Μηπως επρεπε να τους δω κατευθειαν στο Βελγιο…??’’
ναι ρε…συμφωνω…θα ημουν τουλαχιστον υπερβολικος να πιστευα κατι τετοιο…αλλα ειναι γενοκα το κλιμα…
ουτε για μενα τα 45 ευρω ηταν κατι το υπερβολικο(και ειδικα γι αυτη τη συναυλια,απο τη στιγμη που για αλλες με το μισο σοου δινουμε περισσοτερα),αλλα δεν τα λες και λιγα…μια τακτικη ομως οπως αυτη των συναυλιων των tool και των muse θα ηταν σιγουρα καλυτερη τη συγκεκριμενη χρονικη στιγμη…(δλδ το ακριβοτερο εισιτηριο να ηταν 45 ευρω,και να υπηρχε και μια φθηνοτερη επιλογη απο τη στιγμη που σωνει και καλα θελουν ζωνες…)…
τελος το πρωτο μετα ειδικα το καλοκαιρι ειναι δυσκολο να εφαρμοστει πιστεψω,καθος για να τελειωσει μια συναυλια 10:30 πρεπει να αρχισει 8μιση-9 πραγμα δυσκολο καθως αυτη την ωρα εχει ακομα φως.
για το δευτερο συμφωνω απολυτα…επρεπε να δινουμε κατι ισα ισα για τα εξοδα που θα κανουν και οχι για να βγαλουν τα κερατα τους και απο εχει…(απο τη στιγμη που με 13 ευρω πας πατρα ας πουμε που ειναι 280χλμ και οχι 30)
Να ζηλεύεις, γιατί Kiss στο Ελλάντα δεν βλέπω να ξανάρχονται. Αυτά τα πράγματα γίνονται μία μόνο φορά. Μακάρι να βγω ψέυτης.
ναμαι και γω …εγώ γούσταρα - τραγούδησα - γέλασα - χτυπήθηκα…
οι kiss είναι και θα είναι show…όντως περίμενα και λίγο παραπάνω αλλά δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει για να απαιτήσουμε συμπεριφορά όπως την ευρώπη…
ο ήχος δεν ξέρω ου φάνηκε λίγο εκκωφαντικός και χανόταν σε κάποια σημεία η αρμονία στα όργανα…
ωραία ήταν…όλα τα λεφτά οι “χορευτηκές” κινήσεις του stanley και ο “γατούλης” ο eric!
τα καλύτερα έρχονται τι καλοκαίρι…
Πάντως δεν ήρθα γιατί είχα Cambridge την ίδια μέρα και δε μ’έπαιρνε ο χρόνος… Μένω Σύρο…
Τι γεματο ρε παιδια… Ημουν πιο ανετα και απο τους Guns (οπου μπροστα εβαλαν ολους τους VIP’s της Αθηνας) τερμα μπροστα καγκελο, εβγαλα τις απιστευτες φωτογραφιες χωρις να με κουνησει κανεις και πανω απ’ολα επιασα και πενα με χαρακτηριστικη ανεση…
Ηταν γεματα μονο τα 2/3, απο τα δεξια ηταν ΑΔΕΙΟ… Ανετα παιζαμε μπαλα… Αυριο που επιστρεφω Θεσ/νικη, θα βγαλω μια φωτο μονο για να το δειτε…
Τα παιδια οδηγουν μονα τους το βαν για να πανε σε ολες τις χωρες που παιζουν οι KISS για να παιξουν LIVE. Λεφτα δεν βγαινουν αρκετα για να “βγει” οικονομικα η περιοδεια οποτε επρεπε να κανουν κατι για να πουλησουν λιγο merchandise…
It’s a long way to the top, if you wanna rock n’ roll…
Αυτά κάπως έτσι κι εγώ πέρασα
Βάλε μέσα και την ωραία παρέα (:naughty: :naughty: :naughty: :naughty: ) μια χαρά …
μάγκες
(όταν τον είδα το ψιλοψιλιάστηκα ότι κάπως έτσι θα είναι )