KISS in Athens 18/5/2008

Για να πέσουν οι τιμές (και για να καλυτερέψει η οργάνωση και να έρθουν μεγάλα ονόματα κλπκλπκλπ), πρέπει να υπάρξει εντονότερος ανταγωνισμός μεταξύ των επενδυτών/διοργανωτών. Όταν η ζήτηση είναι μικρή, δεν επενδύουν πολλοί για συναυλίες, οπότε η συναυλία γίνεται «είδος πολυτελείας» και ανεβαίνει η τιμή της.

Ακριβώς επειδή στην Αγγλία υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση για συναυλίες (περισσότερος κόσμος που πάει σε πολλές συναυλίες), μεγαλώνει η αγορά των συναυλιών και κατά συνέπεια πέφτουν οι τιμές γιατί υπάρχει ανταγωνισμός. Πρέπει να το εξηγήσω εκτενέστερα;

Θα παρακαλούσα τα περιφρονητικά σχόλια περί πατρικών πτυχίων να μην συνεχιστούν, Δεν είναι ευγενικό, βρε παιδί μου.

Μα αυτό διαπιστώνω, ότι όσο δεν πάμε σε συναυλίες, «δεν βάζουμε λεφτά στη μηχανή», μικραίνει η αγορά και αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε περισσότερα για αυτές, που τελικά θα πάμε. 75 ευρώ για VIP θέση προφανώς δεν είναι πολλά! Ούτε 45 για φθηνότερη θέση. Μα καλά λέμε για Kiss live, τί λέμε τώρα! Ολόκληρο show…

Στο PL3 ειναι καλα? Ποσο ευκολο ειναι να πηδηξεις στο 2?

Έχω ήδη πεί τις απόψεις μου δε θέλω να επαναληφθώ.Να προσθέσω μερικά πράγματα όμως
1.Και εγώ δεν έχω και την τέλεια άποψη για την Didi αλλά άμα δεν ήταν και αυτοί ,τότε να μας έβλεπα τι θα είχαμε από συναυλίες.
2.Στη Αγγλία δίνουν συναυλίες οι ΠΑΝΤΕΣ .Άρα λογικό είναι να είναι και πιοφθηνά τα εισιτήρια με τέτοια προσφορά συναυλιόν, για να μπορεί ο κόσμος να πηγαίνει.
3.Στo PL3 με τα 45 γιούρα και βλέπεις και ακούς μια χαρά.Εκεί ήμουν και Metallica και Waters και δεν είχα κανένα πρόβλημα.Τώρα αν μπορείς να πηδήσεις μπροστά δεν δοκίμασα και δεν νομίζω να είναι και πολύ εφικτό.Εκτός αν έχεις να προστάξεις μια πλούσια “βυζαντινή ιστορία” στους σεκιουριτάδες…

Αυτο δεν στεκει. Αν δεν υπηρχε η didi θα ανοιγα εγω δικια μου επειχηρηση και θα εβγαζα τα κερατα μου. Πλεον στις συναυλιες μεγαλων ονοματων υπαρχει μονοπωλιο, πραγμα που κανει την didi να ανεβαζει τις τιμες οσο γουσταρει. Αν ξαφνικα εμφανιστει μια χ εταιρια και αρχισει να φερνει μεγαλα ονοματα με 25 ευρω, να δειτε πως θα κατεβασει και η didi τις τιμες. Ελπιδοφορα ηταν αυτη που διοργανωσε το FlyBeyond, φερνοντας μεγαλα ονοματα (κι ας μην ειναι του γουστου μου).

Μιας και ειμαι απο αυτους που εχουν γκρινιαξει πολυ εδω μεσα για τις τιμες στις συναυλιες…

Παιδια με 45 ευρω, ψηνομαι και εγω να δω Kiss που σαν μουσικη δεν μου λενε και πολλα. Και γιατι θελω να δω το show και γιατι θελω να στηριξω ενα σημαντικο rock γεγονος για τη χωρα μου. Αρκει βεβαια να βρω και μεταφορικο μεσο γιατι αλλα 10 ευρω στα λεωφορεια δεν δινω.

