Lacuna Coil

Μιας κι επεφτε πολυ κουβεντα για Lacuna Coil στο θρεντ των within αποφασισα να φτιαξω ξεχωριστο τοπικ…

Οι Lacuna Coil σχηματίστηκαν στο Μιλανο της Ιταλιας το 1994 και παλιοτερα ειχαν τα ονοματα Sleep of Right και Ethereal. Εμπνευσμενοι απο τη gothic metal μουσικη, τα μελη της μπαντας χαρακτηριζονται μουσικα για τη συνθεση τραγουδιων μεσου ρυθμου με κιθαριστικες γραμμες πλαισιωμενες απο διακεκριμενη δουλεια με πληκτρα, συνδυαζοντας γυναικειες/αντρικες φωνητικες αρμονιες που βοηθουν στη δημιουργια ενος μελωδικου ηχου.
Το 2002 η μπαντα κυκλοφορησε το αλμπουμ ‘Comalies’, το οποιο έλαβε αναγνωριση και κριτικες απο ολες τις γωνιες του metal κοσμου. Μεχρι το 2004 το Comalies ειχε γινει το πιο μεγαλης κυκλοφοριας cd στην ιστορια της Century Media. η μπαντα παρουσιαστηκε στο Ozzfest κι εκανε περιοδίες σε Αμερικη κι Ευρωπη. το 2006 κυκλοφορησε το πολυαναμενο ‘Karmacode’ ,εκ του οποιου το πρωτο single ‘Our Truth’ συμπεριληφθηκε στο soundtrack της ταινιας ‘Underworld:Evolution’. αυτα… τα σχολια δικα σας.

Aρκετά συμπαθητικό συγκρότημα, η χροιά της τραγουδίστριας μου αρέσει αρκετά αλλά δεν τους θεωρώ κάτι το εξαιρετικό… Ορισμένα τραγουδάκια τους πάντως είναι πολύ καλά:)

Στην αρχή η Century media τους πλάσαρε σαν τους νέους Gathering και τώρα ακολουθούν το τρένο των Evanescence…Οκ,καλή μπαντα,ωραία τυπισσα η Cristina συμπαθητικά τραγούδια γενικώς αλλα μέχρι εκεί…

αμαν μ’αυτους τους εβανεσενς! ολοι τους ακολουθουν πια??? δεν ακολουθουν το τρενο των εβανεσ με τιποτα. προσπαθουν να γινουν λιγο πιο αμεσοι αλλα και παλι δεν ειναι τοσο πολυ! απλως ακουγονται ευχαριστα!

το πρωτο αλμπουμ ειναι αρκετα καλο

απο κει και περα συμπαθητικοι εως αδιαφοροι,με καποια τραγουδια να ξεχωριζουν,αλλα στο συνολο - κυριως τα 2 τελευταια αλμπουμ - μου ακουγωνται ολα τα ιδια!!!

το Nu metal κοπανημα που ειχα δει εδω στο λαιβ τους με τους tiamat δεν κολλουσε καθολου στην μπαντα!!!

πίστευω τα παλια ειναι πιο ποιοτικα…τα 2 τελευταια αλμπουμ ειναι συμπαθητικα, ετσι ως χαλαρο ακουσμα να παιζει στο μπακγκραουντ, επειδη εχουνε αρκετα ομορφα, ευκολοακουστα pop-oriented τραγουδακια που ακουγονται ευχαριστα. Αλλα ως εκει βασικα, γιατι κατα ταλλα ειναι αρκετα ρηχα, για τα δικα μου αυτια τουλαχιστον.

Και πριν απο 1 χρονο που πηγα στην συναυλια τους παντως, δεν περασα και ασχημα. :roll:

oπως εχω πει κ σε αλλο τοπικ το πρωτο τους αλμπουμ ηταν αψογο. το unleashed memories αρκετα καλο κ μετα… δε νομιζω να εχουν καποια σχεση ομως με τους εβανεσενς εκτος του οτι η κριστινα εχει κανει πολλα αρνητικα σχολια για αυτους… το in a reverie παντως ειναι μια υπεροχη δουλεια

η σχεση τους με τους evanescence ειναι οτι αμερικανεψαν τον ηχο τους απο κει που ηταν καθαρα ευρωπαικος!!
οπως κανανε και οι within temptation!!!

Χωρίς να έχω εντρυφήσει ιδιαίτερα στους Lacuna Coil, θα λεγα πως είναι το λιγότερο αγαπημένο μου απο τα γνωστά female-fronted metal bands… Ειδικά η φωνή της Cristina ποτέ δε με άγγιξε, τη βρίσκω παγερή και ρηχή.

αντιθετα εγω τη βρισκω φοβερη φωνη,επιθετικη,δυναμικη και με συναισθημα. το τραγουδι με τους apocalyptica ειδικα το αποθεωνει!!!

Mήπως είσαι καμιά μακρινή ξαδέλφη της Cristina στην Eλλάδα?:stuck_out_tongue:

γιατι ρε επειδη την υποστηριζω την κοπελα πρεπει να ειμαι σοι της;

Just a thought…

Χαχα Davidian είσαι θεούλης ρε. :lol:

Ημουν κι εγω τοτε και δεν μου αρεσαν καθολου live. Και μαλιστα, ειχα παει με 2 φιλες που ηρθαν μονο για Lacuna Coil και στο τελος της συναυλιας παραδεχονταν οτι αυτο που αξιζε ηταν οι Tiamat…

ψιλομετριοτητα,μπορεις ανετα να βαλεις το δισκο τους να παιζει αλλα σαν τραγουδια δεν προσεξα τιποτα ιδιατερο.

Φυσικα εχω ακουσει μονο το Karmakode αλλα το τραγουδι που μαρεσει ειναι ενα που καναν με τους nightwish και λεγεται A Ghost Between Us

Φυσικα εχω ακουσει μονο το Karmakode αλλα το τραγουδι που μαρεσει ειναι ενα που καναν με τους nightwish και λεγεται A Ghost Between Us[/QUOTE]

υπαρχει τετοιο τραγουδι??? με την tarja η χωρις?

Μαλλον εχεις πεσει θυμα του dl αλλα δεν παιρνω και ορκο… Πρωτη φορα το ακουω αυτο…:-k

υπαρχει τετοιο τραγουδι στο πρωτο τους ep που λέγονταν Lacuna Coil, ειναι instrumental αλλα δε νομιζω να συμμετεχουν οι nightwish… η tarja μια φορα δεν τραγουδαει.

Καταραμένο limewire :lol: