Πω,εγω σου εξηγησα τι ηθελα να πω,δε σου ειπα οτι προτιμω τους λεντ επειδη εκαναν πειραματισμους.
Aς παραθέσω και ένα κείμενο του Rick Rubin που αναφέρεται στο καλύτερο ροκ συγκρότημα στον πλανήτη και στους Led Zeppelin,
When I was in junior high in 1979, my classmates all liked Led Zeppelin. But I loved AC/DC. I got turned on to them when I heard them play “Problem Child” on The Midnight Special. Like Zeppelin, they were rooted in American R&B, but AC/DC took it to a minimal extreme that had never been heard before. Of course, I didn’t know that back then. I only knew that they sounded better than any other band.
For AC/DC, rock began with Chuck Berry and ended around Elvis. They poured their lifeblood into that groove, and they mastered it. Highway to Hell is probably the most natural-sounding rock record I’ve ever heard. There’s so little adornment. Nothing gets in the way of the push-and-pull between the guitarists Angus and Malcolm Young, bassist Cliff Williams and drummer Phil Rudd. For me, it’s the embodiment of rock & roll.
When I’m producing a rock band, I try to create albums that sound as powerful as Highway to Hell. Whether it’s the Cult or the Red Hot Chili Peppers, I apply the same basic formula: Keep it sparse. Make the guitar parts more rhythmic. It sounds simple, but what AC/DC did is almost impossible to duplicate. A great band like Metallica could play an AC/DC song note for note, and they still wouldn’t capture the tension and release that drives the music. There’s nothing like it.The other thing that separates AC/DC as a hard-rock band is that you can dance to their music. They didn’t play funk, but everything they played was funky. And that beat could really get a crowd going. I first saw them play in 1979, before their singer Bon Scott died and was replaced by Brian Johnson. They were opening for Ted Nugent at Madison Square Garden. The crowd yanked all the chairs off the floor and piled them into a pyramid in front of the stage. It was a tribute to how great they were.
I got the chance to work with AC/DC on the 1995 album Ballbreaker. The best thing was the return of Phil Rudd, who had left the band in 1982. To me, that made them AC/DC again. You can hear it in how he drags behind the beat. It’s that same rhythm that first drew me to them in junior high.
I’ll go on record as saying they’re the greatest rock & roll band of all time. They didn’t write emotional lyrics. They didn’t play emotional songs. The emotion is all in that groove. And that groove is timeless.
Ο καθενας με τις γνωμες του.Οπως και ασιντισι να παιζανε ενα τραγουδι των μεταλλικα δεν θα καταλαβαινες τιποτα απο μεταλλικα.Ολα γυρνανε μπουμερανγκ.
Τι θελω και ποσταρω σε τετοια θρεντ?
Ρε crabsody αγορι μου…σε τετοιου ειδους “διαμαχες” μεταξυ συγκροτηματων απλα ποσταρεις οποιο γουσταρεις και τελειωσε…ειναι ΑΝΟΥΣΙΟ να προσπαθει ο ενας να πεισει τον αλλο γιατι το ενα ειναι καλυτερο απ τ αλλο…βαζω και εγω 80 λινκ που λενε οι zep γαμανε ποιο το νοημα?
Α και επισης οι ac/dc εχουν emotional songs τα οποια μαλιστα ειναι και γαματα…
το ενα το love song…το αλλο to ride on
Μονο 10??? :lol::lol::lol:
οι Led Zeppelin ειναι ο καλυτερος ορισμος του Hard Rock κανοντας παραλληλα πολλους πειραματισμους και ολα αυτα τα εκαναν μονο με 8 δισκους και 10 χρονια πορειας, καταφεραν να αφησουν πολυ σημαντικη κληρονομια που παραμενει ανεκτιμητη μεχρι σημερα.8)
:thumbup:
And God said, Let There Be Rock. And there was Led Zeppelin.
Για όσους δεν κατάλαβαν προφανώς δεν παρέθεσα το κείμενο του Rick Rubin για να αποδείξω ότι οι AC/DC είναι καλύτεροι. Απλά αντί να γράψω εγώ έβαλα ένα κατά τη γνώμη μου ουσιαστικό κείμενο με το οποίο συμφωνώ. Αυτό είναι όλο.
