Στην Πανεπιστημίου και Σίνα γωνία είναι η αφετηρία του Α2 που πάει Βούλα…Περνάει έξω ακριβώς από το κέντρο ξιφασκίας επί της Ποσειδώνος…
Οι πορτες ανοιγουν στις 18:30 , ξέρει κανείς πότε περίπου εμφανίζονται οι mastodon;
Επίσης θα είμαστε όρθιοι ή έχει καθίσματα;
Στο site της DIDI λέει πως οι Mastodon βγαίνουν στις 20:00 και Tool στις 21:30.
Κοίτα, εγώ έχω 10/10 στο ένα μάτι και 9/10 στο άλλο. Όταν βάζω τα μάτια μου σε απόσταση 5-7 εκατοστών και πάω μπρος πίσω το δίσκο, κάποια στιγμή βρίσκω το σημείο που φαίνονται τρισδιάστατα. Στην αρχή “κολλούσα” τα μάτια στους φακούς και απλά τα έβλεπα περίεργα… Το μυστικό είναι αργά αργά, να δεις σε ποια απόσταση πετυχαίνεις την εστίαση που πρέπει. Ίσως εσύ, να πρέπει να δοκιμάσεις φορώντας τα γυαλιά σου…
4 ώρες για Mastodon, ελάχιστα παραπάνω για τους Tool… Γιατί αργεί ο χρόνος τόσο πολύ??? :?: :?: :?: :?:
Άντε πείτε εντυπώσεις…
Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας=Παρατημένη Αποθήκη Αεροδρομίου?
Λωποδύτες, καταφέρατε και χαντακώσατε τη συναυλία της χρονιάς.
Η απόδοση και η σκηνική παρουσία των συγκροτημάτων ήταν φοβερή, ο ήχος τους όμως μία παρατεταμένη βαβούρα.
Η επόμενη φορά που θα σκάσω λεφτά για συναυλία μεγάλου ονόματος θα είναι μόνο αν γίνει σε γήπεδο ή σε χώρο στυλ Μαλακάσας.
P.S:Maynard, το αστειάκι με τα καλά/κακά νέα το έκανες copy-paste από τη Γαλλία!
παιδια απιστευτη συναυλια!και τρομερο show!τα leiser ηταν κορυφαια!τα φωνιτικα στην αρχη ηταν πολυ χαμηλα και περισσοτερο ακουγες τον πισω μου που η3ερε ολα τα λογια παρα τον maynard,μετα εφτιαξε καπως.παντος λιγο ξενερα που σταματησε το vicarious στη μεση και το συνεχησαν μετα
ΚΡΙΜΑ…
ΟΙ ΜASTODON ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ ΜΠΑΚΑΛΗΔΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΚΑΤΑ!!!
ΓΙΑ ΤΟΥΣ TOOL ΤΙ ΝΑ ΠΩ? ΜΙΑ ΧΑΡΑ!!! ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ, ΤΡΟΜΕΡΟ SHOW KAI ΦΩΤΙΣΜΟΣ.
ΗΧΟΣ : ΥΠΕΡΜΕΤΡΙΟΣ
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΞΕΝΕΡΩΣΕ ΜΕ ΤΟΥΣ TOOL ΗΤΑΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ…
ΡΕ ΠΑΙΔΕΣ ΕΝΤΑΞΕΙ… ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ 5 ΔΙΣΚΟΥΣ, ΒΓΑΛΑΤΕ 5 ΦΡΑΓΚΑ…
…Ε ΜΗΝ ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΜΑRETTI…
Το μόνο στο οποίο δε θα συμφωνήσω. Και εγώ στη θέση τους, αν είχα δημιουργήσει ένα τόσο τρομερό οπτικοακουστικό θέαμα, θα είχα απαιτήσει κατάσχεση όλων των φωτογραφικών μηχανών… 8) 8) 8) 8)
Πάρα πολύ καλό live. Την άποψη μου θα την ποστάρω εν καιρώ…
Ο χώρος ήταν τρισάθλιος και τελείως αντι-συναυλιακός …
ο χώρος δεν ήταν και ο καταλληλότερος για συναυλία,πάντως είχε μία intustrial αισθητική που εμένα τουλάχιστον μου πάει…anyway!
Οι Mastodon εξαιρετικοι,με ήχο άθλιο στην αρχή μεν ο οποίος έφτιαξε κατά πολυ στα επόμενα κομμάτια,και καθ’ όλη την διάρκεια του set,η φώνή μόνο παρέμεινε λίγο πίσω,δεν ξέρω που καθόσασταν αλλά εγώ που ήμουν στα κάγκελα του ηχολήπτη άκουγα έναν καλά δεμένο ήχο,πάντως είμαι σίγουρος πως σε έναν τέτοιο χώρο ο ήχος θα είχε διαφορά από σημείο σε σημείο.
Οι Tool είναι οι Pink Floyd της εποχής μας,δεν θα τους προσέδιδα απλά τον χαρακτηρισμό “μούσικός” νομίζω ότι το πιό σωστό είναι να τους χαρακτηρίσω ολοκληρωμένους καλλιτέχνες.Άψογη σκηνική παρουσία,απίστευτα video,light & laser show που με άφησε με το στόμα ανοιχτό.
Όσο για τις “παράλλογες” απαιτήσεις τους και τα άλλα λοιπά…ψιλά γράμματα για 'μένα.τσίου!
Χώρος : απαράδεκτος. Σκατά στα μούτρα τους που απλά στοιβάζουν κόσμο σε ένα χώρο αδιαφορόντας για το αν θα μπορούν να δούν τη σκηνή.
Ηχος : Αθλιος στους Mastodon, κακός στα 2 πρώτα τραγούδια TOOL, συμπαθητικός μετά, σε καμία περίπτωση φοβερός.
Απόδοση : Πώς να κρίνω τους Mastodon όταν πάσχιζα να ακούσω τι παίζουν? Οι Tool έδωσαν αυτό το εκπληκτικό show από πλευράς Laser, ατμόσφαιρας κλπ, αλλά θα προτιμούσα να μην έβλεπα λιγότερο την πλάτη του Keenan και να ήταν λιγότερο “κυρία”. Το setlist των Tool αν και το ξέραμε θα μπορούσε αν ήταν πολύ καλύτερο.
Κόσμος : Χαλαρός. Δεν είδα σε κανένα σημείο τον κόσμο να ενθουσιάζεται με το live. Μπορεί να είναι και ιδέα μου αλλά όλοι έδειχναν να περιμένουν περισσότερα, ενώ ήταν μεγάλο ποσοστό που πήγε για το hype και δεν είχε ιδέα από μουσική των TOOL.
Μλκες : Όσοι πληρώσαμε. Οι τζαμπατζήδες έμπαιναν πιο εύκολα, χωρίς έλεγχο. Αισθάνομαι ωραία που μου στοίχησε με μεταφορικά 80 Ε. Κλασσική περίπτωση Ελλάδας.
Συνολικές Εντυπώσεις : Αρκετά καλό live, οι TOOL όντως είναι κάτι το διαφορετικό αλλά (ίσως και λόγω συνθηκών) όχι αυτό που παρουσιάζουν. Ηταν ωραία, θα μπορούσε να ήταν ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
Υ.Γ. : Το jam των Mastodon με τους TOOL στο Lateralus ήταν καλό σαν hype , αλλά ανούσιο σε μεγάλο βαθμό…
Μόλις ξύπνησα από την χτεσινή εμπειρία. Και αρχίζοντας από τα καλά όπως ο Maynard θα πω πως και Mastodon και Tool δώσανε το καλύτερο εαυτό τους. Ειδικά οι Τool παίξανε παρά 5 λεπτά, 2 ώρες!!! Είχανε εξαιρετική σκηνική παρουσία και με τις οθόνες, τα φώτα, τα λείζερ, το πανό κ.τ.λ. Αν ο ήχος ήταν υποφερτός θα ήταν η καλύτερη συναυλία που είδα. :x
Τώρα στα άσχημα μπορώ να αναφέρω το όνομα Didi που κατάφεραν να τα διαλύσουν όλα. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΠΑΙΔΕΣ!
-Το 1ο τραγούδι των Mastodon το άκουσα απ’ έξω γιατί περίμενα να τελιώσει ο αδικαιολόγητος δεύτερος έλεγχος εισητηρίων.
-Ο χώρος σαν το τσίρκο Μεντράνο απλά 4 τοίχοι.
-Τα ηχομονοτικά ηλικά τα έχεται ακουστά???
