Kyuss (χωρις Homme) Lives!

ωραία για να δούμε αν αυτό θα περάσει από την επιτροπή.

ΤΟ ΠΙΟ ΔΗΘΕΝ THREAD ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ .

όλοι ξέρουν τον Homme από το πρώτο ντέμο* ( ακούγανε στονερ στο νήπιο φτιάχνοντας ζωγραφιές με μακαραονάκια) και τώρα δεν ανέχονται τέτοια πράματα … α ουτε αρπαχτές . Αλλά σε Live της Alterground πανε … ρε δεν το κοβετε. οκ ολοι true, το πιασαμε . Εμεις που δεν είμαστε θα πάμε και θα περάσουμε καλά κάνοντας stage χωρίς μπλούζα … Εσείς αράξτε πίσω και σαν κατίνες κάντε “τς τς τς τς αγνώριστοι είναι χωρίς homme , στο πα βρε Τάκη να μην έρθουμε” και γενικά για άλλα τέτοια θέματα συζήτησης προς αναβάθμιση του μουσικού σας status .

[SPOILER]*για αυτό και ήταν σολντ άουτ τα live που χει κάνει ελλάδα.[/SPOILER]

Να πω την αλήθεια συμφωνώ με τον αγαπητό ΒΒΒ…

Αυτή η νοοτροπία που την έχω δει εδώ μέσα πάαααρα πολύ, περί σεβασμού, αξιοπρέπειας, τιμής, και οποιας αρετης θελετε, στο συγκεκριμένο τομέα (μουσικής/συναυλιών) [B]που θα σημάνει ότι δε πρέπει να δόσεις το παρόν σ’ ένα λαιβ[/B] δε μ’΄αρέσει καθόλου. Μου τη σπάει. Με κουράζει και δε μ’ εκφράζει. Δικαιώμα μου πιστεύω… Φυσικά είναι και δικό σας δικαίωμα αλλά μη μας τα πρήζετε και μετά κάνετε τουμπεκι και πήγαινετε στα λαιβ της alterground πχ.

Και ειλικρινά η απόψη μας για σας όταν μιλάτε και πράτεττε έτσι δε γίνεται καλύτερη. Αλλά μάλλον χειρότερη

Ειλικρινα την παρούσα φάση δεν έχει να κανει το ποστ μου με σαμαν μιας και δε θυμαμαι ακριβως τι ειπε σε αυτο το θρεντ απλά αφορμη πήρα.

ευχαριστω ρε Μπλιντιν … :smiley:

worst εσυ να πας στους γιάπονες μόνο αν παίζουν με το αρχικό line up ε … τωρα που ακύρωσαν και οι Φινλανδοί και η είσοδος-ενίσχυση παραμένει στο 2ευρω… καλά αρπαχτή το κόβω για να κονομήσει το καταραμένο :lol:

Ε ναι ρε μλκ σίγα μη πατήσω κιόλας… Τι να τους κανω 10 χρόνια μετά.:stuck_out_tongue:

Τεσπα βγαίνω οφτοπικ. Οτι είχα να πω το είπα. Τα λέμε σε άλλο τόπι

για μενα αυτο δεν ειναι ριγιουνιον γιατι χωρις χοουμ δεν ειναι καιους περα απο αυτο απ την στιγμη που ερχονται 3 απ τα 4 ιδρυτικα μελη και πεζουν στην πολη σας και πεζουν τη μουσικη μου αγαπατε δν βλεπω το λογο καποιος να μην παει :slight_smile: αλλα μεχρυ εκει δλδ εγω αν εμενα εκτος αθηνας ας πουμε και ειχε καποια αλλη συναυλια εκεινη την ημερα δν θα πηγαινα! για μενα ειναι τοσο απλα τα πραγματα :stuck_out_tongue:

Να πω και γω την εξυπναδα μου για τελευταια φορα…

[B]Wretch[/B]

[Beginning Of What’s About to Happen] Hwy 74 ([B]Homme[/B])
Love Has Passed Me By (Bjork/[B]Homme[/B])
Son of a Bitch (Oliveri/[B]Homme[/B]/Garcia)
Black Widow ([B]Homme[/B])
Katzenjammer([B]Homme[/B]/Cockrell)
Deadly Kiss ([B]Homme[/B])
The Law (Oliveri/[B]Homme[/B])
Isolation ([B]Homme[/B])
I’m Not ([B]Homme[/B]/Garcia)
Big Bikes (Bjork)
Stage III (Bjork)

