Let’s Play V : 5 Δεκαετίες σε 52 Εβδομάδες (70s)

Εγώ εν τω μεταξύ, που το κυνήγησα κιόλας το θέμα τρομάρα μου, νόμιζα ότι θα είχε ο καθένας 5 ψήφους όπως και στο βασικό, τις είχα έτοιμες και τώρα με γαμάτε λίγο, αλλά εντάξει, θα προσαρμοστώ και θα βρω άλλα 10 να πάνε στην ευχή

2 Likes

5 θα εχουμε στο all time :rofl::rofl::rofl:

Α! Καλή φάση, αυτά έχω χρόνια να σκεφτώ ποια είναι

:stuck_out_tongue:

1 Like

15αδα δεκαετίας μόνο με τη μέθοδο “Ηλία ριχτο”, αν το σκεφτεί πολύ κάποιος δεν βγαίνει με τίποτα

2 Likes

Επειδή ο ψυχαναγκασμος μου δεν θα με αφήσει να περασω στα 80ς, αν δεν τελειώσω με την δεκαετία
που μας έκανε να λιωσουμε τις τελευταίες δεκα εβδομάδες με παλιες ( αλλα κ μερικές νέες) μουσικές αγάπες, αφηνω εδω κ τις δικες μου τελευταίες ,υπερ-συνοπτικες, λιστες για τα 70s…

Top 10 (+5) 70s Albums

[15. Led Zeppelin - Untitled (IV)
Ο δίσκος του Battle of Evermore.
Κ, ναι, προφανως, ο δίσκος του Stairway to Heaven.
14. AC/DC - Let there Be Rock
Για μένα, ο Απόλυτος AC/DC δίσκος
( άρα ο απόλυτος Hard Rock δίσκος).
13. Black Sabbath - Sabotage
Ο δίσκος που συμπεριλαμβάνει στα τραγούδια του το Symptom of the Universe.
12. Black Sabbath - Sabbath Bloody Sabbath
Ο πιο ώριμος δίσκος των Σάμπαθ.
11. Black Sabbath - Vol. 4
Ο πιο εσωστρεφης δίσκος των Σάμπαθ. ]

10. Judas Priest - Sin after Sin
Ο δίσκος που κλείνει με το Dissident Aggressor.
9. Rush - 2112
Το θεμελιο για όλο το Progressive Metal (κ οχι μόνο).
8. Motorhead - Overkill
Εδω αποτυπωνεται πληρως το τρίτο κρίσιμο στοιχείο για τον μετέπειτα Ακραίο Ήχο (μετά από οσα εφεραν οι Sabbath κ Priest προφανως) .
7. Rainbow - Rising
Το περιεχομενο του αποτελεσε ένα από τα πιο εμβληματικα αρχέτυπα για όλες τις μετέπειτα επικες εκφάνσεις του Metal Ήχου.
6. Wishbone Ash - Argus
Εδώ εκδηλώνεται σε απολυτη αναπτυξη το πιο μαγικό απ ολα τα συστατικά που κατέληξαν να απαρτίζουν τον Maiden Ηχο.
5. Judas Priest - Sad Wings of Destiny
Ο πρώτος δισκογραφικος θρίαμβος των Priest.
4.Judas Priest - Stained Class
Η πρωτη δισκογραφική αποκορυφωση των Priest.
3.Black Sabbath - Master of Reality
Ο - παραλιγο- καλυτερος δίσκος των Σάμπαθ.
2. Black Sabbath - Paranoid
Ο καλυτερος δίσκος των Σάμπαθ.
1. Black Sabbath - Black Sabbath
Πάντα θα προκρινω το προσωπικο γουστο εναντι της ιστορικής βαρυτητας, αλλά, αφενός, αυτός ο δίσκος ειναι η Αρχή των Πάντων στο μουσικό συμπαν των περισσοτέρων εξ ημών, κ αφετέρου, καθαρά μουσικα, ειναι απίστευτη η εμβυθιση που προκαλει ακομα, 53 χρόνια μετά, στον ακροατή.
Αυτό το αποτυχημένο πειραμα πυρηνικης τζαζ
(που κατέληξε να αποτελέσει το Big Bang του Σκληρου Ήχου) θα ζει κ θα στοιχειώνει για παντα (ελπίζω).

Τοπ 3 Live Albums των 70s
( κ τα μόνα τρία που βρέθηκαν στις λιστες μου)

3. Blue Oyster Cult - Some Enchanted Evening
Ο essential Blue Oyster Cult δίσκος
2. Thin Lizzy - Live and Dangerous
Ο essential Thin Lizzy δίσκος
1. Judas Priest - Unleash In The East
Ο απόλυτος Metal δίσκος της δεκαετίας
(κ ο αγαπημένος μου δίσκος της δεκαετίας).

