και βγήκαν και οι πρώτες κριτικές που μιλάνε και καλή ταινία μέχρι και για ταινιαρια. εγω σας είπα οτι θα γαμήσει κώλους. κυριολεκτικά και μεταφορικά.
την περιμένω μαζι με her να τις τιμήσω
To Melancholia το έχω σε ένα σκληρό από τότε που διέρρευσε και ακόμα εκεί είναι, ούτε για υπότιτλους δεν έχω ψάξει. Αλλά δεν το έχω σβήσει ακόμα. Ίσως να το κάνω το απονενοημένο διάβημα!
το καταλαβαίνω ναι
και προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με την αισθητική του, απλά νομίζω ότι στον αντίχριστο το έχασε
το σίγουρο είναι ότι δεν μπορείς παρά να παραδεχτείς πως κάνει μέχρι και σήμερα “μεγάλο” σινεμά, σε φτηνές εποχές, έστω και αν μην σου αρέσει
Προσωπικά δεν θεωρώ ότι έχασε κάτι στον Αντίχριστο. Όπως το αντιλαμβάνομαι, παίζει με διάφορους συμβολισμούς της ιστορίας της Γένεσης και άλλων ιουδαιοχριστιανικών παραδόσεων.
Ξαναλέω πως δεν την θεωρώ ΤΟ μνημείο του σινεμά αλλά όπως και νάχει τη βρίσκω εξαιρετική ταινία.
Γενικά τα τελευταία χρόνια έχω κόψει αρκετά τις αλληγορικές ταινίες και προτιμώ πιο γήινες ιστορίες, ο Αντίχριστος μάλιστα ήταν η πρώτη του Trier που είδα μετά από μια δεκαετία και το Dogville.
πιθανόν να είναι το θρησκευτικό υπόβαθρο που με απωθεί. ακόμα και στο αριστουργηματικό κατά τ άλλα breaking the waves, με είχαν ξενερώσει οι καμπάνες στο τέλος.
Πάντως, μιας και ανέφερες και την μουσική ως παράδειγμα αισθητικής, έχω την εντύπωση πως ο Τρίερ είναι αρκετά black metal friendly. θυμάμαι το παιδί που μου είχε μάθει τους ved buens ende να μιλάει με το ίδιο πάθος για το Europa.
…στο breaking the waves που είναι μια καταπληκτική ταινία, στο τελευταίο τέταρτο, εκεί με τις καμπάνες, γίνεται ένα αριστούργημα…εκεί που γίνεται η λύτρωση της γυναίκας, που έχει υποφέρει τα πάντα μέχρι εκεί νη την στιγμή, οι καμπάνες χτυπούν και γεμίζουν όλους συναισθήματα…για όλααυτά που τράβηξαν οι γυναίκες σαυτήν την ταινία, και στο Dancer In The Dark , υπάρχει η εκδίκηση στο Dogville…σαυτό όμως απλά υπάρχει η λύτρωση του τελευταίου τέταρτου, και οι καμπάνες:):!: