LED ZEPPELIN Members To Tour With Myles Kennedy?

Tώρα γιατι γίνεσαι κακός??Αφού ξέρεις ότι κρίνω πάντα με βάση μουσικά και πλήρως αντικειμενικά κριτήρια

Το όλο θέμα είναι το όνομα. Ο λόγος που το ονομάζουνε Led Zeppelin είναι τα φράγκα και η δημοσιότητα. Αυτό το γεγονός κριτικάρουμε. Και είναι κρίμα για την ιστορία του γκρουπ. Θα μου πείτε εδώ ο Page εμφανίστηκε να τζαμάρει στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών του Πεκίνου με τη νικήτρια του X Factor. Μη μου πείτε αν βλέπατε π.χ. τον Αγγελάκα να τραγουδάει με την Καλομοίρα ότι δεν θα τον κράζατε. :wink:

Λοιπόν εδώ κάποιοι αγαπητοί συμφορουμιτες θέλουν να μας τρελάνουν εντελώς και να μας κάνουν να ξεχάσουμε αυτά που ξέρουμε.

Τόσα χρονια ξέραμε ότι οι Led Zeppelin πέθαναν μαζί με τον Bonzo το 1980. Και εγώ και πολλοί άλλοι το όνομα “Led Zeppelin” το είχαμε συνδέσει με την ακεραιότητα και την αξιοπρέπεια. Ήμασταν περήφανοι που όταν μας ρωτούσαν “ποιο είναι το αγαπημένο σου συγκρότημα” ονομάζαμε το συγκρότημα που δε δέχτηκε ποτε να κυκλοφορήσει το καλύτερο κομμάτι στην ιστορία της μουσικής σε single, που δε δέχτηκε ποτε να αντικαταστήσει ένα μέλος του για να συνεχίσει να βγάζει φράγκα εκμεταλλευόμενο ένα όνομα που πλέον δεν αντιστοιχούσε στην ΟΛOΤΗΤΑ αυτού που ήταν εξ αρχής.

Όταν πέρυσι οι Page/Plant/Jones πήραν το γιο του Αρχηγού και έδωσαν εκείνη τη ΜΙΑ συναυλία με το όνομα “Led Zeppelin”, ακόμα κι αυτό με στενοχώρησε αλλα το κατάπια μονο και μονο επειδή ήταν μια μεμονωμένη συναυλία. Αν τώρα οι Page/Jones περιοδεύσουν χωρίς ΟYΤΕ ΚΑΝ τον Plant είτε ως Led Zeppelin, είτε ως “Led Zeppelin with Myles Kennedy” η κάτι τέτοιο, τότε μάλλον κάναμε λάθος που τους λατρεύαμε τόσα χρονια. Αν γίνεται να υπάρξουν Led Zeppelin με μονο δυο από τα τέσσερα αυθεντικά μέλη, τότε αυτό το όνομα δε σημαίνει πια τίποτα.

Οι Page/Jones όντως δε χρειάζονται την έγκριση του Plant για να περιοδεύσουν και να γράψουν μουσική. Ας σεβαστούν όμως την ίδια τους την ιστορία και την δύσκολη εκείνη αλλα αντρίκεια απόφαση του 1980. Ας καταλάβουν ότι Led Zeppelin νοούνται μονο ως η γνωστη τετράδα και αφού αυτή δεν μπορεί να υπάρξει πια, ΔΕΝ ΥΠAΡΧΟΥΝ ΟYΤΕ LED ZEPPELIN.

Αν θέλετε ειρωνευτείτε με που δίνω τόση σημασία σε “ένα όνομα”. Πείτε με ρομαντικό, πείτε μου “μην έρθεις συναυλία αν έρθουν” και ο,τι θέλετε. Εγώ πάντως αν διαβάσω κάποια στιγμή ανακοίνωση “Led Zeppelin live in Athens” ελπίζω μονο να έχω τα μισά καρυδια του Robert ώστε να υπερνικήσω την παρόρμηση του τυφλωμένου fanboy και να κάνω το σωστό- η ακριβέστερα, ΝΑ ΜΗΝ ΚAΝΩ ΤΟ ΛAΘΟΣ.

Καταλαβαίνω τον πόνο σας για το όνομα και συμμερίζομαι τις απόψεις σας σε μεγάλο βαθμό…

Από την άλλη, ξέρω ότι αν κάτσει και έρθουν θα πάτε με τα τέσσερα. Και αν δεν πάτε, επειδή απλώς είχε βάλει λάθος όνομα ο Page στην ετικέτα, θα είστε κουτοί και θα μετανιώσετε τα επόμενα χρόνια και θα αρχίσετε τις ευχές για reunion εκ νέου…

Εσύ ακούς μουσική ή έχεις μετρητή τιμιότητας στα αυτιά σου που καθορίζει τις προτιμήσεις σου;

Σιγα τα ωα, εδω δεν το βγαλαν σε single αυτοι που το συνεθεσαν το κομματι:p

Εδώ είτε υπάρχει παρανόηση ως προς το ποιο κομμάτι εννοώ η διαφορετική ερμηνεία για το τι συνιστά “σύνθεση”.

Διευκρίνα μεγάλε.

Και τσέκαρε και τα γαμωμηνύματα σου. Εκτος κι αν παίζει κλάσιμο (ουδέν μεμπτόν πάντως).

Όπως το περίμενα. Όχι αγαπητέ δεν έχω μετρητή τιμιότητας αλλα ούτε και μετρητή “γαμηστεροτητας” ώστε να αξιολογώ και να αποφασίζω “ξερα” και “αντικειμενικά”. Επειδή η μουσική δεν είναι “χρηστική” αξια ώστε να την αντιμετωπίζεις όπως ένα ψυγείο η μια τουαλέτα αλλα κάτι πολύ περισσότερο, κάποια “μη χρηστικά” πραγματάκια έχουν τη σημασία τους- αν δεν έχουν για σένα δεν μπορώ να σου πω κάτι, για μένα όμως έχουν.

Είπα και προηγουμένως ότι αν έρθουν οι υποτιθέμενοι “Led Zeppelin” για συναυλία εγώ προσωπικά θα βρεθώ σε δύσκολη θέση. Από τη μια θα είναι η επιθυμία να δω και να ακούσω τον Page και τον Jones να παίζουν τα αγαπημένα μου κομμάτια μπροστά στα ματια μου κι απ την άλλη η επίγνωση ότι αυτό που θα δω όχι μονο δε θα είναι αυτό που αγάπησα αλλα θα το έχει ποδοπατήσει κιόλας με την ανοχή μου και με τη λήθη μου που αλλα έλεγα και αλλα έκανα. Όπως δε θα πήγαινα να δω τους υποτιθέμενους “Thin Lizzy” του σήμερα, σε όσο τρομερή κατάσταση κι αν είναι, έτσι θα αντιστεκόμουν (τουλάχιστον) στο να πληρώσω εισιτήριο για κάποιους που νιώθω ότι θα με έχουν προδώσει. Έτσι νιώθω τέλος πάντων κι οποιος πιστεύει ότι λέω βλακείες ας το πιστεύει, τι να του κάνω.

Βλακείες δε λες σίγουρα, είναι πράγματα που τα έχω σκεφτεί κι εγώ.

Αν και δεν ειμαι φαν των Zeppelin, πως θα έπραττα εγώ:

Αρχικά θα προσπαθούσα να ξεκαθαρίσω στο μυαλό μου αν όλο αυτό πρόκειται για αρπαχτή.

Εφ’ όσον δεν είναι για τα φράγκα το ζήτημα, ή καλύτερα δεν είναι μονο για τα φράγκα, θα προσπαθούσα να ξεχάσω οτι βλέπω μια μπάντα κάτω απο το όνομα “Zeppelin”, και θα αφωσιονόμουν όσο το δυνατον περισσότερο στη μουσική καθαρά…

Έχετε συνειδητοποιήσει όλοι πόση γκρίνια πέφτει εδώ και ατέλειωτες σελίδες γύρω από ένα υποθετικό σενάριο: περιοδεύσουν ως Zeppelin.

Περιμένετε λίγο πριν ξεσπαθώσετε…:wink:

Εκτός και αν θέλετε να ανοίξουμε και άλλα υποθετικά thrads όπως “Αν ο Lemmy αλλάξει φύλο”, "Αν οι AC/DC κυκλοφορήσουν progressive concept album με το συντομότερο κομμάτι 15’ " και άλλα τέτοια έτσι για να γίνεται κουβέντα… :stuck_out_tongue:

Δεν είναι “μετρητής τιμιότητας” αλλά η στάση ζωής που χαρακτηρίζει και ξεχωρίζει κάποιους καλλιτέχνες από τους υπόλοιπους…
οι zeppelin με τη στάση που κράτησαν μετά το θάνατο του bonham πέρασαν στην ιστορία ως μύθοι…
αυτή λοιπόν η “λεπτομέρεια” για το όνομα,που λένε αρκετοί οτι δεν τους νοιάζει…είναι η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά…
προσωπικά (αν με το καλό γίνει όλο αυτο :papas::papas: ) θα πάω και θα νιώσω το ίδιο δέος που ένιωσα πέρυσι το καλοκαίρι όταν έβλεπα μπροστά μου τον plant…αλλά προτιμώ να μη μου χαλάσουν τον μύθο που έχω γι’ αυτούς και να αλλάξουν αυτή τη μικρή “λεπτομέρεια”…

:lol:

Μάντης κακών δε θέλω να γίνω, αλλα νομίζω ότι αυτό που συζητάμε εδώ είναι πολύ πιο πιθανό από τα παραπάνω… :frowning:

Χτες πάντως που με αφορμή τα νέα άκουσα για πρώτη φορα τη φωνή εκείνου του παλικαριού, του Myles Kennedy, πραγματικά εντυπωσιάστηκα. Φρονώ ότι είναι ίσως ο ιδανικότερος άνθρωπος στον κόσμο για να τραγουδήσει Robert Plant στη θέση του Robert Plant (αυτός και ο τραγουδιστής των Quill, τώρα που το σκέφτομαι) σε ένα συγκρότημα που θα παίζει Led Zeppelin, ΠAΝΤΑ υπό την προϋπόθεση ότι δε θα ΛEΓΕΤΑΙ Led Zeppelin.

Τι να πω ρε παιδιά, μακάρι να ρθουνε με τον Kennedy κάτω από κάποιο άλλο όνομα, θα είναι μια τεραστια ανακούφιση για μένα και θα μπορέσω να τους απολαύσω χωρίς δυσάρεστες σκέψεις… :slight_smile:

Υ.Γ.: Ρε Μούλη :stuck_out_tongue: εσύ κάτι μου χρωστάς ορε.

Για το “ιδανικότερος άνθρωπος στον κόσμο για να τραγουδήσει Robert Plant στη θέση του Robert Plant” έχω ανοίξει σχετικό θρεντ κάπου στα δημοψηφίσματα πριν από καιρό, όταν δεν είχε ακουστεί καν ο Kennedy ως υποψήφιος, για αυτό και δεν υπάρχει μέσα στις επιλογές. Ψάξτο αν θες.

