Μάρτιος=μήνας Up The Hammers άρα εγκαινιάζω την πρώτη μου τίγκα χεβυμεταλλική λίστα ταξιδεύοντας παράλληλα σε ατελείωτες χαρούμενες αναμνήσεις. Δέκα κομμάτια από συγκροτήματα που έχουν διαπρέψει στο φεστ.
Savage Grace - Into The Fire
Η πρώτη μου εντελώς underground συναυλία.
Jaguar - Dutch Connection
Έκρυθμη ατμόσφαιρα, πρέπει να κουνιόταν όλο το ΑΝ.
Ostrogoth - Full Moon’s Eyes
Ρίγη συγκίνησης, underground ήρωες.
Cirith Ungol - King of the Dead
Θρύλοι και ακόμα φαντάζει σαν όνειρο εκείνη η πρώτη φορά που εμφανίστηκαν στο Gagarin. 90 λεπτά που φάνηκαν σαν 2.
Liege Lord - Master Control
Ο ορισμός της χιτάρας στα χωράφια που κινείται. Θυμάμαι παλικάρι να έρχεται στο τέλος λόγω υποχρεώσεων, άγνωστος σε εμένα, να με ρωτάει αγχωμένος αν το έπαιξαν και να του κάνω την καρδιά περιβόλι λέγοντάς του πως ναι. Τελικά το έπαιξαν δεύτερη φορά, νομίζω η ψυχή του τύπου περιφέρεται ακόμα στο Κύτταρο και φωνάζει το ρεφρέν.
Armored Saint - Reign of Fire
Μια από τις καλύτερες και πιο έντονες συναυλίες που έχω δει ποτέ. Μην τους χάσετε όποτε έχετε την ευκαιρία.
Shok Paris - Steel and Starlight
Λαϊκό προσκύνημα.
Saracen - Follow The Piper
Ίσως το καλύτερο κομμάτι των Saracen να είναι αυτό που δεν βρίσκεται σε κάποιον δίσκο τους (το Red Sky έχει κυρίως επανηχογραφήσεις). Δεν περίμενα να το βιώσω ποτέ ζωντανά αυτό εδώ, χαλάλι που δεν ακούσαμε τα πλήκτρα. Όσοι αγαπούν πρωτόλειο heavy metal/prog/pomp hard rock θα βρουν την υγειά τους.
Και θα κλείσω με δύο υπερβολικά αγαπημένα συγκροτήματα που είδαμε σε warm up μέρες.
High Spirits - Another Night In The City
Η αγαπημένη (ίσως και καλύτερη) heavy metal-προς-το-hard rock μπάντα των ημερών μας. Δίσκος που μεγάλωσα μαζί του από τότε που βγήκε (16 χρονών τότε-29 τώρα) και γενικότερα από τα συγκροτήματα που, φυσικά στον δικό μου μικρόκοσμο, μπαίνουν δίπλα στα θηρία του παρελθόντος. Παντοτινός σύντροφος ζωής, ο ορισμός της βιωματικής σχέσης με ένα συγκρότημα. Ειδική μνεία στον Chris Black, τεράστια φιγούρα που έχει βοηθήσει όσο λίγοι το underground στους καιρούς μας και που έχει φτιάξει φοβερή μουσική με ότι καταπιάστηκε.
Winterhawk - Period of Change
Μια χούφτα άνθρωποι στο ΑΝ που τσιμπιόμασταν για να δούμε αν κοιμόμαστε ή είμαστε ξύπνιοι. Σίγουρα η πιο απροσδόκητη συναυλία της ζωής μου, μιλάμε για πραγματικά ξεχασμένη μπάντα που δεν είχε πατήσει ποτέ Ευρώπη το πόδι της. Για την μουσική δεν μπορώ να επιμείνω αρκετά, πρέπει να ακούσετε αυτόν τον δίσκο. Ο καλύτερος 70ς δίσκος που δεν βγήκε στα 70ς; Θα έπρεπε ο Jordan Macarus να θεωρείται τοτέμ και να τον βλέπουμε σε λίστες με σπουδαίους κιθαρίστες; Τι λέει ο μλκς, σκέφτεστε, ελπίζω έστω να σας ιντρίγκαρα γιατί δεν γίνεται να μην απολαύσει άνθρωπος που ακούει hard rock αυτή την δισκάρα.
Να με συγχωρέσουν οι πόσες άλλες μπάντες που δεν χώρεσαν και μου έδωσαν τα μυαλά στο χέρι (Lethal, Heir Apparent, Pagan Altar, Heavy Load πφφφφφφ…)