Νοέμβριος
+5 ψηφοι για Οκτώβριο
Muse - You Make Me Feel Like It’s Halloween
U2 - October
Ashenspire- The law of asbestos
Tenhi - Pojan Kiiski
Kælan Mikla - Svört Augu
Muse - You Make Me Feel Like It’s Halloween
U2 - October
Ashenspire- The law of asbestos
Tenhi - Pojan Kiiski
Kælan Mikla - Svört Augu
Οι 15 ψήφοι μου για Οκτώβρη
Florence + The Machine - What The Water Gave Me
Michael Kiwanuka - Cold Little Heart
The Pineapple Thief - White Mist
Immortal - Tyrants
Simon And Garfunkel - Bleecker Street
SOAD - Deer Dance
Kris Kristofferson - Casey’s Last Ride
Simple Minds - Don’t You (Forget About Me)
Εξόριστοι - Σύνορα Παντού
Metallica - Blackened
Pink Floyd - Echoes
Ghost - Hunter’s Moon
Bruce Dickinson - The Alchemist
Pantera - Cowboys From Hell
Nirvana - Negative Creep
Πίστευα 15 θα ήταν εύκολο αλλά ήταν τόσα τα τραγούδια που μου άρεσαν. Στο νήμα κόπηκαν Helloween & U2
Δεν το περίμενα με τίποτα ότι θα ψήφιζα και black metal. Δεν την παλεύω σχεδόν καθόλου με το είδος
Μετά από 12 χρόνια το πήρα απόφαση να έρθω. Ακολουθεί η δική μου λίστα για τον Νοέμβριο. Τον Δεκέμβρη θα έχει μπόλικο metal οπότε ας βάλω τώρα ότι μπορώ.
Bert Jansch - Yarrow. Αλλάζει ο καιρός, κοντοζυγώνουν τα πρώτα whiskeys, μια ομαλή επική βουκολική μετάβαση ταιριάζει ταμαμ.
Music Emporium - Gentle Thursday. Μια ευγενική χορηγία των Ulver. Ξέρουν αυτοί…
Dando Shaft- River Boat. Είπαμε το πάμε λάου-λάου. The winter is coming… ας βάλουμε εδώ ότι μπορούμε πριν πλακώσουν οι χιονοθύελλες και τα νορβηγικά φιόρδ.
LACUNA COIL - Heaven’s A Lie. Υπέροχο τραγούδι, γελοίο βίντεο. Πρέπει να ήταν Νοέμβριος όταν είδα εξώφυλλο Metal Hammer.
King Crimson - Three Of A Perfect Pair. Γύρω στις 50 φορές καλύτερο από Tool.
Gentle Giant - Three Friends. Απλά έπος.
Profondo Rosso - Goblin. Dario Argento. Πιθανά να το πρωτοάκουσα κάποιον καταραμένο Νοέμβρη.
Popcorn - Gershon Kingsley (1972 Hot Butter). Ταινίες και ποπκορν. Νοέμβρης γλυκός χωρίς καλοριφέρ.
Peter Baumann - This Day. Προάγγελος του Δεκέμβρη.
MARE Anisette. Και γαμώ τα EP. Ακούστε το όλο. Δεν έχω ιδέα τι κάνουν/έκαναν μετά από αυτό. Δεν το λες και χειμωνιάτικο άλλα επουδενί ούτε καλοκαιρινό. Φοράει μακρυμάνικο, ιδρώνει την φανέλα, ιδιαίτερα προς το τέλος με κάτι δυσαρμονίες από εδώ έως το Toronto.
MARE Anisette - YouTube
James Holden & Julie Thompson - Nothing (93 Returning Mix). Αν σκεφτείς ότι στα μικράτα μου σχεδιάζαμε πως θα πετάξουμε πέτρες στην συναυλία των prodigy το λες και η εκδίκηση της ηλεκτρονικής στην κεφάλα μου. Αυτά τα εκπληκτικά φωνητικά με αυτό το εφέ πως λέγονται, ποδανά;
James Holden & Julie Thompson - Nothing (93 Returning Mix) - YouTube
Isis - The Beginning and the End. Μπορεί το εξώφυλλο να έχει θαλασσίτσα αλλά καλοκαίρι δεν το λες. Μετα τις γνωστές μαλακίες οι 2 μπλουζίτσες μου μετατράπηκαν σε πιτζάμες για ευνόητους λόγους. Μισοκοιμισμένοι μέσα στις βατραχοπιτζάμες μας…
Isis - The Beginning and the End - YouTube
ΥΓ. Με άφησε μόνο για 3 links λόγω νεότητος.
Ψήφοι Οκτωβρίου:
ASHENSPIRE “The Law of Asbestos”
AUDIOSLAVE “Be Yourself”
GREEN CARNATION “Sweet Leaf”
KRIS KRISTOFERSSON “Casey’s Last Ride”
LOREENA MCKENNIT “The Mystic’s Dream”
LOU REED & METALLICA “Dragon”
MERCYFUL FATE “Lady in Black”
OPETH “Bleak”
OPETH “Harvest”
PRIMORDIAL “Gods to the Godless”
SCORPIONS “In Trance”
SWANS “Love Will Save You”
THE WHO “Pinball Wizard”
TYPE O NEGATIVE “Love You To Death”
WISHBONE ASH “Throw Down The Sword”
Βρε καλωστα του Νοεμβριου τα (12) παιδια
Jonathan Jackson + Enation - The Days Are Evil
Οι παραπανω προθεσμιες θα τηρηθουν αυστηρα. Χρωσταω μερικα πραγματακια ακομα, οπως για παραδειγμα την τελικη playlist για τον Σεπτεμβριο, η οποια εχει πλεον οριστικοποιηθει με 30 τραγουδια. Συντομα θα αρχισω να φτιαχνω το playlist για τον Νοεμβριο, αλλα θα περιμενω μεχρι τις 15 Νοεμβριου για να στειλει οποιος θελει τις προτασεις του (τις δικες μου τις εχω σχεδον ετοιμες, θα ανεβασω την Παρασκευη)
Προς το παρον, προσκομιζω ψηφους για Οκτωβριο. Το να εχω ολοκληρη την λιστα διαθεσιμη στο Spotify συνεχομενη βοηθησε παρα πολυ στην ακροαση, αφου την ειχα να παιζει στο αυτοκινητο, και οποτε εμπαινα ακουγα την συνεχεια απο εκει που ειχα μεινει. Οσα τραγουδια μου κινησαν το ενδιαφερον αρκετα, τα εβαζα να τα ξαναακουσω. Οποτε οι ψηφοι μου για Οκτωβριο ειναι οι εξης:
Προτασεις που δεν ψηφισα αλλα εκτιμησα πολυ, με συντομο σχολιο επεξηγησης των λογων απορριψης:
Περιμενουμε 15 ψηφους απο @Kostas_L και @bostonflesh. Και 5 συμπληρωματικες ψηφους απο @generationx @The_Black_League @anhydriis
Προχωραμε με 12 μουσικες προτασεις και 15 ψηφους οσο εχουμε αυτον τον αριθμο συμμετεχοντων. Αν αυξηθουν, θα ριξουμε τις προτασεις καθε μηνα σε 10 ανα χρηστη.
Εγώ θα μείνω στις 10 που έχω ήδη καταθέσει.
Να προσθεσω οτι οι nnnkkk, Clairvoyant και kbil εχουν ΑΠΟΒΛΗΘΕΙ απο την λιγκα μας και πλεον αγωνιζονται στην δευτερη κατηγορια. Η οποια δεν υπαρχει. Αρα δεν αγωνιζονται. Και γενικα κανενας δεν αγωνιζεται, ειναι συλλογικο και συνεργατικο το παιχνιδι.
ΥΓ. Προσωπικα το βρηκα παρα πολυ δυσκολο να ριξω μονο 15 ψηφους παντως.
Μακαρι να ειχα χρονο να ακουσω ολα τα τραγουδια. Θα αρκεστω σε αυτα που ψηφιζονται καθε μηνα.
Τα 15 τραγούδια που ψήφισα για Οκτώβριο. Η αλήθεια είναι ότι λίγα καινούρια έβαλα να ακούσω. Ψήφισα πιο πολύ αυτά που ήξερα, sorry
Ομολογώ ότι με προβλημάτισε λίγο η φαντάσια σου, η αλήθεια είναι ότι απ’ όλα αυτά ισχύει το “μπαράκι τυπου ντεκαντάνς” (Blue, Χαλάνδρι) όπου το 4ο κερασμένο ποτό ήταν κανόνας μέχρι την κρίση.
Αλλά το θέμα μου κυρίως είναι ποτέ κόλα σε ρούμι
Μόνο σε κάνα low level ουίσκι, αν είμαι “αναγκασμένος” να το πιω.
Πριν 13 χρόνια είχα πάει ντεκαντάνς (δεν ξαναπήγα μετά γιατί έκλεισε).
σε οσους ψηφιζουν μονο αυτα που ξερουν
Νομιζα πως ηταν προφανες οτι εκανα επιτηδες χιουμοριστικο (και υπερβολικο, δεν μου συνεβησαν ολα αυτα ποτε) projection Παρολα αυτα, εχω παει παρα πολλες φορες στο Blue και το λατρευα. Η σερβιτορα της ιστοριας ειναι απο αλλο μπαρακι. Και δεν ειχα ποτε on and off φαση με καμια, ειμαι σταθερος σχεσακιας ευτυχως ή δυστυχως. Ρουμι κοκα κολα γαμαει.
Ολες οι επιλογες αποδεκτες, αλλα κι εγω προτιμω να ανακαλυπτω νεα τραγουδια και οι ψηφοι μου διαμορφωνονται παντοτε με βαση ποια τραγουδια θεωρω πιο ταιριαστα στον εκαστοτε μηνα.
Καπως ετσι αναγκαστηκα να φτυσω δεκαδες τραγουδια που γουσταρα απο τις λιστες Οκτωβριου, και μαλιστα να πω στον @anhydriis οτι σχεδον μετανιωσα που δεν εβαλα ψηφο σε Until It Sleeps και Attitude
Οι προτάσεις μου για το Νοέμβριο (εμπροθεσμα αυτή τη φορά)
Opeth- Dirge for November: αν δεν το είχα προτείνει εγώ θα το ψηφιζα με χερια, πόδια και μύτη, τουλάχιστον
Paradise lost- Grey: οι μέρες μικραίνουν, το γκρι στον ουρανό αυξάνεται, ο χειμώνας έρχεται σιγά σιγά. In this autumn rain we’re blessed with autumn skies.
Mastodon- Pain with an anchor: βαρύ, μελαγχολικό κομμάτι, φθινόπωρινο, με ωραία εξέλιξη και ριφαρα στο τέλος
1914- And a cross now marks his place: χαρακώματα, μια δραματική ιστορία, σπέσιαλ η guest συμμετοχή
Suffering hour - Strongholds of awakening: από τις αγαπημένες μου νέες μπάντες, ας σας πρηξω τα παπαριά λίγο ακόμα
Slayer - Seasons in the abyss: ένα από τα καλύτερα mid tempo thrash κομμάτι όλων των εποχών
Nevermore - The river dragon has come: Επος
Enslaved - lifandi lif undi hamri: λίγα τραγουδια μου θυμίζουν όσο αυτό (και ολόκληρο το φοβερό vikingligr veldi εν γένει) φθινόπωρινες και χειμωνιάτικες βόλτες σε δάση. Go figure.
Blut aus nord - chants of the deep ones: φρέσκο και καταπληκτικό
Anathema- Lost control: τι να γράψω για αυτό…
Gojira- Only pain: ομοίως
Nightfall- Diva: ρεφρεναρα, σχολείο, εφηβεία
Ψήφοι για Οκτώβριο:
Ashenspire - The Law Of Asbestos
The Gathering - A Life All Mine
Ricinn - Uma
Opeth - Harvest
PJ Harvey - Big Exit
Algiers - Repeating Nights
Toby Driver - The Knot
Kraftwerk - Radioactivity
Pixies - Monkey Gone To Heaven
Type O Negative - Love You To Death
Paradise Lost - So Much Is Lost
The Gathering - Weightless
God Is An Astronaut - Shores Of Orion
Pink Floyd - Echoes
Benjamin Clementine - Then I Heard A Bachelor’s Cry
Πω ρε πστ θα μπει η PJ Harvey στον Οκτωβριο και απλα δεν την αντεχω… τι να γινει, τα κακα της Δημοκρατιας.
@generationx Καταλαβαινω οτι στην ηλικια σου ως εκπροσωπος της Gen X το Αλτσχαημερ ισως να μην ειναι πλεον στο τοσο μακρινο μελλον, αλλα βολεψε αρκετα, αφου αν συνδυασω τα δυο συνολα ψηφων που εριξες ως τωρα, βγαινουν 13 τα τραγουδια Βρες δυο τραγουδια ακομα για να βγαλω και Οκτωβριο την Παρασκευη Μην κανεις και τριτη λιστα ε
Δεν εχω ανακατευτει σε αυτο το νημα, αλλα σας παρακολουθω και με αυτο γελασα πολυ. Μαλλον επειδη μου θυμισε εμενα, ηταν κατι που ευκολα θα μπορουσα να εχω κανει κι εγω, Συνεχιστε, καντε οτι δεν ειμαι εδω.