-Τις παρακλήσεις να μην βιντεοσκοπούμε καλά τις κάνατε αφού ήθελε το συγκρότημα, αλλά να βγαίνει ο άλλος και να ζητάει να μην τον γιουχάρουν όταν λέει τα ίδια και τα ίδια μόνο νεύρα έφερνε και περισσότερους με κινητά στα χέρια…
-Κάναμε 2 ώρες να βγόυμε από το πάρκιγκ.
- Τέλος και καλύτερο καταφέρατε να ακούγετε ο χώρος του παλιού αεροδρομίου, σαν παλιό αεροδρόμιο δηλαδή με βουές και όχι σαν συναυλία. Για μένα ο χειρότερος ήχος που έχω ακούσει.
ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΔΩΣΑΝΕ ΤΟ 200/100 ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ.
Συνοψίζοντας δεν περίμενα τόσο φανταστικούς τους TOOL, ήταν ΘΕΟΙ.
Και δεν περίμενα τόσο χάλια την οργάνωση.
(Σόρυ για τα ορθογραφικά αλλά ξυπνησα με πονοκέφαλο, από τι άραγε?? :evil: )
Για τις “παρακλήσεις”, το χωρο κλπ τα είπαν οι περισσότεροι οπότε εγώ θα μιλήσω κατ’ευθειάν για τις μπάντες. Oι Mastodon έπαιξαν παρα 10 λεπτά 1 ώρα, ήταν καλοί αλλά ο ήχος δεν ήταν μαζί τους. Όπως ήταν αναμενόμενο το setlist ήταν βασισμένο στο Blood Mountain και κάποια τραγούδια από το Leviathan.
Οι Tool κι αυτοί καλοί (αν και περίμενα πολύ πιο εντυπωσιακή εμφάνιση) Το laser show και τα videos από πίσω δεν τα συμπεριλαμβάνω στη σκηνική τους παρουσία. Γενικά έμεινα σχετικά ικανοποιημένος από τις μπάντες, κατά τα άλλα… ουδέν σχόλιον…
Έρχεται η στιγμή για πολλές μπαντες, που βρίσκονται στην κορυφή του κόσμου. Οι TOOL έχουν αυτή τη δική τους στιγμή τώρα. Και χαίρομαι που ήρθαν εδώ έστω και για την τελευταία συναυλία της περιοδείας τους (μετά απο 1 μηνα παιζουν ξανα).
Σιγουρα πολλοι που ηταν εκει χθες βραδυ, δεν ηξεραν την μουσικη τους αλλα αυτο δεν ειναι κατακριτεο. Δεν θα σταθω στους περιορισμους για το καπνισμα κλπ. Φανταστειτε εκει μεσα να ηταν γεματο καπνο. Τo lazer show θα ειχε χαντακωθει.
Μου αρεσε:
- Το set list
- Το παιξιμο του Carey (ειναι ΘΕΟΣ). Εψαξα πολυ ωρα να βρω το μερος που θα κατσω για να εχω συνεχη οπτικη επαφη μαζι του.
- Η εμφανιση των Mastodon στη σκηνη με τους TOOL.
- Τα θεματα στις οθονες και το 10.000 days σκηνικο, οπως επισης και τα lazer-καρφια!
- Η “σεισμικη” δονηση απο τα συντονισμενα dB πριν βγουν στη σκηνη.
Δεν μου αρεσε:
- O ηχος, ο οποιος στο κεντρο ηταν καλος αλλα στις ακρες ηταν απλα ανυπαρκτος.
- Ο χωρος.
Απ? ότι φαίνεται ενθουσιάστηκα παραπάνω από όλους τους προλαλήσαντες. Εγώ πιστεύω πως χθες είδα μία από τις κορυφαίες συναυλίες που έχω δει ποτέ. Βασικά δεν ήταν καν συναυλία. Ήταν ένα εξαιρετικό και ολοκληρωμένο οπτικοακουστικό θέαμα από μία μπάντα που έχει δημιουργήσει ένα δικό της είδος και καταφέρνει να το αποδώσει στην εν τέλεια ακόμα και ζωντανά. Τα κομμάτια των tool βρίσκονται εκτελεστικά τουλάχιστον 5-6 επίπεδα παραπάνω σε δυσκολία από ένα μέσο rock ? metal τραγούδι. Για να παίξει κανείς κάποια τόσο πολύπλοκα δομημένα κομμάτια χρειάζεται απόλυτη αυτοσυγκέντρωση και για αυτό δεν το βρίσκω περίεργο που: 1) Δεν έχουν καμία φοβερή σκηνική παρουσία, 2) Έχουν την απαίτηση να απουσιάζουν στοιχεία που τους αποσπούν την προσοχή, όπως καπνός από τσιγάρα, φωτογραφίες κτλ.
