Let's Play I : Musical Calendar

Ενημερώνω τον παιχνιδοδημιουργό, πως μες στο ΣΚ θα βάλω κι εγώ την αργοπορημένη λίστα μου. Το σκεπτικό είναι να βάλω τα αγαπημένα μου μέταλ τραγούδια για να κερδίσω internet points.

3 Likes

Όλα καλά . Ήδη βλέπω μιλάμε για την χειρότερη λίστα ως τώρα

2 Likes

Τσου ρε, εγώ φταίω που έχω καλή καρδιά και ενέδωσα στα παρακαλετά σου να επιστρέψω στο παιχνίδι

3 Likes

Δύσκολος και περίεργος αυτός ο μήνας γιατί τυγχάνει να κατάγομαι από το χωριό που χάθηκαν οι μαθητές στα Τέμπη και ξύπνησαν πολύ άσχημες αναμνήσεις και συναισθήματα από τότε. Δύσκολα διαχειρίσιμα.

Είχα σκεφτεί να μην πάρω μέρος αυτόν τον μήνα, αλλά διάολε η μουσική πάντα βοηθάει. Οπότε είπα να βάλω χωρίς κάποιο συγκεκριμένο concept, τραγούδια από κάποια άλμπουμς που άκουγα τον τελευταίο καιρό. Κοιτώντας βέβαια την τελική μορφή της λίστας, το concept πάει μάλλον σε γλυκόπικρες μελωδίες.

• Sigur Ros - Hoppipolla

• Grails - Future Primitive

• Midwife - Enemy

• Tropical Fuck Storm - Paradise (από τις αγαπημένες μου μπάντες τα τελευταία χρόνια. Είναι από τις στάχτες των The Drones για όσους/ες θυμούνται)

• Angel Olsen - All The Good Times

• Bloodiest - Pastures

• Storefront Church - After The Alphabets (η αλλιώς αν αας λείπουν οι Anathema)

• Five The Hierophant - Fire From Frozen Cloud

• Wovenhand - The Threshingfloor

• Zola Jesus - Desire (Live)

12 Likes

Ματωμένος και οργισμένος μήνας, με κάθε τρόπο. Όπως έγραψα και κάπου παραπάνω, είχα φτιάξει μια άλλη λίστα, μια φάση λίγο κρασί λίγο άνοιξη και τα κορίτσια μου, αλλά δεν πάει το αυτί και το χέρι. Οπότε, ιδού, ένα συνονθύλευμα (μουσικών) συναισθημάτων χωρισμένων στα δύο (αλλά και όχι) χωρίς πολλά πολλά (αλλά και ναι).

α. 1.3(12)
Mummrah - Κινούμενη Άμμος
Καταχνιά - Νιαούρισμα της Γάτας
Επιθανάτιος Ρόγχος - Μισό Χιλιόμετρο Πριν Από Την Κόλαση
Sarabante - Έρμαια των Καιρών
Στίχοιμα - Μέρα Που Σκεφτήκαμε Εμάς

Summary

«η στέγη δεν είναι δικαίωμα – η θέρμανση δεν είναι δικαίωμα – η πρόσβαση στο νερό δεν είναι δικαίωμα – η υγεία δεν είναι δικαίωμα – η παιδεία είναι μπίζνα φυλακής – η ελευθερία δεν είναι δικαίωμα – οι αριθμοί δε βγαίνουν, γι’ αυτό σώπασε – γι’ αυτό σκάσε, γιατί οι αριθμοί δε βγαίνουν – γιατί τα καμένα μετριούνται με αριθμούς – γιατί οι άνθρωποι μετριούνται με αριθμούς – γιατί η φαντασία είναι αριθμοί – γιατί τα όνειρα είναι αριθμοί – γιατί ο έρωτας είναι αριθμοί – γιατί το χρήμα είναι αριθμοί – γιατί το κέρδος είναι αριθμοί – όλα μια συνολική πρόσθεση στα όρια της κανονικότητας, στα όρια των αριθμών τους»

β. 8.3
Svalbard - What Was She Wearing?
Trees - The Garden of Jane Delawney
Curved Air - Melinda (More or Less)
Tedeschi Trucks Band - Shame
Vivir Quintana feat. El Palomar - Cancion Sin Miedo // Ανοιχτή Ορχήστρα - Τραγουδάμε Χωρίς Φόβο

Summary

Θα μπορούσαν να μπουν και να ειπωθούν πολλά, διάλεξα δύο οριακά σημεία και άφησα στην μέση την αρχική μου “ανάλαφρη” κοριτσίστικη άνοιξη. Στο τελευταίο κομμάτι έχω βάλει τρεις διαφορετικές βερσιόν αλλά κυρίως είχα στο νου μου την ελληνική. Ωστόσο δεν έχει καμία σημασία γιατί εν προκειμένω η λίστα είναι περισσότερο για μένα και πολύ λιγότερο για το παιχνίδι.

Κατά τα άλλα,

Με οργή τραγουδάω, ακούστε με όλοι
Στο σπίτι αν δεν έρθω, κάψτε την πόλη

11 Likes

Σβαλμπαρντ :smiling_face_with_three_hearts:

Για παμε λιγο τωρα που βρηκα λιγο ελευθερο χρονο να φροντισω ολες τις εκκρεμοτητες.

@JTN = 1-10
@RiderToUtopia = 11-20
@The_Black_League = 21-30
@anhydriis = 31-40
@ChrisP = 41-50
@osfp7 = 51-60
@SvenN = 61-70
@generationx = 71-80
@kbil = 81-90
@martian = 91-100
@Curehead = 101-110
@Kostas_L = 111-120
@Sh_Wo_f = 121-127
@QuintomScenario = 128-137

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΕΣ ΤΣΟΝΤΕΣ

Περιμενουμε ακομα @nnnkkk και @Com_Mark (!)

7 Likes

Μάρτιος

Ο Μαρτης ειναι μηνας τον οποιο εχω παραδοσιακα συνδεσει με δυνατους χωρισμους και με σχετικα αρνητικα συναισθηματα, οποτε επελεξα να κανω μια εξαιρεση για αυτον τον μηνα και να μην βαλω τραγουδια τα οποια να σχετιζονται με την εποχη, και δη τον ερχομο της ανοιξης. Αντιθετως, μπορω καλλιστα να αφοσιωθω σε κατι τετοιο τον Απριλιο και τον Μάιο, αφου αυτοι ειναι οι δυο αμιγως ανοιξιατικοι μηνες του χρονου. Μπορει να στεναχωρει τον @kbil αυτο το γεγονος, αλλα καλως ή κακως ο Μαρτιος ειναι στο 70% του χειμωνας.

1. Ulver - Sadface
    Η συγκεκριμενη συλλογη περιεχει στην πλειοψηφια της τραγουδια που κυκλοφορησαν απο το 2003 εως το 2007 περιπου, κατι που μονο τυχαιο δεν ειναι. Ξεκιναμε με μια απο τις 16 υπεροχες συνθεσεις απο το Svidd Neger των Ulver.

2. Paradise Lost - Requiem
    You’ll never save me again, reanimate me again. Τοτε που εγραφαν μουσικη και στιχους 10/10.

3. Dream Theater - Peruvian Skies
    Ως εξαιρεση στην εξαιρεση που εκανα, αυτο ειναι οντως ενα ανοιξιατικο τραγουδι. Περουβιανοι ουρανοι λοιπον, κι η φουκαριαρισσα Βανεσσα να αραζει στις Ανδεις κοιτωντας τα συννεφα και τις terrace φαρμες στα χωραφια και τους λοφους που μεγαλουργησαν καποτε οι Ινκα. Το πιο Metallica τραγουδι των Dream Theater μετα το As I Am.

4. Manes - White Devil Black Shroud
    Μιας και το θεμα ειναι χωρισμοι θα επρεπε κανονικα να εβαζα το Ende, αλλα το εβαλα σε αλλον μηνα, οποτε θα παμε για κατι αλλο εδω, που ακουγεται και περισσοτερο ανοιξιατικο. Αν διαβασει εν τελει κανεις τους στιχους, ισως να το βρει πιο ταιριαστο απο το Ende.

5. Radiohead - Videotape

1. The Gathering - Broken Glass
    Οσο ακουω αυτην την λιστα, τοσο την μετανιωνω. Λεμε τωρα. Through the waaaaateeeeaaaah

2. Amorphis - God Of Deception
    Αρης στο Xena: The Warrior Princess → Θεος Αρης → Mars στην Ρωμη → Μαρτιος

3. Porcupine Tree - Russia On Ice
    Τον Μαρτιο στην Ρωσια εχει ακομα παγο, και αυτο το τραγουδι δεν μας ζεσταινει κι ιδιαιτερα.

4. Host - Instinct
    Προσφατο και ισοπεδωτικο. Τραγουδι 100 στα 100 απο καθε αποψη.
    Το ενα σταθερο μαθημα μετα απο καθε χωρισμο: Never break it down to understand.

5. Clint Mansell - Together We Will Live Forever
    Οσα εργα τεχνης και να βγουν στο μελλον, ειτε ειναι ταινιες, βιβλια, πινακες, μουσικες ή οτιδηποτε αλλο, οι ιστοριες για αγαπες που δεν τις καταστρεφει ουτε ο θανατος θα ειναι παντοτε αναμεσα στις πιο δυνατες.

Αργοτερα σημερα βγαζω Ιανουαριο.

6 Likes

Σόρι για την καθυστέρηση, είπα να μην πάρω τον εύκολο δρόμο του

και να δώσω λίγη παραπάνω σκέψη.

Μάρτιος, άνοιξη, η φύση ξαναγεννιέται, άρα new beginnings. Σε πολλές και διαφορετικές συνθήκες, είτε ανούσιες, είτε σοβαρές, ένα top 10 μουσικών επιλογών, από κομμάτια που τα συνδέω με κάτι καινούριο που έγινε στη ζωή μου.

Pearl Jam - Even Flow
The Killers - When You Were Young
Oasis - Live Forever
Portugal. The Man - Atomic Man
White Town - Your Woman
The Constellations - Felicia
Outkast - Ms. Jackson
Tame Impala - New Person, Same Old Mistakes
Mark Ronson - Stop Me
No Doubt - Hella Good

8 Likes

Μου έχουν τύχει αρκετές αναποδιές για αυτό και καθυστέρησα και εγώ. Χωρίς σχόλια για τώρα άμα ξεκλέψω λίγο χρόνο το σκ μπορεί να γράψω κάτι. Με λίγο αισιόδοξο τόνο λοιπόν:

Enchant - Blind Sided
Yes - Awaken
Magnum - Vigilante
Camel - Seperation
Arena - Medusa
Marillion - Script for a Jester’s Tear
Styx - Come Sail Away
Queen - Ogre Battle
Thin Lizzy - Philomena
Arena - Solomon

5 Likes

Να μπούνε και τα καινούρια τραγούδια στη γενική playlist? Προσπάθησα να το κάνω αλλά δε με αφήνει

2 Likes

Ποιος έβαλε το War από Brutus να του αποδώσω τα δέοντα?

1 Like

Μαρτιος 2023 - Τελικο Playlist

156 τραγουδια
12 ωρες και 29 λεπτα
16 χρηστες
5 τσοντες
31 μερες στον μηνα
1 καθυστερημενη προθεσμια

@JTN = 1-10
@RiderToUtopia = 11-20
@The_Black_League = 21-30
@anhydriis = 31-40
@ChrisP = 41-50
@osfp7 = 51-60
@SvenN = 61-70
@generationx = 71-80
@kbil = 81-90
@martian = 91-100
@Curehead = 101-110
@Kostas_L = 111-120
@Sh_Wo_f = 121-127
@QuintomScenario = 128-137
@nnnkkk = 138-147
@Com_Mark = 148-156

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΕΣ ΤΣΟΝΤΕΣ

Ανοιγμα Καλπων για ψηφους : 2 Απριλιου στις 00:01 ωρα Ελλαδας για να αποφυγουμε τα ψεματα
Κλεισιμο Καλπης : 5 Απριλιου στις 23:59 ωρα Ελλαδας για να προχωραμε
Εναρξη Υποβολης Τραγουδιων για Απριλιο : 6 Απριλιου στις 00:01 ωρα Ελλαδας

9 Likes

Συγνώμη ρε παιδες οκ μπορει να με θεωρησετε περιορισμενης αντιληψης αλλα δεν εχω καταλαβει τι γινεται σ αυτο το τοπικ

:partying_face:

2 Likes

Κάθε μήνα επιλέγει ο κάθε χρήστης 10 τραγούδια. Στο τέλος του μήνα, ψηφίζει ο κάθε χρήστης που πήρε μέρος 15 τραγούδια. Στόχος είναι όσες μέρες έχει ο μήνας, τόσα τραγούδια θα μείνουν. Άρα τον Απρίλιο μετά την ψηφοφορία θα μείνουν τα 30 με τις περισσότερες ψήφους. Σε περίπτωση ισοβαθμίας στην ουρά γίνεται poll για το ποια θα μείνουν.

Τελικός στόχος είναι, 365 τραγούδια για 365 μέρες

4 Likes

Να βάλουμε και ένα αναπληρωματικό τον Φλεβάρη να μπαίνει κάθε 4 χρόνια στα δίσεκτα έτη

5 Likes

Χωρις θεμα τα τραγούδια; οτι να ναι;

1 Like

Ένα - χαλαρό στην πράξη - θέμα είναι τα χαρακτηριστικά του κάθε μήνα και τι συνειρμούς δημιουργούν στον καθένα μας.

3 Likes

Ψηφοι Μαρτίου

Death- Trapped in a corner
Thulcandra- Devouring Darkness
Opeth- Face of Melinda
Slipknot- The devil in I
Kreator- Betrayer
Death- Secret face
Mastodon- March of the fire ants
Fontaines DC- Roman Holiday
Grip Inc- Hostage to heaven
Dead Kennedys- Holiday in Cambodia
Slayer- Behind the crooked cross
Cirith Ungol- King of the dead
Bolt Thrower- Kenotaph
Sarabante- Ερμαια των καιρων
Dream theater- Peruvian skies

Cheers to all !

12 Likes

Οι κάλπες ανοίγουν 2 Απριλίου εκτός αν είσαι ο Παργαλατσαρος.

5 Likes