Let's Play I : Musical Calendar

Λίστα Γενάρη

Προκαταβολικά να ζητήσω συγνώμη που κάποια κομμάτια δεν θα υπάρχουν στο Spotify. Εαν σε κάποιους αρέσουν καλώς, έτσι και αλλιώς δεν παίζουμε για να κερδίσουμε :blush:. Τα τραγούδια ακολουθούν το σύστημα 1-1, ήτοι μία εισαγωγή/πρελούδιο για το επόμενο ‘‘κανονικό’’ τραγούδι που θα ακολουθήσει οπότε έχουν μια ροή.

1. Magma - Da zeuhl wortz mekanïk
    Φωτιά και λάβα πάνω σε χιονισμένα τοπία από την μπάντα που βάφτισε το subgenre zeuhl του Kraut Rock.
  2. Burst - Where the Wave Broke
    Αδικημένη μπάντα. Μπορούν να το γυρίσουν ακόμα και τώρα που επαναδραστηριοποιήθηκαν. Θα πόνταρα πάνω σε αυτό.
  3. Tangerine dream - Stratosfear
    Για όλες τις εποχές, ωστόσο είχα λιώσει τον δίσκο πριν από καμιά 10αριά χρόνια αρχές του χρόνου.
  4. Panphage - Ygg (En visa om julen)
    Αυτό το ‘‘τζούρνεψα’’ από το παρακάτω: :shushing_face:
    Οι απόλυτοι black metal δίσκοι της εποχής του social distancing (Part II) (rocking.gr)
  5. Brian Eno - In Dark Trees
    Το είχα λιώσει τον 01/2011. Δύσκολοι καιροί, ζόρικα ακούσματα.
  6. Borknagar - Vintervredets Sjelesagn
    Ομοίως με το από πάνω.
  7. Daniela Poggi - Cielo
    Λίγο Italo disco για το ξεκάρφωμα γιατί πολύ μαυρίλα έπεσε. Ακούτε άφοβα.
  8. Thy Catafalque - Napút
    Φέρτε τους για live. Βγάζουν και δισκάκι μέσα στο 2023
  9. Anathema - Sunset Of Age
    Εχω ξενερώσει και εγώ με αυτά που έγιναν. Αυτό το album όμως θα με συντροφεύει πάντα στις βαρυχειμωνιές που θα έρθουν.
  10. Dead Can Dance - Persephone (The Gathering of Flowers)

Πρωτοάκουσα αυτόν τον δίσκο τον 01/2001. Θυμάμαι τα πάντα γύρω από αυτόν. Εκανα κάτι ψευτομεροκάματα πριν γίνω φοιτητής (τρομάρα μου) και με το που πήρα τα λεφτά βουρ για το Metropolis. Υπήρχε κάποια εποχή που δεν ξέραμε τι αγοράζαμε. Εγώ είχα ακούσει για αυτή τη μπάντα από ελληνικές black metal μπάντες ότι ακούγανε φουλ και λέω ας το παίξω και εγώ καμπόσος στους φίλους μου.

Θυμάμαι το πως άνοιξα το cd, την μυρωδιά του, την φιγούρα με το σεντόνι στο εξώφυλλο, το Sony στερεοφωνικό μου, κάποια βιβλία δεξιά και αριστερά παραπεταμένα και μετά εγώ στο πάνω μέρος της κουκέτας να κοιτάζω απορημένος το ταβάνι.

Στο τελευταίο κομμάτι (Persephone) δε, τα συναισθήματα δεν περιγράφονται. Κλιμακωτή μουσική που οδηγεί στην κάθαρση. Ωρε μάνα μου, παρέλαση έκαναν από την σκέψη μου αρχαίες ελληνικές τραγωδίες, πόλεμοι αλλά και ειρήνες, φουρτούνες και νηνεμίες, μούσες και νύμφες! Ολα αυτά μέσα από ένα δίσκο, ένα τραγούδι; Σας ευχαριστώ DCD.

8 Likes

Μόνο τις λίστες ChrisP, She Wolf και Com_Mark να λάβω υπόψη και ήδη γίνεται πάρα πολύ δύσκολο το έργο του ξεδιαλέγματος κομματιών.

2 Likes

Τεράστια καρδούλα για το Blue. Ως χαλανδριώτης, ήταν το δεδομένο μέρος που θα κατέληγες κατά τις 5 το πρωί της πρωτοχρονιάς.

4 Likes

Ισχύει, εγώ έχω αγιοπαρασκευιώτη κολλητό, οπότε εκείνη τη φορά διέσχισα με ταξί τη μισή αθήνα καθώς βρισκόμουν προς νότια προάστια, για να τον βρω μαζί με άλλα παιδιά από το μεταπτυχιακό (μια εντελώς ετερόκλητη παρέα) στο ArtDeco (δεν ξέρω αν σου θυμίζει κάτι, στην αρχή της Βάρναλη ήταν), ένα μάλλον κυριλλάτο μπαρ/ρέστοραν όπου συνέβησαν διάφορα κωμικά σκηνικά μέχρι να πάρουμε τη μεγάλη απόφαση κάποια στιγμή και να πούμε “παιδιά εμείς πάμε Blue και όποιος θέλει ακολουθεί”. Πιθανότατα ήταν αρκετά νωρίτερα από τις 5 αλλά σίγουρα φύγαμε πολύ αργότερα από τις 5. :smiley:

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι με την κίνηση που έφαγα μέχρι ν’ ανέβω Χαλάνδρι, δεν το ξαναεπιχείρησα ποτέ για πρωτοχρονιά…

1 Like

ο,τι καλύτερο συνέβη στο χαλάνδρι

on-topic : δυνατές λίστες , δύσκολη η ψηφοφορία

Persephone κόμματος αν και (καλώς ή κακώς) στους DCD κάποιοι ήμασταν/είμαστε φανατικά πρωτοδισκάκηδες

κάπως υπερβολικό :joy:

1 Like

:smiling_face_with_three_hearts: :smiling_face_with_three_hearts: :smiling_face_with_three_hearts:

1. Ποιος σου είπε ότι και εγώ δεν είμαι πρωτοδισκάκιας; Εχει και άλλους μήνες ο χρόνος :yum:
  2. Να ξέρεις ότι πέρα από τους πρωτοδισκάκηδες έχω γνωρίσει και μονοντεμάκηδες (true story), οπότε περιμένω κάποια στιγμή να εμφανιστούν και οι πρωτοριχερσελάκηδες ή όπως ένας πολύ γνωστός μου και μάλλον ευρύτερα γνωστός έλεγε πρωτοαγγελιάκηδες!

Ναι, τωρα που το σκέφτομαι η στιγμή ανάρτησης της αγγελίας για νέα μέλη είναι η πιο true στιγμή. Μετά όποιος και να έρθει έχεις ήδη ξεπουληθεί και κάνεις έκπτωση στις ιδέες σου :bomb:

5 Likes

Οι μονοντεμάκηδες ζουν ανάμεσά μας, επιβεβαιώνω.

4 Likes

Θυμαμαι παντως παλια να ειναι πιο φανατικοι και πιο πολλοι οι πρωτοδισκακηδες, μαλλον ξεπουληθηκαν κι αυτοι.

Υπαρχει παντως μια ταση σνομπαρισματος σε οσους προτιμανε την υστερη δουλεια ενος γκρουπ, δεν βρισκετε? Οσο πιο καινουριο, τοσο χειροτερα

2 Likes

πρωτοαγγελιακηδες λολ!

εχω γνωρισει μονοντεμακηδες των DCD παντως, μιας και τοτε επαιζαν εντελως σε Joy Division/early New Order υφος

ειχα γνωρισει προ αιωνων πρωτοδισκακια motorhead (“μετα εγιναν χεβι μετσολ”)

ενω σιγουρα κυκλοφορουν πρωτοδισκακηδες darkthrone

το βασικο επιχειρημα πολλων πρωτοδισκακηδων ηταν οτι ενας πρωτος δισκος αποτυπωνει το γκρουπ ωμο ισως αλλα χωρις καμια μα καμια “στρατηγικη πωλησεων”. φυσικα αυτο ως γενικευση ειναι εντελως φαουλ, πολλα γκρουπ εδωσαν τις καλυτερες δουλειες τους σε ‘δευτερο’ χρονο . ισχυει οτι παλια κυκλοφορουσαν περισσοτεροι πρωτοδισκακηδες και εν γενει “μεντορες”/“πατερες” κλπ

Έχουν τα δίκια τους αυτοί μεταξύ μας.

2 Likes

ναι cant really blame them on this one

1 Like

Γαμει το soulside journey, αλλα με τιποτα δεν ειναι το καλυτερο τους :stuck_out_tongue: βεβαια πολλοι το ξεχνανε (κακως!)

Με λιγο διευρυνση του ορου βεβαια το “πρωτος δισκος” μπορει να σημαινει “πρωτοι δισκοι”, εκει ειναι πιο δοκιμο και για τους Darkthrone, αλλα σε αυτη την περιπτωση ο πρωτοδισκακιας εχει ηδη ξεπουληθει!

2 Likes

αυτό ερχόμουν να γράψω, υπάρχουν τόσοι δηλαδή (και έχουν και δίκιο μάλιστα;) που προτιμούν τους darkthrone να παίζουν death;

1 Like

απλώς εν προκειμένω δεν είναι your typical protodiskakismos αλλά έχει ένα κάποιο νόημα (μουσικό)και δείχνει δυνατότητες και προοπτικές που δεν ακολουθήθηκαν, άλλο αν θερίζουν και πολλά επόμενα

στους non-black deathsters το soulside ήταν σημαία back in the day που έπαιζε ματσάκι death vs black

1 Like

6 Likes

Μην τσιμπατε ρε τόσο εύκολα, στην πλάκα το έγραψα. Δεν είναι καν το αγαπημένο μου Darkthrone :stuck_out_tongue:

Το σχόλιο του Curehead σωστοτατο πάντως.

2 Likes

Κοίτα και εγώ έχω γνωρίσει άτομα που γουστάραν μόνο Always από Gathering αλλά αυτό είναι λογικό για κάποιον που ακούει αποκλειστικά ένα είδος black/death και μετά η μπάντα αλλάζει άρδην. Αυτός όμως δεν είναι ο σωστός ορισμός του πρωτοδισκάκια. Εχει βάθος και ζουμί η συζήτηση αλλά γ$@%σαμε το topic.

1 Like

Τώρα πως θα ήταν η ανθρωπότητα εαν αντί για την Anneke είχαμε άλλους 5 death δίσκους με εξώφυλλά κολλάζ πεντάχρονου και πίσω φόντο όλα τα νησιά του Αιγαίου είναι ένα υποθετικό ερώτημα που νομίζω ότι ξέρω την απάντηση.

1 Like