Korn @Ejekt Festival 22/7/2024

Πόσο γαμάτο σετλιστ φτιάξανε?
Ναι

5 Likes

Φανταστική διοργάνωση, πραγματικά ένιωσα ότι βρίσκομαι σε άλλη χώρα. Μπράβο στο Eject. Korn δεν περίμενα να παίξουν τόσο καλά, εύγε και σε αυτούς. Λίγο άνευρο κοινό αλλά συνολικά πολύ καλή φασάρα.

6 Likes

Εγω που ημουν σχετικα κοντα παντως (επαιζα γυρω στα 10 με 20 μετρα απο τη σκηνη αναλογα τα σπρωξιδια) μονο ανευρο δεν το ειδα το κοινο. Φουλ συμμετοχη και απο πολλους πιτσιρικαδες μαλιστα!
Τεραστιο απωθημενο μου οι Κορν και κυριως οι Head και Jon!
Ηχος αρκετα καλος σε ολες τις μπαντες!Επισης, αν και δεν ειμαι φαν αυτης της djent/metalcore φασης, Spiritbox και Loathe επισης τα εσπασαν, κυριως εξαιτιας των εξαιρετικων frontwoman/man τους.
Και κατι τελευταιο…Μπαντες μεγαθηρια του μοντερνου ηχου οπως οι Korn, οι Disturbed, οι Deftones κ.α. (με καποιες λιγοστες εξαιρεσεις) στα 00’s αλλα και στις αρχες των 10’s δεν μαζεψαν / δεν θα μαζευαν πανω απο 5-6 χιλιαδες. Πλεον, μαζευουν χαλαρα τουλαχιστον καμια 10αρια και αρκετη πιτσιρικαρια, κατι που το θεωρω παραδοξο αλλα με εκπλησσει ευχαριστα!!

11 Likes

Καλό είναι που μαζεύουν τόσο κόσμο αυτά τα γκρουπ γιατί αποτελούν την πύλη αυτός ο κόσμος να ψάξει πιο σοβαρά και το ακραίο μέταλ.

1 Like

Planet of Zeus δεν είδα, προτίμησα να πάω κατά τις 730 λόγω ζέστης, περίπου στα μισά των Loathe δηλαδή. Καλοί ήταν οι Loathe αλλά εκείνη τη στιγμή πιο πολύ με ένοιαζε να βρω μια σκιά.

Spiritbox είχαν καλά σημεία και ήταν ενδιαφέροντα τα industrial στοιχεία αλλά δεν μπορώ να πω ότι με άγγιξαν ιδιαίτερα, προτίμησα να πάω να αράξω στο περίπτερο της κόκα κόλα και να πιώ τη μπύρα μου, τα ντραμς τους ήταν κάπως τζούφια, ειδικά στο πρώτο κομμάτι, μετά έφτιαξαν λίγο αλλά τους έλειπε όγκος γενικά, επίσης ΠΑΑΑΡΑ πολύ βάθος στη φωνή της τραγουδίστριας, τεσπά, προτιμήσεις του ηχολήπτη είναι αυτές.

Korn. Από τις αγαπημένες μπάντες των νιάτων μου. Έχουν πάρα πολλά “σουξέ” και γενικά έπαιξαν τα κομμάτια που θα ήθελα, ειδικά από τους πρώτους 3 δίσκους. Της γυναίκας της φάνηκε σύντομη η συναυλία, παίξαν σκάρτια 1,5 ώρα. Εμένα μου φάνηκε μια χαρά, σίγουρα θα ήθελα παραπάνω αλλά δεν έχω παράπονο

Πολύ καλός ήχος γενικά, ήταν καθαρός και με πολύ όγκο και ένταση στην αρχή ήταν λίγο χαμηλά τα φωνητικά αλλά μετά έφτιαξε και αυτό.

Overall μια πάρα πολύ συναυλία και μια χαρά ήταν το κοινό, εγώ που ήμουν αρκετά πιο πίσω ακόμα και εκεί είχε κέφι.

Αυτά σαν σκόρπιες σκέψεις.