Τοπ 3 Εξώφυλλα των 70ς

3. Rainbow - Rising
2. Wishbone Ash - Argus
1. Judas Priest - Sad Wings of Destiny

Και Δέκα (Υπερ)Αγαπημένα Τραγούδια των 70s

Black Sabbath - Black Sabbath
Motorhead - Capricorn
Black Sabbath - Children of the Grave
Judas Priest - Saints in Hell
Black Sabbath - Ironman
Wishbone Ash - The King Will Come
Thin Lizzy - Massacre (Live)
Blue Oyster Cult - Astronomy (Live)
Rainbow - Stargazer
Led Zeppelin - Stairway to Heaven

10 Likes

συμφωνω οτι οσο περισσοτερο το σκεφτεσαι γινεται χειροτερο οποτε κατεληξα σε αυτα

Tom Waits Blue Valentine 1978
Tom Waits Nighthawks at the Diner 1975
Queen Jazz 1978
Queen A Night at the Opera 1975
Babe Ruth First Base 1972
Led Zeppelin Led Zeppelin III 1970
Flower Travellin’ Band Satori 1971
Astor Piazzolla Libertango 1974
Tom Waits Small Change 1976
Banco del Mutuo Soccorso Banco del Mutuo Soccorso 1972
Led Zeppelin Led Zeppelin IV 1971
Peter Hammill Over 1977
Loretta Lynn I Remember Patsy 1977
Scorpions Lonesome Crow 1972
Tom Waits The Heart of Saturday Night 1974

καποια εχουν πηδηξει θεσεις σε σχεση με τις πενταδες μου αλλα εννοειται δεν με νοιαζει καθολου :slight_smile:
Λαιβ δεν εχω ακουσει τπτ, προτεινω να μην ειναι υποχρεωτικο το πεδιο. Ψηφισα Tom Waits - Nighthawks at the Diner. Ελπιζω να πιανεται, το ειδα και σε κατι σαιτς

6 Likes

Πες πως εγινε… μεχρι βαλτε μια παυλα… ή και τελεία

Πάμε κι από μένα, να φύγουν από τη μέση για να επικεντρωθούμε στα 80ς.

Τα 15 καλύτερα της δεκαετίας

1. Led Zeppelin III
Ο καλύτερος ροκ δίσκος όλων των εποχών.

2. Led Zeppelin IV
Ο δεύτερος καλύτερος ροκ δίσκος όλων των εποχών, με το τραγούδι του αιώνα.

3. Black Sabbath - Paranoid
Ο καλύτερος δίσκος των Σάμπαθ. Ψιλοπράγματα μωρέ.

4. Black Sabbath - Vol. 4
Αλλά ας χαλαρώσουμε λίγο με τους υπερθετικούς…

5. Judas Priest - Stained Class
…PSYCH! Ο καλύτερος δίσκος των Θεών στα 70ς (από τα στούντιο άλμπουμς τουλάχιστον).

6. Rainbow - Rising
Το συνθετικό και εκτελεστικό αποκορύφωμα του κορυφαίου κιθαρίστα όλων των εποχών.

7. Deep Purple - In Rock
…ακολουθεί κατά πόδας, also see above.

8. Judas Priest - Sad Wings Of Destiny
Εγώ δε θα αρχίσω τα καλωσορίσματα στο heavy metal (κοντά 10 χρόνια καλώς ερχόταν το καψερό, κάπου ώπα), αλλά η αλήθεια είναι ότι χωρίς αυτό εδώ, το heavy metal δεν θα ήταν το ίδιο.

9. Uriah Heep - Look At Yourself
Έσπαγα το κεφάλι μου να αποφασίσω ποιο να βάλω για να έχουν εκπροσώπηση και οι αφανείς 4οι της Unholy Trinity των πρωτοπόρων του σκληρού ήχου (μη με ρωτήσετε ποιοι είναι ε, έλεος), άκρη δεν έβρισκα, οπότε για να μην το κάψω λέω γάμα το βάλε ένα απ’ τα δύο στην τύχη και προχωράμε. Σόρι, Salisbury.

10. Black Sabbath S/T
Καμία 70ς δεκάδα δεν είναι πλήρης χωρίς την παρουσία του επισήμως πρώτου μέταλ δίσκου έβερ. Τελευταία φορά που εμφανίζονται στη λίστα όμως, το υπόσχομαι.

11. Θάνος Μικρούτσικος - Πολιτικά Τραγούδια
Σας πήρα που σας πήρα τα αυτιά τον τελευταίο μήνα, έπρεπε να βάλω τουλάχιστον ένα. Αυτός ο δίσκος με συγκινεί όσο πολύ λίγοι.

12. Thin Lizzy - Johnny The Fox
Το πετράδι στο στέμμα… Ωχ, τι λέω. Σε παρακαλώ, φιλομοναρχικές αναφορές σε απόσπασμα για το μεγαλύτερο ιρλανδικό γκρουπ όλων των εποχών. Τι είναι αυτά. Άστο έτσι όπως είναι καλύτερα.

13. Rush - A Farewell To Kings
Ε ας βάλω και ένα προγκούλι μωρέ, κρίμα είναι.

14. Jesus Christ Superstar OST
“I don’t know how to love Him…”
YOU HAVE MURDERED ME!

15. Genesis - Selling England By The Pound
Ε ας βάλω άλλο ένα προγκούλι μωρέ, κρίμα είναι.

Τα τρία καλύτερα λάιβ άλμπουμς

1. Judas Priest - Unleashed In The East
Ναι, δεν είναι λάιβ μπλαμπλαμπλά ΣΤΑΡΧΙΔΙΑΜΑΣ! Είναι ο Απόλυτος Μέταλ Δίσκος, τυπικά είναι σ’ αυτή την κατηγορία, οπότε τσίμπα το.

2. Deep Purple - Made In Japan
Αξιωματική παρουσία.

3. Scorpions - Tokyo Tapes
Αντίο με πολλά φιλιά από τον Ούλι.

Ουάου, αυτό παραήταν εύκολο.

Τα εξώφυλλα της δεκαετίας

1.
3. acdc

Είπαμε, το απόλυτο rock/metal εξώφυλλο, άντε μαζί με δυο τρία ακόμα, που μάλιστα τουλάχιστον το ένα είναι πάλι δικό τους.

2.
03. rainbow

Παραλλαγή στο ίδιο θέμα, από πάνω το context ήταν η αλητεία, εδώ έχουμε μια εσάνς καλλιτεχνικότητας και αριστοκρατίας/ιπποτισμού, όπως και να 'χει όμως πάλι στο MetalReMounia καταλήγουμε.

3.
sabbath bloody sabbath

Εδώ το αλλάζουμε λίγο το θέμα, από το “είμαστε το μέταλ και σας γαμάμε” περνάμε στο “είμαστε σατανοκαβλιάρηδες and we fookin’ love it”.

8 Likes

Και ο ένας live δίσκος :wink:

Συμπτωματικά το είχα πρώτο επιλαχόν εξώφυλλο της χρονιάς του, αλλά δεν εννοούσα αυτό!

1 Like

Καρδουλα γιατι ειναι ακριβως αυτο που πιστευω και εγω…τοσο χαρακτηριστικο και συναισθηματικο ηχο σε κιθαρα ειναι υπερσπανιο…Νομιζω μονο τον αγαπημένο Κρις Ολιβα μπορω να σκεφτω ευκολα …

1 Like

Aυτό το Highway to Hell Γράκχε, είναι το ορίτζιναλ? What is the deal with it? Εγώ ξέρω το απλό με την μπάντα.

1 Like

Είναι το αυστραλιανό.

2 Likes

Εν τω μεταξύ του έχω δείξει μέχρι και σχέδιο για μπλούζα με το ορίτζιναλ Highway to Hell ε

1 Like

είχα στο μυαλό μου ότι θα ψηφίζαμε ανάμεσα στους 10 νικητές κάθε χρονιάς and that’s it

τώρα 15 επιλογές δίσκων συν 3 live συν 10 τραγούδια συν εξώφυλλα είναι υπερβολικά πολλά για μένα ώστε να συμμετάσχω :cry:

2 Likes

Δεν εινσι ολα υποχρεωτικα θυμιζω… επισης εχουμε σχεδον 2 βδομαδες μπροστα μας…

θεωρώ άτοπο να ψηφίσω δίσκο που δεν βγήκε πρώτο στο παιχνίδι μας , την χρονιά του

ίσως μέσα στην εβδομάδα να κάνω μόνο αυτό . Να προσπαθήσω να κατατάξω τα πρώτα από κάθε χρονιά όπως ψηφίστηκαν και να μην κάνω κάτι άλλο , γιατί θέλει άπειρο χρόνο σκέψης :cry:

1 Like

Γιατί;

δεν βρίσκω λόγο . Είναι σα να ιεραρχεί ο καθένας μας ξανά τις επιλογές του . Να διαλέξει 15 από τις 50 επιλογές του

δεν μου λέει κάτι αυτό

νόημα στο μυαλό μου θα είχε να ψηφίζαμε 5 από τους 10 “πρώτους” στο βασικό παιχνίδι

αλλά μην σας την σπάω άλλο , νιώθω τελείως γκρινιάρης

2 Likes

Οχι ρε συ, ευκολο ειναι κι ετσι. Ακομα κι αν δεν θέλεις να δωσεις πολύ χρόνο.