Let's Play I : Musical Calendar

Λίστα Ιανουαρίου

1. The Passing of the Grey Company - Summoning
  2. Mourning the Death of Aase - In The Woods…
  3. Funeral in Carpathia - Cradle Of Filth
  4. I am Tuan - Cruachan
  5. Arges-Riul Doamnei - Wallachia
  6. Fall of Man - Arcturus
  7. Crimson Tears - Dark Fortress
  8. Naar Hanmeren Heves - Einherjer
  9. As I Die - Paradise Lost
  10. Risen from Within - Astarte

in loving memory of M.T.K.

7 Likes

Λίστα Ιανουαρίου

Θανάσης Βασιλόπουλος-“Earth Child”: Αθανασίου (κλαρινιστού (sic))

April Rain-“Towards the Native Uvalas”: Χωρίς λόγο

Billy Idol-“Flesh For Fantasy”: Βασιλείου (αοιδού)

Villagers of Ioannina City-“Age Of Aquarius”: Υδροχόος

Type O Negative-“Wolf Moon”: Σελήνη του Λύκου

Moonspell-“Capricorn at Her Feet”: Αιγόκερως

Paradise Lost-“Darker Thoughts”: Γρηγορίου (κιθαριστού)

Black Sabbath-“When Death Calls”: Αντώνηδων (αοιδού και κιθαριστού)

Armored Saint-“Can U Deliver”: Ιωάννου (αοιδού)

Sodom-“Baptism of Fire”: Βάπτιση

7 Likes

@QuintomScenario 16:00 απογευμα σημερινης μερας εγω ξυπνησα για πρωι, δωσε ενα διωρακι ακομα και επανερχομαι.

Καλη χρονια σε ολους!

2 Likes

4 λεπτα ακομα δηλαδη?

Καποιος να μου βρει λινκ για το Black Sabbath - When Death Calls στο spotify πλιζ και θενκς.

Οι λιστες απο @anhydriis , @SvenN και @The_Black_League εχουν προστεθει σε Ιανουαριο, με εξαιρεση το συγκεκριμενο τραγουδι.

Δυστυχώς από Martin era μόνο το Eternal Idol υπάρχει. Αλλά στο μέλλον μάλλον υπάρχει ελπίδα

1 Like

Υπάρχει μια διασκευή των SORCERER…

2 Likes

Περίπου μωρέ κι εσύ. ;p Οκ τα βρήκα, έρχεται ποστ, NO RAGRETS

1 Like

Ψήφοι Δεκεμβρίου - χωρίς σειρά

Take Me for a Little While
All Delighted People
The Windmills of Your Mind
Winter
Fairytale of NY
Πρωτοχρονιές του Ραδιοφώνου
Crystal Lake
Blue in Green
Spiral Tower
Space Child
The Mists of Time
Like a Stone
I Talk to the Wind
Last Dance
Living & Dying

εδιτ , tl;dr

Summary

Οι λίστες ήταν συνολικά πολύ ωραίες και στην πλειονότητά τους πολύ χριστουγεννιάτικες. <3 Μάλιστα, στην αρχή έλεγα θα ψηφίσω τα φουλ γιορτινά, αλλά τελικά υπέκυψα στην λογική των αγαπημένων κομματιών.

Οι Savatage νομίζω κατέκλυσαν τις συμμετοχές, με πόνο ψυχής δεν ψήφισα κιόλας τελικά, αλλά πιστεύω θα έχουν επαρκή εκπροσώπηση στο τέλος.

Μου δημιουργήθηκε επίσης κάποιο ενδιαφέρον να ακούσω Rage, κάπως έχω να ασχοληθώ πάνω από μια δεκαετία, δεν θυμάμαι τίποτα δηλαδή, αλλά με τα τρία κομμάτια που άκουσα από εδώ πέρασα καλά.

Οι αγαπημένες μου λίστες ήταν αυτές των @JTN, @Com_Mark (με μερικά σκιπς, τύπου σοντομ ;p), @kbil (καλά αυτά θα μπορούσα να τα ψηφίσω όλα ένα προς ένα, απλώς πολλά για μένα είναι φουλ καλοκαιρινά και γι αυτό δεν τα συμπεριέλαβα καν σαν επιλογές), @martian , @osfp7 , @ChrisP, @Curehead και βασικά και κυρίως του @anhydriis που ήταν η πιο διασκεδαστική και απλιφτινγκ και αυτή με τα περισσότερα, για μένα, άγνωστα κομμάτια (νομίζω). Ήθελα πολύ να συμπεριλάβω τουλάχιστον τα Xmas has been xed, All the love we leave behind και As we live αλλά δεν τα έβαλα τελικά. Ωστόσο, εξ αφορμής, άκουσα τον δίσκο των Interrupters και μου άρεσε πάρα πολύ. Όμορφη και η λίστα του @SvenN, απλώς για μένα ήταν πιο halloweeny οπότε γι αυτό και δεν ψήφισα από εκεί. Αυτή με την οποία δυσκολεύτηκα περισσότερο, επειδή δεν ήμουν σε φάση τόσο, ήταν η λίστα του @RiderToUtopia -η οποία βέβαια είχε μέσα το έπος Den Saakaldte το οποίο ντρέπομαι που δεν ψήφισα τελικά.