Επίσης, τι μαλακία είπε ο Jonathan ότι είχαν παίξει σε κλαμπ την πρώτη φορά… στη Μαλακάσα είχαν παίξει. Τέλος πάντων. Αδιάφορο

νομίζω είχαν παίξει και Θεσσαλονίκη στο Principal και θα μπερδύτηκε.

ωραίοι οι Korn. φοβερή απόδοση. τούμπανο κοινό (καμία σχέση με Priest). φαίνεται πως οι μικρότερες ηλικίες, όταν θέλουν τα αφήνουν τα κινητά στην άκρη.

ωραίος χώρος επίσης. έχει την άπλα του. και μπορείς να κάνεις και άνετος τη βόλτα σου στα περίπτερα να ηρεμήσεις, χωρίς να νιώθεις κλειστοφοβικά όπως στην πλατεία νερού. εύκολη πρόσβαση επίσης. μακάρι να δούμε και άλλες παραγωγές εκεί

7 Likes

Ναι εχουν παιξει principal και το ισοπεδωσαν

2 Likes

Korn Θεσσαλονίκη ηταν το πρώτο μου live… :smiling_face_with_tear:

3 Likes

Δεν ήξερα ότι είχαν παίξει και Θεσ/νίκη. Νόμιζα ότι είχαν παίξει μόνο Μαλακάσα. Τότε δεν ζούσα Ελλάδα και ένας ξάδελφος που τους λατρεύει (δυστυχώς δούλευε χθες) είχε πει ότι δεν είχε πολύ κόσμο και γενικά δεν είχε κέφι αλλά ο ήχος ήταν ισοπεδωτικός.
Μιλάμε για σχεδόν 20 χρόνια πριν πλέον… πως περνάει ο καιρός!

μιας και γράψατε ότι η διοργάνωση ήταν πολύ καλή, όποιος έχει διάθεση ας πει δυο λόγια παραπάνω …

Πηγε καποιος με ΙΧ? Τι παιζει με το παρκαρισμα?
Ρωτα γιατι θα παω maneskin σημερα με την κορούλα μου και θα ηθελα να μαθω τι παιζει

πάρκαρα Golden Hall γιατί μπαίνω τζάμπα, αλλά έχει το parking του ΟΑΚΑ στην Κύμης, που είχε πολύ χώρο. Αλλιώς θα πάρκαρα στα στενά πίσω από Ιασώ, γερμανική σχολή

1 Like

Εγώ πάρκαρα μπροστά από τον ηλεκτρικό επειδή εκεί παρκάρω συνήθως όταν πάω να δω μπάσκετ, αλλά ο συναυλιακός χώρος βρίσκεται ακριβώς στην άλλη μεριά των εγκαταστάσεων οπότε έχει λίγο περπάτημα και σκαλιά.
Έχει πάρκινγκ ακριβώς δίπλα αν πας στην Σπύρου Λούη και από ότι είδα είχε χώρο. Αν ξαναπήγαινα για συναυλία εκεί θα πάρκαρα.
Ο περισσότερος κόσμος είχε έρθει με τον ηλεκτρικό.

2 Likes

Όπως ανέφεραν άλλοι, ο χώρος είναι πολύ μεγάλος και στην είσοδο είχε διαφημιστικά περίπτερα από πολλές εταιρείες. Εγώ τσίμπησα σφηνάκια Jack Danies, Schwepes, Coca-cola, Heineken δωρεάν. Είχε και άλλα περίπτερα που κυρίως μοιράζαν διαφημηστικά για να αντιμετωπίσεις τη ζέση αλλά δεν πήγα σε όλα. Επίσης πήρα δώρο από την ΔΕΗ κάτι σαν light ring για φωτογραφίες.

Είχε πάρα πολλά μπαρ και κατά συνέπεια γρήγορη εξυπηρέτηση, για τις μάρκες είχε λίγη αναμονή αλλά απ’ ότι κατάλαβα οφείλετο στο ασύρματο ιντερνετ, αν πλήρωνες με μετρητά ήταν πιο γρήγορη εξυπηρέτηση. Επίσης, είχε goodys και everest.
Προσωπικά, μου έκανε κέφι να κάνω βόλτα (και έκανα) και να κάνω πράγματα στην παύση μεταξύ των συγκροτημάτων, σε αντίθεση με την πλατεία νερού (όπως σωστά αναφέρθηκε πιο πάνω) που αισθάνεσαι εγκλωβιζμένος.
Η σκιά σίγουρα είναι ένα θέμα, αλλά το ίδιο θα ίσχυε σε κάθε συναυλιακό χώρο καλοκαιριάτικα.

