Let's Play II : 52 Χρονια Μουσικης σε 52 Εβδομαδες

2020

Dua Lipa - Future Nostalgia
Dua_Lipa_-Future_Nostalgia(Official_Album_Cover)

Ακριβή ποπ για τις μάζες (κατά το Φτηνή ποπ για την ελίτ). Η Dua Lipa το έχει και το ξέρει. Οι οχτακόσιοιπενήνταδώδεκα παραγωγοί της κάναν καλή δουλειά για να της φτιάξουν τραγούδια πιο πιασάρικα πεθαίνεις. Αν είσαι με ένα ποτό στο χέρι και γύρω σου νεανικά κορμιά κάνουν ότι χορεύουν σε ένα σπάνιο διάλειμμα από τις σέλφι, ενώ παίζει το Don’t Start Now ή το Levitating είσαι εκεί που πρέπει. Αν ψάχνεις για ψυχή είσαι σε λάθος μέρος. Δίσκος της Χρο- Πώς; τότε είχαμε πανδημία και καραντίνα; Ε, τότε σόρυ, αυτός ο τίτλος περνάει στον επόμενο…

1)Ulcerate - Stare into Death and Be Still
Ulcerate_-_Stare_Into_Death_and_Be_Still

Πού και πού βγαίνει ένα άλμπουμ που υπερβαίνει τα στενά όρια του είδους που υπηρετεί και γνωρίζει την καθολική αποδοχή ακόμη και από εκείνους που δεν είναι και πολύ φανς. Δεν είναι ότι δεν ακούω Death Metal, αλλά η αλήθεια είναι πως υπάρχουν άλλες μουσικές που μου κάνουν συχνότερα κλικ. Όπως και με την φασολάδα, θα φάω με όρεξη αραιά και πού, αλλά πώς να το κάνουμε προτιμώ το γιουβέτσι. Το Το Stare Intο Death And Be Still είναι για εμένα σαν την καλύτερη φασολάδα που έχω φάει τα τελευταία χρόνια! Είναι το τελειότερο άλμπουμ του ακραίου ήχου που κυκλοφόρησε τον 21ο αιώνα μέχρι και την στιγμή αυτή που γράφω αυτές τις αράδες. Ποτέ πριν η δυσαρμονία δεν ξανακούστηκε τόσο υπέροχη. Οι Ulcerate και στο παρελθόν είχαν επιδείξει αξιέπαινες ικανότητες στο να τιθασεύουν με άνεση το χάος που δημιουργούσαν, όμως εδώ η τέχνη τους βρίσκεται σε άλλο επίπεδο. Ερεβώδες, Στριφνό, Υπερβατικό, Εκρηκτικό. H Άβυσσος του Θανάτου ποτέ δεν ήταν τόσο δελεαστική όσο εδώ.

2)Blue Öyster Cult - The Symbol Remains
BOC_800x800

Άκρως απολαυστικό άλμπουμ εν έτει 2020 από τους ζωντανούς θρύλους Buck Dharma και Εric Bloom. Με την πολύτιμη συνεισφορά του “νέου” Richie Castellano o δίσκος περιέχει όλα τα B.Ö.C trademarks που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό οπαδό τους. Ριφάρες, μελωδίες, σολαρίσματα, δεύτερα φωνητικά, ατμόσφαιρες, το Μπλε Στρείδι παραδίδει μαθήματα καλοπαιγμένου Hard Rock με το album να στέκεται με την αξία του ανάμεσα στις κλασσικές κορυφές τους. Ο Eric και οι δυο κιθαρίστες μοιράζονται τα φωνητικά με τον καθένα τους να έχει τα δικά του highlights. Χάλκινο μετάλλιο παίρνει το Secret Road, ένα μελωδικό αριστούργημα με τον Βuck στην ερμηνεία , ο Richie παίρνει το ασημένιο μετάλλιο με το kicking ass rock ‘n’ roll του The Return of St. Cecilia. Την κούπα την σηκώνει ο Eric με το Alchemist, που λες και ξεπήδησε από το Secret Treaties ή το Fire of Unknown Origin, ενώ στα σόλο στην μέση του κομματιού χάνεται η μπάλα. Ποιος να το περίμενε ότι το έχουν ακόμη μέσα τους.

3)Jehnny Beth - To Love Is To Live
R-15532438-1593260946-8378

Θυμάμαι πριν πολλά χρόνια μια φορά που βρέθηκα (με παρέσυραν κάποια παλιόπαιδα δηλαδή, εγώ δεν ήθελα) σε στριπτιτζάδικο, θετική εντύπωση μου είχε κάνει η μουσική που έβαζε ο DJ, με τις κομματάρες να διαδέχονται η μία την άλλη. Ειδικά το Closer των ΝΙΝ αποδείχθηκε ιδανικό για την περίσταση. Που το πάω τώρα; Το Flower από τον πρώτο προσωπικό δίσκο της Beth είναι κομμάτι τέτοιου επιπέδου. Η επιρροή του Reznor στην μουσική της βγάζει μάτια. Οι post-punk κιθάρες που πρωταγωνιστούσαν στους δίσκους των Savages δίνουν την θέση τους σε αισθησιακά synthesizers και βίαιους βιομηχανικούς ρυθμούς. Πιάνο και διάφορα έγχορδα κάνουν επίσης την εμφάνιση τους σε σημεία δημιουργώντας μια Cave-ική ατμόσφαιρα ενώ σε όλη την διάρκεια του άλμπουμ υπάρχει μια ελαφρώς soundtrack-ική αίσθηση. Μουσική για το νιοστό σίκουελ του Matrix. Άσε που σκάει μύτη και ο Cillian Murphy! Για την φωνή της Βeth δεν θα πω πολλά, είναι άλλωστε ο κύριος λόγος που ασχολούμαι με αυτόν τον δίσκο. Οπότε ναι…

4)Volturian - Crimson
0018779498_71

Ατμοσφαιρικό Μέταλ από Ιταλία μεριά που φλερτάρει με το Ιndustrial, στο στυλ των συμπατριωτών τους Lacuna Coil, πολύ καλύτερο από ότι έχουν κυκλοφορήσει οι δεύτεροι τα τελευταία -ν- χρόνια. Χιλιοπαιγμένα πράγματα θα μου πείτε, όπως επίσης μια εσάνς τυριού (Evanescence) την έχει, αλλά οι δυναμικές συνθέσεις μαζί με την ωραία φωνή της Federica κερδίζουν τις εντυπώσεις. To ρεφρέν του Between The Sleepers η αγαπημένη μου στιγμή στον δίσκο, ενώ κερασάκι στην τούρτα η διασκευή τους στο Fading Like Flowers των Roxette.

5)Brendan Perry - Songs Of Disenchantment Music From The Greek Underground
Songs+of+Disenchantment+-+Music+from+the+Greek+Underground+-+Packshot+for+AWAL

Σε εμάς τους Έλληνες το να ακούμε αυτά τα βαριά χασικλίδικα ρεμπέτικα με την φωνή των Dead Can Dance και αγγλικό στίχο -σε αρκετά πιστή μετάφραση πρέπει να ομολογήσω- μπορεί να φαίνεται κάπως …άβολο, αλλά αν το δούμε από μια άλλη σκοπιά…γιατί; Αν γίνεται με μεράκι και σεβασμό, αυτό είναι που μετράει. Ο Βρένδος Πέρρης μπορεί να έχει μουστάκι αλλά του λείπει η απαραίτητη μαγκιά στην μάλλον εκλεπτυσμένη ερμηνεία του. Ακούγοντας ωστόσο τις εκδοχές του σε μικρά αριστουργήματα όπως τα Ήσουνα Ξυπόλυτη και Η Υπόγα, μια απρόσμενη περηφάνεια για την πολιτιστική μας κληρονομιά κάνει την εμφάνιση της.

James Dean Bradfield - Even In Exile
Even_in_Exile_cover

Πριν από αυτόν τον δίσκο-φόρο τιμής δεν ήξερα καν ποιος είναι ο Víctor Jara και τι σημαίνει για την Λατινική Αμερική και την Χιλή ιδιαίτερα. To τραγούδι του Manifiesto του είναι απλά συγκλονιστικό. Ο James Dean Bradfield (Μanic Street Preachers) επισκέπτεται το έργο, γιορτάζει την ζωή και τιμά τον θάνατο του Jara. Χωρίς υπερβολές και ακρότητες. Όμορφος και μελαγχολικός δίσκος όπως ακριβώς του πρέπει.

Bunbury - Posible
ab67616d0000b273a4bb671927e7be4ca88ad0e2

Από τον προηγούμενο δίσκο του με τίτλο Expectativas, o Enrique Bunbury, η φωνή των Heroes del Silencio, επιστρέφει σε σχετικά πιο ροκ μονοπάτια. Στο Posible συνεχίζει ενσωματώνοντας πιο ηλεκτρονικά στοιχεία. Τα Hombre de acción και Cualquiera en su sano juicio θα μπορούσαν να βρίσκονται σε δίσκο των Depeche Mode. Στο βίντεο του υπέροχου Deseos de usar y tirar η εμφάνιση της λατρεμένης Sherilyn Fenn να χορεύει μοναχικά, δημιουργεί τους αναπόφευκτους Twin Peaks συνειρμούς.
Εnrique, Gracias por la buena musica!

Emma Ruth Rundle And Thou - May Our Chambers Be Full
0021286862_10

τηλεφώνησε η Εmma και λέει της Chelsea φιλενάδα που λες σκέφτηκα είναι όλοι αυτοί οι τύποι που ακούνε κυρίως μέταλ αλλά ψάχνονται και μας ακούνε και εμάς και είπα να κάνω έναν κάπως μέταλ δίσκο αλλά επειδή δεν το κατέχω το πράμα θα συνεργαστώ με τους Thou που παίζουν αυτά με τις τσιρίδες τι λες καλή ιδέα vαι με ακούς σε ακούω έψαχνα το τηλέφωνο από εκείνον που είναι στους Converge τι έλεγες

Conception - State of Deception
Conception_state_of_deception_album_2020

Welcome back Conception! Welcome back Roy! Μας είχες λείψει, φίλε! Κλαψ! Λιγμ!

Paradise Lost - Obsidian
Paradise_Lost_-_Obsidian

Paradise Lost αφού! Ο καλύτερος δίσκος τους από το ---------------
(συμπληρώστε υπεύθυνα)

Triptykon - Requiem [Live At Roadburn 2019]
triptykonmetropoleorkest-requiemlive2019
Και μόνο για το αστέρι που βρήκες για να κάνει τα γυναικεία φωνητικά ανήκεις στα memorables ρε Τομ. Άντε σου δίνω ψήφο και στο εξώφυλλο!

29 Likes

… 2013, και λιγοτερο καλο απο οτιδηποτε πριν απο το 2013 :smiling_imp:

1 Like

Thankfully. Τελικά το hot take της νέας εποχής δεν είναι πόσο “ματσίλα” είναι η γκρουπάρα, αλλά πόσο “out of the box”. Maybe… out of the closet? oh god GURL

Το κατάλαβα πριν από χρόνια όταν κάτι ζαβά χάπατα στο blabbermouth γελοιοποιούσαν τον Joey επειδή είναι “γκεης” (αχ καλέ τι κατάντια) ή επειδή δεν άφησε την μάνα του να ζητιανεύεί κανά πιάτο φαί από αγνώστους (φλώρος έπρεπε να την πετάξει στο δρόμο). Είναι πιο “αντρίκιο” να είσαι thugster με όπλα και ντραγκς - ο εφεδρικός λούμπεν στρατός της βρωμιάς.

Γυναικωτός χμμμ let me see if i connect with my fav band here – > For a guy who does wear glitter frequently, has the unique stand-out of having RuPaul no1 in my 2014 list and flexed Manowar no 1 in most years they had something out, that’s a compliment. I embrace it and my girlfriend don’t mind.

Heavy metal - promoting diversity before the new hip crowd deemed it was cool (- and yet still missing the point).

Η Dua Λουπα θα γαμουσε αν ηταν αυθεντικη Αμαζονα Βαλκυρια Εκατη, σαν και αυτες που υμνουσαν οι Manowar, οι Fields of the Nephilim, and all the heroes of eternal youth. Ή οπως ήταν η θεά Katya όταν έσκασε στην 7η σεζόν με ολόσωμο red latex και το Σφυροδρέπανο. Ok, Latrice Royale too. “I may be fat bitch , but you’re ugly, and i’ve got a little weight” SLAY. ή Οπως όταν η Leather Leone στην οργασμική εισαγωγή του Battlefield of Life κάνει τα reverb να στενάζουν πριν σκάσουν οι φλεγόμενες κιθάρες της γαμιστροβεντουζάτης τρομπόνας!

Heavy metal - μη-συνταγογραφούμενη τρέλα ανευ ημερομηνίας λήξης. Fuck the world.

Oh my god, I take some stuff seriously and I am not so “cool and care-free about shit 365/24/7”.
Well that’s how it’s always been.

η αλήθεια είναι ότι περούκα δεν βάζω, I’m too sexy natural as i am. Τώρα… in a few decades. επιφυλλάσσομαι… μπορεί στα ξεμωράματα να γίνω anti-ageism ambassador/pole dancer, so…

"Ξέρετε τι είναι η μουσική για τους κοινούς θνητούς σαν εμένα και εσάς?
Θα σας πω. Η μουσική είναι δικαιοσύνη".
(JDM, 2011).

15 Likes

Επιτέλους επέστρεψες άνθρωπέ μου :exclamation:

ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΒΕΝΤΟΥΖΩΣΕΣ ΕΤΣΙ, ΤΑ ΣΚΑΜΠΟ ΜΟΥ ΚΑΙ Τ’ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ!

9 Likes

Thank You so very much <3

2020, η χρονιά του covid και των lock down. Ήταν όμως το 2020, μουσικά μιλώντας, και το έτος των μεγάλων επιστροφών - μεγάλων τουλάχιστον από άποψης χρονικού διαστήματος απουσίας.Για πάμε να δούμε τι έχουμε να θυμόμαστε από τότε, εκτός από τα… μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας:

1. Psychotic Waltz - The God - Shaped Void

Ένα από τα πλέον αναμενόμενα album ήταν αυτό των Psychotic Waltz,ενός σχήματος με τέσσερις εξαιρετικούς δίσκους στο ενεργητικό του (οι δύο πρώτοι εξ αυτών θεϊκοί) που επανήλθαν μετά από μια διάλυση που κράτησε πολύ καιρό. Σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει πάντα η αίσθηση της ανεκπλήρωτης υπόσχεσης, ότι κάτι εξίσου καλό ή και καλύτερο ακόμη (!) υπήρχε στις δυνατότητες τους, αλλά οι όποιες συγκυρίες δεν επέτρεψαν να αναδυθεί.
Στο The God-Shaped Void οι Τεξανοί progressive ήρωες δείχνουν να συνεχίζουν από εκεί που σταμάτησε το Bleeding, με αυτές τις ληθαργικές, υπνωτιστικές μελωδίες που διατρέχουν, εν μέρει ή εν όλω, συνθέσεις όπως το Stranded, The Fallen, ή Demystified, αλλά και κομμάτια όπως το All the Bad Men που παραπέμπουν ευθέως σε εκείνη την περίοδο. Μέσα όμως στα 24 χρόνια που μεσολάβησαν, και δεδομένου ότι αυτός που παρέμεινε ο πλέον ενεργός ήταν ο Buddy Lackey – Devon Graves, μοιραία η “κληρονομιά” των Dead Soul Tribe (και των The ShadowTheory) είναι επίσης ανιχνεύσιμη εδώ, με το ιδιαίτερο και πάντα ξεχωριστό κιθαριστικό δίδυμο των Rock και McAlpin από την άλλη, να εξασφαλίζει ότι το νέο LP δεν θα ακούγεται σαν ένας solo δίσκος του Devon Graves, είτε επιδιδόμενοι στις τόσο χαρακτηριστικές τους δισολίες, είτε καταφεύγοντας στις ακουστικές κιθάρες ή ένα hard rock-άδικο riff και solo όπως στο In the Silence!
To The God-Shaped Void είχε το πολύ δύσκολο έργο να ανταποκριθεί στις τεράστιες προσδοκίες που απέρρεαν τόσο από τον πρότερο βίο των Psychotic Waltz όσο και από την μακροχρόνια απουσία τους και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι τα κατάφερε περίφημα, τηρουμένων πάντα των αναλογιών!

2. Eternal Champion – Ravening Iron

Έχοντας τραβήξει με το ντεμπούτο τους την προσοχή, οι Eternal Champion πήραν τον απαραίτητο χρόνο (δεδομένου και του πόσο πολυπράγμων είναι ο Arthur Rizk) και επανήλθαν με το πολύ προσεγμένο δεύτερο LP τους.
Το εν λόγω Ravening Iron έρχεται λοιπόν προικισμένο από τους δημιουργούς του με όλες τις αρετές που συγκινούν τους ρέκτες του είδους. Πιο mid tempo στις ταχύτητες του (με κάποιες εξαιρέσεις φυσικά), έχει κλασικά σαν καλύτερο τραγούδι το ομώνυμο, έχει ένα κλείσιμο που προλογίζεται από ένα ατμοσφαιρικό instrumental, και το νιώθεις εξαρχής ότι θα είναι μεγαλειώδες, έχει το “σωστό” αριθμό τραγουδιών, τη “σωστή” διάρκεια, στίχους από το fantasy σύμπαν του βιβλίου του τραγουδιστή Jason Tarpey, κι ένα εξώφυλλο από τον “βετεράνο” Ken Kelly που επίσης διεγείρει τα… συγκινησιακά αντανακλαστικά των οπαδών!
Με λίγα λόγια, ο δίσκος αποτελεί μια δικαίωση των προσδοκιών που συνοδεύουν τους συγκεκριμένους που πλέον ορθώς λογίζονται ως αναπόσπαστο μέρος της “εμπροσθοφυλακής” του ρεύματος αναβίωσης του traditional metal ήχου!

3. Wytch Hazel - III: Pentecost

Κατά δήλωση του, ο Colin Hendra, ιθύνων νους/συνθέτης/κιθαρίστας και τραγουδιστής στους Wytch Hazel, δεν αισθάνθηκε καμία πίεση κατά τη σύνθεση του νέου album, μιας και έχει μπει στη διαδικασία να γράφει διαρκώς καινούρια μουσική. Αυτό ίσως εξηγεί το πώς κατόρθωσε να δημιουργήσει κάτι αντάξιο του προ διετίας φοβερού Sojourn! Χρησιμοποιώντας και επεκτείνοντας τα χαρακτηριστικά τους, ήτοι τους Thin Lizzy, τους Wishbone Ash, το πρώιμο NWOBHM (κατά προφανή συνέπεια!), την folk-ίλα των JethroTull, αλλά και την μεσαιωνική αγγλική μουσική, το Pentecost ακούγεται εξίσου εντυπωσιακό αλλά και δυναμικότερο – δεν είναι σύμπτωση ότι εδώ, σε κραυγαλέα αντίθεση με το προηγούμενο LP, έχουμε μόνο μια μπαλάντα, το “The Crown”.
Το σημαντικότερο επίτευγμα βέβαια είναι ότι τα τραγούδια διαθέτουν την τόσο σπάνια, αλλά και απαραίτητη, αρετή να μένουν στη μνήμη από την πρώτη κιόλας φορά, διαθέτοντας άφθονα “κολλητικά” μέρη, σε μια εντύπωση που ενισχύεται όσο προχωράει η ροή του δίσκου αλλά και με κάθε επόμενο άκουσμα. Αυτό δεν πιστώνεται μόνο στις πανέμορφες, εθιστικές φωνητικές μελωδίες του Hendra, αλλά και στις κιθαριστικές αρμονίες και τα riffs που εξυφαίνει από κοινού με τον Alex Haslam. Βοήθεια μας!

4. Triptykon with the Metropole Orchest – Requiem

Έχω επανειλημένως δηλώσει ότι δεν προτίθεμαι να συμπεριλαμβάνω live album στις λίστες, όμως το συγκεκριμένο αφ’ ενός παρουσιάζει καινούριο υλικό που καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της διάρκειας του, αφ’ ετέρου δεν δίνει στον ακροατή την εντύπωση του ζωντανά ηχογραφημένου δίσκου μιας και το κοινό παραμένει χαρακτηριστικά σιωπηλό (αποσβολωμένο, ενδεχομένως) καθ’ όλη πρακτικά την διάρκεια του!
Ακόμη κι έτσι να μην ήταν όμως, ποιος μπορεί να αρνηθεί την πρωτοκαθεδρία του Fischer στο να ορίζει και να επαναπροσδιορίζει το πρωτοποριακά ακραίο (ή και ακραία πρωτοποριακό) στο metal, ποιος μπορεί να αγνοήσει την ικανότητα του να καταδύεται στα πιο ανήλιαγα βάθη του ψυχισμού (του) και να αποδύεται σε μια προσπάθεια να κοινωνήσει την εμπειρία αυτή;

5. Cirith Ungol – Forever Black

Σε μια εποχή όμως, όπου πλείστοι όσοι επίδοξοι αναβιωτές του παραδοσιακού metal κάθε μορφής και έκφρασης, πασχίζουν να επαναφέρουν τον “ένδοξο” 80s ήχο, θα συνιστούσε κατάφωρη αδικία να μην έχουν λόγο ύπαρξης κάποιοι από τους πρωτεργάτες του ήχου αυτού! Έτσι, το απίθανο ενδεχόμενο έγινε πραγματικότητα και αφού προηγήθηκαν κάποια “αναγνωριστικά” live, οι Cirith Ungol επέστρεψαν και δισκογραφικά, 29 ολόκληρα χρόνια μετά το προηγούμενο τους!
Οι θετικοί συνειρμοί ξεκινάνε από το εξώφυλλο κιόλας με τον Elric δια χειρός Michael Whelan να βρίσκεται και πάλι σε πρώτο πλάνο. Οι προσδοκίες δεν θα διαψευστούν με την ακρόαση του – 100% καινούριου - υλικού, που συνδυάζει όλα τα χαρακτηριστικά του ήχου των Cirith Ungol, το ορμητικό metal, το doom, το επικό, τη σεβεντίλα. Με το που μπει το Legions Arise μάλιστα, σηματοδοτώντας την επιστροφή της μπάντας (μουσικά και στιχουργικά!) και καλώντας τις “λεγεώνες” να εγερθούν με τη σειρά τους, δύσκολα μένει κάποιος ασυγκίνητος.
Υπάρχει ένα δυσδιάκριτο όριο μεταξύ του απενοχοποιημένα νοσταλγικού και του γραφικού και ευτυχώς το Forever Black σε καμία στιγμή δεν το ξεπερνά. Αντίθετα, παρόλο που είναι εμφανώς ο δίσκος που θα έπρεπε να κυκλοφορήσουν μετά το Paradise Lost (ή μήπως αμέσως πριν;) δεν ηχεί παρωχημένος εν έτει 2020, ίσως γιατί φτιάχτηκε από ένα συγκρότημα που δεν έχασε ποτέ τον underground χαρακτήρα του και αδιαφορούσε για το αν συμβαδίζει με τις εκάστοτε τάσεις.

Επίσης, μιας και οι παραδόσεις είναι για να τηρούνται και τα honourable mentiions για να καταγράφονται με όλη την δέουσα έμφαση:

  • Από την εγχώρια παραγωγή, που πλέον φιλοδοξεί χωρίς υπερβολή να λογίζεται ως διεθνούς ενδιαφέροντος, αξίζει κατ’ αρχήν να σταθούμε στο March of the Damned ΕΡ των Black Sword Thunder Attack,του συγκροτήματος από την Καλαμπάκα με το υπέρ cool όνομα που ήταν για χρόνια το καλά κρυμμένο μυστικό και απωθημένο συνάμα της ελληνικής σκηνής του επικού ήχου. Οι επιρροές τους είναι αρκετά προφανείς και σε μια πρώτη ανάγνωση εντοπίζονται στο δίπολο Warlord/ Lordian Guard, επιρροές τις οποίες έχουν προφανώς μελετήσει σε βάθος, γι’ αυτό και η ομοιότητα δεν συνιστά μιμητισμό αλλά μάλλον κολακεία και το αποτέλεσμα ηχεί λυρικό, κατανυκτικό ακόμη.
    Σε όχι μακρινά μονοπάτια έχουμε το πρώτο βήμα των Sacred Outcry με το Damned For All Time να συγκεντρώνει απολύτως δικαιολογημένα μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και επιτέλους, 33 χρόνια μετά, την συνέχεια του φοβερού Mythology των Νorthwind με το History να ικανοποιεί πέραν πάσης προσδοκίας, δείγμα ότι στην περίπτωση τους, όντως “η δουλειά είχε μείνει στη μέση” αφού κάποια κομμάτια χρονολογούνται από την εποχή λίγο πριν τη διάλυσή τους!

  • Ανεπίτρεπτο θα ήταν να ξεχάσω το The Symbol Remains των τεράστιων Blue Öyster Cult, όπως φυσικά και το The Absence of Presence, πάρα πολύ καλό και αντιπροσωπευτικό των Kansas που σημειωτέον, ήδη από το The Prelude Implicit στη… νιοστή ενσάρκωση τους, βρίσκονται για πρώτη φορά χωρίς κανέναν εκ των Kerry Livgren και Steve Walsh, των βασικών δηλαδή συνθετικών πυλώνων τους!

Και εις άλλα με υγεία!

30 Likes

Α δεν ξέρω, νόμιζα ότι ήταν εμφανές ότι όπως ο Γρακχος απλά πάτησε στο google να δει ποια είναι μετά από μια εικόνα που είδε, έτσι και εγώ, δεν έχω ακούσει ούτε μια νότα από τους Manowar και ούτε με απασχολεί, κρίνω απ’την εικόνα

3 Likes

Εχω ακουσει εγω δυστυχως. Καλα εισαι, μην ακουσεις. Πραγματικα δεν χρειαζεται καθολου.

1 Like

Έδω θα συμφωνήσω, άκου BATHORY κάλυτερα.

4 Likes

Πέρα από την πλάκα, θα είχε πολύ ενδιαφέρον να δούμε τι θα ψήφιζε το φόρουμ σε ένα πολ μανογουορ παθορι, αλλά προφανώς όχι εδώ που έχουμε φτάσει στο 2020

3 Likes

Άσε, θα έχουμε deja-vu μετά από καμιά ντουζίνα χρόνια, θα μου λέει ο @GRACCHUS_BABEUF ότι ο Κουόρθον κόπιαρε Αρχηγό και εγώ θα του απαντάω “α πάγαινε από δω ρε!”.

2 Likes

Λεει ο ανθρωπος που το 2003 ψηφισε για καλυτερο δισκο το stanger.
Λογικο να μην σου αρεσουν οι manowar αφου δεν εχεις γουστο.

2 Likes

Το γαματο με τους manowar είναι πως είναι ταυτόχρονα απολυτα αληθής αυτή η δήλωση όσο και οι εκδηλώσεις θαυμασμού και αγάπης :stuck_out_tongue_closed_eyes:

1 Like

2 Likes

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, αυτό που λέω είναι ότι ο Quorthon πάτησε πάνω στους Manowar (όχι αντέγραψε) και έφτασε ακόμα πιο ψηλά δημιουργικά.

For fuck’s sake δηλαδή πόσα χρόνια πρέπει να έχω αυτό το άβαταρ για να φανούν οι προθέσεις μου :bangbang:

2 Likes

OK, συμφωνούμε

3 Likes

Always the little fucking twat

Ain’t ya

1 Like

Ο Lars δεν είναι :stuck_out_tongue:;

5 Likes

It is an honest mistake to be made

1 Like

The god shaped void
Long day good night
Panther
Danse de noir
The symbol remains

16 Likes