Αλλος το ειπε αυτο βσκ…
και οι 2 τεραστιοι,οποια συγκριση και επιχειρημα ‘‘καθολικης’’ και ‘‘ευκολης’’
επικρατησης του ενος συγκροτηματος πανω στο αλλο ειναι για γελια,no offence…οι Ζεπς ηταν οι Ζεπς,παιξανε το κωλο τους και μπασταρδεψαν τα παντα,ενω οι ac-dc ειναι η μεγαλυτερη ροκ μπαντα στο πλανητη αυτη τη στιγμη,εχοντας στις αποσκευες τους δισκους-μνημεια και μια σειρα απο απιστευτα εμπνευσμενα ριφς και σολιδια,με τραγουδια που ακουγονται απο ολο το πλανητη με την ιδια κ@υλα που ακουγονταν και τοτε…
…και οι 2 προσφεραν σε αυτη τη μουσικη οσο λιγοι και αν ειναι να υπαρχει καποια προτιμηση σε καποιον,αυτη θα πρεπει να γινεται με βαση προσωπικο γουστο και οχι με επιχηρηματα του στυλ’‘ο ταδε ηταν πιο μπροστα μουσικα,εξερευνησε ταδε μονοπατια,επαιξε πιο πολυπλοκη μουσικη’'και λοιπα αστεια πραματα…εγω γουσταρω εξισου και τους 2…
παρολο που δεν μου πολυαρεσουν συμφωνω.για τους λεντ ζεπελιν μιλαμε.καποια πραγματα ειναι σταθερες αξιες.
Μα και οι 2 ειναι [SIZE=“3”]ΙΣΤΟΡΙΚΑ[/SIZE] συγκροτηματα με τεραστια επιδραση σε ολοκληρη την ιστορια της μουσικης, απλα εδω τιθεται το θεμα ποιους γουσταρει ο καθενας πιο πολυ. Εγω δεν μπορω να μην νιωσω το ‘‘κατι παραπανω’’ με τους AC/DC, οσο και αν εκτιμω παρα πολυ και τους Led Zeppelin…
Ετσι! και οι δυο ειναι ογκολιθοι της μουσικης, απο εκει και περα ειναι αποκλειστικα θεμα γουστου.
:hippy:
Aκριβως.
Ειπαν οι Θεοι “Let There Be Rock” και δημιουργηθηκαν ολα τα υπολοιπα.
Φτωχα σχολια χρονολογικου περιεχομενου θα ειναι αναξια απαντησης.
oute kan ti8etai 8ema sygkrishs
led zep einai 1 epipedo pio panw apo tous acdc
se melwdies se enorxhstrwseis se album.sta panta me 2 logia.
opoios den exei parwpides to vlepei.toso aplo.
ps : ta greeklsih einai logw provlimatos tou pc.eyxaristw
#-o#-o#-o#-o
idou o prwtos
Δεν παιζει ρε μαν,και γω γενικα Ζεππελιν γουσταρω με τα 1000,αλλα και Ακεντεκε δεν μπορω να πω πως ειναι λιγοτερο καλοι,και οι δυο εχουν στοιχεια που τους τοποθετουν πολυ ψηλα στον χαρτη αυτης της μουσικης…δεν τιθεται θεμα συκρισης …αλλο να σου αρεσει ο ηχος των μεν απο των δε ή γενικα η μουσικη που παιζουν γτ σου κανει κλικ στο αυτι τεσπα,αλλα σε επιπεδα συνθεσεων,ενορχηστροσεων,ιδεων κτλ,δεν υπαρχει θεμα,δεν μπορεις να βαλεις τον ενα πανω απο τον αλλο…ειναι καθαρα θεμα γουστου του εκαστοτε ηχου…πχ deep purple και blue oyster cult,τους θεωρω εξισου τεραστιους,προτιμω BoC γτ απλα μου κανει κλικ στο αυτι καλυτερα το στυλ τους…δεν μπορω ομως να πω πως ειναι κλασεις ανωτεροι των αλλων κτλ…
Οι διαφορες σε τετοιο επιπεδο ειναι πολυ μικρες αλλωστε, τι ‘‘κολλαει’’ στο αυτι του καθενος καλυτερα, το ‘‘κλασεις ανωτεροι’’ ειναι καθαρα υποκειμενικο.
Dyskolo… :-s
Δυσκολο αλλα…
[SIZE=“5”]AC/DC[/SIZE]…