Leprous

Καθησα και το ακουσα μερικες φορες.

Σε γενικες γραμμες ειναι ωραιος ο δισκος αλλα νομιζω οτι θα ηθελα μεγαλυτερο πειραματισμο στα φωνητικα.

Μου δινει την εντυπωση αρκετες φορες οτι εχω ξανακουσει παρομοιες φωνητικες μελωδιες…

16: Πολυ ζεστό κομματι.Τα εγχορδα υπεροχα

Remember Me: Ωραιος ρυθμος,θα μπορουσε με λιγο διαφορετικη ενορχηστρωση να ειναι κομματι Leprous

Α Βautiful Life:Το συγκεκριμενο το ειχα ακουσει οταν βγηκε.Την 1η φορα δεν μου αρεσε.Με μερικα ακουσματα

παραπανω ανεβηκε.Ωραιο το τελευταιο λεπτο

Where All the Twigs Broke:Ενω ξεκιναει καταπληκτικα,μετα γινεται καπως μονοτονο

Metacognitive: Πολυ ωραιο κομματι. Αρκετα διαφορετικο, τα εγχορδα στην μεση κλεβουν την παρασταση.

Home: Δεν μπορω να πω οτι μου ειπε κατι το συγκεκριμενο

Blue Light:Ομορφο κομματι και αυτο θα μπορουσε να ειναι Leprous

Grotto:Καλο κομματι χωρις να εχει κατι το πολυ εντυπωσιακο

Splitting the Soul: Γαματο το κομματι, με Ihsahn μεσα.Δεν ξερω, μαλλον ακουω πολυ pop τωρα τελευταια και

χρειαζομουν να ακουσω λιγο καφρικα φωνητικα για ερθω στα ισα μου…

Over the Top:Μαλλον το καλυτερο κομματι του δισκου!

The Glass Is Empty:Αλλο ενα ωραιο κομματι που θα μπορουσε και αυτο να ειναι Leprous

1 Like

Δεν ειχα στο προγραμμα μου για Κυριακη βραδυ να με παρουν τα ζουμια.

1 Like

Κλεισαμε και για αυτην την περιοδεια, θα ειναι η 4η φορα για μενα.

• Πρωτη φορα Σεπτεμβριο 2016 περιοδεια Congregation με φανταστικο σετλιστ

• Δευτερη φορα Νοεμβριο 2018 περιοδεια Malina με εκπληκτικη εισαγωγη στο τσελο

• Τριτη φορα Μαρτιο του 2022 περιοδεια Aphelion με πολλα απο Pitfalls που χασαμε λογω Covid19, αφου εκεινη η περιοδεια τελειωσε αποτομα λιγο μετα την Αθηνα το 2020

Δεν θα εχω ποτε ουτε την παραμικρη αμφιβολια για συναυλια Leprous, αφου και τις τρεις φορες που τους εχω δει ηταν απλως αψεγαδιαστοι, διχως καμια εκπτωση. Βοηθαει και το οτι το εισιτηριο ηταν $44 τελικη τιμη φυσικα, αλλα αυτη η μπαντα αξιζει και τα διπλασια. Ισως και να ειναι καλο τελικα το οτι δεν μπορουν να τους εκτιμησουν ολοι, αφου μπορω να τους βλεπω στο Webster Hall κι οχι σε καμια arena ή χειροτερα.

3 Likes

Νέο τραγούδι και βίντεο την επόμενη Παρασκευή!

Άντε να δούμε τι θα ακούσουμε. Πρώτη φορά που περνάνε τρία χρόνια μεταξύ δύο διαδοχικών δίσκων Leprous, αν και παρενεβληθη το προσωπικό του Einar.

Οι προσδοκίες είναι πανύψηλες, και φταίει η μπάντα για αυτό, και γιατί έχουν δηλώσει ευθαρσώς ότι είναι το καλύτερο τους άλμπουμ (που δεν το έλεγαν για τα προηγούμενα), και γιατί έχουν βγάλει 6 συνεχόμενες δισκαρες

4 Likes

Θα μου αρεσε να το γυρισουν σε πιο heavy φορμες αυτη την φορα…

Μα το εχουν ηδη πει αυτο. Εχουν πει οτι θα ειναι πιο χεβι απο τα τελευταια κανα 2-3, αλλα με εντελως νεα κατευθυνση. Τωρα το τι σημαινει αυτο δεν ξερω, αλλα θα μαθουμε σε μια βδομαδα!