[B]Blues for the red sun[/B]

Thumb (Bjork, [B]Homme[/B])
Green Machine (Bjork)
Molten Universe (Garcia, [B]Homme[/B])
50 Million Year Trip (Downside Up) (Bjork)
Thong Song ([B]Homme[/B])
Apothecaries’ Weight (Garcia,[B] Homme[/B])
Caterpillar March (Bjork)
Freedom Run (Bjork, [B]Homme[/B])
800 (Garcia, [B]Homme[/B])
Writhe ([B]Homme[/B])
Capsized (Garcia, [B]Homme[/B])
Allen’s Wrench (Bjork,[B] Homme[/B])
Mondo Generator (Oliver)
Yeah (Garcia)
[B]
Welcome to the sky valley[/B]

Gardenia (Brant Bjork)
Asteroid ([B]Josh [/B][B]Homme[/B])
Supa Scoopa and Mighty Scoop ([B]Josh Homme[/B])
100°([B]Josh Homme[/B])
Space Cadet ([B]Josh Homme[/B]/Scott Reeder)
Demon Cleaner ([B]Josh Homme[/B])
Odyssey ([B]Josh Homme[/B])
Conan Troutman [B](Josh Homme[/B])
N.O. (Mario Lalli/Scott Reeder)
Whitewater (Brant Bjork/[B]Josh Homme[/B])

And the circus leaves the town

Hurricane (John Garcia/[B]Josh Homme[/B])
One Inch Man (John Garcia/Scott Reeder)
Thee Ol’ Boozeroony (Scott Reeder)
Gloria Lewis (John Garcia/J[B]osh Homme[/B])
Phototropic ([B]Josh Homme[/B])
El Rodeo (John Garcia/[B]Josh Homme[/B])
Jumbo Blimp Jumbo ([B]Josh Homme[/B])
Tangy Zizzle ([B]Josh Homme[/B])
Size Queen ([B]Josh Homme[/B])
Catamaran (Mario Lalli/Larri Lalli/Gary Arce/Alfredo Hernández)
Spaceship Landing ([B]hommes[/B],Reeder)

Δεν εχω σε εκτιμηση γενικα τον Hommes…θεωρω οτι ατομο που μετα τους Kyuss ασχοληθηκε με Quotsa-οσο και να μαρεσουν,που μου αρεσουν πολυ δλδ, αν και αλλο πραμα τελειως- ειναι πουστοφλωρος και αδερφη…ατομο που μετα απο demon cleaner και spaceship landing εκατσε να γραφει public/radio- friendly stonerοειδη alternative κομματακια(οσο ωραια και ναναι γιαυτο που ειναι), για μενα δεν μετραει ρε παιδι μου, δεν τον γουσταρω, τον θεωρω μαλακα…ουτε απο χτες τον ξερω ουτε τιποτα, απλα δεν τον γουσταρω…

Οπωτε δεν νιωθω με το παρακατω Bold…χεστηκα για οτι ντεμο εχει βγαλει, χεστηκα για TCV κτλ κτλ…

Το θεμα ειναι στα παραπανω κομματια που εγραψε με τους Kyuss…πρεπει να ειναι διανοητικα καθυστερημενος κανεις για να μην καταλαβαινει οτι απο τη μια-βαση συνθεσεων και συνθετων- ΟΛΟΙ οι Kyuss ηταν μια μηχανη αναπαραγωγης μπαφιαρικης αρχιδατης μουσικης της ερημου και απο την αλλη να μην βλεπει οτι ο Hommes, περα απο ιδρυτικο μελος ηταν και ισως ο πιο σταθερος συνθετης, αυτος που φιλτραρε τα παντα και ειχε 1% μεριδιο παραπανω απο τους αλλους στο τελικο αποτελεσμα…ολοι τους ειναι μαστορες και παιχταραδες, αλλα το ζητουμενο ειναι πως με αιχμη του δορατος τον Hommes εφτιαχναν σαν συνολο τις κομματαρες τους και οχι εναποθεταν τα παντα σε εναν μονο συνθετη…