Μόνη παρατήρηση ότι στην έξοδο υπήρχε σφήνομα γιατί έπρεπε χιλιάδες άτομα να περάσουμε από μια μικρή πύλη που οδηγεί προς το κλειστό ΟΑΚΑ και μετά στον ΗΣΑΠ. Αν υπήρχε μεγαλύτερο άνοιγμα σε εκείνο το σημείο όλα θα είχαν κυλήσει ρολόι.
Καμμία σχέση επίσης με τα σφηνόματα στην πλατεία νερού.

Γενικά θα έλεγα είναι πολύ ανώτερος χώρος από την πλατεία νερού λόγω έκτασης/άνεσης, συγκοινωνίας και πάρκινγ.

Έχω την αίσθηση ότι το ηχοσύστημα και τα φώτα είναι τα ίδια με της πλατείας νερού, και τους 2 χώρους άλλωστε τους στήνει η ίδια εταιρεία (U.T.G.) οπότε δεν θα μου έκανε εντύπωση αν ξεκρεμάγαν πράγματα από την πλατεία νερού τη προηγούμενη μέρα (accept, dickinson, priest) για να τα φέρουν στο ΟΑΚΑ. Άλλωστε το EJEKT είναι 3 μέρες συνεχόμενες και η επόμενη μέρα στο relesase είναι την Κυριακή.
Θα δω την Κυριακή στους behemoth και θα σας επιβεβαιώσω. Δεν έχω πάει πλατεία νερού φέτος.

6 Likes

Φοβεροί οι Korn πολυ καλός ο ήχος, το κοινό μου φάνηκε παρά πολυ δυνατό σε όλη την διάρκεια της συναυλίας. Επίσης μου άρεσε πολυ ο χώρος, είχες την απλά σου, εύκολη και γρήγορη πρόσβαση για μπυρα αντίθετα στο release δεν το γλιτώνεις το στριμωξίδι.

1 Like

Τηρήθηκε το χρονοδιάγραμμα η βγήκαν σε άλλες ώρες τα συγκροτήματα?

1 λεπτό οι Loathe, 5 λεπτά οι Spiritbox, και άλλο τόσο οι Korn…τα breaks αναμεσα στις μπάντες πλην korn που έφτιαχναν εκείνη τη lego οθόνη 25 λεπτά.

Για μένα εκεί που ημουν ΗΧΑΡΑ κάτι που το release με είχε κάνει να ξεχάσω…στη σωστή ένταση…Μπράβο στο Ejekt

3 Likes

Ακριβως.

1 Like

Υπήρχαν άνθρωποι με φακό στο κεφάλι (!) που πέρναγαν μέσα από το πλήθος με σακούλες σκουπιδιών και με κάτι πιαστράκια / δαγκάνες μαζεύανε πλαστικά ποτηράκια και σκουπίδια, την ώρα των διαλλειμάτων, ακόμα και κατά την διάρκεια των εμφανίσεων.

6 Likes

Πόσο κόσμο λέτε ότι είχε? Θεωρώντας ότι εκεί θα γίνονταν οι rammstein, κανα 35άρι ο χώρος το αντέχει…

και λίγο off-topic

Το μεγαλυτερο πρόβλημα του φετινού ejekt ήταν ότι δεν είχε μετά από άπειρα χρόνια, χορηγό bacardi, να πηγαίνουμε να παίρνουμε τα μοχιτάκια μας…ποιος πίνει johnnie ginger καλοκαιριάτικα?

Κάπου εδώ θα πρέπει να κάνουν diversify τα ελληνικά φεστιβάλ μεταξύ τους (πέραν του χώρου και του line up βέβαια)…δεν είναι δυνατόν να είσαι σ ένα μέρος κυριακή (πλατεία νερού), οακα (δευτέρα) για 5 ώρες και οι μόνες σου επιλογές να είναι everest και goodys (με 7 ευρώ το cheese)