Απαιτω ομως:

• Πληρες show.
  • Αψογο ηχο.

Δεν νομιζω να διαφωνει κανεις…

Για σενα που εισαι προικισμενος θα ειναι ευκολο να πηδηξεις…

παιδια τα πραγματα δεν καλυτερευουν στον τομεα συναυλια

ποτε δεν προκειται να πει ο διοργανωτης α ουαου εβγαλα παραπανω απο τι υπολογιζα με τους kiss
ας φερω τους metallica με το μικροτερο που μπορω

την τσεπη του μοναχα κοιταει και τιποτε αλλο

και δυστυχως ειναι μοναχα αυτος

αλλος με φραγκα που να θελει να επενδυσει δεν υπαρχει

και αν βρεθει θα ναι απειρος
ή θα κανει μια συναυλια και θα μπει μεσα

επισης δεν υπαρχουν γνωστες της μουσικης σκηνης
να φερουν οτι ειναι χοτ

ειναι δυνατον να μην εχουνε παιξει οι machine head με το καραεμπορικο τους τελευταιο αλμπουμ?

γενικα οσοι αγαπανε αυτη τη μουσικη δεν εχουν τα μεσα
και απο την αλλη κοιμαται και ο κοσμος εδω
κοιμουνται και τα μουσικα μμε

αστα να πανε

εξωτερικο ρε μαγκες

Αν σαν καταναλωτες εκμεταλευόμασταν την δυναμη που εχουμε, δεν θα αγοραζαμε τα εισητιρια των 70-80 και θα σου λεγα μετα αν βαζανε παλι καγκελα…περσυ στους μεταλλικα το πιτ μπροστα ηταν πιο μεγαλο επειδη πουλησαν περισσοτερα 80αρια…αντι να πουν παιδια αυτα ηταν τελειωσαν τα καλα εισητιρια πηγε και μεγαλωσε κι αλλο το χωρο μπροστα.Ετσι ενας με 80αρι εβλεπε τα ιδια με τον 60αρι που ηταν 2 μετρα πισω του…[-X

1. Εγώ πάντως βλέπω πως τα πράγματα συνεχώς βελτιώνονται.
    Οι συναυλίες που βλέπουμε είναι δυσανάλογα πολλές και καλές σε σχέση με τον πληθυσμό μας και το ποσοστό αυτού που ακούει ξένη μουσική.

2. Ο διοργανωτής καλά κάνει και κοιτάζει την τσέπη του, γιατί αυτή είναι η δουλειά του. Δεν ξέρω ούτε έναν που να ξεσκίζεται στη δουλειά για το δημόσιο συμφέρον και όχι για το συμφέρον της τσέπης του. Ε, δε θα απαιτήσω από το διοργανωτή να κάνει κάτι τέτοιο λοιπόν.

3. Από την άλλη, και hot ονόματα πιστεύω πως βλέπουμε. Για παράδειγμα είδαμε μέσα σε λίγους μήνες δύο φορές τους Tool. Είδαμε τους Muse στην κορυφαία μέχρι τώρα περίοδο της καριέρας τους κ.ο.κ. …

1)αναφερωμουν επι το πλειστον στον οικονομικο τομεα,και στη συγκριση με τα εξωτερικα φεστιβαλ

2)να κοιταει την τσεπη του αλλα και να γουσταρει και αυτο που κανει
πχ λες στα γερμανικα φεστιβαλ οι διοργανωτες να μην ακουνε μεταλ?
επιπλεον δεν ξερω αν ειχες διαβασει ενα αλλο ποστ μου, που ελεγε οτι το Roskilde (ενα απο τα μεγαλυτερα φεστιβαλ της ευρωπης) της δανιας, διοργανωνεται απο ανθρωπιστικη οργανωση και δωριζει τα εσοδα σε οργανισμους οπως wwf,γιατροι χωρις συνορα κλπ
εκει δεν κοιτανε την τσεπη τους??