εκει που καταληγω ειναι οτι οι Kyuss ειναι σαν τους Rush, σαν τους Zeppelin κτλ κτλ…ειναι μια ομαδα της οποιας τα βασικα μελη ειναι αδυνατον να αντικατασταθουν…δεν ειναι Megadeth που ειχαν μουσικαρες αλλα ειχαν και ενα Μαστεην αρχηγο, που εγραφε σχεδον τα παντα και ελυνε/εδενε τη μπαντα οπωτε γουσταρε…δεν αμφιβαλλω πως θα γαμησει το λαιβ, πως οσοι πανε/με θα περασουνε/με γαματα…
οπως και επισης πως η μπαντα θα τα δωσει ολα(γιατι με την ‘αρπαχτη’ σαν χαρακτηρισμο να τους πιεζει και να το ξερουν και οι ιδιοι, νομιζω οτι θα βγουν ορεξατοι να αποδειξουν οτι ΄παιζουν γιατι γουσταρουν’ κτλ γραφικα)…

ομως δεν μπορω να καταλαβω ειλικρινα γιατι τρελαινεστε μερικοι τοσο με εμας που το λεμε αρπαχτη εξ αρχης και ξενερωνουμε…και ειλικρινα, ειναι μπαντα πρακτικα 4 δισκων οι οποιοι καθορισαν ενα ολοκληρο ειδος σε ενα σημαντικοτατο βαθμο, οπωτε ναι, καθε μελος μετραει και επαιξε εναν ουσιαστικο ρολο…ναι, μια τεραστια αρπαχτη ειναι το λαιβ+αν ερθει και Hommes μετα, θα ειναι ακομα μεγαλυτερη-αφου μονο μπλουζακια δεν θα χρειαστει να τυπωσουν μετα με το λογοτυπο του δολλαριου)…ομως προτιμω να δω μια αρπαχτη με ολοκληρη εστω την μηχανη των Kyuss, παρα 3 στα 4 μελη απο τα οποια θα λειπει και ισως το ηγετικο-κυριως στα χαρτια ηγετικο, λιγο παραπανω και στις συνθεσεις-…οπως ειπα και πιο πριν, οκ, φερτε λοιπον Rush διχως Lifeson αλλα πχ Jimmy Page σαν μελος…ναι, γαμω, αλλα Rush αυτο δεν ειναι…

Seriously, την τοση απαιχθεια και μισος εναντια σε οσους χαρακτηρισουν το λαιβ ως αρπαχτη δεν μπορω να την καταλαβω…πιο πολυ την λαμβανω σαν κομπλεξ επειδη ‘ναι, θελουμε να παμε να τα σπασουμε, το ξερουμε οτι ειναι αρπαχτη ομως και δεν θελουμε να δωσουμε δικαιωματα να μας κανουν χαβαλε, οπωτε θα τους βγαλουμε τρελους’…guess what, και γω αμα μπορεσω θα παω στο λαιβ, παρολο που το βλεπω ως την αρπαχτη της χρονιας:wink:

επιπλεον, η αληθεια απο κατω-σε παραδοξο ποστ:wink: για την ολη αντιμετωπιση του θεματος ως τωρα-

Δεν θελω να την πω σε κανενα ουτε να αρχισω να βριζω κτλ, ολοι που γραφουν εδω θελουμε το ιδιο πραμα και γουσταρουμε το ιδιο αυτη την συγκροτηματαρα…απλα γουσταρω και αγαπαω αυτη τη μπαντα οσο λιγες και αν τελικα μου κατσει να την δω ποτε λαιβ, θελω να την δω εστω ΣΩΣΤΑ και οχι να κανω υποχωρησεις(τις οποιες θα βαφτισω και ‘γαμω τις ευκαιριες’:wink: )

αυτα…:slight_smile:

Ωραία όλα τα παραπάνω Lupin, αλλά εδώ μιλάμε για λαιβ όχι για νέο δίσκο Kyuss χωρίς τον Homme οπότε που είναι το πρόβλημα?

