Lars Von Trier

Απ’τις ελάχιστες πού’χω δει του Trier ψηφίζω Antichrist γιατί ήταν psycho, όπως μου αρέσει. Επίσης ήταν τέλεια τα χρώματα, τα πλάνα, το τοπίο…

[Και αυτό ήταν το ταιριαστό 1,666ό post μου :P]

το melancholia πάντως είναι από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς. κλασικά ψαρωτικό το trailer:

[U]http://www.youtube.com/watch?v=wzD0U841LRM[/U]

πάντως μέχρι και το όνομα της ταινιας (melancholia) μου θυμίζει Tarkovsky. από την άλλη παίζει απλά να είμαι προκατειλημμένος

δενε ίσαι ο μόνος προκατειλημμένος…
νομίζω πως αν έχεις δει έστω και μια ταινία tarkovsky, και αν έχεις αγαπήσει το nostalghia, τα τοπία και το ύφος της ταινίας όπως παρουσιάζονται στο trailer θα σου τον φέρουν αμέσως στο μυαλό. ελπίζω σε κάτι καλό. βασικά είμαι βέβαιος. και μπορεί να διαβάζω αμφιλεγόμενες κριτικές, αλλά το σινεμά του trier δεν είχε και ποτέ καθολική απήχηση.

…'οντως η φωτογραφία ήταν η ‘‘ευχάριστη’’ πλευρά της ταινίας:):!:

πάντως [B]breaking the waves[/B] είναι ταινιάρα από τις λίγες, πολύ έξυπνο και αγγίζει γενικά, και μου πήρε καιρό να το συνηδητοποιήσω…

Γενικά πάντως με τις τελευταίες του δηλώσεις με’ χει στραβώσει αρκετά ο τύπος, αν και δε παραξενευτηκά

το breaking the waves μ’ άρεσε, μέχρι το ξενέρωμα στο τέλος,

[SPOILER]που άρχισαν να βαράνε οι καμπάνες #-o τι το 'θελε το “μεταφυσικό”… τόσο ωραία το πήγαινε.[/SPOILER]

Wretch:

[SPOILER]Ναι σ΄αυτό δεν έχεις και άδικο. Ωστόσο επειδή βρίσκεται στο τέλος της ταινίας, και δε την καθορίζει, θεωρώ ότι μπορεί ο θεατής να το απορρίψει και να κρατήσει το υπόλοιπο… Σιγουρα παντως αν ελλειπε θα ταν πιο γαμω. Και πάλι όμως (δε θυμαμαι ακριβως τι σκηνη) δε θυμαμαι αν εγινε στην πραγματικότητα ή αν το φανταστηκαν για παραδειγμα οι χαρακτήρες
[/SPOILER]
Επίσης τώρα που το θυμήθηκα. Κατά το μάρτη είδα και το Kingdom. Πολύ περίεργη σεριά, με την καλή έννοια. Στεναχωρήθηκα δηλαδή που τελείωσε, παρ’ όλο που ήθελε τουλαχιστον 8 επισόδεια ακομα για να ξεμπλέξει το μπουρδέλο που είχε συμβεί. Πάντως είχε πολλές στιγμές γέλιοου, βάθαινε κάπως στον κάθε χαρακτήρα, και είχε και μια αρκετά μυστήρια πλοκή που σε κρατούσε.

Έχει δει κανείς το kingdom του stephen king (που βασιστηκε στου τριερ και προβληθηκε στην Αμερικη)??? Του έδωσε τέλος??

Ειρωνικα το ειπα#-o…Μου αρεσει πολυ ο Τριερ…

Ρε το Kingdom ειναι απιστευτο πραγματικα…Εμενα με ειχε εντυπωσιασει…Εν τω μεταξυ εχωνε ακυριλες σε διαφορα σημεια και ειχε απιστευτους χαρακτηρες…

Γαμωτο δεν μ αρεσουν οι ταινιες για το τελος του κοσμου κλπ…(Ναι ναι ξερω οτι δεν θα ειναι κλασικη ταινια περι αυτου…)

Και μένα μ’άρεσε πολύ το Kingdom. Τρέλα, απίστευτοι χαρακτήρες, χιούμορ παραπάνω απ’ότι έχει κάνει ο Trier και αξέχαστο τέλος στον πρώτο κύκλο. Του 'ρίξα και ψήφο να μην νιώθει αδικημένο.