3)1η φορα tool υπο ποιες συνθηκες???
οκ απο τα 50 hot ονοματα εχουμε δει 5
νταξ δεν φταινε μονο οι διοργανωτες ειναι και η κατασταση που επικρατει εδω

σιγουρα υπαρχει προοδος αλλα με αργους ρυθμους και με την τσεπη μας παντα να ζημιωνεται

Καλά η γκρίνια σου θα μας κάψει.Κ στο φινάλε φινάλε α) Πότε θα τους ξαναδείς
β)αμα σου ειναι πια τόσο πολλά τα 45 euro (για το φθηνότερο μιλάω πάντα) μην πας.
Δεν σου λέω να σκάσεις καμια 150αρα …αλλά 45 euro τι είναι? και μιας κ λες λιγότερα…θα πας Σοφια να δείς φθηνότερα? ελεος πιο ακριβά θα σου πάει…

Ναι. Καλα το ειπες, επειδη ειναι οι Κιςς και οχι καποιο τυχαιο γκρουπ. Μεταξυ μας, τα 45 ευρω τα θεωρω υπερ-οκ. Μιλαμε για ενα απο τα εμπορικα μεγαλυτερα ονοματα στον ροκ χωρο. Παγκοσμιως.

Ας μη βαζουμε στη μεση το προσωπικο γουστο.

Edit για καλυτερη διευκρινιση:

Πιστευω εχεις υπ’ οψη σου οτι τα ευρω πηγαν 45 επειδη ο χωρος ειναι της DIDI. Στο Οακα θα εβλεπες τιμες τυπου Rolling Stones. Επισης, αν καποιος θελει να ειναι σε ‘‘ευνοικη θεση’’, παιρνουμε ολοι των 45 και μειωνεται το περιφημο τριγωνακι. Και βλεπουμε ολοι απο κοντα και καλα.

Απο την αλλη, αν δε μαζεψουν κοσμο (λεμε τωρα) μπηκαν μεσα χοντρα, big time. Για να στο πω αλλιως, αν δε μαζεψουν οι Kiss κοσμο με 45 ευρω, μη περιμενεις μετα ιδιαιτερα πολλα ρισκα. Και θα χουν και δικιο.

Τι εισιτηριο θα θεωρουσες λογικο για Κιςς; Δεδομενου οτι δεν εχουν ‘‘οπαδους’’ με την πληρη εννοια της λεξης στην ελλαδα.

Η πρώτη μου συναυλία ήταν το 1981 Police στο Σπόρτινγκ.Υπάρχει μεγάλη πρόοδος από τότε.

Τι σημαίνει ότι η τσέπη σου ζημιώνεται?
Όταν κάπου κάνεις κριτική - όχι μόνο εσύ - καλά είναι να έχεις να προτείνεις κάτι τεκμηριωμένο. Όχι απλά “α, τα 45 είναι πολλά, τα 50 είναι πολλά κ.ο.κ.”. Πρέπει να ξέρεις τι παίζει και στο παρασκήνιο. Είναι πολύπλοκο το θέμα. Και ένας λόγος που σηκώνει τις τιμές των εισιτηρίων είναι και ο υψηλός φόρος (ΦΠΑ και φόρος εισοδήματος) που οι συντελεστές τους είναι υψηλότεροι από άλλα ευρωπαικά κράτη. Δεν είναι δηλαδή 3 το λάδι, 3 το ξύδι ίσον 6 το λαδόξυδο.
Αν π.χ. οι KISS έχουν ένα crew 50 άτομα και άλλοι έχουν 20 τότε οι δαπάνες είναι άλλες. Μικρές και άγνωστες σε πολλούς από εμάς λεπτομέρειες κάνουν τις διαφορές.
Ο επιχειρηματίας θέλει κέρδος όσο περισσότερο γίνεται και κανείς δεν θα του βάλει φραγμό σε αυτό. Η λέξη αισχροκέρδια για μένα δεν υπάρχει σήμερα. Ο καθένας το βάζει το αγαθό ή την υπηρεσία όσο θέλει και αν σου αρέσει και το αντέχεις, ανταποκρίνεσαι. Δεν υπάρχει τέλειος ανταγωνισμός, το πεδίο όμως είναι ελεύθερο για όποιον θέλει να δοκιμάσει τα άντερά του.