το ιδιο που ισχυει και για νεο δισκο Kyuss ισχυει και για το καθε live τους που θα τους δω επι σκηνης: θελω σωστο line-up…τουλαχιστον εγω δλδ και απλως βαση των παραπανω που εγραψα, αδυνατω να καταλαβω γιατι αυτο που θελω θεωρειτε τοσο παραλογο+το γεγονος οτι θα δω τα 3/4 των μελων μιας ιστορικης μπαντας η οποια λειτουργει σαν συνολο και ως σαν μεμονωμενα ατομα(οπως θελω να νομιζω το καταλαβαινουν ολοι αυτο) πρεπει να με κανει εμενα ‘περιεργο’ και ‘κομπλεξικο’ και δεν ξερω τι, επειδη το χαρακτηριζω ως αρπαχτη…

εγω πιστευω οτι ειναι ακριβως το ιδο πραγμα σε γενικες γραμμες! δλδ πας να δεις μια μπαντα για να δεις και τον ανθρωπο που τα γραψ τα τραγουδια τον ανθρωπο που στο μυαλο σου οταν λες καιους λαιβ δεν χωραει αυτο το λαιβ χωρις τον χοουμ. αυτοματα το λαιβ πεφτει παρα πολυ στις αποδοχες… δλδ εγω ας πουμε δν λεω οχι σε αυτο το λαιβ οπως ειπα και παραπανω αλλα ας μην το θεοποιησουμε κιολας :slight_smile:

λοιπον διαβαστε πολυ προσεκτικα το ποστ του λουπιν, κατανοηστε το και ξεκολληστε με την ειρωνεια

οταν φαντασιωνομαι live kyuss δε εχω στην κιθαρα τον bruno, αλλα τον κιθαριστα που καθορισε τον ηχο τους (και γενικα τον ηχο αμετρητων μεταγενεστερων μπαντων).
οπως ειπε και ο σαμαν στο ποστ του (που βλεπω κουοταρισμενο και που μα το θεο δεν ξερω γιατι διαγραφηκε) δεν ειναι kyuss, αλλα εννοειται θα παμε, οπως εννοειται πως δεν θα πηγαιναμε στην ολλανδια για αυτο το lineup…με το σωστο lineup θα εκανα τα παντα για να παω ακομα και στο νοβοσιμπιρσκ.
οπως επισης, ποιος ειχε αμφιβολια πως ψηνονταν ολοι πλην homme για reunion, τους το χαλουσε συνεχεια και καποια στιγμη τα λεφτα τελειωσαν, δεν πηγαινε αλλο και το αποφασισαν να το κανουν χωρις homme.

ουτε τρου το παιζω, ουτε δηθεν, ουτε ηξερα τους kyuss απο το 1993, αλλα πως να το κανουμε αν δεν καταλαβαινετε τι διαφορα δεν εχω κατι αλλο να προσθεσω

και επειδη γενικα στα φορουμς υπαρχει ταση να μη διαβαζετε(ζουμε) καλα, δεν ειπε κανεις [B]πως δε θα παει, αν γινει ελλαδα[/B] (με λογικο εισιτηριο βεβαια, 30 ειναι στο οριο)
ειπαμε πως δεν αξιζει να κανεις ΤΑ εξοδα για να δεις κατι που ειναι σαν kyuss

Ούτε παράλογο, ούτε “περιεργος” είσαι, τα 4/4 προφανώς και θα ήταν η ιδανική κατάσταση για όλους όσους γουστάρουν.
Απλά αρκετοί εδω μέσα υπερβάλουν πολύ, με αντιδράσεις να αγγίζουν τα όρια του δήθεν. Αν κάτσω και σκεφτώ πόσες μπάντες έχω δει με μη original/session μέλη θα χάσω την μπάλα. Παρόλαυτα τα λαιβ τους μια χαρά τα ευχαριστήθηκα.
Μην τρελαινόμαστε τώρα που θα λείπει ο ένας απ τους 4, έστω και αν μιλάμε για τον βασικό συνθέτη. Λαιβ είναι όχι νέες συνθέσεις.
Έτσι και αλλιώς για αρπαχτή θα μιλάγαμε είτε είχες 4/4 είτε 3/4 είτε 16/9 ξερωγω. Σκάστε ένα μπάφο όλοι και chill out, πρέπει να προετοιμαστείτε. :stuck_out_tongue:

τωρα ειδα της ημερομηνιες οι μπασταρδοι δν βαλαν τορινο αλλα ενα χωριο εξω απ το μιλανο δεν θα παω :stuck_out_tongue:

Kαι γω θα περασω καλα αμα παω-παρω με το καλο καμια αδεια τοτε-…δεν τιθεται θεμα πως δεν θα περασουμε ολοι που θα παμε καλα…ομως θα ξενερωνω οταν θα κοιταω τον κιθαριστα και δεν θα βλεπω αυτη την αυτιστικη μαπα του Homme, ή οταν ακουω αυτη τη χαρακτηριστικη βρωμια της κιθαρας και θα ξερω οτι αυτος που την καθορισε δεν θα ειναι εκει…τεσπα, πανω κατω το ιδιο λεμε, απλως ισως βγαζω υπερβολικο φανμποιλικη…

Κυριως με πειραξαν τα πολυ απαξιωτικα σχολια για οσους απο εμας ξενερωσαμε με το ελλιπες line-up(δικαιολογημενα παντα κατα τη γνωμη μου)+οι υπερβολες για ταξιδια σε εξωτερικο και εμεις ‘ειμαστε βλακες που δεν καταλαβαινουμε’ κτλ κτλ…

Υ.γ προετοιμασια αρχισε με νεο Electric Wizard, φουντα τεχνολογικα μετενσαρκωμενη σε δισκο8)

Δεν χρειάζεται να ειπωθεί τίποτα άλλο πια για τον δίσκο. :lol:

τοσο καλος ? ε να τον τσεκαρουμε τοτε :stuck_out_tongue:

παντως δεν το λεω για να ριξω λαδι στην φωτια απλα μια παρατηρηση κανω

τα 2 καλυτερα κομματια των kyuss τα γραψαν οι homme/reeder που θαναι αποντες

space cadet
spaceship landing

γενικα αυτοι οι 2 πρεπει να επιναν πολλα ντραγκς παρεα για να τους βγαινουν ολα τα κομματια με space στον τιτλο 8)

κ ας σταματησουμε να τσακωνομαστε.οκ ειναι αρπαχτη , ειτε ηταν 2-3-4-5 απο την μπαντα

λουπιν εισαι φολς :stuck_out_tongue:

Οι Kyuss προσωπικά για μένα, είναι από τις μπάντες που σε μια ωραία εποχή των mid 90’s μαζί με τους Tool αφενός και τους Psychotic Waltz με τους Dream Theater άνοιξαν πολλούς μουσικούς ορίζοντες.
Εκείνη την εποχή που λέτε, οι Kyuss (ειδικά στην Ελλάδα) δεν είχαν αυτό το status (και λογικό φυσικά) αλλά ήταν ωραία όταν παίρναμε κανα δυο-τρείς φορές ξένα περιοδικά τύπου Κerrang και έβλεπες να τους εκθειάζουν. Και τι έκπληξη δημιουργούσαν οι πρώτες ακροάσεις του Blues For The Red Sun. Όπως επίσης και οι custom μπλούζες στη Σόλωνος με καφέ χρώμα της ερήμου (ή τρεντο-χακί) και λογοτυπάκι KYUSS νομίζοντας ότι έχουμε ανακαλύψει την υπερμπάντα του αιώνα, καθώς τα γκρούβι sabbath-ικά, βρωμοriffs τους αντηχούσαν στο walkman και τα κασετόφωνα στις εκδρομές και στο σχολείο! Μέχρι που κάποια στιγμή, οι Kyuss σχεδόν ταυτόχρονα με τους θεούς Soundgarden χαιρετησαν μέσω του θρυλικού εκείνου ep.

Οι Kyuss πάντα ήταν, είναι και θα είναι η μπάντα που παίζει κιθάρα ένας ξανθός, ψηλός geek φάσης και θα τραγουδάει ο Garcia. Όλα αυτά τα χρόνια, σίγουρα ένα από τα πολυπόθητα reunion ήταν και αυτό των Kyuss. Εφόσον Psychotic Waltz (πρωτίστως) και Soundgarden φυσικά σχεδόν πραγματοποιούνται, ήρθε και η σειρά των Kyuss.
Αρπαχτή; Ίσως. Και προφανώς το hype και η τεράστια φήμη-επιδραστικότητα της μπάντας αναδείχτηκε κυρίως μετά τη διάλυσή τους, είναι ικανό να γεμίσει αίθουσες και να χαροποιήσει τους πολλούς έτσι κιαλλιώς οπαδούς του συγκεκριμένου ήχου τα τελευταία χρόνια.