Κυρίως ο Carey έπαιξε πράγματα που οι υπόλοιποι drummer όχι απλά δεν μπορούν να παίξουν, αλλά δεν μπορούν καν να φανταστούν. Όπως μαγικοί ήταν και οι ήχοι που έβγαζε ο Jones.
Τα video που προβάλλονταν στο background ήταν και αυτά συγκλονιστικά. Προσέδιδαν την κατάλληλη ατμόσφαιρα μυστικισμού. Μόνο και μόνο για να σκεφτείς όλες αυτές τις σκηνές πρέπει να έχεις πολύ προχωρημένη και πολυδιάστατη σκέψη. Πόσο μάλλον για να τα δημιουργήσεις
Για τα δε λέιζερ, τι να πει κανείς; Νομίζω όλοι έμειναν με ανοιχτό το στόμα.
Εμένα ο ήχος μου φάνηκε μια χαρά εκεί που καθόμουν (κοντά στον ηχολήπτη). Εντάξει θα μπορούσε να ήταν λίγο καλύτερος, αλλά από τη στιγμή που είδα ολόκληρους Rolling Stones με μέτριο ήχο δε μπορώ να έχω την απαίτηση σε κάθε συναυλία που πηγαίνω να έχει ήχο «καμπάνα».
Θα συμφωνήσω με τον Otep, οι Tool είναι οι Floyd της εποχής μας, ή οι Floyd του metal, το λέγαμε χθες και μεταξύ μας.
Αυτό που είδαμε χθες ήταν με μία λέξη: Τέχνη. Και μάλιστα εκφρασμένη με μοναδικό τρόπο.
Συναυλία της χρονιάς μαζί με του Waters. Εύκολα.
Τωρα καταλαβα ποσο χαλια συναυλια πρεπει να ητανε αν λες καλη του Waters. (Μιλαω για τη διοργανωτρια didi κι οχι τα συγκροτηματα)
Ναι, κι εγώ μιλάω για τα συγκροτήματα και όχι για τη διοργανώτρια didi
Η δεύτερη μεγαλύτερη συναυλία της χρονιάς είναι σήμερα. Οι Mastodon στο support θα παίξουν σύγχρονο αλήτικο metal και οι ντίβες Tool θα αφήσουν τις οθόνες απο πίσω τους να κάνουν το show (καθώς αυτοί συνήθως παραμένουν ακούνητοι στη σκηνή). Σύμφωνα με τους διοργανωτές οι Tool απαγόρευσαν το κάπνισμα, τη ρίψη γαρύφαλλων και το moshing, καθώς με το τελευταίο αγχώνονται και σημαντικές νότες μπορεί να χαθούν. Εννοείται πως απαγορεύονται οι φωτογραφίες, όποιος βρεθεί με κάμερα εντός του χώρου θα εκτελείται εν ψυχρώ. Καλή διασκέδαση… [crackhitler.com]
έτσι έκαναν οι tool και πριν ένα μήνα στο wembley…έγιναν οι rock συναυλίες show για όλο τον κόσμο…να κοιτάς τα λαμπάκια και τα video…σαν τις ταινίες του hollywood που από 18 τις κάνουν 15 για να έρθουν έχουν μεγαλύτερες εισπράξεις…
στην επόμενη συναυλία τους θα έχουν μόνο καθιστούς…και με την τροπή που έχει πάρει η μουσική τους, πιθανότατα θα είναι καλύτερα…
αληθεια, το grudge το είπαν?
εχεις τεραστειο δικιο φιλε.περα απο τον μηδαμινο ελεγχο στον οποιο ενας φιλος μου μπηκε με το διαφημιστικο και οχι εισητηριο και αλλος ενας χωρις να του το σκισουν καν,παρα πολοι μπαιναν και απο κτ τρυπες που υπηρχαν στα συρματα και χωρουσαν ελεφαντες,απεφευγαν και το στρυμο3υδι ετσι.
οχι το grudge δεν το επε3αν.
δεν αναφεραμε και τη μασκα με την οποια τραγουδουσε ο maynard…