Ντάξει αυτό για τις ακυρίλες πόσο μα πόσο ισχύει. Αφού πολλές φορές έπιανα τον εαυτό μου να λέει wtf??? αλλά παράλληλα να γελάω ξέρω’ γω… Πολύ ωραίο χιούμορ όντως, και ο γιατρός πρωταγωνιστής τα’ σπαγε!! Κρίμα που δε μάθαμε ποτέ το τέλος, αν και νομίζε ότι ούτε ο τρίερ το’ ξερε:p

Είχα διαβάσει κάποια στιγμή, ότι σκόπευε πριν κάποια χρόνια να κάνει τρίτο κύκλο, αλλά είχαν πεθάνει 5-6 ηθοποιοί (ο σουηδός ο γιατρός, η γρία, ο γιος της γριας, το ενα παιδακι με το συνδρομο Down, και καποιοι αλλοι) που έπαιζαν στα πρώτα 2, οπότε έφαγε άκυρο η υπόθεση

Έπος: http://www.youtube.com/watch?v=xBcJZ3-cJKc

Danskjävlar !

είδα σήμερα το the element of crime στο ταινιόραμα. είναι η πρώτη ταινία του trier, και είχα να τη δω κάμποσα χρόνια.
νομίζω πως είναι ό,τι πρέπει για να τη δεις σε widescreen. δεν έχει συνοχή, και στην ουσία είναι ένας παρατεταμένος εφιάλτης μεταξύ της καφκικής ιδιοσυγκρασίας και της ποίησης του ταρκόφσκι. αν όμως αφεθείς και δεν αντιμετωπίσεις την ταινία προσπαθώντας να εξάγεις συμπεράσματα βάση της λογικής, θα μετατραπεί σε βίωμα.

δύσκολο πάντως, πολύ δύσκολο, να ψηφίσω στο poll. ο trier είναι από τους αγαπημένους μου σκηνοθέτες. θα επανέλθω μετά από ώριμη σκέψη.

Το Dogville και το Manterlay (οι δυο πρώτες ταινίες του που είδα) είναι ταινιάρες. Σπουδές πάνω στην κασταστροφική φύση της εξουσίας κτλ. Το Dancer in the dark χώνει άσχημα στο αμερικάνικο όνειρο και παίζει ιερόσυλα με τους κανόνες του μιούζικαλ. Ταινιάρα και αυτό. Ήταν τα τρία πρώτα που είδα και αν και τα θρησκευτικά του κολλήματα υποβόσκαν δεν καθόριζαν τις ταινίες. Ε, μετά είδα τον Αντίχριστο και ξενέρωσα με την ζωή μου. Με τις τρεις παραπάνω ταινίες υπήρχε στο μυαλό μου σαν “αμφιλεγόμενος” που άλλοι τον καταλαβαίνουν σαν αίχμηρο κοινωνικό σχολιαστή (ανάμεσά τους και εγώ) και άλλοι σαν συντηρικούρα του κερατα. Στον Αντίχριστο επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο πως οι σωστές αναγνώσεις για το φαινόμενο Τρίερ ήταν αυτές όσων τον έβλεπαν σαν συντηρικούρα του κερατα. Τεράστια απογοήτευση ο Αντίχριστος. Μετά είδα και το Δαμάζοντας και κύματα και σαν να μην έφτανε ότι ήταν σαν να βλέπω μια κακή αντιγραφή του Dancer in the dark (από τις ερμηνείες μέχρι το φινάλε), σαν να μην έφτανε που βαριόμουν θανάσιμα, πέταξε και στο τέλος την θρησκευτικούρα του κερατά και μόνο που δεν ξέρασα… Κρατάω τις καλές εντυπωσεις που μου έκαναν οι πρώτες ταινίες του που είδα αλλά δεν θέλω άλλο Τριερ. Sorry αλλά από θεούσες δεν έχω να πάρω κατι…

το breaking the waves πάντως προηγείται του dancer!

Nαι, το ξέρω αλλά εγω τα είδα ανάποδα. Ίσως αν τα έβλεπα με την σειρά που βγήκαν να έλεγα ότι στο Dancer in the dark είπε ότι δεν μπόρεσε να πει στο Δαμάζοντας…

χμ, απ τον kieslowski δηλαδη δεν εχεις να παρεις κατι?

Δεν έχω δει καθολου Κισλόφσκι, αν δω θα σου πω.

Kυκλοφορησε το trailer του ‘’[B]Nymphomaniac[/B]’’,του επερχομενου αισχους τους υπερτιμημενου αυτου σκηνοθετη της αηδιας και της προκλησης,ανευ λογου και αιτιας…
Βλεπω παλι η μονομανια του να ασχοληθει ολος ο κοσμος μαζι του,θα γινει πραγματικοτητα…

πάντως λένε ότι αυτήν είναι καλή
όχι ότι ελπίζουμε σε κάτι γενικά