Εγω απο την αλλη θα ηθελα να γινουν οσο πιο ΦΛΩΡΟΙ γινεται, μπας και γλιτωσουμε απο γκρινιες για περιεργους λογους απο περιεργους τυπους, αλλα δε μπορεις να τα εχεις ολα σε αυτην την ζωη :stuck_out_tongue:

1 Like

καλα δεν με χαλαει να παιξουν και pop…
ειμαι σιγουρος οτι θα το κανουν πολυ καλα.
εμπνευση να υπαρχει…

2 Likes

Τι τραγουδαρα έβγαλες μωρη μπανταρα πάλι…

Αυτός ο δίσκος μάλλον θα συνεχίσει ακριβώς από εκεί που σταμάτησαν το Aphelion και το 16.

Οι επιρροές Massive Attack πιο εμφανείς από ποτέ.

2 Likes
3 Likes

30 August 2024

“Melodies Of Atonement” was recorded with David Castillo at Ghost Ward Studios in Sweden, mixed by Adam Noble (Placebo, Biffy Clyro, Nothing But Thieves, etc.) and mastered by Robin Schmidt (The 1975, Placebo, The Gaslight Anthem, etc.). The artwork is based on photography by John Dolan with design by Ritxi Ostáriz.

The album’s pre-order has started today.

Here is the track-listing for the album:

LEPROUS – “Melodies Of Atonement” (51:42)

1. Silently Walking Alone (04:05)
  2. Atonement (04:49)
  3. My Specter (03:55)
  4. I Hear The Sirens (04:31)
  5. Like A Sunken Ship (04:04)
  6. Limbo (05:56)
  7. Faceless (06:25)
  8. Starlight (06:09)
  9. Self-Satisfied Lullaby (06:21)
  10. Unfree My Soul (05:21)
1 Like

Επιτέλους ένας λόγος να ξανακούσω Leprous μετά από πολύ καιρό.
Μίξη Congregation και Malina το κομμάτι, ωραίο.

1 Like
1 Like

Εν αναμονή της επίσημης κυκλοφορίας ενός εξαίρετου δίσκου, και μίας συναυλίας που την περιμένω πώς και πώς, γράψαμε μερικά λογάκια για μία από τις καλύτερες μπάντες του γαλαξία

5 Likes

Πλησιάζοντας (σχετικά) στην ημερομηνία κυκλοφορίας του νέου δίσκου, σας έχουμε παρουσίαση και μια κουβέντα με τον Tor επί του “Melodies Of Atonement”

Δεχόμεθα και διευκρινιστικές ερωτήσεις με τον @ManosOrff :smiley:

11 Likes

Με VPN σε Αυστραλια, ακουσα μολις και το Like A Sunken Ship.

Νταξει, τι να πει πλεον κανεις για αυτην την μπαντα. Μουσικαρες θα ακουσουμε για μια ακομα φορα.

Πολυ κινηματογραφικο, ατμοσφαιρικο και ταξιδιαρικο. Θα μπορουσε καλλιστα να ειναι στο Pitfalls.

Μεχρι τη μεση, στην οποια παμε πισω τον χρονο 11 χρονια και ακουμε τραγουδι που βρωμαει Coal.

Τα καφροφωνητικα παραταιρα, ανουσια και ασχετα οπως παντοτε, αλλα δεν πειραζει, ευτυχως ειναι μηδαμινα.

3 Likes

Ένα απ’ τα highlights του δίσκου, προσωπικά μιλώντας, και πιστεύω ότι τα καφροφωνητικά είναι πολύ ταιριαστά με την κορύφωση που συμβαίνει εκείνη τη στιγμή - γι’ αυτό άλλωστε κρατάνε κι όσο κρατάνε, όχι παραπάνω, αξιοποιούμενα ως μορφή έντασης και τονισμού παρά ως “metal σημάδι”

Δισκάρα

4 Likes

Απο τα κορυφαία του άλμπουμ, συμφωνώ με @ManosOrff.

2 Likes

Θα ηθελα να ακουσω αποψεις για το αν τα καφροφωνητικα ειναι μονο για να μπει και λιγο μετσαλ στο τραγουδι κι απο κοσμο που δεν ακουει μετσαλ βεβαια :stuck_out_tongue:

Θα συμφωνήσω κι εγώ ότι το Like A Sunken Ship είναι στις κορυφές ενός συνολικά φοβερού δίσκου. Και συμφωνώ ότι η καφρίλα δίνει συναίσθημα και ένταση σε ένα σημείο που τη χρειάζεται!

2 Likes

Διαβ;ζω για καφριλα και στο μυαλό μου έρχεται το Rewind στο Congregation…

Ελπίζω γενικά ο δίσκος να επαναφέρει την μπάντα στις παλιότερες σπουδαίες στιγμές της, ότι έχω ακούσει μέχρι τώρα με κάνει να αισιοδοξώ.
Και περιμένοντας βέβαια να ακούσω και το like a sunken ship.