Άλλα κομμάτια που άφησα απέξω και πονώ, ;p, Forever Young, που το υπερυπεραγαπώ αλλά πιστεύω και θα μπει και επίσης εγώ το ακούω συχνά μετά την αλλαγή του χρόνου, που είναι άλλος μήνας τι να κάνουμε ;p, Part IX που οκ κλάμα, Christmas Eve/Sarajevo αλλά δεν ήξερα καν ποιά από τις δυο βερσιον να πρωτοδιαλέξω, Aguirre για το οποίο τα λόγια είναι φτωχά, Shot through the heart, Take five, Weeping song, My tunnels are long and dark these days, Dream a little dream of me, Golden heart, Hellraiser, Harm.

Aγαπημένο κομμάτι που δεν ήξερα καν και απορώ και που μου άρεσε (kinda) : Les Sentinelles.

Kαι, τέλος, αν φτάσατε μέχρι εδώ και για κάποιον λόγο ενδιαφέρεστε για όλο αυτό μου το νοητικό μπέρδεμα, έχω και τις σημειώσεις μου :

όπου πρώτα έβαλα τα αγαπημένα μου από όλα, μετά με αστεράκι έκανα ένα πρώτο ξεκαθάρισμα, με θαυμαστικό ένα επόμενο, με γραμμή το πιο επόμενο, με πορτοκαλί γραμμή τα σχεδόν τελικά και κυκλωμένα με χι όσα δεν έβαλα. Με καρδούλα τα αγαπημένα μου από όσα δεν ήξερα.

Αυτά τα ολίγα.

12 Likes

Τα ύστερα του κόσμου…

Παρακαλώ να μην προστεθεί η διασκευή, όχι γιατί έχω κάτι με την μπάντα, αλλά διότι το original ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΕΤΑΙ.

Ας μείνω με 9 κομμάτια και αν κανείς θυμηθεί πως το είχα στη λίστα, ας το ψηφίσει.

3 Likes

Να δηλώσω πρωθύστερα πως οπωσδήποτε θα ψηφίσω αυτό το τιτανοτεράστιο έπος αυτής της δισκάρας (fanboy mode: ON). “Headless Cross” & “Tyr” σκοταδίνη και επικούρα αντίστοιχα. Από τον Άδη στην Βαλχάλα με τον Cozy να οδηγεί το drakkar βομβαρδίζοντας ανελέητα.

το συγκεκριμένο λινκ του @The_Black_League είναι από την Μόσχα, Δεκέμβρης '89. Πολύ καλό οπτικό ντοκουμέντο και quite fabulous η είσοδος του Martin στο encore μέσα στο πλήθος (!) αγκαλιά με την σημαία της σοβιετίας.

4 Likes

Εχει και solo απο Brian May :stuck_out_tongue:

3 Likes

Εγω αυτο που ζηλευω σε σενα ειναι οι αγνες αναλογικες σημειωσεις σου!! Οσο το μπορω το προσπαθω και εγω. Θα εφτιαχνα κ φορουμ ψυχαναγκαστικων οπου ολα γινονται με φωτογραφιες (ψηφιακες δυστυχως) αναλογικων κειμένων. :blush::blush:

3 Likes

Το βράδυ της αλλαγής του χρόνου φέτος το πέρασα βλέποντας Predator 2 (γάμησε). Ωστόσο παλαιότερα (χωρίς να σημαίνει ότι δε θα ξανασυμβεί στο μέλλον) συνήθιζα να «παρτάρω» σε κάποιο αγαπημένο μπαρ, ως εκ τούτου η λίστα Ιανουαρίου θα είναι αφιερωμένη σε αυτά. Και συγκεκριμένα στο Blue (’07), το AlleyCat (’11 & ’12) και το Ragnarok (’16). Διαφορετικές εποχές, διαφορετικοί άνθρωποι, διαφορετικές έγνοιες. Η λίστα είναι με αντίστροφη χρονολογική σειρά γιατί μου κολλούσε καλύτερα και γιατί “time, it destroys everything”.