Αυτο οντως εχει τρελη βαση.

ρε φιλε σε αλλη χωρα ζεις!

ητανε ηχος αυτος για μπαντα επιπεδου metallica περσυ το καλοκαιρι?ητανε σκηνη αυτη?
γιατι να πηγαινω μεσοβδομαδα να τους δω?μεχρι να γυρισω σπιτι να παει 2-3 και να σηκωνομαι στις 5μισι για δουλεια?
ητανε μερος αυτο που βαλανε περσυ να παιξουνε οι tool (1ο λαιβ) και το χρυσοπληρωσαμε??
ητανε διοργανωση στο rockwave τοτε με τους judas priest με ripper να τελειωνει το λαιβ περασμενα μεσανυχτα και να ψαχνω ταξι μεχρι τις 5 γιατι συγκοινωνια δεν υπηρχε?

αυτα εννοω
να σκασω 50αρι αλλα να δω κατι γαματο,στην εντελεια του και με συνθηκες που ναναι ευνοικες για τον οπαδο!

ρε γαμωτο παλι κλαιγεστε για το εισιτηριο . πωπω αυτη η γκρινια πια . οι τιμες ειναι απιστευτα καλες αν λαβουν υποψη οτι ερχονται οι KISS και οχι κανα συγκροτηματακι , αλλα οι KISS (το λεω για να το πιστεψω8) ):!: :!: :!: τεσπα οποιος θελει ερχετε γιατι δεν νομιζω να ξαναρθουν ποτε ελλαδα . οι αλλοι ας κατσουν να κραζουν , γιατι πολυ απλα αυτη ειναι η δουλεια τους :wink:

Έτσι!

Χμ. Οχι ακριβως.

Αυτο ισχυει. Επενδυσεις με την εννοια του ορου δεν εχουν γινει.

Και εδω περα σε βρισκω φαουλ. Στις συναυλιες οντως δεν υπαρχει ‘‘ανωτατο οριο’’. Το γιατι ειναι απλο. Δεν υπαρχει αντιστοιχος φορεας που να ασχολειται με τον καταναλωτη στη συγκεκριμενη φαση.

Edit: Επειδη βλεπω τη κουβεντα να παρεκλινει τρελα, αν θελετε να μιλησουμε περι ακριβειας no prob, ανοιξτε ενα τοπικ στα ‘‘διαφορα’’ και τα συζηταμε ολα. Στη συγκεκριμενη φαση παντως ειμαι πιο πολυ με drifter για λογους που εξηγησα στην προηγουμενη σελιδα.

Εννοειται βεβαια οτι η παρουσα σταση ισχυει δεδομενου οτι θα φερουν το show. Εσυ που εισαι στα πραγματα μπορεις να δωσεις καμια διαβεβαιαωση περι τουτου;

Στην ουσια απο εκει εξαρτωνται ολα.

Δεν είμαι φάουλ. Και αυτές οι καταναλωτικές οργανώσεις τις οποίες επιχορηγεί το κράτος, έχεις δει να κάνουν τίποτα? Όχι, γιατί απλά δεν μπορούν, δεν τους το επιτρέπει ο νόμος. Είναι φύκια και όχι μεταξωτές κορδέλλες. Αυτοί είναι μόνο αν έχεις κάποιο παράπονο από το προιόν ή την υπηρεσία. Σε θέματα τιμολόγησης δεν μπορούν να κάνουν τίποτα (υπερισχύει το Κοινοτικό δίκαιο εδώ). Μην παραμυθιάζεστε. Δηλαδή, εσύ μπορείς να πάρεις μία τέτοια ένωση και να της πεις ότι το γάλα σου φαίνεται ακριβό? Ή ότι τα φασολάκια στη λαική είναι πολύ ακριβά?
Ήμαρτον!