Παρόλα αυτά, Kyuss χωρίς Homme, είναι κάπως και δεν ξέρω κατα πόσο θα καταφέρουν οι υπόλοιποι 3 να σταθούν επάξια και να δώσουν συναυλίες με το βάρος ενός τέτοιου ονόματος. Αυτό θα το διαπιστώσουμε, αλλά θεωρώ εκ των πραγμάτων ότι είναι μαλακία από μέρους τους να μην περιοδεύσουν ως η κλασική μπάντα που σκόρπιζε αμμοθύελλες. Οκ, η τεχνολογία και ο εξοπλισμός του [random κιθαρίστα] θα αποδώσει τον ήχο που πρέπει σε ύμνους, αλλά και πάλι…

Αν το δούμε θερμά, οπαδικά, αυτό δεν είναι το reunion Kyuss που επιζητούσαμε έτσι;
Αν το δούμε ψυχρά, πάλι οπαδικά, όλοι θα πήγαιναν σε μια ιστορική συνεύρεση μελών των Kyuss σε μια συναυλία που θα γινόταν στην πόλη του. Και έτσι θα γίνει.

Μπερδεμένα πράγματα, αλλά μιας και “np το Sky Valley”, έπρεπε κάποιες σκόρπιες σκέψεις να γίνουν ανούσιο ποστ.

Αθήνα, 26 Μαρτίου 2011.

http://www.rockoverdose.gr/news_details.php?id=793

ΚΕΡΑΜΙΔΑ!

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί τρελαίνεστε τόσο πολύ.

Βάσει ηλικίας ελάχιστα άτομα εδώ μέσα έζησαν το φαινόμενο Kyuss όταν αυτό συνέβαινε ώστε στο μυαλό τους να είναι συνυφασμένοι με συγκεκριμένα μέλη. Από κει και πέρα οι περισσότεροι έχουμε σχηματίσει μια εντύπωση βασισμένοι σε αυτά που διαβάσαμε ή είδαμε μαγνητοσκοπημένα και όσο αντικειμενικά και να είναι δεν παύουν να είναι ιστορία οπότε η φράση “Kyuss χωρίς Homme δεν υπάρχουν” είναι λιγάκι αυθαίρετη.

Σαφώς και ο Homme υπήρξε βασικός συνθέτης, αλλά τι θα λέγαμε αν το 1995 αυτός ήθελε να φύγει και οι υπόλοιποι συνέχιζαν? Οι Accept επέστρεψαν χωρίς Udo και το metal κοινό παραμιλάει. Οι Dream Theater συνεχίζουν χωρίς Portnoy και οι Floyd συνέχισαν χωρίς Waters. Μήπως το Pulse είναι αρπαχτή?

Το θέμα αρπαχτή μπαίνει σε κάθε περίπτωση reunion αλλά και πάλι θεωρώ ότι έχει γίνει λίγο καραμέλα. Στα reunions υπάρχουν τις περισσότερες φορές οικονομικά κίνητρα. Υπάρχει όμως (όχι πάντα, αλλά αρκετές φορές) και η διάθεση μερικών ατόμων να ξαναβρεθούν μαζί μετά από πολλά χρόνια. Όσοι υποτιμάτε τόσο εύκολα τη δύναμη της νοσταλγίας και των αναμνήσεων σκεφτείτε πόσες φορές έχετε πει “ε ρε να ξαναβρισκόμουν με τους τάδε απ’ τον στρατό/1ο έτος/σχολείο”.

Για να καταλήξω, το αν θα είναι αρπαχτή θα φανεί αποκλειστικά στο live. Τα 30 ευρώ είναι πάρα πολλά για ένα πορτοφόλι του 2010 αλλά έχω την εντύπωση ότι είναι και λογική τιμή δεδομένων των εξόδων.