Πάντως με τον Kennedy τραγουδιστή θα μπορούσαν να βγουν σε περιοδεία ως Led Kennedys :lol:

Δεν το έχω ξεχάσει, απλά απαιτεί λίγο χρόνο για αναζήτηση διάσπαρτων quotes κλπ.
Ανάλογα με το πόση δουλειά θα έχω μπορεί να σου απαντήσω και σήμερα ή μέσα στο ΣΚ, πάντως σίγουρα πριν την Τρίτη. :wink:

o page δεν χρησιμοποιησε το ονομα οταν ηταν με τον Plant σιγα μην το χρησιμοποιησει τωρα…
Zeppelin δεν προκειτε να ονομαστουν με τπτ!
οποτε μην τρελενεστε!
ο page μονο απο τις κιθαρες που να πουλησει βγαζει τρελο χρημα οποτε μην λετε λαλακιες οτι το κανουν για τα λεφτα!
ο Page ειναι ΓΚΑΒΛΩΜΕΝΟΣ κ γουσταρει να βγει να παιξει οπως εκανε με τον Coverdale με τον Plant Κ με τους Black Crowes! χεστικε για το χρημα γιατι πολυ απλα εχει παρα παρα παρα παρα πολυ!

'Ετσι ακριβώς!8)

Και μιά και ανέφερες και τους Black Crowes:
Βλέποντας όλους αυτούς που βιάζονται να φωνάξουν “Αίσχος”, “Ιεροσυλία”, “Δεν θα δεχτούμε τίποτα λιγότερο από το αυθεντικό” κλπ. δεν μπορώ παρά να αναρωτηθώ:
Έχουμε τελικά τόσους οπαδούς των Zeppelin στο forum/στην Ελλάδα γενικότερα; Tην ξέρετε και την αγαπάτε όλοι τόσο πολύ την μουσική τους; Έχετε όλα τα άλμπουμ; Tα άλμπουμ λέω, όχι “κατεβασμένα”, mp3 κλπ. :wink:
Κατεβασμένα -φαντάζομαι :roll:- θα πρέπει να έχετε -και καλά κένετε- μερικές δεκάδες bootlegs…
Ή μήπως δεν έχετε από αυτά;
Τα έχετε ακούσει αρκετά; Σας αρέσουν πράγματι τόσο που “δεν θα δεχτείτε κανένα υποκατάστατο”; :-k

Πως γίνεται λοιπόν με τόσους “αφοσιωμένους” Zepheads, ένα συγκρότημα σαν τους Black Crowes να μην τίθεται καν θέμα να έρθει να παίξει στην Ελλάδα γιατί οι promoters θα μπουν μέσα; Mόνο εγώ βλέπω εδώ το παράδοξο; Πως γίνεται ο Plant μόνος του να μην μαζεύει στη Μαλακάσα ούτε 10.000 κόσμο; Πως γίνεται ο Jeff Martin να παίζει στην Aθήνα σε ένα πολύ μικρό κλαμπ και το κοινό να είναι και πάλι “αραιό”;
Mε δυό λόγια: Πως γίνεται σε όλες τις σύγχρονες εκδηλώσεις του “πνεύματος των Zeppelin” το Ελληνικό κοινό να απουσιάζει τόσο θεαματικά;
Aς κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας: Στηρίζουμε αρκετά τους καλλιτέχνες που προσπαθούν σήμερα να κάνουν/συνεχίσουν αυτό που έκαναν οι Zeppelin τη δεκαετία του '70;

Δεν ξέρω, μπορεί όσα γράφω να σας φαίνονται παράλογα, αλλά εμένα με προβληματίζουν αρκετά…