Ragnarok:

ENFORCER “Running In Menace”
SAXON “Princess of the Night”
MANILLA ROAD “Necropolis”
OVERKILL “In Union We Stand”

AlleyCat:

METALLICA “Whiskey In The Jar”
MONSTER MAGNET “Superjudge”
QUEENS OF THE STONE AGE “Go With the Flow”

Blue:

INTERPOL “PDA”
KILLERS “All These Things That I Have Done”
PLACEBO “Song to Say Goodbye”

10 Likes

Πάρταρες με Song to Say Goodbye σε αλλαγή χρόνου;

1 Like

Εύκολα.

3 Likes

ah the memories… (hazy mostly… but fabulous ones)
on-topic: splendid list
Και όντως αυτά τα 4 τα είχαμε trademark picks στο ragna, new year’s eve or not

edit: @ChrisP το blue στο χαλάνδρι, σωστά?

Ναι τα κομμάτια του Ragnarok τα έβαλα με σειρά αυξανόμενης (λατρεμένης) γραφικότητας. Καλά το ENFORCER δεν έπαιζε και τόσο συχνά (θα έπρεπε όμως) αλλά θυμάμαι στο “Necropolis” τον γίγαντα από Sirens να έχει ανέβει στη μπάρα και να κραδαίνει ένα από τα σπαθιά ντεκόρ και φυσικά στο OVERKILL τίγκα γραφικότητα και sing-along και “μόνοι μας και όλοι σας, HMRM, ααααργκ”. :joy:

Σωστά.
Κανονικά έπρεπε να βάλω το “Common People” γιατί ήταν iconic trademark αλλά το είχα συμπεριλάβει τον Οκτώβρη.

2 Likes

Μετά τον χαμένο μου Δεκέμβριο, επανέρχομαι με την λίστα Ιανουαρίου.

Την λίστα την εμπνεύστηκα από το κειμενάκι του @QuintomScenario για το Zero των Smashing Pumpkins. Μιλώντας όμως για 3 χρόνια αργότερα. Νέος χρόνος, νέος αιώνας, νέα αρχή και νέα ζωή σαν φοιτητής (είχα περάσει για το 2ο εξάμηνο στην σχολή :stuck_out_tongue_winking_eye:). Το εξάμηνο ουσιαστικά ξεκινούσε Φεβρουάριο αν θυμάμαι καλά, αλλά ο Ιανουάριος ήταν ο μήνας προετοιμασίας και μετακόμισης στο φοιτητικό μου σπίτι πλέον.

Το πιο σημαντικό από όλα ήταν να πάρω μαζί μου την μουσική περιουσία μου και πέρα από “πύργους” αντιγραμμένων CDs, θα έπαιρνα φυσικά και τα αυθεντικά όπου είχαν αγοραστεί τα τελευταία (τότε) χρόνια. Στα οποία θα βασιστεί και η λίστα μου.

1. The Gathering - My Electricity: Πρώτο άλμπουμ που έζησα ως φαν-μποι ήδη, πρώτο μου λαιβ τους στην Υδρόγειο. Θα μπορούσα να βάλω οποιοδήποτε τραγούδι, αυτό όμως με “ηλεκτρίζει” περίεργα

2. Bruce Dickinson - Jerusalem : To Accident το είχε αγοράσει ο ξάδερφος μου έναν χρόνο πριν. Ηταν η σειρά μου να αγοράσω το επόμενο.

3. Monster Magnet - See You In Hell: Είχα πετύχει κάπου το βιντεο-κλιπ του και αγορά του Powertrip…τι είναι αυτό το Stoner Rock? Τρώγεται?

4. Stratovarius - Paradise : Πάντα φανταζόμουν αυτό το κομμάτι σε ροκόμπαρο…αλλά κανείς δεν το έπαιζε :frowning_face:

5. Rotting Christ - Semigod: Πρώτο τους άλμπουμ, που έζησα σαν μπλα μπλα!

6. Lake Of Tears - Cosmic Weed: μπλα μπλα, Come Come and try

7. Dark Tranquility - Therein: Αυτό ήταν σε ένα από τα Warzone του Metal Invader και αγορά

8. Katatonia - Deadhouse: Νο κόμεντς

9. Silverchair - Shade: H αναζήτηση των νέων Nirvana απέτυχε παταγωδώς, παρέμεινε όμως μια γλυκιά ανάμνηση ο βάτραχος.

10. Senser - Adrenaline: Εδώ κλέβω λίγο γιατί βάζω το ρεμίξ του που κυκλοφόρησε μαζί με το σινγκλ…είχα το άλμπουμ όμως :stuck_out_tongue_winking_eye: Ιδανικό για πάρτυ αλλαγής χρόνου ή και πάρτυ καταστροφής του κόσμου!

