Layne Staley vs Kurt Cobain

για ψοφηστε να δουμε

προσωπικα ψηφιζω Staley και με τα ποδια. τετοια φωνη βγαινει καθε 100 χρονια, οι στιχοι που εγραφε ηταν και γαμω, κι εκτος απο τους alice in chains εβγαλε και ενα απιστευτο αλμπουμ με τους mad season.

ο cobain για καποιο λογο παντα μου την εσπαγε :stuck_out_tongue:

Layne και ευκολα.

αν και δεν είμαι απο εκείνους που κράζουν cobain , και εγω με χέρια, πόδια, κεφάλι και ωμοπλάτη ρίχνω ψήφο σε Staley

Aπό θεμα image και επιδραστικοτητας cobain,απο θεμα φωνής,συνθέσεων και στίχων Staley μακράν…

εύκολα Staley γιατί απλά οι Nirvana δεν μου αρέσουν καθόλου ενώ από την άλλη AIC γουστάρω πολύ

Ναι απλά επειδή ο περισσότερος κόσμος αγαπάει να κράζει Nirvana (ειδικά Cobain) θα ψηφίσουν όλοι Staley… Είναι λίγο στανταράκι. Άρα παρόλο που κι εγώ γουστάρω περισσότερο Alice In Chains και παραδέχομαι φωνάρα Staley, θα το ρίξω Kurt. Γιατί δεν ήταν ούτε άχρηστος, ούτε άμπαλος, ούτε τπτ απ’αυτά και οι Nirvana έχουν 3 δίσκους που είναι όλοι ένας κι ένας.

+1 για τα γραφόμενά σου. :wink:

Κάτσε να δεις που το είχα δει αυτό το έργο…

χμμμμμμ

ρε γαμώτο το 'χω το 'χω…

Ααααα ναι bathory vs manowar :slight_smile:

Σε επιπεδο μπαντας, οι hardcore punk καταβολες των Nirvana ειναι η αιτια που τους ακουω πιο ευχαριστα απο Alice In Chains (αν και η συγκριση δεν ειναι τοσο ευστοχη).

Σε προσωπικο επιπεδο, σιγουρα εκτιμω παραπανω το Layne σε καθε τομεα.

Δυσκολη επιλογη, αλλα αμα δω οτι παιζει αντι-Nirvana φαση, το ριχνω Kurt, κι ας μην τον εκτιμω απεριοριστα.

Δεν ακούω Νιρβάνα αλλά καταλαβαίνω γτ ο Κομπειν ηταν μια Α μορφή ρε παιδί μου,δεκτόν.

Από την αλλη ακουω AIC και υπεργουστάρω Stanley αρα και παει εκεί

Τωρα μην αρχίσουμε τα γνωστά “εγω θα ψηφίσω αυτον επειδη εσείς τον κράζετε και παω κόντρα για να παω”:slight_smile:

Ναι… με τη διαφορά ότι εδώ μιλάμε για σοβαρά συγκροτήματα και στις 2 περιπτώσεις! :stuck_out_tongue:

Αφήνω τους μποαθοράδες να σε φάνε! Εγώ πάω να ακουσω ενφόρσερ!!!

Καλή ακρόαση! :smiley:

(κ άκου κ λίγο Alice In Chains για να’μαστε ontopic :stuck_out_tongue: )

προσωπικα ειναι αληθεια οτι δυσκολευομαι να συμπαθησω οποιονδηποτε μουσικο της ροκ/μεταλ σκηνης γινεται τρεντ και καταληγει να τον ξερει και να τον ακουει μεχρι και ο τελευταιος σκυλομπαρας
τον Staley πχ τον ξερουν ελαχιστοι απο οσους δεν ακουνε τετοια μουσικη, μαλιστα εχω γνωρισει και ανθρωπο που υποτιθεται ειναι μεταλας και ουτε αυτος τον ηξερε #-o

δεν ειναι αυτος ο λογος ομως που τον προτιμω, εχει να κανει καθαρα με φωνη, τους στιχους που εγραφε οπως και το οτι οι aic ειχαν περισσοτερο heavy metal ηχο ενω τους nirvana τους βαριεμαι γιατι γενικως βαριεμαι οτιδηποτε punk ή με punk επιρροες

Πολυ δυσκολο. Για μενα συγκρινετε ανομοια πραγματα, ο ενας ηταν ερμηνευτης, ενω ο αλλος συνθετης. Οχι πως δεν μου αρεσει η φωνη του Κομπεην, αλλα δεν ειναι τραγουδιστης, ουτε θα τον καταλογισεις ως τετοιον. Ο καθενας τους ειχε ποιοτητες σε εντελως διαφορετικα πεδια, περαν του οτι και οι δυο ανηκαν στον ευρυτερο χωρο της grunge, δεν μπορω να βρω σημειο επαφης.

καντρέλλ

Δυσκολο πολλ… Οπως αναφερθηκε ο Stanley με τους στοιχους και τη φωναρα του δε πιανεται… Αλλα οπως ειχε παραδεχτει και ο Cobain ; οι AIC παιζουν proper grunge. Βεβεα η επιδραση του Cobain σα καλλιτεχνης ειναι ασιαμφισβητητη, και προσωπικα μαρεσουν πολυ και οι δυο μπαντες.
Και οι δυο true rockers αλλα ο Laney ηταν ενας και μοναδικος.

Βαρυ και ασηκωτο παιξιμο. Συγκριση μεταξυ Καντρελλ / Κομπεην στεκει πολυ καλυτερα κατ εμε, στρυφνοι εκτελεστες και οι δυο, μονο που ο ενας ηταν πιο μεταλλας, ενω ο δευτερος πανκης. Και παλι δεν θα μπορουσα να διαλεξω γιατι πηγαινει και αναλογα με το μουντ, περισσοτερο προς Καντρελλ θα εκλινα παντως το πιθανοτερο.

Kim Thayil :!:

Γιατί τον ξέρουν λιγότεροι απ’ όσοι ξέρουν τον Staley.

Cornell