Εντάξει, γίνεσαι υπερβολικός νομίζω, ας μη ζητάμε πιστοποιητικά “Zeppelin-ικών” φρονημάτων τώρα. Ακόμα και κάποιος ο οποιος δεν έχει ακούσει όλα τα albums των Led Zeppelin (μην πάει το μυαλό σου σε μένα, εγώ τα έχω όλα τα studio, καθώς και όλα τα -επίσημα τουλάχιστον- live, αλλα δεν είναι εκεί το θέμα) πιστεύω ότι έχει το δικαίωμα να τοποθετηθεί πάνω σε ένα τόσο αμφιλεγόμενο ζήτημα. Να ξεκαθαρίσω ότι επ ουδενί λόγω δεν ήθελα να θέσω ζήτημα ποιος είναι πιο “γνήσιος” fan των Zeppelin με κριτήριο το τι θέση παίρνει απέναντι στο επίμαχο reunion, τον πόνο μου είπα ο άνθρωπος! Αυτό που λες για αλλα συγκροτήματα και καλλιτέχνες παραπλήσιους των Zeppelin έχει κάποια βάση αλλα και πάλι νομίζω ότι οι Led Zeppelin στα λίγα σχετικά χρονια της ύπαρξης τους κάλυψαν ένα τόσο αξιοσημείωτα ευρύ μουσικό φάσμα που δεν ταυτίζονται καν απαραίτητα με μια μονο μουσική έκφραση για όλους ώστε κάποιο σύγχρονο σχήμα να διεκδικεί το “ακέραιο” της κληρονομιάς τους- εσύ αναφέρθηκες στο Jeff Martin και στους Black Crowes, εγώ θα αναφερόμουν ενδεχομένως στους Tea Party, κάποιος άλλος παραδείγματος χάριν στους Wolfmother και ούτω καθ εξής.

Προφανώς και δεν ζητάω να “ελέγξω” τα “πιστοποιητικά Zeppelinικών φρονημάτων” :stuck_out_tongue: του οποιουδήποτε.
Όπως έγραψα ας κάνει ο καθένας μας την αυτοκριτική του.

1. Το να μην έχει κάποιος καν την (επίσημη) δισκογραφία Zeppelin και να είναι κάθετος και να φωνάζει “ιεροσυλία” περιέχει αντίφαση και υποκρισία, το καταλαβαίνεις νομίζω…:wink:
    2)Συμφωνώ πως κανένα σχήμα δεν διεκδικεί το “ακέραιο” της κληρονομιάς. Αλλά ας δούμε πως αντιμετωπίζουμε ως κοινό αυτά που διεκδικούν σημαντικό μερίδιο: O Jeff Martin -τραγουδιστής των Τea Party- έπαιξε πρόπερσι σε έναν μικρό χώρο ακουστικά (αρκετά κομμάτια Tea Party στο σετ) “μεταξύ συγγενών και φίλων”. Δεν έχω την απάιτηση να προσέλκυε όλο τον κόσμο που θα πήγαινε να δεί ένα reunion Zeppelin αλλά τουλάχιστον ένα κάπως μεγαλύτερο κοινό που θα αποτελούνταν από τους πολλούς “Zepheads” που ακούμε να υπάρχουν γύρω μας. Δεν τους είδα…[-X

Συμφωνω. Αν εβγαιναν ετσι στον δρομο υπο την ονομασια Led Zeppelin οπως με χαλασε εννοειται που βγηκε ο Page με μια που σε 10 χρονια δεν θα την θυματε ουτε η μανα της. Και που αρνηθηκε να τραγουδησει καποιους στιχους του Whole lotta love γιατι την εβρισκαν αντιθετη. Ποιος σε ρωτησε μωρη πατσολα και κρινεις ενα κομματι που ειναι πιο σημαντικο και απο την καριερα σου?? Αλλα αυτα παθαινεις οταν δινεις πολυ μεγαλυτερη αξια σε ατομα και καλλιτεχνες απ’οτι αξιζουν.

:lol:
Δίκιο έχεις για την ανύπαρκτη.
Αλλά είμαι βέβαιος πως ο Page δεν την επέλεξε, λογικά είχε δεσμευτεί απέναντι στην οργανωτική επιτροπή του “Λονδίνο 2012”, μετά του την φόρεσαν και από ευγένεια δεν αντέδρασε… :wink:

Δεν θεωρώ πως αυτή η ιστορία λέει οτιδήποτε για τα τωρινά του σχέδια με τον JPJ.

Συμφωνω μαζι σου αλλα επρεπε να το βγαλω απο μεσα μου… :stuck_out_tongue:

Dystyxos syzitietai reunion ton Creed kati pou simainei oti ta nea den einai elpidofora gia tous Alter Bridge. Elpizoume akoma…