Χωρούσαν λίγα ακόμα, αλλά:

1. Blame the rules (γκρίνιαζα για 12αδα :joy:)
  2. Δεν υπάρχει το Marriage των Ulver στο Spotify, 3. Δεν έβαλα από Omnio ή και Strange In Stereo γιατί μπήκαν ήδη σε λίστες άλλων μηνών και
  3. Η λίστα θα έπρεπε να έχει μόνο Anathema, αλλά η ξενέρα μου είναι μεγάλη με ότι επακολούθησε με την παύση τους (παίζει να έχω ψηφίσει τραγούδι τους :stuck_out_tongue_winking_eye:).
5 Likes

Κραταω το οτι 8 απο τα 12 δικα μου μπηκαν τουλαχιστον στο πρωτο σου draft, κι ας εδωσες τελικα ψηφο μονο στην Tori Amos :sweat_smile:

Ειναι ωραια τα νεα ξεκινηματα :heart_eyes: :heart_eyes: :heart_eyes:
Reset στο μηδεν και παμε για νεα πραγματα :sunglasses:

2 Likes

Ιανουάριος

1. Judas Priest - Desert Plains
  2. Bathory - Nordland
  3. Journey - Wheel in the Sky
  4. Tim Buckley - Phantasmagoria in Two
  5. The Black Crowes - The Last Place That Love Lives
  6. John Frusciante - The Past Recedes
  7. Led Zeppelin - Since I’ve Been Loving You
  8. JJ Grey & Mofro - This River
  9. Fotheringay - Winter Winds
  10. Miles Davis Quintet - It Never Entered My Mind

H πρώτη μου σκέψη ήταν να φτιάξω μία τζαζομπλουζ λίστα. Η δεύτερη μία μπλακ μεταλ. Και η τρίτη είναι τα από πάνω κομμάτια. Το ιδιαίτερο με αυτά είναι ότι στην πλειονότητά τους ακούγονται και συνδέονται, στα δικά μου πάντα αυτιά, με μεγάλη επιτυχία τόσο με το καλοκαίρι όσο με τον χειμώνα. Στην παρούσα φάση λοιπόν θα τα βαφτίσω κάπως όλα μαζί χειμωνιάτικα, κρύα και κατά βάση στενάχωρα. Είναι όλα πολύ πολύ αγαπημένα μου και τα έχω ξαναναφέρει λίγο πολύ από δω κι από κει, αλλά δεν πειράζει, they feel safe. Το Desert Plains είναι το αγαπημένο μου Priest κομμάτι και παρόλο που πάντα μα πάντα το συνδυάζω με ζέστες και εικόνες αυτοκινητόδρομων στην μέση του πουθενά (χαίρω πολύ), φέτος μου ήρθε να το ακούσω την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, κατά την διάρκεια ταξιδιού, την ώρα που έπεφτε ο ήλιος οπότε και τα χρώματα στον ουρανό ήταν σαν το εξώφυλλο του δίσκου**. Και επειδή μου ταίριαξε, το έβαλα και την επόμενη, στην αρχή του πρώτου roadtrip του έτους. Το Nordland μετά για να φέρει στα ίσια την θερμοκρασία και για να μεταφέρει το σκηνικό σε “Foreverdark woods, cold winds sweep / Barren landscape, untamed and bleak”. Kαλά οκ, το Wheel in the Sky το υπερλατρεύω, δεν μιλάω καν, όπως και το Phantasmagoria in Two (και ολόκληρο αυτόν τον δίσκο) το οποίο είναι π ό ν ο ς. Το κομμάτι των Crowes έχει τεράστια προσωπική σημασία για μένα και είναι τόσο οικείο όσο και μακρινό αυτή την στιγμή- παραμένει βέβαια πάντα αγαπημένο. Επίσης, “Before the Frost…Until the Freeze” και αυτό το εξώφυλλο ίσον όμορφος χειμώνας. Η τριπλέτα που ακολουθεί είναι μάλλον για το Blue Monday ;p, έτσι έχει λίιιγη στεναχώρια (ειδικά το This River, θεέ μου). Η υπέροχη Sandy Denny τραγουδάει μετά για τους παγωμένους αέρηδες και η μπάντα του Miles Davis κλείνει με αυτή την πανέμορφη εκτέλεση ενός κλασικού κομματιού (και με αυτό το πανέμορφο πιάνο :smiling_face_with_tear:).

**

Summary

11 Likes